Pirmoji mano žūklė šiais metais
Įsidėjau spiningą ir matchą. Žieminės specialiai neėmiau (turiu vieną tokį pagaliuką), kad velnias nesugundytų lipti ant ledo
. Tad nusprendžiau paieškoti atvirų, nesukaustytų ledo, vandens plotų. Drebančia širdim prisėlinu prie vieno upeliuko ir labai apsidžiaugiu pamatęs atvirus vandens plotus:
Ledas pakraščiuose gana storas, bet vietomis koja smenga, nes sausledis tarpais būna nestoras ir jausmas nekoks, nes nežinai ar giliai krisi, smengant kojoms žemyn
:
Bet žvejoti galima ir aš tuo momentu laimingas, o mintyse sukasi mintis, gal kartais upėtakį pavyks suvilioti, nes jų šiose vietose būna. Nepavyks, tai ne, neverksim, gal lydekaitė ar nors ešeriukas užsimanys paragauti mano geležiukų:
.
Leidžiantis paupiu žemyn, mane pasitinka tokie vaizdeliai :
Dar kiek paėjau pakrante ir matau, kad žvejoti nebegalėsiu
, teks pėdinti link mašinos:
Namo nutariau dar nevažiuoti, galvoju padarysiu ekskursiją, pažiūrėsiu kaip ledas atrodo, ar žvejoja kas ant jo. Ir štai ant Varduvos tvenkinio matosi treita žvejų, ketvirtas krante laužą, rankoms pasišildyti, kūrena:
O aš pasiėmiau teleskopinę meškerytę ir pabandžiau ešeriukų kantrybę mesdamas į kitą užtvankos pusę, ten kur krenta vanduo. Matyliaus neturėjau, tad naudojau pliką avižėlę ir neužilgo mano plūdė niurktelėjo. ir štai iš bedugnės ištraukiu pirmąją šių metų žuvį
:
Dar pažvejojęs nieko nebepagaunu, ešerį paleidžiu atgalios (šių metų sėkmės progai) ir susipakavęs važiuoju į kitą upelį, kur daugiau vandens ir kur galvoju išbandyti savo naujai pirktus voblerius, o gal ir pagausiu ką:
Masalai, kiek aš apie juos suprantu, dirba puikiai, bet suvilioti nepavyksta nieko. Bet aš nenusimenu, nėra ko norėti iš pirmo karto.
Savo žvejybą nusprendžiu užbaigti Ventoje. Čia ir vandens bus užtektinai ir žuvys, kaip tokiai upiai, turėtų buti žymiai didesnės, nes mano vobleriai tikrai nemaži: svoriai apie 40 g, ilgiai virš 10 cm.
Atvažiuoju ir še kad nori:
Atrandu ir laisvą nuo ledo paviršių, bet partraukiant masalą, kiekvieną kartą turiu problemų, jis vis užkliūna už ledo krašto
:
Užteks šiam kartui, ir taip vos kojas bepavelku
.
Prie Naftos perdirbimo gamyklos esančioje kolonėlėje įsipilu diz. kuro. Maniau čia jis bus pigesnis nei mieste. Deja, tenka už litrą atiduoti net 3,63 lt. Tfu, kad jį kur perkūnai
, na ir kainos, bet trauktis nėra kur, jei noriu nuriedėti iki namų....Tai tiek šiam kartui žinių iš Mažeikių krašto
.
Aš manau, kad Dievas, kurdamas žmogų, kažkur pervertino savo sugebėjimus. – O. Vaildas.