Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, plūdės, masalai, priedai
 #494603   saulux
 18 Lie 2013 22:23
Zodziu, negavau jokiu patarimu is jusu, pasitariau su pora zveju. Vienas rekomendavo imt 5m nes 4m per mazai, kitas pareiske kad 6m jau truputi per sunki ir gali but diskomfortas prastovet visa diena laikant rankose :grin: taigi nuvaziavau i salmolita ir paciupinejau 5 metru Macrotecha ir Okumos Astral. Macrotechas pasirode smagesnis, nors ziedeliai ziauriai mazi lyginant su Astral kotu ir surinktas zymiai geriau nei Astral :shock: Nezinau ar ant visu bolonkiu tokiemazi buna... jei reiketu su slankiojancia plude gaudyt, turbut butu sikna :? jei ateity kils problemu del mazu ziedeliu, turbut imsiu ir pasikeisiu i didesnius :ruko Keleta vakaru pasedejau prie tvenkinumo ir isitikinau kad smagus kotukas ;uolrait
 #494605   RoBass
 18 Lie 2013 22:29
niekada nebus su jokia pludine meskere ir slankiojancia plude problemu, jei risi pludes stopmazgi is tokio pat storio valo kaip padrindinis valas (plius kazkoks burbuliukas dedasi tarp stopmazgio ir pludes), o tai reiskia bus max 0.2 valas...
Apacioje parodytas mazgo risimo budas:
http://www.ant-bangos.lt/forumas/viewto ... ?pid=17985
 #494622   saulux
 19 Lie 2013 01:00
Pas mane pagrindinis 0.20 valas, taigi maxas bus 0.40 (mazgo storis) ? o rist is siulo ne minkstesnis stabdys gautusi? is valo turetu but ganetinai kietas... galvoju ar neismus ivoriu? :roll:
 #494648   Dziedas
 19 Lie 2013 07:52
Jei matchas tai 4.2m. ,bolonine nuo 6m. Nemunui ir ... O mazgas iš siūlu... P.S. Nemune su matchu gal nera ką veikt...
 #494686   RoBass
 19 Lie 2013 10:42
saulux rašė:Pas mane pagrindinis 0.20 valas, taigi maxas bus 0.40 (mazgo storis) ? o rist is siulo ne minkstesnis stabdys gautusi? is valo turetu but ganetinai kietas... galvoju ar neismus ivoriu? :roll:
Is siulo suslampa, sudregsta, poto lengviau slankioti pradeda, issireguliuoja gylis, bent man taip budavo, todel :/nek Is valo ir reikia daryti, jei nori normalaus stabdzio, niekas tau jokiu ivoriu neismus :lol: o tai kokio diametro tavo pirmo ziedo skyle, kad tu taip pergyveni??? beje, jei tu su ta bolonke susara ar viena kita karsioka, karosa zadi gaudyti, tai kam tau toks storas pagrindinis valas, tipo 0.18 pavadeli zadi deti?
 #494693   edikas
 19 Lie 2013 11:24
RoBass rašė:
saulux rašė:Pas mane pagrindinis 0.20 valas, taigi maxas bus 0.40 (mazgo storis) ? o rist is siulo ne minkstesnis stabdys gautusi? is valo turetu but ganetinai kietas... galvoju ar neismus ivoriu? :roll:
Is siulo suslampa, sudregsta, poto lengviau slankioti pradeda,
Pries risdamas siula suslapink ir risk . Nebus problemu jokiu :)
 #494695   RoBass
 19 Lie 2013 11:29
vot jus ir slapinkit, o as is valo susirisiu ir tada tikrai nebus jokiu problemu ;uolrait
Beje, is siulo storesnis stabdis gaunasi...
 #494709   dainiuška
 19 Lie 2013 12:21
Vienareikšmiškai - mazgeliai tik iš to paties valo (aišku, jeigu ne 0,30 mm naudojat :) ) ;uolrait Nei jis sudrėkęs apsišerpetoja, nei išbrinksta, kaip siūlai. Svarbus niuansas - palikti kelių cm nenukirptus galus.
 #494712   giedriuzzz
 19 Lie 2013 12:29
O tai kokį mazgą naudojat iš valo stopmazgį padaryt?
 #494716   RoBass
 19 Lie 2013 12:33
Truputi auksciau buvau ikeles nuoroda...
 #494717   saulux
 19 Lie 2013 12:33
RoBass rašė:
Is siulo suslampa, sudregsta, poto lengviau slankioti pradeda, issireguliuoja gylis, bent man taip budavo, todel :/nek Is valo ir reikia daryti, jei nori normalaus stabdzio, niekas tau jokiu ivoriu neismus :lol: o tai kokio diametro tavo pirmo ziedo skyle, kad tu taip pergyveni??? beje, jei tu su ta bolonke susara ar viena kita karsioka, karosa zadi gaudyti, tai kam tau toks storas pagrindinis valas, tipo 0.18 pavadeli zadi deti?
Zukles vietos labai zolem apaugusios, vietom ir krumai auga vandenyje... Karosai stambus, yra ir lynu. Nemegstu terliotis su labai plonais valais :?
 #494720   RoBass
 19 Lie 2013 12:37
As neturejau omeny, kad 0.2 valas storas, as pats toki naudoju lynam, karsiam...tiesiog supratau,kad tu susarai nusipirkai toda :roll: dabar viskas aisku :grin:
 #496218   rimantasm
 26 Lie 2013 12:10
Sveiki,
Noriu paklausti, ar esat kas girdėjęs apie šios firmos mathc'us http://www.zuklys.lt/prod-energo-team-b ... h-390-3502
Turiu pasiūlymą įsigyti nebrangiai mažai naudotą šį kotą. Kadangi match'ų dairausi, kaip ir pagal kainą, parametrus ir t.t. viskas priimtina.

Tik kaip jų kokybė? Nesimato bent jau internete tokių modelių labai daug Lietuvoje, gal kas esat išmėginę, žinot privalumus, minusus? Aišku minusai labiausiai domintų :)

Dėkui
 #500475   macka
 14 Rgp 2013 16:29
Sveiki,
Gal kas zino kur dar galima rasti Colmic botu (teleskopu be ziedu) isskyrus pas J. Jablonski?
 #500510   Dziedas
 14 Rgp 2013 19:21
Atleisk gerbiamasis, bet šitos firmos kotai arba labai brangus ,arba nepopuliarus. Apie jos labai mažai info yra ...Taip sau tai žemėjančia tvarka firmos atrodytu maždaug taip...gal truputi klystu... Garbolino, Mistrall, Shimano...Kitu firmų kotai ,gal ir geri ,bet jų aprasime yra daug netikslumu... o tai jau atbaido. Ponai, čia tik dzedo Antono nuomone.
 #500806   macka
 16 Rgp 2013 13:40
info as randu internete. Ir ne rusu kalba (nes nemoku)...
Bet cia daugiau klausimas buvo apie tai, kad ar be Jablonskio dar kas nors veza i musu zemele Colmic botus... Kad pas Jona yra, tai as zinau, bet ten ir kaina gasdinanti.

O kur galima Garbolino botus papurtyti? Kas jais prekiauja?
 #500899   Raupsuotas
 17 Rgp 2013 08:41
Apie Garbolino firmą ir aš svajoju, deje tai jau praeitis 'viarkt Ką gamintojas siūlo šiai dienai manęs netenkina :/nek Šiaip žvejoju "Garbolino " Colibri, Sensuale 352, Deliciane 400 Dar labai vertinu Campeador 502:gutgut Būtent tokio lygio kotų ir ieškojau :/braj;
 #501284   Karka
 19 Rgp 2013 23:05
esu matcho gerbejas ir draugas kalbant apie macha typo meskerikocius galeciau pasakyt is praktikos kad shimano kotai vieni is favoritu sitoje srityje aisq as nekalbu apie feederinius ir spiniginius kotus nes neteko su jais susidurti ir su kaskuo palyginti:) ce tik mano nuomone
 #501294   Raupsuotas
 20 Rgp 2013 06:07
Iš savo pusės (kalbame apie matchus) galiu tik pagirti "Daiwa" firmos matchus (tiesa jų kaina kanda truputį 2000-3000lt.) ir taip pat esu labai patenkintas "Browning" firmos matchais kuriais žvejoju paskutinius 10metų. Vienas 6.0m ilgio (svoris 300gr.) o antras 4.20m (svoris 140gr.).Taigi turint babkių tikrai yra iš ko rinktis :/braj;
 #503593   samas235
 30 Rgp 2013 08:35
Sveiki, kaip visada sunku issirinkti is dvieju, bet gal kas patars:)
1 var. shimano speed master 420 (senesnis modelis) http://www.zuklys.lt/cat--1834 jam dabar akcija ~400Lt
2 var. mistrall champion match 420 (rudos splavos blankas, jei kas turi tikrai zinos) ~250Lt

jei kas turi siuos kotus butu labai idomu isgirsti nuomuone apie juos,

Beje as pagr, gaudau stiprioj srovej, nemunas - neris zuveliokiai, sapalai, meknes, usoriai, nesigirsiu bet tikrai nemazi dazniausiai pauola. klausimas kuris kotas bus tinkamesnis? stovinciam vandeny negaudau...
 #503713   samas235
 30 Rgp 2013 20:20
Dekui, Robass uz patarima, taciau snd. visiskai nusyvyliau Shimano kokybe:( bent jau mineto speed master 420)
O buvo taip:)
kaip ir minejau siems kotams siuo metu Zvejokilis (Kaune - barsausko gatveje) yra paskelbes super akcija - speed master 4,20m - 419LT; 4,50 - 429Lt. taciau kokybe tu kotu :e:e :e:e
zodziu imu kota is stendo, svoris tikrai geras, dizainas rankenos taipogi liuks, jau kaip ir ruosiuos moket pinigus, kai akis uzkliuvo uz vieno zeduko - pasirode lyg kreivas. Pradedu apziurineti atidziau visus ziedus ir blanka ir rezultas: pusia ziedu issikraipe, metalinis korpusas aplink keramini ziedo vidu, toks vaizdas kad su zirklem drebanciom rankom kirptas - skersmui svyruoja nuo 0.5mm iki 2mm. kiti ziedai isvis net ne apvalus o kvadratiniai...negana to vienas ziedas pilnai aplietas laku, taipogi matosi kad bandyta krapstyt laka is keramikos vidaus - bet nesekmingai... Parodzius pardavejas staiga prisipazista kad Taip kotas brokuotas ir kad pats bande krapstyt bet nesekmingai (reikia pamineti jog jei nubuciau pats to pastebejas man butu pardave ta kota rame sazine!!)
netrukus i musu pokalbi isijungia antras pardavejas su mintimi kad kotas is pavizdzio ir visko gali buti ir tuoj atnes nauja,
Deje, "naujas" atrodr lygiai taip pat, beje ziedai patys kraiposi nuo menkiausio prisilietimo, nes kojeles pagamintos toks vaizdas is 0.3mm aliuminio...
nesa antra "nauja" - tas pats, trecias - naujas tas pats. Ketvirtam man jau pritruko kantrybes.
beje prasidejo tokie tekstai, kaip " ko tu nori kad cia viskas idealu butu gi ne uz 2000 perki" ir pan...
Zodziu galbut jie cia kokia partija papigiai uzpirko is kinu ir bando prakist ar kokius brokuotus nezinau...

Beje kadangi speed master laikiau rankose pirma karta tai nezinau ar taip turi buti bet visu triju blanko daliu pinimas skiriasi"
1 dalis su rankena - lygi juoda
2 dalis - pinta X forma, kaip shimano Tehnum spiningu blankai
3 dalies visas blako pavirsius padengtas tankiais turbut lako ziedeliais - pavirsius labai siurkstus.
Bet kadangi neturiu su kuo palyginti gal taip ir turi buti??
 #503725   RoBass
 30 Rgp 2013 22:10
Nu jo, idomiai cia tu pasakei, net nzn ka ir pasakyti....Nu, bet pasakysiu apie savo kota, maniskio koto visi ziedeliai tiesus, lygus patys ziedeliai, nekreivi, visi vienoje linijoje, zinoma ziedelius galima su pirstu truputi pajudinti, pirmyn, atgal, tai normalu, bet zinoma neturi neklibeti, ar i sonus lankstytis. Koto blankas, kaip tu ir sakai, viena dalis lyg ir pinta, kita ne, bet cia turbut toks dizainas, nu man jis akies neriezia (kiek kur maciau ta kota, tai visur toks pats blankas), ant mano dar vieno shakespeare koto, panasus blankas, ploniausia dalis kaip ir pas shimano siurksti (kaip lako ziedeliai), kita pinta. Maniskis visas kotas padarytas tvarkingai....Gal tikrai jie kazkokia neaiskia partija kotu gavo, nu nzn nzn. kaip minejau, maniskis kotas geras....pirkau Zuklys.lt
 #504221   Karka
 02 Rgs 2013 15:22
as ir turiu toky kota nusipirkes bet pirkau is anglu tai kokybe nesiskundziu :)
 #521332   tukasG
 05 Lap 2013 22:03
Noriu pasiklaust protingesnių už mane: 579 g svoris normalus 9 m botagui (teleskopui be žiedų) ar visgi geriau lengvesnis?
 #521343   hipy
 05 Lap 2013 22:37
visada geriau lengvesnis... :)
 #521365   tukasG
 06 Lap 2013 00:17
Tai tas ir arkliui aišku. :-) Klausimą būt galima perfrazuot aiškiau, ar nauja tokių parametrų meškerė verta 260 Lt, ar būna ir vertesnių už panašią kainą...?
 #521390   liorenas
 06 Lap 2013 08:08
Tokio svorio ir tokio ilgio ji verta tu pinigu... ;uolrait kitas klausimas - komfortas... :roll: Turejau as devinke, kuri svere 430 gr, nu zinok net ir su tokiu svoriu po pusdienio atsibosdavo mojuot... :roll:
Nu o siaip tai mano subjektyvia nuomone kiek as zinau kupiskio vandenis, tai tukai patikek, septinkes 90 proc. apylinkiu balu tau tikrai uzteks...bus ir lengvesne ir smagesne ir zuvi pasieksi... ;uolrait
 #521396   tukasG
 06 Lap 2013 08:45
Ačiū, Liorenai, už nuomonę. Panašiai ir aš mastau. Jau ir su turima "šeške" beveik visur pasiekiu, tai gal ir nelabai man ta devinkė susgadys. :-)
Tiesiog vakar panaršiau po lietuviškas e - parduotuves, kas kur gero yr padabojau, tai atradau, kad "šimankes" labai gražiom kainom išparduoda. Vos nesusigundžiau... :-)
Įmetu nuorodas, gal kam iš tribūniečių prasivers: http://www.zvejys.lt/market/meskere-shi ... -8-9m.html ir kita http://www.zvejys.lt/market/meskere-shi ... 5-590.html .
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė