Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #522322   looking4snow
 10 Lap 2013 10:56
Tai kad cia nera ka mokintis. ;-) Nors gal man tai savaime suprantama, kai paciu ivairiausiu "techniniu" rubu reikia praktiskai visose laisvalaikio srityse, ne tik zvejyboje.

O del ne to dydzio rubu parsisiuntimo, tai elementarus nenoras gilintis i tai, ka perki. Cia ne parsisiuntimo internetu problema kaip tokia, o paciu zmoniu, kurie siunciasi, problema. Praktiskai visuose stambesniuose e-shopuose galima rasti kruva atsiliepimu, iskaitant ar dydziai teisingi, ar pamazinti/padidinti, kokio sudejimo/ugio kas ka nusipirkto ir tiko ar netiko. Paprastai tam tikras brandas pasizymi tam tikromis savybemis, pvz., vienas kelnes daro labiau aptemptas, kitas labiau laisvo stiliaus. Ar vienos striukes rankoves i trumpesne puse, o pas kita branda buna pora coliu dadeta ir t.t. Galima apie tokius niuansus rasti vartotoju komentarus. O jeigu perki "aklai", ale dabar deviu "L", tai ir siunciu viska "L" dydzio, tai logiska, kad daznai nepataikysi.
 #522517   Tironas
 11 Lap 2013 09:19
ane? nesuprantat? tai p[asiklauskit tu kurie daug perka. ar visus rubus nesioja? ar puse ju tiesiog uzima vieta, nes buvo pirkti tik tam kad pigiai. ir t.t.
 #522519   hipy
 11 Lap 2013 09:24
o cia jau i pievas visiskai pavyzdys ar argumentas, nes nenaudojamo sudo mes prisiperkam ne tik intere (sakyciau mazuma ten), o ir siaip pardese...
 #522532   looking4snow
 11 Lap 2013 10:47
Tironai, kalbi apie kelis konkrecius individus, kurie gal apskritai gyvenime nemoka tvarkytis. Nedaryk is ju isvados apie visuma.

Galiu tik paantrinti hipy, kad itin retai naudojamu rubu esu nusipirkes tik realiose parduotuvese, o ne internete. Jeigu jau kazka siunciu, labai gerai pasveriu, kiek man to daikto reikes. O nuejes i parduotuve, kartais pasiduodavau (dabar vis reciau) tam durnam akimirkos zavesiui. :lol: O paskui galvoji, nafik man to reikejo... Todel jau keli metai praktikuoju toki dalyka, kad 95 proc. atveju neperku rubo ar batu ta pacia diena, kai matuojuosi. Kita diena kartais akys atsiveria ir pamatau, kad tikrai nenesiosiu as jo. Reikia mokytis is klaidu. :grin: Aisku ir internetui tas pats galioja - negalima pirkti vos pamacius. Reikia deliotis "krepseli" per dienas ar net savaites. Esu keleta daiktu nupirkes tik po metu, nes tiek laiko reikejo susidelioti prioritetus, kad man ju tikrai reikes.
 #522537   Tironas
 11 Lap 2013 11:18
ale tu matai kox tu maladiec :)
tvarkingas, viskas sudeliota i lentyneles. fainai.
 #522560   Menke
 11 Lap 2013 14:04
looking4snow rašė:Tironai, kalbi apie kelis konkrecius individus, kurie gal apskritai gyvenime nemoka tvarkytis. Nedaryk is ju isvados apie visuma.

Galiu tik paantrinti hipy, kad itin retai naudojamu rubu esu nusipirkes tik realiose parduotuvese, o ne internete. Jeigu jau kazka siunciu, labai gerai pasveriu, kiek man to daikto reikes. O nuejes i parduotuve, kartais pasiduodavau (dabar vis reciau) tam durnam akimirkos zavesiui. :lol: O paskui galvoji, nafik man to reikejo... Todel jau keli metai praktikuoju toki dalyka, kad 95 proc. atveju neperku rubo ar batu ta pacia diena, kai matuojuosi. Kita diena kartais akys atsiveria ir pamatau, kad tikrai nenesiosiu as jo. Reikia mokytis is klaidu. :grin: Aisku ir internetui tas pats galioja - negalima pirkti vos pamacius. Reikia deliotis "krepseli" per dienas ar net savaites. Esu keleta daiktu nupirkes tik po metu, nes tiek laiko reikejo susidelioti prioritetus, kad man ju tikrai reikes.
100% sutinku, jei perku, tai zinau, kad man tikrai jo reikia ir pries tai stengiuosi susirinkti max informacijos kad neprasauciau. Ir *PYP*. reikia pirkti 5 ziemines striukes, jei gali uzsideti tik viena. O tokiu "kolekcionieriu" tai zinoma kad yra, jie perka tam kad pirkti, o ne tam kad deveti. Bet gi visokiu zmoniu yra.
 #522734   silkius
 12 Lap 2013 00:15
Tirone, noriu gauti info kuo skiriasi F4 nuo F3.5 technologjos? Kokie medziagu parametru skirtumai?
 #522735   Tironas
 12 Lap 2013 00:19
oble. rytoi jei galima :) dabar jau laikas miegucio. trumpai - F4 kiek pamenu jau eina japoniska medziaga, f3,į kitu rytu saliu. paprastai japoniska geriau kvepuoja. ryskiai geriau. vandeniui nepralaidzios abi. plius F4 atsparesne nusidevejimui, greiciausiai lengvesne.
 #522736   silkius
 12 Lap 2013 00:29
Tirone, jei galesi mestelk nuorodas... Ir ir... apie pacias Vizion bridkelnes... nes modeliu tinklapyje yra ivairiu ir nesnori nuspirkt gaidi... Preoritetai kvepavimas ir atsparumas...
Ir aisku tikiuosi kad jos kainuos keleta simteliu.... :lol: Nu... valiutos as neminejau... :lol:
 #522772   silkius
 12 Lap 2013 09:40
Oli, bendrai kiek girdejau, Patagonia yra rimtas reikalas... tik ar visi modeliai? nes pas kiekviena gamintoja yra "ekonom" klases modeliu, kurie lyg ir turi savybes, bet nei viena is ju nedirba gerai... O gal sita modeli pats esi isbandes ir zinai + ir -?
 #522780   Tironas
 12 Lap 2013 10:21
simta kartus sakiau. nera stebuklu bridkelnese su brendais. Na Simms vieniteliai kurie patys amerikoje siuva kelis modelius, tai gal ten geriau kazkaip. bet ir tai, su salyga kad bus tinkamai parinktas dydis ir labai priklauso nuo zvejybos intensyvumo ir prieziuros.
Patagonia labai geros kokybes prekes, bet irgi nera stebuklo ir 100proc garantijos kad laikys ilgai ir laimingai.
apie visus brendus esu girdejes kad problemu buna.
Siuo momentu as dairyciausi tik i bridkelnes kur naudojama siuliu suvirinimo technologija ultragarsu. man ji labai patko ir logiskai deliojant atrodo patikimiau.
jei ketinu zvejoti nemazai, ziureciau rimtesnes membranos, pageidautina Japoniskos na arba gore.
 #522798   Tironas
 12 Lap 2013 11:40
jei nelaxtai labai paskui upetakius tris kartus per savaite tai uztektu KURA. jei reikia tvirtesnes medziagos bet lengvu, kvepuojanciu ir su uztrauktuku- CDC. na jei reikia beveik dermantino, kuris realiai kazin ar gerai kvepuos OPAS. bet jau cia sarvai, kaip simms g4 panasiai
 #522804   Donis
 12 Lap 2013 11:55
Realiai,tai geriau jau tuos sarvus nesioti,negu pries tai isvardintas pedkelnes,kvepavimas visu vienas ir tas pats,niekuo tenai nesiskiria,o sarvai nors laikys kelis sezonus.
 #522806   Tironas
 12 Lap 2013 12:00
bukvaliai nesutinku, Doni. siuliu laikymas nepriklauso nuo medziagos storio. o kvepavimas, lengvumas visgi skiriasi zenkliai.
 #522808   Donis
 12 Lap 2013 12:06
Nu buvau as nusipirkes plonas bridkelnes,spek kiek laike,ogi lygiai 4 zvejybas,praplesiau,ir nusprendziau,kad jos man tikrai netinkamos trankyti paupiais,taip tos kur skirtos is valties zvejoti ar kur kalnu upiu akmenuotom pakrantem trankytis,yra plonytes,lengvesnes kvepuoja,bet netinka jos musu upem,ir prie ko cia tos siules kai plysta medziagos i sakas ar dar kazkur.
 #522809   Tironas
 12 Lap 2013 12:09
na sakau, kiekvienam savo. as pav nemegstu tu storu, nelaxtau as po bruzgynus taip daznai.
 #522810   Donis
 12 Lap 2013 12:14
tai ir rasineji paskui,kad nera vietos kur lasisas gaudyti,visos betonuotos krantines ar pleziukai uzimti.
 #522831   oli
 12 Lap 2013 13:42
silkius rašė:Oli, bendrai kiek girdejau, Patagonia yra rimtas reikalas... tik ar visi modeliai? nes pas kiekviena gamintoja yra "ekonom" klases modeliu, kurie lyg ir turi savybes, bet nei viena is ju nedirba gerai... O gal sita modeli pats esi isbandes ir zinai + ir -?
Ne,pats "ikonus" naudoju,imeciau tik todel kad nuolaida nebloga(puse kainos) gal sakau sitie rimtesnis daiktas nei kokie "keeper" uz ta pacia kaina
 #522846   Sir_Limon
 12 Lap 2013 14:33
Ikon Guide pakankamas storis lakstyt po krūmus. Ir man patinka, kad trumpos, mažiau nugara prakaituoja. Žemaitijoj pakanka. Ir net šlakį Minijoj gaudyt...
 #522854   Donis
 12 Lap 2013 15:00
Nu po 5 metu paziuresim,kaip jos atrodys,o kas liecia brydkelniu ilgi,tai kai anksciau galvodavau apie trumpas,iki juosmens,tai dabar tikrai junebezadu pirkti,nes isitikinau,kad ir mazuose upeliuose labai pravercia ilgesnes,o ir atsilenkti nera sunku,jeigu karsta.
 #522855   Sir_Limon
 12 Lap 2013 15:08
Nu, 3m. jau praėjo. Atrodo gerai. :shock:
 #522866   silkius
 12 Lap 2013 15:53
Sir_Limon rašė:Nu, 3m. jau praėjo. Atrodo gerai. :shock:
O kiek kartu zvejojat su jom i savaite, sezono metu? Nes vieni per savaie 2-3 kartus, o kiti tiek pat per metus... :roll:
 #522870   Donis
 12 Lap 2013 16:13
As manau jei per metus bent 50 kartu prasieini paupiu su brydkelnem,gali sakyti kad sezona atlaike.
 #522871   Sir_Limon
 12 Lap 2013 16:15
Priklauso nuo sezono. Dabar jom nežvejoju, turiu ilgas. Pavasari, kai upėtakiai ant lašalo kyla tai būna ir po darbo ir savaitgalį paleki.
 #522872   Sir_Limon
 12 Lap 2013 16:16
Donis rašė:As manau jei per metus bent 50 kartu prasieini paupiu su brydkelnem,gali sakyti kad sezona atlaike.
O jei tiek neini, tai neatlaikė? :)
Turiu ir ilgas ir su jom taip pat žvejoju... :)
 #522876   Donis
 12 Lap 2013 16:24
Nu jei po 10 zvejybu i metus,tai brydkelnes ir po 10 metu laikyt gali ir daugiau :grin:
 #522877   Sir_Limon
 12 Lap 2013 16:26
prie to ir einam... :(
nebėr kada žvejot...
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 148
  • VDS, VPS serveriai