Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #520400   Tironas
 02 Lap 2013 14:11
esme kad pralyja. kogero ne pacia medziaga bet siules, nes siules nepraklijuotos. neperpucia. kvepuoja geriau negu membrana paprasta, bet prasciau negu tarkim rubas su primaloft arba polartec windpro.
 #520404   looking4snow
 02 Lap 2013 14:32
Taigi jau nupirkai. Isbandyk ir suzinosi, tinka jis tau zvejyboje ar netinka. :grin: Problema lygioje vietoje...
 #520406   DainiusM
 02 Lap 2013 14:34
pnekvepuojantis ir neperlijamas ir beda... bent man labai nesmagus jausmas budavo, kai lasnoja ar tai vejas astrus visa diena ir tekdavo pasedet valtyje su "kan*onu" ant rubu virsaus. Pridregsti is vidaus- kunas dregme kaip ten bebutu garina, kad ir nejudant. Gera striuke kuri sugeba issleisti ta vidine dregme lauk ir neileisti vandens is isores yra geris. :)
 #520441   alkanas
 02 Lap 2013 16:54
looking4snow rašė:Taigi jau nupirkai. Isbandyk ir suzinosi, tinka jis tau zvejyboje ar netinka. :grin: Problema lygioje vietoje...
ne tokiam orui pirkau.
dabar dar ir tokiam orui kazka issirinkt reikia.

taigi, bandau sau sudeliot mintis, kur klystu kas galit isdurninkit:
1.su vilna silciau jei nesportuoju, neprakaituoju, bet vistiek reikia kad butu kvepavimas
2. kvepuojantis virsutinis rubas saltesnis uz nekvepuojanti
3.susivilkus pirma sluoksni 100% poliesteri, antra flisa arba polartec, trecia imkim irgi koki nors goretex ar polartec, nelyjant lietui, sportuojant nesusalsiu net ir darydamas pertrauka, bet tik iki tam tikros lauko temperaturos, kuriai pritaikyti tie rubai.

dar klausima del pirstiniu turiu, su kokiom (medziaga, gamintojas) butu nesalta spiningauti, pirstines slapios, lauko temp apie 0
 #520443   SauliusM
 02 Lap 2013 17:04
jei pastoviai slapios ir nera zenklaus minuso, rinkciausi tas abu garcia kur cia jau buvo ne karta kalbeta. jos raso, kad neoprenines, bet man ta medziaga tokia ne visai neoprenas, nu jinai kazkokia siek tiek kitokia nei mum iprastas neuprenas. aisku, dar tai priklauso irnuo to, kokia pastave kraujotaka ir kiek is principo linkes esi nagus nusalt. nes as tai kartais ir iki -5 visa diena be pirstiniu atbludinu ir nagu mirtinai nenusalu. nu kai pradeda salt keliom minutem i kisenes susikisi, atsyli, kol kokios arbatos isgeri ir toliau pirmyn.
 #520447   alkanas
 02 Lap 2013 17:08
neoprenas suds, paieskojes gal dar rasciau pas save besimetancias kurnors, salta su tokiom pirstinem
 #520451   SauliusM
 02 Lap 2013 17:12
alkanas rašė:neoprenas suds, paieskojes gal dar rasciau pas save besimetancias kurnors, salta su tokiom pirstinem
jei siaip neoprenas, tai taip. bet tos abu garcia, tai ten gal tik pavadinimas, kad neoprenas, o realybej ten her znajet sto, bet uz neoprena zymiai geriau. as jas naudoju kai nera didelio minuso ir gaudau su multiku, nu kad nagai nesaltu nuo pastoviai delne laikomo salto metalo gabalo,kuris dar ir vandeniu pastoviai taskosi.
o is vidines puses ten isvis kazkokia ne tai dirbtine oda, ne tai membrana isiuta, nu labai teisingas daiktas kazkoks:
Paveikslėlis
 #520490   looking4snow
 02 Lap 2013 19:39
Aisku, kiekvieno organizmas vis kitoks, bet man su sitomis pirstinemis komfortas prie temperaturos artimos nuliui yra tik sausu oru. Jeigu dulksna ar lyja, tada gal koks +5 jau riba. Kiekvienam savo.
 #520495   giedriuzzz
 02 Lap 2013 19:49
Va kad jau užsivedė diskusija apie neperlyjamus drabužius tai paklausiu ir aš.

Turiu norfino striukytę (pavadinimo tiksliai nepamenu), na nėra ten joks stebūklas, bet nesmarkų lietų atlaiko. Bėda tame, kad jei būni su kokia kuprinike tai tose vietose kur šleikos staigiai peršlampa. Taip pat peršlampa greigiau tas vietas kurios liečiasi tarpusavyje, kaip pavizdys, tai spiningaujant greičiau peršlampa šonas kur liečias su rankove. Aš spinigą laikau dešine ranka, tai esant lietui man greičiau peršlampa dešinės pusės šonas iš priekio.

Su normaliomis striukėmis būna tokių bėdų ar ne?

Šiaip tai tas striukytė gera nuo vėjo, nuo jo tikrai apsaugo, na ir dar kvėpuoja truputi, tai neaktyviai žvejybai gerai
 #520508   looking4snow
 02 Lap 2013 20:23
Cia ne normalios/nenormalios stiukes beda, o tiesiog i striuke ideta tokia membrana. Siulyciau neziureti i rubus su maziau nei 10.000 atsparumu vandeniui, jeigu kazkuria striukes vieta zadi prispausti (pvz., sunki kuprine). Tas pats galioja kelnems, jeigu zadi ne tiesiog vaikscioti, o sestis ant uzpakalio. O va palapines virsuj jau uztenka ir 3000, nes prie medziagos nesilieti - ji tiesiog itempa ir tiek.
 #520515   alkanas
 02 Lap 2013 20:43
tai ka povelniu, softshelt irgi siulo 100% neaiduma vande3niui, norfin irgi, zodziu reklamos aukos asem :lol:
negi reiks pirkt simms nors tokiu pat medziagu ju naudojamu rubams visokiu tipu pilna ir kainom gerom
blem uzknisa. norfin bicas kelis komplektus turejo, viska atidave, sake suds, simms geriau, bet tai jei medziaga ta pati, tai....
zvejosiu kol pliks galesiu :lol:
 #520518   Daugirdas
 02 Lap 2013 20:47
alkanas rašė:tai ka povelniu, softshelt irgi siulo 100% neaiduma vande3niui, norfin irgi, zodziu reklamos aukos asem :lol:
negi reiks pirkt simms nors tokiu pat medziagu ju naudojamu rubams visokiu tipu pilna ir kainom gerom
blem uzknisa. norfin bicas kelis komplektus turejo, viska atidave, sake suds, simms geriau, bet tai jei medziaga ta pati, tai....
Nu tu ir lygini Norfina su Simmsu... Ne to svorio kategorijos :)
 #520521   Pfk
 02 Lap 2013 20:52
SauliusM rašė:...siaip neoprenas, tai taip. bet tos abu garcia...
jei ne paslaptis, kur įsigijai jas? kaip pastebėjau problematiška rasti tiek paprastose parduotuvėse, tiek internete.
 #520526   SauliusM
 02 Lap 2013 21:07
panasios. tik nesimataves as ju nepirkciau. nes ten dydziai smarkiai pamazinti. ir as savo letenas i pacias didziausias vos sukisau.
 #520527   Pfk
 02 Lap 2013 21:21
vo vo. ko aš ir bijau, kad net šiaip nelabai žinau pirštinių dydžio man tinkančio. tada į paštą reikėtų ne syki kulniuoti atgal besiuntinėjant. juolab kad kai kurie prekybininkai prekių pas savęs nesandėliuoja, kad ir geranoriškai, bet gali tekti palaukti kokį mėnesiuką kol pakeis į reikiamą dydį.
 #520534   Tironas
 02 Lap 2013 22:12
alkanas rašė:tai ka povelniu, softshelt irgi siulo 100% neaiduma vande3niui, norfin irgi, zodziu reklamos aukos asem :lol:

o ko tu pariniesi. NOrfin turbut tik viena kostiuma turi 10000mm atsparumo tad nera ko ir noreti. o dar pries č-ę metus isvis neturejo nieko daugiau 3000mm, tad naivu butu is tokiu tiketis kad neperslaptu
jum aiskini aiskini ir vistiek neaisku niekas :)
ai savaitgalis, patys aiskinkites
 #520557   looking4snow
 03 Lap 2013 00:05
Pfk rašė:neturi ten ir neaišku kada turės.
Nematau is kurio tu miesto. Klaipedos Kote pirkau. Pries daug daug laiko, bet kiek zinau, jie Abu Garcia prekemis nenustojo ir dabar prekiauti.
 #520576   looking4snow
 03 Lap 2013 10:11
looking4snow rašė:Klaipedos Kote pirkau.
Biskeli ne taip parasiau... :) Zukles kode. Bet turi buti visur, kur veikia Koto prekybos sistema.
 #520610   Arvidys
 03 Lap 2013 12:05
Mindule, pats turi ka nors is Frogg Toggs? Idomu kokie pastebėjimai kaip kokybė? Aš vis žiūrinėjų jų bridkelnes. Bet iš daug persakaitytu atsiliepimu susidaro toks įspudis kad 70procentu giria, o 30procentu peikia. Toks vaizdas, kad biski loterija kokias gausi... Bet cia kogero su visom bridkelnem taip...
 #520628   Pfk
 03 Lap 2013 13:10
looking4snow rašė:
looking4snow rašė:Klaipedos Kote pirkau.
Biskeli ne taip parasiau... :) Zukles kode. Bet turi buti visur, kur veikia Koto prekybos sistema.
rašiau į Kodą, sakė neturi ir nelabai turės, galėjo pasiūlyt tik simmsus. ir savo miestelio parduotuvėj buvau, irgi "Kotas" čia, irgi nėra.
gal dar kur nors Klaipėdoje yra to tinklo parduotuvių? arba tokių, kuriuose Garcios produkciją pardavinėja? man būtų laaabai puiku Klaipėdoj rast jas pasimatuot :mėlynvarla kiek teko apvažinėt, nieks nieko panašaus neturėjo.
 #520654   MINDULE
 03 Lap 2013 17:02
Arvidys rašė:Mindule, pats turi ka nors is Frogg Toggs? Idomu kokie pastebėjimai kaip kokybė? Aš vis žiūrinėjų jų bridkelnes. Bet iš daug persakaitytu atsiliepimu susidaro toks įspudis kad 70procentu giria, o 30procentu peikia. Toks vaizdas, kad biski loterija kokias gausi... Bet cia kogero su visom bridkelnem taip...
Negaliu daug komentuoti, nes pats nieko neturiu, tik stipriai dairausi i ju produkcija, turi pora draugu su kuriais zhvejoju dazhnai, tai zhemiau pateikta uomone yra tik ish ju atsiliepimu.

Nezhinau i kokias bridkelnes dairaisi, draugas kuris turi neoprenines Frogg Togg bridkelnes skundzhiasi, kad vienas batas mazhesnis ir koja pastoviai spaudzhia. Bet kai bridkelnes kainuoja apie 100$, nezhinau ar galima ish ju tiketis stebuklo. Be to mano nuomone apie Frogg Togg yra, kad jie labiau specelizuojasi rubams nuo lietaus (nebutinai zhvejybai), o su bridkelnem tik bando ieiti i rinka kaip su salyginai pigia produkcija.

Kitas draugas kuris turi striuke nuo lietaus, labai giria ir labai dzhiaugiasi, gal ir ash sau pasiimchiau tokia, tik kad labiau norechiau kazhko, ka galechiau uzhsivilti ant zhiemines shiltos striukes, o pastaroji (draugo) yra trumpa sportinio tipo, tai kolkas susilaikau.
 #520656   Arvidys
 03 Lap 2013 17:11
As dairiausi i kvepuojancias bridkelnes. Nu reiks gal dar pagalvot ar verta, o gal Tironas paleis kokia akcija ziemos metu :-D
 #520658   looking4snow
 03 Lap 2013 17:41
Pfk rašė:gal dar kur nors Klaipėdoje yra to tinklo parduotuvių? arba tokių, kuriuose Garcios produkciją pardavinėja?
Zinok Klaipedoje kazkaip neatgaminu, kad daugiau kas Abu Garcia prekemis prekiautu. :roll: Maciau Rokiskio centre yra Koto parduotuve, bet turbut tau nepakeliui. :lol: Berods Gargzduose irgi maciau ant vienos kratuves Koto zenkla.
 #520662   alkanas
 03 Lap 2013 18:06
looking4snow rašė:alkanas, gal ten raso 100 % polyester ar kanors pan., o ne apie nepralaiduma vandeniui?
butent nepralaidumas vandeniui ten parasytas. kolkas nepraleido is tirko, siandien specialiaiisejau po lietu pavaiksciot, mazai lietaus arba trumpai vaiksciojau, neperslapau, rengiausi tik pirma sluoksni ir striuke ta sftshelo, del silumos, tai pasakyciau kad buvo nei sis nei tas, teko gericiau vaiskciot kad nesusalt, bet zinant jog ja pirkau be pasiltinimo, tai normaliai. vien tas permatomas sluoksnis ir striukike be pasiltinimo plonute gan normoj buvo judant, netgi gerai sakyciau, bet judant. nejudant butu s paskutinis. gal butu kitaip, jei dar papildomai buciau koki flysa storesni uzsivilkes.

dabar klausims, kaip suprast siules perklijuotos ? as apziurinejau ir siaip ir taip, niifiga neponimaju, bert siuliu ten minimaliai ir is isores kazkokios kaip suvirintos atrodo, kas matos tai rankogaliu siule, ta tai tikrai neklijuota, bet klitos xer suprasi.

supraskit mane teisingai, as dabar domiuosi rubais, nes noriu nusipirkti nors karta tai ko man reikia, ir kiek supratau ne gamintojo man reikia, o medziagos naudojamos vienam ar kitam rubui, na tikrai nenoriu moket brangiau.
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 148
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė