Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #536237   Marius1
 12 Sau 2014 11:28
Dar ir Nemunas Nemunui nelygu. Vienur pribrendi kur reikia ir žolės nemaišo, o kitur priekrantės žolės nusidriekusios gilyn ir t.t.
 #536290   SauliusM
 12 Sau 2014 14:50
RastaMan rašė:Kai galutinai nuspręsių, kurią žuvį labiausiai patinka "medžiot", tai tik tada žiūrėsiu į Avid'us. Pakolkas užteks kažko pigesnio. Pradžiai rimtai buvau susimastęs apie Trout series, bet kodėl ten metaliniai žiedeliai, būtų su keramika...
ten metaliniai ziedai be keramikos yra tam, kad jie butu lengvesni, nes keramika sveria. sitoj vietoj reiktu ne ziedus kaltint, o nora upetakius gaudyt su pintu valu.
 #536293   SauliusM
 12 Sau 2014 14:54
RastaMan rašė:Nemanau, kad jaustum komfortą gaudydamas tarkim su 2,0m. ilgio kotu Nemune :grin:
tai labai blogai manai, nes paskutiniu 2 metus labai normaliai Nemune gaudziau suu kastinginiu kotu tik 1,7m ilgio.
 #536295   romas100
 12 Sau 2014 14:59
SauliusM rašė:
RastaMan rašė:Nemanau, kad jaustum komfortą gaudydamas tarkim su 2,0m. ilgio kotu Nemune :grin:
tai labai blogai manai, nes paskutiniu 2 metus labai normaliai Nemune gaudziau suu kastinginiu kotu tik 1,7m ilgio.
Jo , as irgi atgaudziau preita sezona nemune su 2,13 kotu. Skirtumas tik tas , kad su ilgesniu spiningu , pats didesnis prie dideles upes jautiesi :grin:
 #536307   RastaMan
 12 Sau 2014 15:25
SauliusM rašė:tai labai blogai manai, nes paskutiniu 2 metus labai normaliai Nemune gaudziau suu kastinginiu kotu tik 1,7m ilgio.
romas100 rašė:Jo , as irgi atgaudziau preita sezona nemune su 2,13 kotu. Skirtumas tik tas , kad su ilgesniu spiningu , pats didesnis prie dideles upes jautiesi :grin:
Nesiginčiju, kiekvienam savo ir kiekvienas bando patart iš savo praktikos, koto ilgis tikrai ne ginčų objektas, o asmeninis reikalas.
SauliusM rašė:ten metaliniai ziedai be keramikos yra tam, kad jie butu lengvesni, nes keramika sveria. sitoj vietoj reiktu ne ziedus kaltint, o nora upetakius gaudyt su pintu valu.
Žinojau kodėl būtent metaliniai, o dėl valo gal ir reiks pagalvot. Gal "apšviesit" kuom mono (o gal FC) pranašesnis "šitam reikalui".
 #536310   SauliusM
 12 Sau 2014 15:32
nu "sensejai" tai gaudo su FC. su labai brangiu FC ta prasme. :-D
 #536346   Daugirdas
 12 Sau 2014 16:36
SauliusM rašė:tai labai blogai manai, nes paskutiniu 2 metus labai normaliai Nemune gaudziau suu kastinginiu kotu tik 1,7m ilgio.
Šapalus ir salačius? :)
 #536350   SauliusM
 12 Sau 2014 16:43
Daugirdas rašė:
tame tarpe taip pat:

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #536354   Daugirdas
 12 Sau 2014 17:26
Tada keliu kepurę -:saliut .Man castas lydekom, starkiecam :gutgut Bet tik ne Nemuno šapalams. Su 9 pėdu avidu 1/8-5/8 gaudau labai komfortiškai. Kaip su 1,7m castu normaliai užmest tarkime kad ir chubby (kuris šiaip labai neblogai metasi) neįsivaizduoju.
 #536376   SauliusM
 12 Sau 2014 18:40
chubbis ir su castu labai padoriai metosi jeigu ka, ir gerokai mazesnis bei lengvesni masalai taip pat metosi.
bet kad pagaut sapala ar salati Nemune, tai toli grazu ne visada reikia mest uz kilometro. priejimas prie zuvies ir teisingas masalo pateikimas yra nemaziau svarbu.
 #536916   Seraphim
 14 Sau 2014 14:30
Aš kaip ir Rastaman ieškau koto upėtakiams kurio kaina iki kokiu 500-550 lt. Skirtumas tas, kad aš gaudau mono ir FC valais. Koto ilgis ≈ 2 m. Šiemet kaip ir turėtų pasirodyti St. Croix trout series, bet ar verta jo laukti? Ar geriau pasiimti http://parduotuve.spiningavimas.lt/spin ... 1212-.html
arba pigesnį St. Croix Premier. O gal palaukti kokios akcijos avidams?
 #536929   Paulius_K
 14 Sau 2014 14:57
Tai kad uz 550 ko gero gali ir avida pasiimti. Geriau aisku tiesiai uzsiklausk pas Fabus ;)
 #537005   RastaMan
 14 Sau 2014 18:20
Seraphim rašė:...Šiemet kaip ir turėtų pasirodyti St. Croix trout series, bet ar verta jo laukti?...
Ben jau man susidarė toks įspūdis jog Trout series nelabai kuom turėtų skirtis nuo jau esamų Panfish...
 #537150   SauliusM
 14 Sau 2014 22:26
RastaMan rašė:Ben jau man susidarė toks įspūdis jog Trout series nelabai kuom turėtų skirtis nuo jau esamų Panfish...
ilgiais, uzmetimo svoriais, akcija. tiek tiek, kad ta pati furnitura pasirinkta ir blankai is tos pacios medziagos.
 #537661   maske
 16 Sau 2014 08:42
Man labai tiko ir patiko upetakiams Avidas 66LF. Nors fastas, bet jis daugiau moderate/fast sakyciau, gerai laiko zuvi ir galios turi pakankamai...
 #537792   henyte
 16 Sau 2014 17:30
RastaMan rašė:Nesiginčiju, kiekvienam savo ir kiekvienas bando patart iš savo praktikos, koto ilgis tikrai ne ginčų objektas, o asmeninis reikalas.
kodel cia taip? Ar reikia, kad koks nors "guru" visiems koki 1.5 metro siknakasi siulytu? Juk paimk kaip pavyzdi 2.4 ar ilgesni kota, tu su juo uzmesi ir maza vobleriuka sapalui ir pusantro metro pavadeli su guminuku eseriukui. Ir su tokiu kotu jausiesi tikrai komfortiskiau nei su kokiu 1.5-2 metru pautkasiu... Todel manau tai gali but asmeniniu reikalu, jei tyliai tuom pats naudojies, o ne kitiems kaip kazka gero siulai.
 #537800   ssk
 16 Sau 2014 18:03
Turiu ir 1.90 ir 2.40 ir abu naudoju skirtingomis sąlygomis. Kur nešuosi vieną, ten nenaudočiau kito: neičiau prie Nemuno su trumpuoju arba nesigrūsčiau per brūzgynus su ilguoju. Taip, kad nereikia čia absoliutinti, kad ilgas visada geriau, vienam geriau vienaip, kitam kitaip.
 #537842   Daugirdas
 16 Sau 2014 19:59
ssk rašė:Turiu ir 1.90 ir 2.40 ir abu naudoju skirtingomis sąlygomis. Kur nešuosi vieną, ten nenaudočiau kito: neičiau prie Nemuno su trumpuoju arba nesigrūsčiau per brūzgynus su ilguoju. Taip, kad nereikia čia absoliutinti, kad ilgas visada geriau, vienam geriau vienaip, kitam kitaip.
Visiškai pritariu. Ilgis labai sąlyginis dalykas priklausantis ne tik nuo upės, bet ir nuo ruožo bei gaudymo specifikos. Tam tikruose Neries, Nemuno ruožuose (aišku ir tam tikru metu) puikiausiai gaudau su 7 pėdu kotu, nes įsibristi galiu vos ne iki pusės upės (o Nerį kartais apskritai nesunku perbristi) ,o kitą kartą tenka su 9 pėdom mojuoti. Taip kad čia universalumo nėra. Bet jei tektų rinktis vieną kotą, ko gero pasilikčiau ties 7,6 pėdos. :roll:
 #537860   henyte
 16 Sau 2014 21:12
Tiems kas nesuprato. Šnekama apie tai kuris universalesnis ilgis nepasirenkantiems ir žinantiems, kad vienu kotu nori gaudyti ir šapalą vobleriu ir ešerį guminuku, o ne apie tai kokį kotą jų kruvą turint panaudoti.
 #537900   gdeivis
 16 Sau 2014 23:01
henyte rašė:Tiems kas nesuprato. Šnekama apie tai kuris universalesnis ilgis nepasirenkantiems ir žinantiems, kad vienu kotu nori gaudyti ir šapalą vobleriu ir ešerį guminuku, o ne apie tai kokį kotą jų kruvą turint panaudoti.
tai kad cia tu pats su savim snekiesi...
 #538222   Jurginas
 17 Sau 2014 19:00
henyte rašė:Ar reikia, kad koks nors "guru" visiems koki 1.5 metro siknakasi siulytu? Juk paimk kaip pavyzdi 2.4 ar ilgesni kota, tu su juo uzmesi ir maza vobleriuka sapalui ir pusantro metro pavadeli su guminuku eseriukui. Ir su tokiu kotu jausiesi tikrai komfortiskiau nei su kokiu 1.5-2 metru pautkasiu..
Kodėl su 2.4 ar ilgesniu (trijų metrų pvz.) turėčiau jaustis komfortiškiau (komfortabiliau šiaip reikia sakyti)?
 #538372   henyte
 18 Sau 2014 09:51
Kaip suprantu netenka gaudyti nei ešerių su pavadeliu ar ilgesne girlianda, nei esant aukštam vandeniui ir turbūt apskritai Nemune?
 #538540   Jurginas
 18 Sau 2014 19:15
Jei kaip rašai kad pavadys pusantro metro, tai kažkaip nematau problemų ir su dvimetriniu užmest. Kartais pamėtau. Girliandos ūdas man primena, kažkaip nepraktikuoju. Nemune šiaip daug nėra tekę žvejot, daugiau Nery, bet ilgo spiningo per daug irgi nepasigedau. Kodėl prie aukšto vandens neišeitų su trumpu žvejot, dar nesugalvojau. Šiaip turėjęs pats spiningų ir virš 2,70, ir net 3,21 ilgio, ne pačios žemiausios klasės, bet nepasiilgstu aš jų. Nesakau, kad jie neturi pritaikymo, bet universalumo, kurį jiems bandai pripaišyt, nematau. Tuo labiau jei tuo pačiu kotu iš valties ruošias kažkas žvejot tiek pat ar nemažiau nei upėj nuo kranto. Tiksliau, žvejot gali kad ir su kitaisku teleskopu už 20 litų, bet ar bus malonu, tai kiekvieno asmeninis reikalas.
Ale, prasidėjo viskas nuo to, kad žmogui reikia spiningo salačiam, šapalam ir ešeriam ežere, tai prie ko čia tos girliandos, tai sunku pasakyt.
 #538549   LM66
 18 Sau 2014 19:45
Daugirdas rašė:
uzmaciau sia diskusija del kastingo salaciams ir sapalams.
visa tai imanoma be dideliu sunkumu ir toli grazu ne su "hi tech" irankiu , Nemune
Paveikslėlis
 #538555   Daugirdas
 18 Sau 2014 20:35
tomaaazas rašė:visa tai imanoma be dideliu sunkumu ir toli grazu ne su "hi tech" irankiu , Nemune
Aš ir nesakau kad neįmanoma, tiesiog man asmeniškai patogiau/maloniau gaudyti su UL/L klasės kotais ir neinercinėm ritėm. Manau kad tam tikrais atvejais su kastinginiu 1,70m ilgio tektų :ruko dėl to jog negali pakankamai toli užmesti lengvo masalo (kalbu tarkime apie < nei 5g). Bet iš esmės tai kiekvieno asmeninis reikalas, todėl iškarto sakau kad nepulsiu ginčytis jei kažkas pradės įrodinėti kad su trumpu (iki 2m) kastinginiu numeta tą patį ka su gerai subalansuotu ~2,70m kotu. :)
 #538557   LM66
 18 Sau 2014 20:40
Daugirdas rašė:
tomaaazas rašė:visa tai imanoma be dideliu sunkumu ir toli grazu ne su "hi tech" irankiu , Nemune
Aš ir nesakau kad neįmanoma, tiesiog man asmeniškai patogiau/maloniau gaudyti su UL/L klasės kotais ir neinercinėm ritėm. Manau kad tam tikrais atvejais su kastinginiu 1,70m ilgio tektų :ruko dėl to jog negali pakankamai toli užmesti lengvo masalo (kalbu tarkime apie < nei 5g). Bet iš esmės tai kiekvieno asmeninis reikalas, todėl iškarto sakau kad nepulsiu ginčytis jei kažkas pradės įrodinėti kad su trumpu (iki 2m) kastinginiu numeta tą patį ka su gerai subalansuotu ~2,70m kotu. :)
to niekas ir nesako. ir man patogiau ir toliau su papr.mesmale , bet kaip sako prie geru noru ir kelnes per galva galima nusimaut :grin: ( cia as tik tarp kitko) o su gerai subalansuotu 2,13m laituku gaudau jau antri metai ,ir metimo ilgio pilnai pakanka, nors kitam gal ir 4m spino mazai :grin:
 #538564   Antistatic
 18 Sau 2014 21:06
Tai ar cia ul tema? ar visi pasirasom kas su kuo gaudom ir su kuo galima dar gaudyt? kazkaip multikai ir laitai cia ne prie ko? :shock:
......Nors dar visgi kas kaip supranta ta Ul vieni turi kota ant kurio puikuojasi uzrasas UL o uzmetimo virsus 15gr... na man tokie svoriai visai nesirisa prie ul..na nebent vadovautis uzrasais,ypac pigiu kotu!
 #538569   LM66
 18 Sau 2014 21:25
Antistatic rašė:Tai ar cia ul tema? ar visi pasirasom kas su kuo gaudom ir su kuo galima dar gaudyt? kazkaip multikai ir laitai cia ne prie ko? :shock:
......Nors dar visgi kas kaip supranta ta Ul vieni turi kota ant kurio puikuojasi uzrasas UL o uzmetimo virsus 15gr... na man tokie svoriai visai nesirisa prie ul..na nebent vadovautis uzrasais,ypac pigiu kotu!
na ir ka man daryt jei pas mane raso ul ir riba 15 gr. as vistiek gaudau mazais masalais, ir brangaus koto neiperku :roll: , tai as cia tipo negaliu rasyt?
  • 1
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė