Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #522450   SauliusM
 10 Lap 2013 21:27
Neatmenu ar jau tiksliai sita, bet panasaus ugies Calcuta naudojau amerikoj gaudydamas maskius pernai. tai zukles gidas guodesi, kad nespeja perrinkinet ir kad D serijos curado laiko zenkliai geriau. ir kiek zinau, Gintas Stancikas yra kelias perrinkinejes calcutas, tai gali pasiklaust atsiliepimu.

asmeniskai is savo patirties sakyciau, kad jei reiktu grubaus daikto, tai imciau ambasdoriu arba daiwos luna. o jei delikacios backelos tai morrum'a. o clacuta tai kaip ir morumas, tai principe yra muiline backos kune mano asmeniniu supratimu ir uz curado jinai galios daugiau neturi. bet jei reik muilines backos kune tai morrumas vistiek zenkliai preciziskesnis sakyciau daiktas. bet cia mano labai subjektyvi nuomone ir galiu greit pliausku ir skiedru net sitoj temoj uz ta nuomone susilaukt.

ir beje, sita mano nuomone pagrista tik vienetiniais atsitiktiniais situ riciu panaudojimais, o ne ilgalaike kurios nors naudojimo patirtim. bet siaip va pasukiojant laiks nuo laiko, tai man tokia nuomone susidare. ir dar ta nuomone paremta tuom, kad as siaip nesu shimano fanas didelis ir zymiai labiau linkes i daiwa.
 #522477   SauliusM
 10 Lap 2013 22:40
Taacis rašė:
SauliusM rašė:Neatmenu...
Nu kiek suprantu tai pagrindines raides Fabu klausime buvo "DC".
nu vsio, zaparol, einu archyve fotkiu knist, gal atrasiu ta tiksliai calcuta apie kuria kalbu. kad senesne nei DC tai tikrai. bet visa kita tai taipsakant...
blin,neradau fotkese. neuzsifiksavo 'viarkt
 #522629   Menke
 11 Lap 2013 18:08
savaitgali issiardziau savo Curado 51E ir apziurejau dantracius vizualiai. Galiu konstatuoti, kad po dvieju sezonu intensyvaus naudojimo, plika akimi nesimato jokiu krumpliu pazeidimu, bei susidevejimo. Per padidinimo stikla nelindau, nes nera galimybes. Masalai kuriais buvo dirbama su sia rite: Salmo slider 10S,7S, pointer 100Deep, Stayse 90SP, Riprizer 110. OSP Rudra, Yozuri 3D crank, Rapala Subwalk 9cm, Clackin minnow 11cm, x rap 10 deep. Taigi vobleriu svoris iki 25 gr. su ivairiais darbiniais gyyliais. Taip pat su sia rite buvo dzigaujama Kursiu marose, Kauno mariose ir Atmatoje, svoriai buvo naudojami 28,32 ir 36 gr.
 #522643   SauliusM
 11 Lap 2013 19:23
Menke rašė:savaitgali issiardziau savo Curado 51E ir apziurejau dantracius vizualiai. Galiu konstatuoti, kad po dvieju sezonu intensyvaus naudojimo, plika akimi nesimato jokiu krumpliu pazeidimu, bei susidevejimo. Per padidinimo stikla nelindau, nes nera galimybes. Masalai kuriais buvo dirbama su sia rite: Salmo slider 10S,7S, pointer 100Deep, Stayse 90SP, Riprizer 110. OSP Rudra, Yozuri 3D crank, Rapala Subwalk 9cm, Clackin minnow 11cm, x rap 10 deep. Taigi vobleriu svoris iki 25 gr. su ivairiais darbiniais gyyliais. Taip pat su sia rite buvo dzigaujama Kursiu marose, Kauno mariose ir Atmatoje, svoriai buvo naudojami 28,32 ir 36 gr.
tai gal ne ten ziurejei? o kaip su slieku? su suniuku kaip? o atbulines eigos blokavima ten kaip realizuotas? o guoliai visa tai kaip atlaike?
 #522687   Menke
 11 Lap 2013 22:42
SauliusM rašė:
Menke rašė:savaitgali issiardziau savo Curado 51E ir apziurejau dantracius vizualiai. Galiu konstatuoti, kad po dvieju sezonu intensyvaus naudojimo, plika akimi nesimato jokiu krumpliu pazeidimu, bei susidevejimo. Per padidinimo stikla nelindau, nes nera galimybes. Masalai kuriais buvo dirbama su sia rite: Salmo slider 10S,7S, pointer 100Deep, Stayse 90SP, Riprizer 110. OSP Rudra, Yozuri 3D crank, Rapala Subwalk 9cm, Clackin minnow 11cm, x rap 10 deep. Taigi vobleriu svoris iki 25 gr. su ivairiais darbiniais gyyliais. Taip pat su sia rite buvo dzigaujama Kursiu marose, Kauno mariose ir Atmatoje, svoriai buvo naudojami 28,32 ir 36 gr.
tai gal ne ten ziurejei? o kaip su slieku? su suniuku kaip? o atbulines eigos blokavima ten kaip realizuotas? o guoliai visa tai kaip atlaike?
sliekas liuks, suniukas liuks, atbulines eigos tai ten nera kam dilti, nebet vienpusiam guoliui. O metant triuksmo nera, metimo nuotolis nesutrumpejes, tai guoliai turetu buti geri, be to kas 4 - 5 zvejybos gauna sviezio tepaliuko. Be to guoliai ar 201 ar 51 vienodi.
 #522689   Menke
 11 Lap 2013 22:45
Jurginas rašė:Perrinkus citica 201e ėmė triukšmaut atbulinės eigos saugikliukas (detalė 2404), niekaip nedašyla, kaip užtildyt. Ar išvis mest jį nafik, bo jei guolis normaliai veikia, tai kam ans gali būt reikalingas?
As buvau isemes, bet zinok man buvo suslubaves adatinis guolis, tada zvejojau prie -2*C. Bet gal saltis turejo itakos.
 #522728   Taacis
 11 Lap 2013 23:59
Menke rašė:savaitgali issiardziau savo Curado 51E ir apziurejau dantracius vizualiai. Galiu konstatuoti, kad po dvieju sezonu intensyvaus naudojimo, plika akimi nesimato jokiu krumpliu pazeidimu, bei susidevejimo.
Mano supratimu, nieko ir neturejo ten nutikt. Manau, kad pirmiausiai kas gali ishklerti, tsi gal deshinysis zhandas. Bo anas ish plasmases, ir jy turetu klibinti visokie svaidomi svoriai. Nu gal dar gali pinjono briauneles (kurios pagauna ashies skersinuka) gali uzsiraiyti. Bet kadangi multikas yra arfomas ant betkurio kelmo, o dalys kainuoja nearkly, tai kaip ir nebelieka prasmes uzsiimti multiko (perdetu) saugojimu.
 #522768   piatras
 12 Lap 2013 09:29
:-D Paprastai slieką ir krumplius kišu po nebloga optika, taip kad plika akimi esant tokioms tolerancijoms nieko nesistenkit pamatyt. Turiu ir fotkes 2 ar 3 sezonų antareso jau džiūstančių krumpliaračių... :roll:
 #524499   dragon
 20 Lap 2013 11:32
parekomenduokit koki kastingini nebrangu koteli grynai bandymui.turiu ritele abu garcia pro max noriu pabandyt su multiku patvicint,jei prilips tai galima bus tobulet su brangesniais irankiais.vobleriu svoriai nuo 10 iki 20g
 #524520   Menke
 20 Lap 2013 14:20
dragon rašė:parekomenduokit koki kastingini nebrangu koteli grynai bandymui.turiu ritele abu garcia pro max noriu pabandyt su multiku patvicint,jei prilips tai galima bus tobulet su brangesniais irankiais.vobleriu svoriai nuo 10 iki 20g
Pasirinkinejant kota twiciui, man savrbiausia savybe yra jo lengvumas, nes atmojavus 8 valandas per nugara kerta neblogai, o kuo lengvesnis kotas tuo maziau pavarksti.
 #524525   edmundaxx
 20 Lap 2013 14:26
Menke rašė:Pasirinkinejant kota twiciui, man savrbiausia savybe yra jo lengvumas, nes atmojavus 8 valandas per nugara kerta neblogai, o kuo lengvesnis kotas tuo maziau pavarksti.
Nu kad riešą pakerta, tai būna, bet nugarą? :roll: Gali būt gal, bet pirmą kartą tokį dalyką išgirdau dabar. :grin:
 #524554   DainiusM
 20 Lap 2013 15:38
Menke rašė:savrbiausia savybe yra jo lengvumas, nes atmojavus 8 valandas per nugara kerta neblogai, o kuo lengvesnis kotas tuo maziau pavarksti.
O tu animacija daryk riesu, o ne is peties... :roll:
 #524561   Menke
 20 Lap 2013 15:52
DainiusM rašė:
Menke rašė:savrbiausia savybe yra jo lengvumas, nes atmojavus 8 valandas per nugara kerta neblogai, o kuo lengvesnis kotas tuo maziau pavarksti.
O tu animacija daryk riesu, o ne is peties... :roll:
aciu uz pamoka :lol: 4 metai kaip su multi varau, bet tik dabar supratau :DDDDDD :/brazasista

O jie rimtai, tai visa diena stovint valtyja man keta per nugara, nes pastovai reikia laikyti lygsvara ir kunas buna isitempes.
 #524618   Marius1
 20 Lap 2013 19:16
edmundaxx rašė:
Menke rašė:Pasirinkinejant kota twiciui, man savrbiausia savybe yra jo lengvumas, nes atmojavus 8 valandas per nugara kerta neblogai, o kuo lengvesnis kotas tuo maziau pavarksti.
Nu kad riešą pakerta, tai būna, bet nugarą? :roll: Gali būt gal, bet pirmą kartą tokį dalyką išgirdau dabar. :grin:
Sulauksi tu mūsų metų.... :-D
 #524712   edmundaxx
 20 Lap 2013 21:47
SauliusM rašė:ne nu, visa diena stovint ir nei trumpam neprisedant, tai man ne tik per nugara bet ir per psichika kirstu.
Kad Kad tiek atstovėt be pauzių, tai JAU reikia turėt psichikos problemų. :-D Juokais ;-)
 #524820   Menke
 21 Lap 2013 10:35
edmundaxx rašė:
SauliusM rašė:ne nu, visa diena stovint ir nei trumpam neprisedant, tai man ne tik per nugara bet ir per psichika kirstu.
Kad Kad tiek atstovėt be pauzių, tai JAU reikia turėt psichikos problemų. :-D Juokais ;-)
Tai zinoma, kas as psichinis :superšokas Aciu uz diagnoze ponai daktarai ;uolrait
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė