Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #529821   looking4snow
 11 Gru 2013 22:02
Veltinis lyg ir turetu maziau slysti ant akmenu. Realybeje, jeigu ir yra skirtumas, tai per daug minimalus, kad i tai kreipti demesi. As turejau pirmus batus su veltiniu. Kai pradejo luptis, nulupau nuo abieju padu ir dar kazkiek zvejojau, kol visai batai nesusidevejo. O antrus batus jau iskart pirkau su guma. Trecius irgi pirksiu tik su guma. Veltinis man nelipo.
 #529899   Sir_Limon
 12 Gru 2013 12:08
Veltinis nepamainomas ant akmenų po vandeniu, kurie kokia nors žole apaugę, dumblu. Taip buvo gaudant Švedijoj, Baltijos jūroj. Ten be veltinio- trauma garantuota ( buvau įslydęs tarp akmenų).
Lietuvoj man veltinio nereikia.
 #529904   arabas
 12 Gru 2013 12:43
Ir Švedijoje, ir Marijos žemėje veltinio padas ant slidžių akmenų, pagalių ir dumbliais apžėlusių traktoriaus padangų gal ir nepamainomas daiktas, bet ant šlapių žolėtų ar molingų šlaitų, tai trauma su veltiniu irgi labai tikėtina. O jei dar žadama žvejoti ir žiemą, tai veltinio padai svers kaip naro batai,- labai jau gerai prie jų limpa sniegas. Taip kad, jei nežadama pirkti keletą porų batų skirtingoms sąlygoms, tai reiktų gerai pagalvoti kokius įsigyti.
P.S. Yra pirti batų su keičiamais padais. ;-)
 #529912   looking4snow
 12 Gru 2013 13:19
Reiketu pabrezti, kad veltinis po kazkiek laiko apsitrina ir kur kas prasciau atlieka savo funkcija nei buvo naujas.

Akmenuotu upiu yra ir Lietuvoje, bet dar neteko gauti traumos del to, kad naudoju gumini pada. Ne ant tiek slidu. Aisku reikia braidyti su protu, nes beveik kiekviena zvejyba pasitaiko ne vienas ir ne du kartai, kai slysti ar uzkliuni uz akmenu, bet viskas kontroliuojama. Braidau N metu, bet maudziausi tik viena karta - uzkliuves uz akmens. :grin: O ne paslydes.
 #529914   looking4snow
 12 Gru 2013 13:21
arabas rašė:veltinio padai svers kaip naro batai,- labai jau gerai prie jų limpa sniegas
Lygiai taip pat gerai per rudenini arima perejus aplimpa moliu. :grin:
 #529920   oli
 12 Gru 2013 13:52
pas mane i korkerius "shypu" geru privaryta tai ant uolu jokios bedos,padas juose keiciasi,tai tu veltiniu nesu net naudojas
 #529934   Tironas
 12 Gru 2013 14:50
bet kai su spygliais vaikstai per akmenis - zuvis baidosi garso :) todel nieko nepagaunu :D
 #529969   Sir_Limon
 12 Gru 2013 16:13
Donis rašė:prekybininke,dydi parasyk :)
kam tau dydis? Taip imk
 #529978   Xrapas
 12 Gru 2013 16:44
Tironas rašė:atleiskit, neradau greituoju budu skelbimu skyrelio :)
Teks paieškot... :donknow' :lol:
 #529986   DainiusM
 12 Gru 2013 17:28
looking4snow rašė:Akmenuotu upiu yra ir Lietuvoje, bet dar neteko gauti traumos del to, kad naudoju gumini pada.
Tu gal net nelygint LT upiu ir kokios nors baltijos pakrantes svedijoj (slakius isibridus gaudo ten)... Nors gal as mieliau vel vaziuodamas imciau guma + spygli nei veltini.
 #530051   Tironas
 12 Gru 2013 22:18
ir nieko nepagautum :) cia as nebajeruoju del zuvu baidymo... na beveik nebajeruoju.... na visai visai biski bajeruoju
 #530058   DainiusM
 12 Gru 2013 22:43
surizikuociau :)
 #530067   Ignelis
 12 Gru 2013 23:26
as manau, kad abu turi savo paskirti ;-) su veilokais sezona akmenim, uolom ir skardziais atbraidziau, nei ten veilokas savybiu pakeite, nei suplyso :roll: tiesa visa sezona ju net isdziovines turbut nebuvau(ant lauko prabuvo) :/braj; aisku griuvau, slydau ir t.t... bt cia jau ne batu beda :/braj; nes begu nesiramsciuodamas ir brendu virs bambos, kai reikia ;-)
 #530086   MINDULE
 13 Gru 2013 05:56
Vasarai va tokius nusipirkes:
http://www.cabelas.com/product/Cabelas- ... l+Products
Tai ir varzhtai, ir veilokas... Gal tik klaida padariau kabelinius varzhtus susukdamas, o reikejo ishkarto Korkersu Carbide (babiditiniais galais) spyglius susukti. O zhiema jau rodzhiau ka uzhsidejes ant guminiu padu, nes 1000g tinsulato birdkelniu batuose tikrai netrugdo ;-)

Be ja, dar del veiloko, pas mus kai kuriose valstijose negalima su juo gaudyti, nes pernesha invaziniu augalu sporas.
 #530790   RastaMan
 16 Gru 2013 22:22
Gal kas galit parekomenduot kokias nebrangias bridkelnes, kurių jau po mėnesio nereiktų taisyt ir bent porą sezonų laikytų :grin:
 #530849   arabas
 17 Gru 2013 09:06
RastaMan rašė:Gal kas galit parekomenduot kokias nebrangias bridkelnes, kurių jau po mėnesio nereiktų taisyt ir bent porą sezonų laikytų :grin:
Va! Kažkada turėjau tokias. Gavau jau nenaujas, devėjau du sezonus ir palikau kitam devėti :-D Neužmušamas reikalas :lol:

O jei rimtai, tai visos biudžetinės, t.y. nebrangios, bridkelnės intensyviai žvejojant ilgiau kaip vieną sezoną nelaiko. Neturėk iliuzijų :neutral:
Prikabinti failai
z_03b1b579.jpg
z_03b1b579.jpg (108.89 KiB) Peržiūrėta 5162 kartus(ų)
 #530934   krioklis
 17 Gru 2013 12:46
Arabas jei pamatys Tironas tavo foto, islazdavos tavo kiausus, po dvieju sezonu pagal ji turetu jau tau nestovet :)
 #531042   RastaMan
 17 Gru 2013 21:07
Aš pilnai suprantu, kad gerų ir kokybiškų daiktų už "kapeikas" nebūna, bet va vienas klausimas man neduoda ramybės :grin: Tarkim investuoju į kokias bridkelnes 1000 Lt., arba galiu už tą tūkstantį nupirkt 10 pigių (pvz. Behr). Tų 10-ies man turėtų užtekt dešimčiai sezonų, bet ar man laikytų tos vienintelės už tą patį tūkstantį 10 sezonų.....turbūt, kad ne (nesikabinėkit prie komforto, čia ne apie tai :-D )
 #531081   MINDULE
 17 Gru 2013 22:59
RastaMan rašė:Aš pilnai suprantu, kad gerų ir kokybiškų daiktų už "kapeikas" nebūna, bet va vienas klausimas man neduoda ramybės :grin: Tarkim investuoju į kokias bridkelnes 1000 Lt., arba galiu už tą tūkstantį nupirkt 10 pigių (pvz. Behr). Tų 10-ies man turėtų užtekt dešimčiai sezonų, bet ar man laikytų tos vienintelės už tą patį tūkstantį 10 sezonų.....turbūt, kad ne (nesikabinėkit prie komforto, čia ne apie tai :-D )
Na jei firma patikima ir turi Life Time Warranty, ir brangioms prakiurus jas arba pakeis arba sutvarkys vien tik uzh siuntimo ishlaidas, tai kodel buti nepatogiai uzh tuos pachius pinigus 10 metu?
 #531088   RastaMan
 17 Gru 2013 23:55
Tokiu atveju (net nedrįsau pagalvot, kad dar ir taip šiam pasauly gali būti :-D ), tada beabejo privalau sutikt :gutgut
Tik vat kokios čia turėtų būti tos bridklenės ir kiek kainuot? Gal kokios iš kelvaro :-D nes kažkaip bent jau Lietuvėlėj įprasta, kad didelis garantinis laikotarpis būna tam kas praktiškai negali sugest/sulūžt :-D
 #531096   MINDULE
 18 Gru 2013 06:18
RastaMan rašė:Tokiu atveju (net nedrįsau pagalvot, kad dar ir taip šiam pasauly gali būti :-D ), tada beabejo privalau sutikt :gutgut
Tik vat kokios čia turėtų būti tos bridklenės ir kiek kainuot? Gal kokios iš kelvaro :-D nes kažkaip bent jau Lietuvėlėj įprasta, kad didelis garantinis laikotarpis būna tam kas praktiškai negali sugest/sulūžt :-D
Na apie LT salygas sunku man diskutuoti, nes dar yra tarpine grandis tokia kaip LT prekybibinkai.

Ish savo patirtis jau 3 kartus Cabelas'o bridkelnes keichiu, nes Life Time Warranty. Nuvezhi, numeti customer service, pasakai kad leidzhia, nieko nezhiurint duoda Store Credit cortele uzh sumoketa bridkelniu suma, jei tokiu neturi pardavime tuo metu, ash tokias pachias Online uzhsisakau. Aisku klausimas kodel tiek vargo, o tam kad nauju pinigu neinvestuoti, be to uzh panashe kaina neradau nieko geriau ir shilchiau (del idomumo manau reiktu pamineti kad kalba eina apie shi produkta: http://www.cabelas.com/product/Footwear ... t103895280 )

Dar per paskutine zhvejyba prie upes sutikau zhmogeli su vienais ish shitu: http://www.lacrossefootwear.com/perform ... nt/waders/ (greichiausiai tai bus sekanchios mano zhimines bridkelnes), tai pasishnekejus papasakojo kad po 6 metu pradejo leisti turetos, nusiuntus jiems, atsiunte naujesni modeli visishkai nauja.
 #531186   krioklis
 18 Gru 2013 13:31
Jo gerai ten jums in usa nusipirkai bridkelnes viena syki ir turi visam gyvenimui. Kompiuteri nusipirkai ,jei atsibodo apipylei su vandeniu ,ar lupai su plaktuku nuejai ir pasiemei nauja.
 #531202   DainiusM
 18 Gru 2013 15:21
krioklis rašė:Jo gerai ten jums in usa nusipirkai bridkelnes viena syki ir turi visam gyvenimui. Kompiuteri nusipirkai ,jei atsibodo apipylei su vandeniu ,ar lupai su plaktuku nuejai ir pasiemei nauja.
Vat del tokio poziuriu pas mus taip gerai, kaip ten... nebus. :/nek
 #531227   krioklis
 18 Gru 2013 17:31
DainiusM patykiek amerikieciai tom tikrai naudojasi ir gana sparciai, O Lietuvoje to nebus tik del musu verslininku mentaliteto grobonisko.
 #531241   RastaMan
 18 Gru 2013 18:13
MINDULE rašė:Ish savo patirtis jau 3 kartus Cabelas'o bridkelnes keichiu, nes Life Time Warranty. Nuvezhi, numeti customer service, pasakai kad leidzhia, nieko nezhiurint duoda Store Credit cortele uzh sumoketa bridkelniu suma, jei tokiu neturi pardavime tuo metu, ash tokias pachias Online uzhsisakau. Aisku klausimas kodel tiek vargo, o tam kad nauju pinigu neinvestuoti, be to uzh panashe kaina neradau nieko geriau ir shilchiau (del idomumo manau reiktu pamineti kad kalba eina apie shi produkta: http://www.cabelas.com/product/Footwear ... t103895280 )
MINDULE, gal žinai kaip būtų jei aš užsisakyčiau iš jų tokias Lietuvą, tai garantinis aptarnavimas toks pat būtų? Kaina tikrai nebloga, o jei dar su tokiu požiūriu į klienta, tai kaina netgi super :gutgut

Kadangi priklausau ne tai žmonių grupei, kuriai gyvenime pasiseka, o tiems, kuriems verta taupyt :-D (todėl komfortas tampa antraeilis dalykas prieš patvarumą), tai turiu klausimą, kas patvariau ar bridkelnės iškart su "įmontuotais" batais (kaip nuorodoj), ar neopreninė kojinė???
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 148
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė