Dekui už patarimus
na turbut turėtų būti jis man tinkamas, nes aš kaip tik ir ieškau, kad spiningas butų tinkamas ir šalviui vartikle, ir šapalui vobleriuką paduot 

tik kaip sakiau, metysi mazesnes vartikles. uncijinem pjautinem i salvius metytis nesitikek. Pas mane su tuo kotu masalas minimum tai mazdaug yo zuri L-minnow 44 o maximum tai mazdaug balzerio HB 16gr vartikles.zaltyzz rašė:Dekui už patarimusna turbut turėtų būti jis man tinkamas, nes aš kaip tik ir ieškau, kad spiningas butų tinkamas ir šalviui vartikle, ir šapalui vobleriuką paduot
vobleriam dar gerai, bet gumai visai netinkamigeemalu rašė: Is st croix ar g.loomis renkuosi
Kas jum yra, nesuprantu..shelwius rašė:Labai jau drąsiai nerizikuočiau. Aš su savo iki 21g, dugiau kaip 28 nemėtau, ir jau tuos 28 metu "ne iš peties".Mike rašė:Aš manau iki 30 g. su juo drąsiai galima mesti.
ir jauti malonuma su sitaip perkrautu kotu gaudyt? kad kotas gali tai atlaikyt, tai taip, bet koks tame kaifas tai nezinau. nors... kiekvienas savaip nuo proto lipa.Jurginas rašė: Kas jum yra, nesuprantu..Aš su savo iki 11g 28gramus kartais pamėtau, iki 20 g tai nuolatinai ir iš sveikatos leidžiu...
Situacija kartais priveda. Nors, tarkim, gaudant vartikle, sakykim ~18gramų, jokio periboro aš nejaučiu. Ar ten jeigu galva iki 15 ar čiut daugiau gr, tai irgi, kažkaip, dar komfortas man. Aišku, džigo tokio griežto jau nebepadarysi. 28 gr galvas tai yra šiaip tekę mėtyt, kai reikėjo tokio svorio, o koto galingesnio po ranka nebuvo. Tai ir žuvies pagavau, ir spiningas nelūžo, bais jau didelio komforto aišku nebuvo.. Bet va pvz. Kauno mariose ar Rubikiuose drop shotinu ešeriokus su tuo pačiu avidu iki 11 gr naudodamas 25-30 gr svorius, ir galingesnio koto tam reikalui naudot nejaučiu reikalo. Starkiui šituo metodu, tai va jau jamu iki 5/8 ar 1 oz.SauliusM rašė:ir jauti malonuma su sitaip perkrautu kotu gaudyt? kad kotas gali tai atlaikyt, tai taip, bet koks tame kaifas tai nezinau. nors... kiekvienas savaip nuo proto lipa.Jurginas rašė: Kas jum yra, nesuprantu..Aš su savo iki 11g 28gramus kartais pamėtau, iki 20 g tai nuolatinai ir iš sveikatos leidžiu...
as vietoj taves pasizureciau pontoono seven & half. tai ten galima pagal norima technika ir kota pasirinkti, bei ilgis kaip tik taugeemalu rašė:Man reikėtų pagalbos jei galima. Norėčiau įsigyt st croix avid. Jei trumpai noriu spino iki 21 g., pageidautina fast ar ex fast, gaudyciau ezeruose (lydekos) is valties gumom ar vobleriais, todėl 2,3 m ilgis butu idealu. Norėjau paklaust, kokia AVS76MLXF2 gramatūra? Su amerikonu svoriais nelb sekasi :D Jei kas patarinės, kad iš valties tinka ir trumpesni tai iškart galiu pasakyt, kad man gaudyt su 2 m nepatiko (tarp zoliu pravedinet nepatogu). Šiuo metu bandau mokintis tvicinti, todėl AVS86MF2 (2,62 m 7-21g) jau būtų per ilgas tokiam reikalui? Nors linsktu prie sito varianto. Bandziau pakratyt G.Loomis parduotuvej, taciau nebuvo tinkamo ilgio ir rankenos jų tiesiog netiko. Nors niekada nesakyk niekadatad gal siaip kokiu pasiulymu duosit. Is st croix ar g.loomis renkuosi tik todėl, kad Jusu nuomonės apie juos lb palankios bei geri atsiliepimai forume..
su salyga, kad kriuksis per brangus ir vienadalio ilgo koto transportavimas ne v kaif.Menke rašė:as vietoj taves pasizureciau pontoono seven & half
na aš gumas naudoju tik žole apaugusius plotus patikrinti ir vedu tolygiai, tai manau šitam dalykui kažkokio ypatingo koto nereikėtų ir st croix mano poreikius gumoms atitiktų puikiaialkanas rašė:vobleriam dar gerai, bet gumai visai netinkamigeemalu rašė: Is st croix ar g.loomis renkuosi
1oz = 28 g, jei raso 3/8, tai reiskia 28/8*3=10.5g, analogiskai 1/2 bus 28/2*1=14ggeemalu rašė:o jei LES76MF2? kaina didoka, tačiau įkandamagal galit kas įmesti kokią nuorodą kaip tą amerikonų gramatūrą paskaičiuot
avidas 76mlf2 dzigui gaidysgeemalu rašė:o jei LES76MF2? kaina didoka, tačiau įkandamagal galit kas įmesti kokią nuorodą kaip tą amerikonų gramatūrą paskaičiuot
Mano atveju spinas 5 - 18g, ir sneku apie dzigavima sroveje (neryje), ezere - kur minkstas dugnas sutinku, kad jautrumo truksta ir galima rasti tinkamesniu irankiu. Nu o kaip minejau upej ridenant tai jautrumo daugiau nei pakanka (man asmeniskai).henyte rašė:keista, nes kazkuris AVS skirtas zvejoti su ar 3-11gr masalais, bandant 7gr galva su nedideliu riperiuku, buvo vienintelis (neskaitant poros "dragonu") is kruvos kartu su juo, toje pacioje vietoje bandytu ivairaus "kalibro" spinu, kuris su tais 7gr absoliuciai nieko neperduodavo i ranka. Ir kaip kolega parase auksciau, kad su juo 10gr jauciasi normaliai, tai sakyciau truputi pagyre ji...
Na, gaunasi ne 5 gr bet ~10gr su guminuku + pintas valas + AVS66mf2 viskas man ten jauciasi tiek virsunele rodo tiek ir i ranka persiduoda kiekvienas stuktelejimas per akmenukus (meti pries srove ir leidi laisvai ridentes vos pasukdamas rite) Daug spinu nebandes, yra aisku ir skambesniu, nu bet kad nejaust tu stuktelejimu su AVS66MF2 tai reikia tureti visiska nejautra.henyte rašė:Jokiu ezeru. Tik upe kietu dugnu, kruva ivairiu ilgiu ir gramaturu kotu. Isbandyta vienodu masalu, toje pacioje vietoje, net kotai neskirti gaudyti tokiu svoriu daugiau ar maziau "skambejo" i ranka. Isskyrus puikiai tokiam svoriui tinkanti "amerikieti" ir poros panasiu "lenku"...
Na, bet kiekvienam savo. Jei kazkam su situo kotu jauciasi net 5gr, sveikinu.
tai kodel jie dzigui nebetinka, jei rasai, kad net su 5gr tavo kotas viska perduoda? Virsunele dirba. Sakyciau puikus dziginis kotas jei yra kaip tu sakai...Kodel jis atkrenta, kas ten negerai?Fuksas rašė:Aisku avidai geriausiai draugauja su vobleriais, ir jie ne dzigui kurti, mano salygom - Neryje retam padzigavimui sueina pilnai. Jei pirkt grynai dzigui tada avidas atkrenta.
Butent uzmetus pries srove ir pasroviui letai velkant dugnu - tai tu ir jauti kaip galvakablis uzkliuva uz kazko ir tiek. (jauti kliuvinius ir zacepus o ne masalo nusileidima momenta ant dugnoFuksas rašė:As esu neryje su AVS66MF2 gaudes 5g galvakablis + maza guma. Nu ir nezinau stuksenant dugna viskas jaucias puikiai, meti pries srove ir viskas ten kuo puikiausiai jaucias.
Dabar galvoju pasiimti 76mlxf2 neriai su vobleriais ir reciau dzigui. Jei nerasiu sito imsiu 90mlf2 bus voblom ir metalui - dzigui jau visai nekas itariu sis butu.