Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#53809   Vegys
 18 Kov 2008 19:19
bobi, matyt nelabai reikia, jei per 2 metus nesusirandi puslapio http://www.larus.lt/ :) Pasiskambini ir pasiklausi, kuri parduotuve arciau taves gali turet. Siaip ziurek kad tau patiktu. Kas patinka kitiems, nebutinai patiks tau. :)

#53810   audrutis
 18 Kov 2008 19:32
Kairys rašė:Aplankiau šiandien keletą žvejybos parduotuvių, žvalgyba kotelio mikrikams beieškant. Radau keletą variantų Viršuliškių norfoj, po 2.70 ilgio, nuo 3 ik 18gr berods, nuo 0 iki 27 (gal?), nuo 0iki 10 gr. Kaina nuo 109 iki 195, salmo, dragon, konger. Užsukau į Laisvės prospekte esančius Abu partnerius, brangoka pasirodė. Susiradau Laisvės 115 esančius "Laikas žvejoti", ir ten nosį įkišau. Turim, sako, ko ieškai, ir duoda pačiupyt kotelį, praėjusių metų modelį, atseit daug jo pardavė pernai, 2.70 ilgio, nuo 0 iki 10 gramų, lygtai salmo, bijau sumeluot, 199 kainuoja. Nu smagus velnias, atrodo, ir lengvas, ale kaip ir per brangus pradžiai. O paskui dar vieną rankoj paturėjau, pardavėjas sako, sau žadu paimt. Nu tikrai fainas, liaunas, lengvas, bet kainuoja 959 lt.
Žodžiu, susibalamytijau galutinai, turbūt pasiimsiu kokį 2.70 pie 100 litų kainuojantį kotelį iki 10 gramų pradžiai, ritę už 60 lt, o paskui matysiu, patiks ar nepatiks. Sėkmės jums visiems, nelengvame abejonių ir paieškų kelyje. Kas ieško, tas randa. ;-) ;-) ;-)
As nusipirkau viena is tavo ciupinetu kotu itariu - salmo 270 elite micro jig, 0-10g. Ieskojau kito, kuri Vitolis buvo rekomendaves, taciau ano butu reikeje laukt. Kai paemiau sita salmo i rankas, tai tiesiog prilipo. Isbandzius ir pasvaidzius masaliukus dar labiau isimylejau.

#53816   Kairys
 18 Kov 2008 19:53
Gali būti, kad tokį ir paėmei, kur minėjau. Kiek supratau, esi patenkintas. Daug daugiau gali pasakyti, kai gyvai žvejyboje pabandai. O kokie laimikiai, kaip jausmas traukiant, kibimo pajutimas?
Labai gerai Vėgys pasakė: kas tinka vienam, nebūtinai tiks kitam. Bet šitas turėtų daugumai patikti, limpa. Kiek žmonių, tiek nuomonių. ;-)

#53822   Kairys
 18 Kov 2008 20:17
Bobi, kur ta nuoroda, ko tai neradau... :roll: Ar tikrai nusiuntei? kokiam forume, surasiu. Dekui.

#53823   Sokratas
 18 Kov 2008 20:20
Reikia tai žiauriai, bet ko reikia, Mažeikiuose rasti nepavyksta... :(
Nuorodą tuoj pakartosiu, gal ne ten nusiusnčiau, spaudžiau ant dviejų žmogeliukų, o reikėjo gal ant vieno :)
Nepavyksta, matyt nemoku, įdedu čia nuorodą:

http://www.zvejys.net/forum/viewtopic.p ... 0&start=25

#53826   Kairys
 18 Kov 2008 20:30
Ačiū, žuvų Dievas tau už tai atsilygins. :-D

#53829   audrutis
 18 Kov 2008 20:50
Kairys rašė:Gali būti, kad tokį ir paėmei, kur minėjau. Kiek supratau, esi patenkintas. Daug daugiau gali pasakyti, kai gyvai žvejyboje pabandai. O kokie laimikiai, kaip jausmas traukiant, kibimo pajutimas?
Labai gerai Vėgys pasakė: kas tinka vienam, nebūtinai tiks kitam. Bet šitas turėtų daugumai patikti, limpa. Kiek žmonių, tiek nuomonių. ;-)
Tiek daug pasakyti negaliu, nes dar neseniai nusipirkau ir tik keleta zukliu su juo apturejau. Taciau spiningu juk zvejoju ne pirmi metai ir tiesiog jauciu, kad tas kotas limpa prie mano rankos.
Tiesa, minejai, kad pirksi rite uz 60 litu. Kadangi pats esu nudeges, tai pabandysiu padet tau to isvengt. Tokia rite labai greitai sues tavo pintuka, uz kuri busi paklojes ko gero daugiau nei uz pacia rite. Dasimesk truputi ir finansiskai liksi nepraloses, o kokybes prasme laimejes. Siaip as nesu brangiu riciu salininkas, taciau zvejojant spiningu ir ypac dar naudojant pinta vala, nepagailiu uz rite siek tiek daugiau

#53843   orangitto
 18 Kov 2008 21:52
Mike rašė:Pažiūrėk Rovanoj SERT Hexane (nuo 0,5 iki 3,5 g.) 180 cm ilgis, drąsiai galima mesti 5 gr. masalą. Kaina berods 106 lt.
Sitas visai sudomino reiks nulekt paziuret galetu but 210 tikrai idealus butu pagal kaina ir ilgi.

#53848   Vitolis
 18 Kov 2008 22:33
orangitto rašė:
Mike rašė:Pažiūrėk Rovanoj SERT Hexane (nuo 0,5 iki 3,5 g.) 180 cm ilgis, drąsiai galima mesti 5 gr. masalą. Kaina berods 106 lt.
Sitas visai sudomino reiks nulekt paziuret galetu but 210 tikrai idealus butu pagal kaina ir ilgi.
Na jei uz tokia kaina radai, tai nieko negalvok o imk. Tikrai geras irankelis mazose upelese. Tik va nerashot akcijos. Kokia ji?

#53850   Vitolis
 18 Kov 2008 22:36
audrutis rašė:
Kairys rašė:Aplankiau šiandien keletą žvejybos parduotuvių, žvalgyba kotelio mikrikams beieškant. Radau keletą variantų Viršuliškių norfoj, po 2.70 ilgio, nuo 3 ik 18gr berods, nuo 0 iki 27 (gal?), nuo 0iki 10 gr. Kaina nuo 109 iki 195, salmo, dragon, konger. Užsukau į Laisvės prospekte esančius Abu partnerius, brangoka pasirodė. Susiradau Laisvės 115 esančius "Laikas žvejoti", ir ten nosį įkišau. Turim, sako, ko ieškai, ir duoda pačiupyt kotelį, praėjusių metų modelį, atseit daug jo pardavė pernai, 2.70 ilgio, nuo 0 iki 10 gramų, lygtai salmo, bijau sumeluot, 199 kainuoja. Nu smagus velnias, atrodo, ir lengvas, ale kaip ir per brangus pradžiai. O paskui dar vieną rankoj paturėjau, pardavėjas sako, sau žadu paimt. Nu tikrai fainas, liaunas, lengvas, bet kainuoja 959 lt.
Žodžiu, susibalamytijau galutinai, turbūt pasiimsiu kokį 2.70 pie 100 litų kainuojantį kotelį iki 10 gramų pradžiai, ritę už 60 lt, o paskui matysiu, patiks ar nepatiks. Sėkmės jums visiems, nelengvame abejonių ir paieškų kelyje. Kas ieško, tas randa. ;-) ;-) ;-)
As nusipirkau viena is tavo ciupinetu kotu itariu - salmo 270 elite micro jig, 0-10g. Ieskojau kito, kuri Vitolis buvo rekomendaves, taciau ano butu reikeje laukt. Kai paemiau sita salmo i rankas, tai tiesiog prilipo. Isbandzius ir pasvaidzius masaliukus dar labiau isimylejau.
Sveikinu Audruti su pirkiniu. Ash pernai irgi laukiau atvezant Salmo, tik mano uzsakytas buvo iki 5gr. uzmetimas. Ir ilgis 2,10. Taciau ju produktas tikrai neblogas. Turesi gera irankeli. Geru tau ispudziu su shiuo smagiu koteliu.

#53853   Xrapas
 18 Kov 2008 22:55
orangitto rašė:
Dar kaip variantas- Larus AVOCET (būtent taip pavadintas :-D )
Principe tas pats šitoje temoje jau minėtas Mitchell Avocet, 180 cm. Stovi "Laureoloje", kaina- 60 Lt.

#54022   darencas
 19 Kov 2008 21:25
Xrapas rašė:
orangitto rašė:
Dar kaip variantas- Larus AVOCET (būtent taip pavadintas :-D )
Principe tas pats šitoje temoje jau minėtas Mitchell Avocet, 180 cm. Stovi "Laureoloje", kaina- 60 Lt.
bet kad jis kaip botagas

#54064   senelis
 20 Kov 2008 14:01
Pries kokius metus buvau nusiziurejes Salmo Elite 270cm 0-10g koteli. Salmolitoje (Kaune,Jonavos g.) Pernai pirkau piguska tokia Robinson 2.05cm iki 7g. Na pazaidziau sezona ir patrumpinau su masinos durelemis(klasika) :? Dabar,kai jau nusprendziau pirkti Salmo,ir pakraciau ji parduotuveje,man pasirode kazkoks nalabai greitas. Gal cia toks ispudis tik,kai kotas "kratomas" neuzdejus rites,valo,dzigo ir pan. Cia girdejau geru atsiliepimu apie si koteli. Kaina ~ 170 Lt. Imti? :roll: O gal Byron Senso Cast 0-10g standesnis? Patarkite,prasau,nors is anksto jauciu,kad subalamutinsite mane dar labiau :? Tiesa,dar klausimas - Salmo virsunele iklijuota stikline,ar man pasirode?

#54065   tuomahaukas
 20 Kov 2008 14:29
Vyrukai, vėlgi susiveliat. Tai 270 cm, iki 18-27g, tai dar bbž kas. vital yra davęs labai teisingų patarimų apie UL, o stebėdamas jo post'us kitame forume matau kad eina labai teisinga kryptimi (čia tik mano pastebėjimas, tikrai ne man jį mokint ar aiškint :oops: ). Peršasi išvada, kad kažkas, nelabai suprasdamas kas yra UL, taikosi į spiningą arčiau šapalo, salačio... Yra 180-210 ribos, komfortiškas žaidimas su 240 cm jau nebe, nekalbant apie 270- "muzikos neužsakysi" vobleriukui. Ir nejuokinkite publikos su pvz. Salmo elite microjig, pradžiai paskaitykite temos pavadinimą. Jau anksčiau buvau paminėjęs, jog čia šnekame apie UL, o ne kokiu spiningu lupti ešerius.
Tiek Mike, tiek Xrapas mano nuomone yra teisūs, pradžiai siūlydami tokius variantus.
darencui: o ko tikiesi ? Su špaga svaidyt 1-2 g masalus ir kolekcionuoti ešerių lūpas ? Jeigu tikrai domina kolegų aukščiau išvardinti variantai, siūlau pabandyti.

#54068   senelis
 20 Kov 2008 14:42
Kaltas.Sumaisiau tema.

#56661   audrutis
 09 Bal 2008 12:20
Gal ir patersiu siek tiek, bet visgi tinkamesnes vietos uzklausimui neradau.
Visai neseniai pradejau zvejot mikromasalais. Siandien perskaiciau visas UL temos diskusijos, nuo pat pradziu, bet vienas dalykas man nera labai aiskus. Taigi klausiu jusu ekspertai, nes asu visiskas naujokas, tad nezinau net tokio dalyko. Pradziai pridesiu, kad iki sios spiningu gaudydavau tik lydekas, tad UL, dzigavimas, dzerkavimas ir panasus dalykai man tamsus miskas. O dabar klausimas:
Kadangi norejau ismegint visus imanomus mikromasalus (tiek vobleriukus, tiek sukriukes, tiek guma), o kota nusipirkau skirta dzigavimui (Salmo, 270cm, 0-10g), tai galvoju ar labai kencia zukles malonumas (butent malonumas, nes del jo as ir zvejoju) si kota naudojant ir zuklei mazais vobleriukais (iki 5cm), ir mazomis sukriukemis (00-1 nr.). Zinau, kad ateityje tikrai isigysiu ir TIKRA UL spiningeli (iki 5g. ir iki 210cm), kuri naudosiu zukleje mazuose upeliukuose arba is valties, taip pat isigysiu ir ilga ISTESTA UL arba L tipo spiningeli (iki 3 metru), kuri naudosiu sapalu, mekniu zukleje (vobleriukais-sukriukemis) didesnese upese, kur del ivairiu priezasciu reikalingas ilgesnis kotas. Taciau siuo metu negalejau sau leist isigyt tarkim 3 kotu iskart, todel pirkau tik viena ir bandau ji naudot universaliai. O galbut zvejodamas taip kaip zvejoju dabar netenku daug malonumo :?: Tokiu atveju manau pasispausciau ir meginciau isigyt dar 1 ar 2 kotelius, nes zukle mikro masalais jau uzsikreciau nepagydomai :roll:

#56665   Vegys
 09 Bal 2008 12:41
Tai ir as biski patersiu tema :)
Manau niekas negali geriau atsakyt i toki klausima nei kad pats. Siulau sustikt su kokiu nors forumieciu prie telkinio ir paprasyt kad duotu isbandyt. Paziuretum ar tau yr skirtumas zvejybos malonumo ar ner, verta isleist pinigus i papildoma kota ar ne. Kitas dalykas - kad pas mus ner per daug tikru UL zveju arba net zveju, kurie turi UL kota :roll:

As tik tavo vietoje, kai pirkai 1 kota (reiskias, norejai universalaus - kad tikru ir vobreliukams/sukrems/gumai), buciau pirkes ko gero koki nors 2.1-2.4 m paprasta spiningeli (ne dzigini) ir manau apsieiciau su juo vienu. Neprisipirksi kotu visiems gyvenimo atvejams ... O uz 3ju spiningu kaina isheitu 1 GERAS kotas.

#56666   audrutis
 09 Bal 2008 12:57
Vegys rašė: As tik tavo vietoje, kai pirkai 1 kota (reiskias, norejai universalaus - kad tikru ir vobreliukams/sukrems/gumai), buciau pirkes ko gero koki nors 2.1-2.4 m paprasta spiningeli (ne dzigini) ir manau apsieiciau su juo vienu. Neprisipirksi kotu visiems gyvenimo atvejams ...
Jei butu atsakes koks tik siandien prisiregistraves naujokas, buciau pagalvojes, kad tai mano zmona :-D

#56670   Vitolis
 09 Bal 2008 13:31
audrutis rašė:
Vegys rašė: As tik tavo vietoje, kai pirkai 1 kota (reiskias, norejai universalaus - kad tikru ir vobreliukams/sukrems/gumai), buciau pirkes ko gero koki nors 2.1-2.4 m paprasta spiningeli (ne dzigini) ir manau apsieiciau su juo vienu. Neprisipirksi kotu visiems gyvenimo atvejams ...
Jei butu atsakes koks tik siandien prisiregistraves naujokas, buciau pagalvojes, kad tai mano zmona :-D
Audruti,
Manau, kad dalis tiesos Vegio zodziuose yra. Mano patarimas irgi butu panashus. Palauk, neskubek. Pamosuok savo Salmo koteliu. tuo labiau, kad jo gramatura artima UL. Cia kiekvienas turi nuspresti individualiai kas jam labiausiai tinka. Tik va neprimushes rankos prie vieno irankio (o jis pas tave neblogas) nepajausi didelio skirtumo paemes i rankas tikra UL. Nors ka gali zinot. Ash pvz. kai paemiau i rankas savo Kongeri, tai ir nebepaleidau. Nors reikia prisipazint, kad ir dabar daznai paimu ir savo senaji Zebko SuperDzig ir Shimano Techniuma kuriais sekmingai gaudydamas naudoju tuos pacius masalelius, kaip ir UL koteliui. Tik va jau su UL niekada nezaidziu su guma. Na ne tam skirtas irankis ir tiek. Praktishkai reiketu bent diena pametyt su UL ir tada nusprest ar pirkt tau ji ar gal uzteks to ka jau turi. Nors nemanau, kad tikrai tau uzteks. Ish tavo pasisakymu matau, kaip uzsikretei tai vaistas tik vienas - tobulek, o paskui gerai ishsirinkes (na ivairiu firmu perziurejes pasiulymus), nuspresi ka pirkt. Jei perziurejai shia tema, turejai pamatyt ir atsiliepimus apie yvairius UL kotelius. Kai susitiksim, galesiu duot pabandyt pazvejot. UL turetu turet ir Zuviuks. Per rudenini Meeta Kupishkyje jis domejosi mano koteliu. Mazu jau koki isigijo?

#56673   audrutis
 09 Bal 2008 13:36
Minti pagavau...... reikia bandyt, o kol kas pilnai galiu issiverst ir su savuoju (viruciai, mano zmona jus isbuciuotu uz siuos patarimus).
Vitoli, kai jau busi pilnai atsidaves zuklei (o liko kiek zinau nedaug), atleksiu as i tavo valdas ir tikiuosi pazvejosim kartu, o tuo paciu ir tavo zaisliukus paciupinesiu :roll: ok :?: ;-)

#56676   Vitolis
 09 Bal 2008 13:55
audrutis rašė:Minti pagavau...... reikia bandyt, o kol kas pilnai galiu issiverst ir su savuoju (viruciai, mano zmona jus isbuciuotu uz siuos patarimus).
Vitoli, kai jau busi pilnai atsidaves zuklei (o liko kiek zinau nedaug), atleksiu as i tavo valdas ir tikiuosi pazvejosim kartu, o tuo paciu ir tavo zaisliukus paciupinesiu :roll: ok :?: ;-)
Mano zaisliukus :?: :oops: ishdykėlis :-D

#56677   tuomahaukas
 09 Bal 2008 14:04
O Vėgys = žmona dėl biudžeto sukalibravimo, ar kad davė normalų patarimą ?
Vėlgi, grįžtant prie "gryno" UL temos, iniciuotos autoriaus: ieškom skirtumų žūklėje mikromasalais ir UL- skirtumų yra ir daug, nors iš pirmo žvilgsnio kertasi su logika. Mikromasalais galime žūklauti, naudodami ir 3 m kotą (priklausomai koks taikinys), UL turi savo koto ilgio, beje ir masalo naudojimo "rėmus". Jei su ilgiu viskas aišku, iš masalų pagrinde neabejotino lyderio pozicijas užima vobleriai. Kodėl ? O todėl kad malonumas, "muzikėlė" ir t.t., jau neimant domėn fetišizmo apraiškų, ką tikrai patirsi kolekcionuodamas labai gražiai pagamintas mažas "bukaškes" (čia be ironijos).
Priedo priklausys kur gaudysi. Jei kažkada iš vital už labai protingą kainą įsigytas Croix'o WR man pasiteisina nedidelėse upėse, kanaluose žūklaujant nuo 4 g masalais , ir ežerų priekrantėse, nepasiteisina tose pačiose priekrantėse su tolimu metimu, norint pralaviruoti, arba kanaluose (beveik stovintis vanduo), kai nori "užvesti" ypač lengvus vobleriukus (tam buvo pirktas 1,80 m kotelis 0,5- 3 g). Vat yra ta riba, kai "bac ir nebe tas".

#56678   audrutis
 09 Bal 2008 14:11
Vitolis rašė: Mano zaisliukus :?: :oops: ishdykėlis :-D
:shock: neteisingai mane supratai :jop-mat :-byta: :-D

#56680   audrutis
 09 Bal 2008 14:14
tuomahaukas rašė: O Vėgys = žmona dėl biudžeto sukalibravimo, ar kad davė normalų patarimą ?
Del biudzeto sukalibravimo ;-) Negi zmona galetu duot normalu patarima. Jos patarimas butu toks: "Turi 2 teleskopus, 2 rites, ir uztenka, zvejot juk gali ". :-D

#56697   Edosius
 09 Bal 2008 16:08
Audruti, duosiu pasvaidyt su tikru UL (ST CROIX) kada kur prie vandens, skirtumus nuo mikro dzigo pamatysi... ;-)

#56701   zuviuks
 09 Bal 2008 17:48
jai cia visi siulo ismegint savo turimus spiningelius, taigi galejai sakyt buciau daves savo 1141glx pagaudyt jis visai nieko sukomplektuotas, buciau ir kita iki 5gr paemes 842-1imx pamegint ir galetum sprest kokio reikia ant kokio taupyt ;-) , nors viskas dar pries aky kai susitiksim tik neuzmirsk man primint kad nori patestuot ;-) bet svarbiausia jog zvejys gaudo o ne irankis ;-)

#56713   Vitolis
 09 Bal 2008 19:38
Na va Audruti. Tik pareikshk nora matai kiek pasiulymu gavai ir ne bet kokiu. Tai ash tik savo "Askona" siulau(na tipo Kongeri) o va tau ir Mersai ir Lexusai siulomi. Tai pirmyn :grin:

#56753   audrutis
 10 Bal 2008 07:25
Dekui vyrai, dekui ;-) Butinai pameginsiu jusiskius, nes kitaip manau ispudzio susidaryt neimanoma :oops:

#56924   darencas
 10 Bal 2008 15:21
ka manot apie shimano ul kotely

#56930   DainiusM
 10 Bal 2008 15:36
Kuris shimano modelis? Ant mano techniumo 2.40m 2-10g ir berods UL parasyta...
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė