Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Mėgėjiškos žūklės taisyklės, komentarai apie jas
 #520312   SauliusM
 02 Lap 2013 09:53
bobis rašė:o aš būčiau visom keturiom už žūklės įrankių skaičiaus mažinimą....
vat uztai ir yra sveika, kai istatymus keicia ar priimineja ne vienas zmogus o kokia taryba, seimas ir panasiai.
tada sugalioja kolektyvine ismintis irgali pastebet, ko vienas nepastebi, nes tau asmeniskai tai neaktualu.
Tiesa, siemet Jonauskas bande ta paneigt ir irodyt, kad jis vienas d'Artanjanas, o visi kiti py..rastai ir ner ko cia su kazkuo tartis.
na bet mes zinom kas is to gavosi ir kokiu punktu taisyklese atsirado.
 #520316   Sokratas
 02 Lap 2013 10:02
jo, buvai minėjęs apie tai, tik gal ne viską pamenu. Pamenu gerai apie tuos ten ,,laivelius" kažkokius, kurių net matęs nesu niekur, bet tai nereiškia, kad jų nėra... Aš dar daug ko nematęs ant šio svieto, ir daug ko nežinantis, ir dažnai abejojantis... :oops:
 #520328   ZILVA von jurasemia
 02 Lap 2013 10:38
...tai aš ir noriu pasakyt , kad nereiktų išskirti kažkokio vieno žvejybos būdo ir daryti iš jo kažkokį baubą ir kabinti jam kažkokių etikečių kaip tipo nesportiškas ir panašiai , kaip šiuo metu daroma su žvejyba trolingu , - vyksta gi trolingo pasaulio čempionatai ir užsienyje šis žvejybos būdas priskiriamas būtent prie prestižinių , nu pas mus kaip visad atvirkščiai - dorai dar neišmokom ar nesugebėjom išmokt ir jau iškart kabinam etiketę kaip nesportiško , juokas ima tai girdint , panašu kaip tarybiniais laikais kai nebeturėdavo ką atsakyt kodėl amerika bloga , sakydavo - o ten negrus skriaudžia ...
...jei jau skaitoma , kad reikia mažinat meškerių kiekį tai mažinkit visiems būdams , tegu ir ,,sėdintieji-ar miegantieji" krantuose žvejoja irgi tik su dviem , tuomet aš suprasiu , kad tai ne kvailas pokštas , o šiuo metu tikrai nesuprantu kokių jau tokių baisių griekų prisidirbo troliai , kad išskirtinai tik praktiškai juos reikia bausti sumažinant išleidžiamų masalų kiekį .
Paskutinį kartą redagavo 1 ZILVA von jurasemia. Iš viso redaguota 2 kartus.
 #520331   SauliusM
 02 Lap 2013 10:43
ZILVA von jurasemia rašė:......nesuprantu kokių jau tokių baisių griekų prisidirbo troliai , kad išskirtinai tik praktiškai juos reikia bausti sumažinant išleidžiamų masalų kiekį .
tuo kad jie zvejoja itin mobiliai ir patikrina nerealiai didelius vandens kiekius, skirtingai nei su 3 ar 4 donkem sedintis krante.
tai jei jiem dar leist dideli meskeriu kieki, tai jie gales tikrint ne tik didelius plotus, bet tuo paciu metu ir kruva skirtingu gyliu bei masalu.
cia ne mano idejos, bet butent apie tai buvo kalbama, kai buvo priiminejamas tas taisykliu punktas.
 #520332   ZILVA von jurasemia
 02 Lap 2013 10:44
SauliusM rašė:
ZILVA von jurasemia rašė:......nesuprantu kokių jau tokių baisių griekų prisidirbo troliai , kad išskirtinai tik praktiškai juos reikia bausti sumažinant išleidžiamų masalų kiekį .
tuo kad jie zvejoja itin mobiliai ir patikrina nerealiai didelius vandens kiekius, skirtingai nei su 3 ar 4 donkem sedintis krante.
tai jei jiem dar leist dideli meskeriu kieki, tai jie gales tikrint ne tik didelius plotus, bet tuo paciu metu ir kruva skirtingu gyliu bei masalu.
cia ne mano idejos, bet butent apie tai buvo kalbama, kai buvo priiminejamas tas taisykliu punktas.
aš nesakau , kad leisti dar daugiau , bet man atrodo trys kotai visai buvo sveiko proto ribose , kam reikėjo mažinti iki dviejų .
...na ir pabaigai - matau , kad ten toje taryboje tikrai nėra nei vieno sugebančio gražiai su polėkiu pavelkiaut .
...linkėjimai visiems.
 #520340   SauliusM
 02 Lap 2013 10:56
4 kotai buvo. o jei valti plaukt dviese tai jau gaunasi ziauru. o kas ka sugeba taryboj, tai galetum susilaikyt nuo komentaru, kai zmoniu nepazisti. nes taryboj sprendimai priimami dauguma balsu ir absoliuciai neparodo vieno ar kito zmogaus individualios nuomones ar sugebejimu. tam taryba ir yra, kad tai butu kolektyvinis, o ne vieno zmogaus sprendimas.
 #520360   Vegys
 02 Lap 2013 11:28
SauliusM rašė:4 kotai buvo. o jei valti plaukt dviese tai jau gaunasi ziauru.
Kaip dažnai matai žvejojant dviese po 4 kotus ? Man dar neteko to regėt. Velkiaut mėgstu. Nesu girdėjęs, kad daugiau nei su 3 gaudytų (o ir tokių retas atvejis, tik kai gaudo vienas).
Velkiautojai apgaudo daugiau erdvės. Sėdint sėsliai, gali prisiviliot žuvį jauko pagalba. Gal tada tiems, kas jaukina, irgi sumažinkim meškerių kiekį ?
 #520371   SauliusM
 02 Lap 2013 11:44
Vegys rašė:
SauliusM rašė:4 kotai buvo. o jei valti plaukt dviese tai jau gaunasi ziauru.
Kaip dažnai matai žvejojant dviese po 4 kotus ? Man dar neteko to regėt. Velkiaut mėgstu. Nesu girdėjęs, kad daugiau nei su 3 gaudytų (o ir tokių retas atvejis, tik kai gaudo vienas).
Velkiautojai apgaudo daugiau erdvės. Sėdint sėsliai, gali prisiviliot žuvį jauko pagalba. Gal tada tiems, kas jaukina, irgi sumažinkim meškerių kiekį ?
ezeruose gal nedaznai, bet kursmarese, kauno mariose ir juroj tai pamatysi. tokiai zvejybai reikia erdves.
o del prisivyliojimo, tai jo davai jaukink ir prisivyliok lydekas. noreciau i tai pasiziuret.
 #520384   alkanas
 02 Lap 2013 12:50
tai kad taisyklese kiewk pamenu parasyta : zvejojant is valties vienu metu naudoti 2 meskeres, ir nepaaiskinta nei kur nei kaip, tai cia ir pludininkus tas pats liecia, dar kazin kas gaututsi jei isigilint i terminologija, kas yra ta "meskere", kas zukles irankis, protngai suformuluotos sios taisykles :gutgut
 #520390   Sokratas
 02 Lap 2013 13:52
ZILVA von jurasemia rašė:.
...jei jau skaitoma , kad reikia mažinat meškerių kiekį tai mažinkit visiems būdams , tegu ir ,,sėdintieji-ar miegantieji" krantuose žvejoja irgi tik su dviem , tuomet aš suprasiu , kad tai ne kvailas pokštas ......
Būtų labai teisingas sprendimas...Visiems po lygiai tai po lygiai. Na , bet donkininkai tada turbūt išprotėtų, o jų yra daug, gali ir revoliuciją kokią tai sukelt anie kokį blin Leniną pasisamdę už vadą,, jebričtararai :-D

Bet kažkodėl Latvijos užtenka dviejų meškerių viesiems. Gal pas juos žuvies mažiau? Na tikrai ne, kiek metų žvejoju ir čia ir ten, ten pagaunu dažnai, arba tiksliau- beveik visada, o čia -tik retkarčiais :)

Ir Lietuvoj , ir Latvijoj gaudau maždaug po lygiai, nes čia prie pat, o ten jau vistiek didesnį atstumą reik nulėkt, tai ne visada paslenki, ar laiko gaila...
 #520403   SauliusM
 02 Lap 2013 14:31
bobis rašė:Būtų labai teisingas sprendimas...Visiems po lygiai tai po lygiai. Na , bet donkininkai tada turbūt išprotėtų...
pirmoj eilej tai karpininkai....
alkanas rašė:tai kad taisyklese kiewk pamenu parasyta : zvejojant is valties vienu metu naudoti 2 meskeres, ir nepaaiskinta nei kur nei kaip, tai cia ir pludininkus tas pats liecia, dar kazin kas gaututsi jei isigilint i terminologija, kas yra ta "meskere", kas zukles irankis, protngai suformuluotos sios taisykles :gutgut
taip, tas liecia visus, nes velkiavimas kaip savoka neapibreztas taisyklese. tai padarytas apribojimas gaudyt 2 meskerem.
 #520413   Sokratas
 02 Lap 2013 14:50
tai juk karpininkai - donkininkai ir yra, su retomis išimtimis.. :)
 #520537   vava
 02 Lap 2013 22:35
kas konkreciai neatitinka? nes mano galva tai jos vienodos. Numeris tas pats, paskelbimo datos vienodos....
 #520544   SauliusM
 02 Lap 2013 22:47
ir taip ir ne.
kadangi jau atsirado draudimas gaudyt 2 meskerem ir ziobriu dydzio apribojimo neber, tai speju, kad taisykliu idejei paskutine redakcija.
ale bet....
virsuj vistiek parasyta kad sausio men versija... ir paskutinej uzrakintos temos zinutej ideta Agio nuoroda kaip ir tampa nebereikalinga.
 #520547   SauliusM
 02 Lap 2013 22:56
vava rašė:as nukopinau tai, kas yra am.lt puslapyje
jo, ten irgi grybas supjautas... reiks Vilmantui pasakyt prie progos :-D
siaip tai as ziuriu cia ir neknisu sau proto.
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... p_rys_id=1
ten matosi visi pakeitimai ir kada daryti.
ir sausi patvirtintos taisykles ir balandzio, liepos bei rugsejo pakeitimai.

is principo tai pacios taisykles, kur dabar idejei yra OK, bet kadangi as taip itariu Vilmantas is tu visu isakymu klijuodamas ta bendra aktualia redakcija naudojosi placiausiu sausio men dokumentu ir ji redagavo. tai galva nuo to dukumento su isakymo numeriu ir likus, o 2013metu isakymu nuorodos prie konkreciu punktu nesudetos. nu karocia toks pusfabrikatis ten. bet esme jo teisinga.

kadangi ministerija sau leidzia laikyt toki pusfabrikati savo puslapyje, tai tribunai itariu, kad juo labiau tiks.
 #520548   Taacis
 02 Lap 2013 23:15
SauliusM rašė:... matosi visi pakeitimai ir kada daryti.
ir sausi patvirtintos taisykles ir balandzio, liepos bei rugsejo pakeitimai.
.
Total koszmar. Dar yra kokiu nors taisykliu kurios tokiais tempais kaitaliojamos? Nu ir koks GA inspektorius galetu pasigirti tas taisykles ishmanantis 100%? Taigi tam inspektoriui dar reikia zhinot ir visokias atlieku szalinimo, miszko kirtimo, paukszcziu perejimo, ezheru liepteliu legalumo, pamiszkiu szienavimo, degalu iszpylimo likvidavimo, dumu uzduminimo taisykles ir reglamentavimus... Va apie gydymo ystaigu higienos normu pakeitimus praneszama priesz metus, apie keliu eismo taisykliu pakeitimus praneszama irgi priesz metus ar bent puse metu.
 #520592   SauliusM
 03 Lap 2013 11:25
Taacis rašė:Total koszmar. Dar yra kokiu nors taisykliu kurios tokiais tempais kaitaliojamos?
limituotos zukles panasiai daznai keicasi.
o jurines zukles ir megeju zvejybos istatymas kiek stabilesni.
 #520605   Sokratas
 03 Lap 2013 11:48
man neatsakėt kaip yra dėl draudimo:
teka upė, kurioje dabar žvejot draudžiama ir jos užtvanka, tvenkinys, be jokių, aišku, žuvitakių. Toliau vėl upė ir vėl tvenkiny, ir dar kartą upė ir tvenkinys.
Tuose tvenkiniuose galima žvejot, manau,ar ne?
 #520614   SauliusM
 03 Lap 2013 12:10
bobis rašė:man neatsakėt kaip yra dėl draudimo:
teka upė, kurioje dabar žvejot draudžiama ir jos užtvanka, tvenkinys, be jokių, aišku, žuvitakių. Toliau vėl upė ir vėl tvenkiny, ir dar kartą upė ir tvenkinys.
Tuose tvenkiniuose galima žvejot, manau,ar ne?
tvenkinys siaip nera upe, bet pasitikrint del konkretaus tvenkinio ilindus i ALIS ar brukstelejus i AM laiskuti, tai butu sveika.
 #520617   Sokratas
 03 Lap 2013 12:14
sutinku , kad tvenkinys ne upė. Bet kaip nustatyt tą ribą kur baigias tevenkinys, kur prasideda upė?
 #520626   alkanas
 03 Lap 2013 13:07
kiek pamenu, senose taisyklese rimti tvenkiniai turejo nuoroda nuo kur prasideda, kiek pamenu tik dideli turejo, jei teisingai pamenu, o mazi nebuvo ivardinti, bet sakau, galiu nusisneket, ir to nebijau, nes taisykles irgi nusisneka, tie visi nuo ziociu, 500m, kas pamatuos teisdingai kad ne 499 atsitraukes esu? kur ta linija. gyvenamm ir mokomes ir klystam ;uolrait
 #520632   Sokratas
 03 Lap 2013 13:17
na taip, ir vistiek kvaili mirštam, kaip yra sakoma.
Rytoj reikia tik nepamiršti aš paskambinsiu tuo klausimu kam nors , įdomu ką atsakys.
Visi žinom kad draudimas dėl upėtakių dabar pagrinde. Bet kad ir ta minima upė išteka iš ežero ir tuoj pat kelis kart yra patvenkta, kur aišku tuose ruožuose upėtakių nei su žiburiu nerasi, nes vanduo per šiltas, o ir tie tvenkinukai yra kiti pailgi ,kaip upė, kol nerpamatai iš už posūkio, pvz, išlindęs užtvakos, net nesuprast gali kad čia tvenkinys :)
 #520641   giedriuzzz
 03 Lap 2013 13:51
Šiandien plūdininkai žvejojantys ant gyvos lydžius totaliai sunervino. Blyn prisistato po kokias- meškeres kas kokius 10 metrų ir totaliai užima visą duburį :keik:
Reik kažkaip sugriežtint tokius dalykus. Arba geraiusiai išvis uždraust žuklę gyva žuvele.
Su vienais kokrečiai buvau sisginčijęs dėl tokio bajerio, nes blyn nuo meškerės nuplukdę plūdę kokius 15 ar 20metrų ir taip visos meškerės ir pofik jiems viskas. Norėjau jau mint aplink iš kitos pusės ir bišk jiems pamėtyt per zilkas su blizge. Fig jie nutrauktų lydekinį pintuką :twisted: Bet vat patingėjau mint apie 40 km.

Vat manau reiktų kažkio punkto taisyklėse, kad tokių nesamonių nebūtų. Na arba pagaliau uždraust tą mėsininkų pamėgtą būdą žvejybą gyva žuvele '''bum
 #520643   Vegys
 03 Lap 2013 13:57
Žūklės taisyklėse numatytas maksimalus meškerių kiekis. Jei viršijo - galėjai (reikėjo) informuot GA.
Kas kiek metrų sustatyt meškeres taisyklėse nėra nurodyta.
Spiningas (ar bet kuris kitas leistinas žūklės būdas) nesuteikia privalumo prieš kitą žūklės būdą.
 #520646   giedriuzzz
 03 Lap 2013 16:15
Nu ar viršija ten kas tuos kiekius ar ne nesiaiškinau ir neskaičiavau kas kiek nešėsi. Tik sakau kad sunervino tai, kad visą duburį užėmę keliese '''bum Be to jų tos meškerės vertos gal 50 litų (čia su visa rite ir valu) :lol: Tai atvažiavus GA gali pasakyt, kad ten ne jo, o kažkas paliko ir nuėjo su spiningu tolyn pamėtyt :lol:
  • 1
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 142
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė