Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #519229   carter22
 29 Spa 2013 22:32
Sveiki kolegos,

senolis mano echolotas dave galus .Taigi jieskausi sau varianto iki 1200lt galimibeje su gps.Pagrinde velkiauju.Gyliuose ir plotose zvejoju yvairiuose.Uzkliuvo man Lowrance 5x dsi .Lauksiu kokiu patarymu ,gaila butu ut tokius pinigus nusipirkti netinkancia preke ;)
 #520659   Cekasss
 03 Lap 2013 17:51
sveiki skaiciau kad turit atsisiunte nemokamai navionics europe androidui.gal kas galit nuoroda kokia imest.nes google play 60lt nori. Dekui.
 #520682   looking4snow
 03 Lap 2013 19:28
carter22, o Mark ar Elite ziuri? Mark tai be GPS. Elite nezinau, bet sito modelio gamyba jau nutrauke, tai klaustukas kas ten negerai buvo. O gal tiesiog koki naujesni modeli i jo vieta siulo...
 #521773   zuviss
 07 Lap 2013 14:04
Kai as pirkau savo Garmina,tai ten buvo didziausios kainos tame puslapyje.Paieskojes nupirkau beveik 300lt pigiau,tiesa as pirkau kita modeli.
 #521779   tomito
 07 Lap 2013 14:56
zuviss rašė:Kai as pirkau savo Garmina,tai ten buvo didziausios kainos tame puslapyje.Paieskojes nupirkau beveik 300lt pigiau,tiesa as pirkau kita modeli.
kitur apie 50lt pigiau, bet man idomu apie pati echolota
 #522210   ėrnis
 09 Lap 2013 14:22
sveiki, susidurem su tokia problema. kaip yra echaloto laido gale tas mechanizmas toks trikampio formos, tai jis turi but nukreiptas i prieki ar i gala. ar tai turi itakos ? echalotas humminbird 170.
 #522359   laisvis
 10 Lap 2013 17:36
minimukas rašė:sveiki, susidurem su tokia problema. kaip yra echaloto laido gale tas mechanizmas toks trikampio formos, tai jis turi but nukreiptas i prieki ar i gala. ar tai turi itakos ? echalotas humminbird 170.

Sonarai gaminami, kad kuo maziau vandenyje gautu pasipriesinimo. Tai pats pamastyk, kaip trikamti ideti i vandeni, kad maziau pasipriesinimo butu? jei neplaukioji benzo motoru tai visikai dzink kaip tu ta sonara pastatyti ar smaila dalim plaukimo krypciai, ar buka dalim plaukimo krypciai
 #522605   ultimate
 11 Lap 2013 16:38
Lowrance Elite 5 dsi iš ebay parsisiūsti iš JAV tai neveiks GPS? o iš UK ar DE veiks? Kaip čia šita suprasti? Tuos žemėlapius LT nusiperki ir gps nepasinaudosi.
Dėkingas būčiau už visokią informacija apie šį eholotą, net ir gal žinote pigesnį tačiau analogą, bet tikrai nenusileidžianti elite 5 dsi.
 #522970   Cekasss
 13 Lap 2013 08:05
Sveiki nelabai suprantu tuose echolotuose
gal kas galit patart kuris geresnis.
LOWRANCE MARK 5x DSI
GARMIN ECHO 200
mano manymu tai Lowrance kaina iskelta tik del to kad turi kazkokia nuotraukos funkcija.
 #522984   vytska
 13 Lap 2013 09:22
Cekasss rašė:Sveiki nelabai suprantu tuose echolotuose
gal kas galit patart kuris geresnis.
LOWRANCE MARK 5x DSI
GARMIN ECHO 200
mano manymu tai Lowrance kaina iskelta tik del to kad turi kazkokia nuotraukos funkcija.
Lowrance vienareiksmiskai. Nors pats naudoju Humminbird'a 737 quadrabeam, bet pas kolega teko pasisveciuot valty su Lowranc'u tavo minetu, tai ispudis labai netgi teigiamas. Ta "kazkokios nuotraukos" funkcija, tau n-kartu palengvina supratima kas dedasi po tavo valtimi. Garmine matysi kazkoki gumula kazko, o lowranco ekrane atskirsi kad tai kelmas su mailiaus buriu virs jo. Negaliu sakyti kad garmin'as yra bloga kontora, bet kartais geriau pasiliktu navigaciju srityje ir neisradinetu kas jau seniai istobulinta kitu firmu.
 #523111   Cekasss
 13 Lap 2013 15:31
o jis rodo kaip normalus echolotas ar tik ta nagla funkcija .youtubei ziurejau nu nieko nesuprantu kosmosus rodo ir tirk zuvies simboliu nera.
 #523214   vytska
 14 Lap 2013 00:38
Kai kuriem patinka tie zuvies simboliai. Man asmeniskai nereikalingas dalykas, nes pagal kreives lengvai matai ar ten kazkas panasaus i zuvi ar ciabatas suspending'as :grin: Lowrance tikrai yra vieni is top klases irankiu. As asmeniskai dsi vertinu del to kad gana stipriai koncentruotas spindulys jam naudojamas (dideja jautrumas). O va su garmin'u jau to prie dugno esancio eseriu burelio gal ir nepamatysi ... '''bum
 #523316   savii
 14 Lap 2013 18:09
). O va su garmin'u jau to prie dugno esancio eseriu burelio gal ir nepamatysi ... '''bum[/quote]

tikrai taip.
su dsi prie dugno esancia zuvi puikiai rodys.
praeita savaigali kolega naudojo garmina 200. ir sako,kad prie dugno visiskai ner zuvies,tik per viduri horizonto.
tuo tarpu as prazondavau su elite 5 dsi-zuvies rode begale prie dugno ir siek tiek viduri horizonto.gerai nepamenu bet ta zuvis prie dugno nebudavo auksciau +-0,5m.garminas to neuzfiksavo.
 #523329   Cekasss
 14 Lap 2013 18:39
nu net nezinau visi cia uz ta loransa.kokiu simboliu rodo tas zuvis nes youtubei kiek ziurejau tai visi tik apie krumus sneka kurie graziai atrodo o zuvi kai parode kazkoki milimetro taskeli ir viskas.nu tai nesedesi nosi ibedes i ta daikta.kiek apie ji skaiciau tai ta dsi funkcija yra daukiau skanuot dugna ir parodyt kiek tikroviskesni vaizda.tai reiskia kad viduriniam vandens sluoksni gali ir neparodyt zuvies.pernai vasara su tokiu tik elite galves ezere skenduoli rado.nu tai labai tikroviskai jis ten atrode tam ekrane:)
 #523397   Arnuxazz
 14 Lap 2013 22:36
gal kas gali rekomenduoti echolota tiek vasarai tiek ziemai, kad butu visiem atvejam tinkantis daiktas. Nesinori pirkt bileko, juolab kad as sioj srity kolkas zalias. dekui.
 #523434   minBOAT
 15 Lap 2013 02:19
skenduoli rado.nu tai labai tikroviskai jis ten atrode tam ekrane:)[/quote]

Geriau tokio kineskopo nepirkti jei skenduolius rodo '''bum :grin:
 #524355   kareiveris
 19 Lap 2013 17:36
sveiki kur galima butu isigyti humminbird 717 ar tai 718 echoloto sonara ? o gal kas nors parduodat ?
 #526373   pazvejoju
 28 Lap 2013 13:11
Sveiki,

Gal kas turejo/turi echolota color LMS-330c Lowrance .Kaip suprantu jis yra senesnio modelio,taciau pakankamai galingas.Siuo metu naudojuosi pigiausiu lowrance 4x pro,ir realiai man reikia dugno reljefo,gylio.Kaip ir tenkintu bet prireike GPS kad galeciau susizymeti taskus ir rasti juos 1m tikslumu.Ziurineju Lowrence Elite-4 Fishfinder/Chartplotter, bet bijau del mazo ekrano.ir pasitaike LMS uz panasia kaina tai ir nezinau ka imti,reikia patarimo
 #527901   Pauliussc
 03 Gru 2013 15:11
5dsi puikiai rodo zuvi, maziau pergyvenkit del taskeliu. Kiekviena mailiuka noredamas gali iskirti. Eseriu atakas i mailiaus buri ne karta esu mates ir labai lengvai gaunasi interpretuoti, kas po valtimi vyksta. Pripratau ir visiskai nereikalingi man db tie kituose echolotuose siulomi zuvies simboliai. Gulincia zuvi ant dugno taip pat gali isskirti. Is principo, tai jau sugebu ( arba manau sugebantis :D) atskirti eseri, lydeka, karsi echoloto ekrane be didesniu problemu. Dugno reljefa labai gerai rodo, aisku kur zole, kur zuvis. Geras daiktas jei uz USA kaina imi. Trukumai - nepypsi rades zuvi. GPS tikslumas galetu geresnis buti. Versija is JAV. Reikalingos dvi 7ah baterijos visai dienai.
 #528139   Rimasx
 04 Gru 2013 12:28
klausimuks del humminbird keturiu spinduliu daviklio,nudojat kas nors, butu gerai kad kas bruksteltu ,ar duoda naudos tie du soniniai spinduliai,turiu minti pasikeisti i keturis.Kalba eina apie 717x ,tuuriu ji jau nemazai laiko,noretusi kazka atnaujinti ;uolrait
 #528199   chrysler
 04 Gru 2013 17:50
Rimasx rašė:klausimuks del humminbird keturiu spinduliu daviklio,nudojat kas nors, butu gerai kad kas bruksteltu ,ar duoda naudos tie du soniniai spinduliai,turiu minti pasikeisti i keturis.Kalba eina apie 717x ,tuuriu ji jau nemazai laiko,noretusi kazka atnaujinti ;uolrait
Naudoju. Pagrindinis privalumas-reikalui esant matai kurioje valties puseje yra zuvis. Kam tai aktualu, manau didelis privalumas. Mano zukles budui tai nera aktualu, todel jei domina galiu perleisti.
 #530864   GedaSS8
 17 Gru 2013 10:18
GedaSS8 rašė:Sveiki visi,
esu gaves dovanu humminbird 597 echolota ir iskilo klausimas kokiu jis spinduliu dirba normaliame vaizde ( na netame kur rodo juodame fone)
http://store.humminbird.com/products/41 ... D_DI_Combo
As tiesiog nesupratu kokiu spinduliu ima tas paprastas atvaizdavimas (platesniu 75/45 ar siauresniu 16/25 )
Na ir dar jus man paaiskinkite toky reiskini, isivaizduokite atplaukiu i vieta izsiinkaruoju ir stoviu vietoja kaip ykaltas. O echolotas rodo judejima ( keiciasi dugno reliefas, augmenija ir t.t.) kaip cia suprasti. Juk esu viename taske tai dugnas neturetu keitaliotis. :shock:
 #530892   Rolas
 17 Gru 2013 11:26
Gal pas tave demo versija neišjungta? :grin:
 #530913   GedaSS8
 17 Gru 2013 12:01
Rolas rašė:Gal pas tave demo versija neišjungta? :grin:
Viskas isjungta, man tiesiog ydomu kokiu spinduliu jis rodo paprasta vaizda. Niekur tiksliai neparasyta kad toks atvaizdavimas 75 ir 45 laipsniu spinduliu, o tas naglas atvaizdavimas 16 ir 25 laipsniu spinduliu. Ar atbulai.
 #530961   GedaSS8
 17 Gru 2013 14:27
Rimasx rašė:
esu gaves dovanu humminbird 597 echolota ir iskilo klausimas kokiu jis spinduliu dirba normaliame vaizde ( na netame kur rodo juodame fone)
normalus vaizdas 16,25 laipsniai,di vaizdas 45,75 laipsniai ,na te kur juodas vaizdelis
Tai sudelis, siaurai ima tada. as galvojau kad normalus 45-75 o tas juodam fone 16-25
 #532759   GedaSS8
 27 Gru 2013 14:09
GedaSS8 rašė:
Rimasx rašė:
normalus vaizdas 16,25 laipsniai,di vaizdas 45,75 laipsniai ,na te kur juodas vaizdelis
Tai sudelis, siaurai ima tada. as galvojau kad normalus 45-75 o tas juodam fone 16-25
E tai taip gaunasi kad visi echolotai dirba tik siaurais spinduliais :))))
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 76
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė