RastaMan rašė:Iš tiesų tai man "ramybės neduoda" kokia turėtų būti "teisinga" koto akcija upėtakiam gaudant vobleriais ir pintu valu. Beveik visose žvejybos parduotuvėse (Klaipėdoje) siūlo parabolinius, kiek suprantu tai pintam valui kaip ir viskas ok, valas netamprus, tai dalį ritės apkrovos "pasiima" kotas ir bent jau teoriškai tūrėtų būti mažiau žuvies nusipurtymu (lyginu su fast akcija), bet va kaip dėl voblerių? Ar su šlanga jį įmanoma nors kiek "patvičint" (aišku pastoviai nereikia, o tiksliau neišeina

), bet vistik kartas nuo karto, tai reikia. Šituo klausimu nuomonės neturiu, bet norėčiau kažką protingo sužinot

nes rošiuosi pirkt naują spiningą upėtakiam tik dar nežinau kokį.
Pakolkas turiu vieną pretendentą
http://chesilbaitntackle.co.uk/savage-g ... -394-p.asp
Mano supratimu, jeigu kotas pakankamai turi galios (vis tiek gi ne UL pirksi, kaip suprantu, normalius upėtakius juk su L žmonės šiais laikais gaudo) žvejojant pintu valu upėtakinius voblerius patvičinsi, kiek ten reikia upėtakiui tvičint. Kaip aktyviam lydžiui vasarą gi nekapoji voblerio, nors jei norėsi taip gaudyt, tai kad prieš srovę pakapot reikės jau XF

Dėl žuvų nusipurtymo, tai aš asmeniškai apie jį nustojau galvot, kai pradėjau žvejot bent kiek normalesniais USA/Japan kotais. Aukštesnės kokybos kotai, kad ir greitesni, paprastai turi savybę apsikraut per didžiają dalį blanko nuo rimtesnės žuvies( aišku atsižvelgiant į jo galią, bet dėl to ir derinam įrankius, kad būtų smagu žvejot, negaudom gi tų pačių upėtakiu su kotu iki 28 g). Tai čia teoriškai, pats specialiai upėtakiui koto net neturiu, nors retsykiais pažvejoju

Kiek galvojau, kokio norėčiau upėtakinio koto, tai gal į moderate kotus pabandyčiau žiūrėt. Bet vis tiek čiuju tektų avidą pirkt