Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #532121   ramkis
 23 Gru 2013 10:45
Jo S dydžio jau tokie truputį ant ribos, dar priklauso nuo to kokio storio guminukas, dažnai būna, kad lenkimas prie storo guminuko būna per mažas
 #532168   dagys
 23 Gru 2013 15:13
Nuo formos aišku priklauso, bet 2 colių gumiukas gan mažas. 2'5 ar 2'8 coliams regular size ar didesnių reik. Va pasipirkau Baith breath ,,bugsy" 2'5 colių, tai anie tokie ploni ir už Reins ,,g-tail Saturną" 2'5 colio, kokiu centimetru trumpesni .Žodžiu visokių reik, todėl ir apie regular size parašiau.
 #535542   SauliusM
 09 Sau 2014 19:49
cia gal net ne visai i tema gaunas, nes masalai ne tai kad silikoniniai, bet biodegradable.
ta prasme ne tik valgomi, bet net ir pilnai suvirskinami.

aisku kaina kosmine gavos, bet parsisiunciau pabandymui:
edama_guma.jpg
aisku gulpas gal nieko naujo ir jau bandytas daiktas, bet va ecogear aqua su visa ta papildoma chemija tai dar nebuvau bandes.
 #535595   Antistatic
 09 Sau 2014 21:37
Sauliau jei gali prasau aprasyk kas kaip,idomu butu suzinot smulkmenas... Aciu.
 #535668   SauliusM
 10 Sau 2014 09:31
Antistatic rašė:Sauliau jei gali prasau aprasyk kas kaip,idomu butu suzinot smulkmenas... Aciu.
nu tai yra biodegradable medziaga, na ta prasme savaime suiranti, plius su visokiom amino rugstim.
nu vienu zodziu, skirtingai nuo kitu smirdanciu gumu, sita daikta zuvis tipo supranta ne kaip guma su kvapu, bet kaip naturalu maista.
o kadangi tai biodegradable medziaga, tai vat jos islaikymui ir reikia tu sandariu konteineriu ir skysciu visu, kuriuose uzmerkus laikyt viska reik.
nes nu kitaip tai arba suira viskas i miltelius nafig arba sukieteja i kaula (jau turiu tokios patirties su sitom medziagom, kai gulpai man suragejo).
 #535715   Antistatic
 10 Sau 2014 11:45
O tai patys masalai tinka bet kokie? (ta prasme merkimui) ar tik chemijos gamintoju "Ecogear" silikoniniai gaminiai ?
Kitas klausimas: Kiek laiko uztenka "marinavimui" (para,savaite,menuo)?
Kiek laiko issilaiko tos amino rugstys ir visa kita paciame minkstame plastike?
Suprantu kad laikant ilgai tame marinate jie gal ir pakeicia savo pirmine faze,bet tarkime jei marinuoti saikingai ar nekinta nuo to plastiko darbine busena?
Is anksto dekoju..
 #535731   SauliusM
 10 Sau 2014 13:00
ne nu tu mane uzmusei su savo klausimu. ne merkimas masalus tokiais padaro, o kadangi masalai tokie yra, tai juos tenka uzmerkinet.
ta prasme patys masalai is visokiu amino rugsciu ir t.t. pagaminti o ne is gumos ar plastiko, uztai juos ir reikia laikyt uzmerktus chemijoj. ta chemija tiesiog skirta masalu islaikymui.

o kad tu koki gumini gandona pamerksi i amino rugsti ar dar kazka, tai jis nuo to guminiu gandonu nenustos but.
 #535772   Evaldas Z
 10 Sau 2014 14:40
Normaliai viskas su ta stoka, neimk i galva :lol:
O tas skystis bekvapis ar kaip ?
Nes as irgi masciau, ka cia butu galima po pora lasu i tuos uzsegamus maisiukus ilasint, kuriuose guminukai supakuoti, nes pradziusta per laika. Ar tam reikalui galima ir kokio trigerio ar dar ko ipurkst ?
 #535776   SauliusM
 10 Sau 2014 14:44
nezinau bekvapis ar ne, nes nebuvau dar atsukes, bet jis ne tam gi skirtas. lygiai taip pat gali pradet mastyt i maisiukus ilasint majonezo arba antifrizo.
 #535786   cesius
 10 Sau 2014 15:00
Esat kas bandes Pontoon Jilt gumikes, gavau su zurnalu pakely mandavoskiniu jiltu :)
 #535788   Antistatic
 10 Sau 2014 15:04
cesius rašė:Esat kas bandes Pontoon Jilt gumikes, gavau su zurnalu pakely mandavoskiniu jiltu :)
..Taip isbandes ... Siaip isbandes visas pontuno gumas (tiksliau modelius).
Asmenine ! mano nuomone is viso poontuno gumos man tai :liež-uvis ..su japu gumom ner ka lyginti,jos net salia negulejo..
 #535789   SauliusM
 10 Sau 2014 15:04
cesius rašė:Esat kas bandes Pontoon Jilt gumikes, gavau su zurnalu pakely mandavoskiniu jiltu :)
esu bandes. jokiu stebuklu nera, bet eseriai stveria normaliai.
 #538769   Vitalijus.R
 19 Sau 2014 19:24
sveiki.noriu paklausti,ar yra kokia nors sistemele,gaudit eseriukus,kuri nereikalautu dzigo?tik tai traukti?
 #538809   dusys
 19 Sau 2014 20:51
Tai sokdinti nebutina sukant rite. As viena kota esu perdares specialiai Tvicui ,ant paternoster sistemos. Truputi trumpinau dzigo vkleike, kad eitu kieciau uzdausti.
 #538834   Vitalijus.R
 19 Sau 2014 21:38
dusys rašė:Tai sokdinti nebutina sukant rite. As viena kota esu perdares specialiai Tvicui ,ant paternoster sistemos. Truputi trumpinau dzigo vkleike, kad eitu kieciau uzdausti.
cia sita sistemele? o karolina ir texas sistemeles?kaip juos?
 #538913   dusys
 20 Sau 2014 06:06
Antistatic tu nebuk toks paprastas. Labai daug priklauso nuo salygu ir zodis " zenkliai" cia visiskai ne i tema.
 #538918   Antistatic
 20 Sau 2014 08:22
As kalbu savo tik savo nuomone ir patirtimi ,ir man staciai iki lemputes kas su kuo gaudo,man geriausiai taip as taip ir parasiau tau geriausiai gaudyt triju metru kotais su 50gr svoriais tu gaudyk,nenurodinek salygu.ir.t.t.
Tuose vietose kur as gaudau man uztenka to ,tam kas iesko bandymu prasau bando tegul. Prie ko cia salygos.salygose prisitaikyti galima jei ka.. :-D
 #539113   Vitalijus.R
 20 Sau 2014 17:47
Antistatic rašė:As kalbu savo tik savo nuomone ir patirtimi ,ir man staciai iki lemputes kas su kuo gaudo,man geriausiai taip as taip ir parasiau tau geriausiai gaudyt triju metru kotais su 50gr svoriais tu gaudyk,nenurodinek salygu.ir.t.t.
Tuose vietose kur as gaudau man uztenka to ,tam kas iesko bandymu prasau bando tegul. Prie ko cia salygos.salygose prisitaikyti galima jei ka.. :-D
o rimtai,gilis apie 3-6m,kokio svorio svina geriausiai dieti?
 #539122   vava
 20 Sau 2014 18:02
dek toki, kad dugna jaustum
 #539123   Kleckas1978
 20 Sau 2014 18:05
cia daug nuo ko priklauso.
Valo storis, ar srovej, ar vejas yra ir t.t.

kaip pvz 6m + srove + vejas = tai ir visus 28gr gali tekti deti
3m stilius + stovintis vanduo = uzteks tada ir mazesnio nei 10gr svinuko ir t.t.

siaip su paternosteriu zvejojant svinas istisai velkamas dugnu buna - kartais sokdinamas ir t.t.
Taip kad pasirenkant buda kaip zvejosi pagal tai ir svino svoris kis ir t.t.
 #539147   dusys
 20 Sau 2014 19:06
Antistatic rašė:As kalbu savo tik savo nuomone ir patirtimi ,ir man staciai iki lemputes kas su kuo gaudo,man geriausiai taip as taip ir parasiau tau geriausiai gaudyt triju metru kotais su 50gr svoriais tu gaudyk,nenurodinek salygu.ir.t.t.
A tu gal prie meno biski busi. Kokiu cia eilerasciu apie trimetrinius 50 g spinigus prikuriai.
O kad cia tau Karolina geriau ir kad cia tavo nuomone tai tu tik dabar parasei.
 #539193   piatras
 20 Sau 2014 22:11
:oops: Kaipgi čia dabar nenumirus, jeigu nepasigyrus Paveikslėlis - kūčių priešpietis (tiksliau pasninkas vietoj pietų :cry: ) #102 2" jiltas ant chattervibriko (68cm. 3,010kg) O šiaip nieko išskirtinai blogo - ir ešerių ir "silkių" buvo :gutgut

Paveikslėlis
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 75
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė