Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #510174   Wytukaz
 24 Rgs 2013 23:17
savasmenas rašė:Na va, jau kaip ir reikėtų pradėt ruoštis šlakiams iki draudimo ir po jo. Kokios jūsų nuomonės apie šiuos voblerius? Vidurinysis turbūt kaip ir aiškus... :gutgut (Gintaras iš Žūklės kodo Klaipėdoje vivingrinius siūlė) Ir va pasiėmiau dorado, kaip jis jums, gal negaudo visiškai, ir ar ne per didelis tas juodukas su raudona ''uodegėle,,? Žinau, kad voblerių mažai, bet tik šiais metais pradėsiu jiems skirti daugiau dėmesio, vis dėl to žiauriai smagu žiemą būtų susikaut su tokiu milžinu...
iš vivingros voblerių tai man giluminiai 7 cm raudongalvis ir tamsintas raudongalvis buvo šio pavasario topai :) kadangi po šio pavasario "sėdau ant adatos" šlakių žvejyboje, mano dėžutėj atsirado jau ir dorado stickai ir yo-zuri cristal minnow ir L-minnow keli variantai, beja draugų atradimas šlakių žūklėj tai mepss ciklopai 2 nr.
buvau 7dienį išlėkes prasieiti paupiu, vanduo aukštas, bet ne kakava, sakyčiau galėjo būt net šiek tiek mūtnesnis :) deja atakavo tik ešeriai :/ bandysiu dar uz savaitėlės :) pasiilgau to smugio ir neispasakytos šlakio jėgos :))
 #510413   Wytukaz
 25 Rgs 2013 19:44
mindoze rašė:'viarkt man sendien trauras :e:e paemiau licenzija nulekiau pazvejoti ir po penkiu minuciu zukles uzdejes teisinga vobla pontoon geltonas su oranziniu pilvu, tik capt ir sedi grazuolis storas kaip atsertas suo, nu galvoju super diena nusiseke, ne taip viskas gerai ir baigesi. pradejo spardytis, frikcionas dirbo savo darba, bet kaip visada gribe dobeje ir gylis didelis ir tokia vieta kad nepasieksi. teko po truputi vilkti kur sekliau, po kokiu 10min adrenalino jau ir rankos pevargo bedrebedamos ir smugiu amortizavimo,zodziu davilkau kur gylis iki velyku,bet gi ten zolynas, mano priesininkas isigudrino i zolyna nerti. as vos ne vos islaviravau ir iskeliau i pavirsiu grazuolis ziuriu nemaziau 3,5/4kg sasyska. prisitraukiau prie koju, pasilenkaiu imti ir tik palieciau voblikas tik svyst is burnos, tasai tik apsisuko ir i zoles,as metes kota bandziau dar pagriebti, pats tik niurkt zuvis sau as slapias nesuprates kas ivyko ant kranto stoviu ir galvoju jo........ :-niak' '''bum :-ug poto ziuriu truksta kazko, o gi koto tai nera salia '''bum teko vel bristi jieskotis tarp zolynu nuskendusi radau,fu galvoju. rankos dreba visas slapias, atsidariau fleske,maktelejau, galvoju reikia pratesti zukle. perejau koki kilometra atsistojau potencialioje vietoje sveiciau vobla i toli ir vel tik capt nu galvoju sitas tikrai mano, kur tau antru paspurdejimu op ir valas laisvas, atsikabino :-ug zodziu isivaizduojat koks keiksmazodziu zodynas galvoje apsisuko :-D nu ka tuo zukle teko baigti nes salt pradejau ir jau jokio noro nebebuvo nes ne mano diena sendien buvo, ir ovner trisakiai nepadejo. na nieko as dar savo pagausiu, pasiguodziau, ant dusios lengviau pasidare.
priimk užuojautą :/
 #510415   Tadunce
 25 Rgs 2013 19:52
Tiek emocijų gavai, atsiminimų keliems sezonams :)
Kad ir nepačiupinėjai žuvies, bet pakabinęs buvai, adrenalino davė.

O tęsti žūklę su išmaudyta rite, tai nežinau ar pats geriausias sumanymas.. :)
 #510625   kriukelis
 26 Rgs 2013 20:02
Sezonui prasidedant :koliorava
Prikabinti failai
DSCF2371.JPG
 #510626   kriukelis
 26 Rgs 2013 20:08
Pakaitinkim krauja,pernykstis ;-var-var.
Prikabinti failai
P4067018-aa.JPG
 #512800   Rapolas
 06 Spa 2013 14:41
Galiu įmest vieną, jai visi slepia, nors žinau, kad nemažai šlakių 'nusmaugta'..
Sūns jaunėls užvaka vieną patinielį pagava ~4kg netoli Vilniaus (licencijos numerio nežinau, jei kam įdomu į pm :D) :-D
20131004_085141.jpg
Masalas- Jackson Atletas (dypas)
p.s.: draugas vakar ant Vivingros pagavo ;)
 #513899   AMode
 10 Spa 2013 19:15
Klausimas ekspertams. Slakis cia ar lasisa? Pirmas mano laimikis, tai sunku atpazint.
lasisaslakis2.jpg
lasisaslakis2.jpg (48.15 KiB) Peržiūrėta 9222 kartus(ų)
 #513912   andrewsas
 10 Spa 2013 20:07
Ne egzpertas, bet is akies - slakio patinelis ;). Aisku pagal tokia foto sunku pasakyti...
Gal verta viena karta parasyti :ruko
Paveikslėlis
1. Akies padetis - lasisos burna baigiasi praktiskai tiek akimi, slakio - tesiasi kiek zemiau
2. Uodegos peleko galutine linija - slakio praktiskai idealiai tiesi, lasisos kiek ikirpta. Tikrinti "ne istempus" :cool:
3. Juodos demes - lasisa praktiskai neturi demiu zemiau vidurio linijos, slakis - turi.

P.S.: visi kiti morfologiniai skirtumai tipo spalvu, dydzio ir pan. neesminiai ;;yel Na aisku jei 15-20kg - ko gero ne slakis ;-var-var.
Paskutinį kartą redagavo 1 andrewsas. Iš viso redaguota 10 kartus.
 #513918   AMode
 10 Spa 2013 20:32
Kad patinas tai tikrai ir kiek jau kam rodziau tai ivardija kaip slaki. Ir paciam man iskart kai pagavau tokia mintis pirma buvo. Ilgis 74 cm. Svoris 4 kg. Prisegu kortele, kad nekiltu pykciu. Prisizadejau sau, kad sekancia zuvi jei pagausiu paleisiu.
licencija.jpg
licencija.jpg (64.55 KiB) Peržiūrėta 9176 kartus(ų)
 #514089   mindoze
 11 Spa 2013 22:45
nu slakencas tik geltonas kazkoks tipo prude gaudei :lol: 74cm pas mane patele svere 3740 nu iskaitom 4 ;-var-var. malacius ;uolrait adrenalino dave jauciu.
man siemet nu niekaip neiseina isimti tik palaikyti, antra zukle ir atsikabino sabaka. teks dar i viena zukle nulekti ir usio ne tai ne reiskia nesudba 'viarkt
 #514155   AMode
 12 Spa 2013 18:12
Siandien Sventojoj 3 ruozus patikrinom su draugu. Turejau 1 kibima, kuri pavyko realizuoti. Sikart nedidelis. 57 cm, kuris keliavo atgal toliau augti. Daugiau nieko, nei bumpt ir isejimu nesimate.
 #518828   savasmenas
 28 Spa 2013 20:56
Buvau ir aš prie žuvitakio, stebėjau gal 20min intensyviai, bet nemačiau, kad kas mėgintų... Vieną siluetą mačiau kažkokį užšokusį ant pirmo laipto, bet gal pasirodė... Sakykit kuria puse šlakis labiau bandys užšokti, ar į abi vienodai? Aš žiūrėjau į kairę.
Prikabinti failai
2.JPG
1.JPG
 #519067   arnas23
 29 Spa 2013 16:12
savasmenas rašė:Buvau ir aš prie žuvitakio, stebėjau gal 20min intensyviai, bet nemačiau, kad kas mėgintų... Vieną siluetą mačiau kažkokį užšokusį ant pirmo laipto, bet gal pasirodė... Sakykit kuria puse šlakis labiau bandys užšokti, ar į abi vienodai? Aš žiūrėjau į kairę.
Žinau šitą užtvanką. Prieš 10 metų (2003) esu stebėjęs, kaip bando per ją šlakiai eit, tai mačiau neblogų egzempliorių, nors laiptų dar nebuvo .Bet tada, labai gerai pamenu buvo spalio 13 diena. Tai gal jau ir vėloka dabar jiems ten. Nors šiemet kai toks ruduo, gal dar ir eina..
O bandytų eiti dabar tiek per laiptus, tiek senąja užtvankos dalimi (per kurią beje skirtingai nei tarkim Vilnelėj ties belmontu, jie praeidavau šiek tiek kilstelėjus vandeniui), tik per laipts būtų gerokai lengviau ;)
 #520101   Ignelis
 01 Lap 2013 10:27
atrodo, kad stie max 1.2m tepaneria..? :roll: prie kokiu salygu jus iesko slakio virsutiniuose vadens sluoksniuose ir dar pavasari? :roll:
 #520110   Sokratas
 01 Lap 2013 10:55
:gutgut gražiai vital(vilnius) išmokęs dažyt... o ir daryt jau išmokęs pats ne tik kad voblerius, bet ir spiningus surinkinėt.

O seniau tik siųsdavos ir siųsdavosi kuo mandresnius iš japonų ir kitų šalių.
 #520284   Ignelis
 02 Lap 2013 00:47
na tarkim turi vobleri iki metro nerianti, kokio gylio yra tos vietos, kurios tau perspektyviausios sausi/vasari? kodel sakai, kad su giliau nerianciu masalu pagautum maziau? as suprantu, kad kai varles atbunda ir vandens pavirsius isyla, slakis nebutinai laikos arciau dugno, bet ar yra teke pagaut zuvu su tokiu masalu kuomet gylis 2+m ir upe ziemos rezime? eina izas ir t.t...
 #520326   looking4snow
 02 Lap 2013 10:35
Igneli, yra tokia teorija, kad agresyvus vobleris pakelia zuvi nuo dugno, o vartykle jau reikia pakisti beveik po nosimi. Plius, jeigu slakis aktyvus, maitinasi, jis sugaudo viska, kas praplaukia jo matomumo zonoje, o tai visai nebutinai prie dugno.
 #520393   Ignelis
 02 Lap 2013 13:59
Na tikiuos atrasit kuris laiko :ruko butu idomu viska realiose zuklese patikrint, jei ne zemaiciai esat irgi nebeda. pas man laisvu kambariu netruksta. koki savaitgali galetumem zvejybai paskirt ir butu aiskiau ar tikrai giliau zuvis prasciau kimba. ;-) (Pralaimejes perka alu) nes kolkas argumentai nepakankamai itikinamai man nuskambejo ir toliau rinkciaus varianta slakiui masala siulyt arciau jo sleptuviu

looking for snow, kuo daugiau agresijos, dar nereskia, kad geriau jis vilios zuvi... :roll: man perdaug agresyvus nei tinka, nei patinka. O jei naudoju tai tik letuose giliuose ruozuose su lb leta pravodke.
 #520411   SauliusM
 02 Lap 2013 14:45
nu mano supratimu tai tose vietose kur gaudomi slakiai, tai gylis zemaitijoj buna ~ 2 metrus. aisku kartais buna ir 3,kartais ir 1. bet dazniausiai ar vidutiniskai bus ~ 2. tai apie 1,5m gylyje einantis vobleris, na siek tiek daugiau nei puse vandens, bet ne shiena nuo dugno ravintis. bus visai normaliai, ir tam slakiui pakilt pusmetri nuo dugno tai bedu nesudarys dideliu, aisku jei jis nera visiskai pasyvus.
 #520414   Ignelis
 02 Lap 2013 14:55
tarp 2 ir 3m vyraujantis gylis... :roll: beto daugiausiai zuvu tik is vagos ir pagrindines sroves ishsipraso lauk. jeigu vobleriu pradedu liesti dugna ji keiciu i sekliau nerianti arba keiciu pravedima, dugno krapstymas visai nereikalingas. krantai zemaitisku upiu status, o gruntas gana minkstas tad dazniausiai tie isplauti krantai(posukiai) ir buna giliausios vietos, gal net visus 4/5m siekdamos kaikur:roll: kai zinau kur yra dugnas su rieduliais, kelmais ir kitom sleptuvem, masala stengiuosi pravedinet ne virs tu kliuviniu o priesais kliuvini ir uz kliuvinio...
Man jau daugmaz aisku pasidare, kad kalbam apie visiskai skirtingas upes ir zukles salygas.... ;-)
 #520466   kablys
 02 Lap 2013 18:32
Ignelis rašė:Manau todel spiningu(rugpjucio menesi) lasisu/slakiu daugiau ir yra paganamu negu museline,
Nu nezinau ar tikrai daugiau,gal nebent daugiau tik del to,kad spiningu paprasciausia daugiau gaudanciu,bet jei imt ta pati kieki mokanciu gaudyt spiningu ir mokanciu gaudyt museline,tai manau rezultatai panasus. Jei jau kalbet apie museline,tai pvz.net ir naudojant pacius greiciausia skendima turincius sniurus(panasiai 1m i 6 sek.) tai museline apskritai neturi tokiu galimybiu uzskandinti ir pastoviai tame gylyje palaikyti masala tiek kiek spiningas. Net ir kirvinius uzskandintus sniurus ir pavadzius pravodkes metu srove del ju storiu paprasciausia juos gerokai kilsteli i virsu ir masalas plaukia gerokai auksciau,nei gali plaukti blizge ar vobleris,bet neziurint to tas masalas kazkaip isprovokuoja zuvi ir kazkodel muselininkai taip pat moka ta zuvi pagauti. Suprantama,kad pats atzvejojes slakius spiningu didziaja gyvenimo dali labiau tiki ir pasitiki vobleriu,man lygiai tas pats buvo(ir is dalies tebera) kai pradejau gaudyt museline.Pagal visa susikaupta spiningo patirti ir praktika is visu jegu stengiaus ir muses skandint i ta pati gyli kaip voblerius,ale kazkodel nelabai sekesi pagauti,o pagaut kazka padoriau pradejau kai nustojau taip karstligiskai viska skandinti,tad su muse visas tas iki tol sukauptas ir susigalvotas teorijas teko kurt is naujo. Tai yra du is esmes skirtingi zvejybos budai ir man paskutiniu metu atrodo,kad tiesiog su muse pagauni ta zuvi kurios su spiningu nepagauna spiningistas ir atvirksciai. Net ir tos pacios rusies zuvis upeje daznai pasirenka gana skirtingas buveines-viena tupi uz akmens,kita kazkokioj duobej,dar kita po nuvirtusiais medziais ar isgrauztom medziu saknim pakrantese ir ju nusiziuretas maistas irgi daznai buna skirtigas-viena ryja varle,kita zuvyte gaudo,dar kita koki vezi ar siaip vandens kirmele. Tiesiog tam tikroj situacijoj kazkuriuo zvejybos budu buna lengviau prie jos prieiti ir pateikti efektyviai masala,kuris tiesiog tuo momentu buna artimiausias tos zuvies medziojamam objektui.
 #520976   viskontas1
 04 Lap 2013 21:02
Is zemaitijos upiu Tik vienoje Naudoju iki 1,5 m nerencius kitose naudojiu giliau uznerencius iki 3 ir kartais giliau , pvz blizges ridenimas dugnu yra labai efektyvus tai Kai slakys nera aktyvus dedu ilgalezuvius voblerius kad raustu dugna ir labai pasiteisina.
 #532786   ninja
 27 Gru 2013 18:10
sveiki žvejai, esu pradedantysis šlakių žvejyboj, gal keli patarimai, kokiose upės ruožuose galima tikėtis šlakių šiuo metu, kokiuose gyliuose laikosi?. Noriu paskirti 3-4 žvejybas pradžiai, tad nenoriu tuščiai drožti visą upę, laiko neperdaug turiu. ąčiū iš anksto
 #532795   cesius
 27 Gru 2013 18:27
A jus neprapute dar po svenciu :evil: , zmones po 20-30 zvejybu skiria kol kazkoks nusvitims ateina apie vietas ir kitus navorotus, o cia islend Pilypai is kanapiu ir jiems duok merga jau susildyta '''bum
 #532799   ninja
 27 Gru 2013 18:37
;uolrait tai jei žmonės nesidomi ir nesiruošia, tai jie gali ir visą sezoną tuščiai mirkyti mąsalus, ir jei kažkokios teorijos ar patarimų turės savo bagaže, tai šansų bus tikrai daugiau.
 #532802   mindoze
 27 Gru 2013 18:50
patarsiu tau pradzei dometis upetakiais, poto kai supratimas ateis kas ir kaip tai su laiku suprasi viska apie slakius. tarp siu dvieju zuvu yra nemazai panasumu savo elgsenoje. raudonos zuvies zukle nera paprasta tai daugiau amatas kuris ateina su laiku. norint pradeti teks ne viena straipsni paskaityti. gali paskaityti straipsni apie slakius cia www.raudonazuvis.lt ten yra labai gerai aprasyta.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 41
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė