Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #538180   Antistatic
 17 Sau 2014 17:12
Matem matem,glostem,ciupinejom,kratem,purtem, Barsausko g.
 #538200   Antistatic
 17 Sau 2014 18:01
Nuveik pakratysi ir paskui mums cia visiems parasysi.. :-D
 #538299   Pauliussc
 17 Sau 2014 22:05
Senjoras rašė:Aš iš savo ilgametės žvejybos patirties tai suprantu, kad žuvį gaudo žvejas-žmogus, o ne spiningo kotas. Jei žvejas žioplas tai joks kotas nepadės, kad ir už 10 tūkst. baksų. Jei žvejas protingas ir daugiau pasitiki savo žiniomis, patyrimu ir supratimu, nei visokiais spiningų "navorotais" tai ir ant seno rusiško spiningo pagaus žymiai daugiau ir didesnių žuvų, negu japoniškais brangiausiais kotais "ginkluotas" ir asu save laikantis "kietuolis".
Suprantu ir tuos, kurie perka madingus "produktus" - kadangi jei nepagauna (ar labai mažai pagauna) žuvies, tada bent gali pasigirti "išskirtiniais" ir "kietai" atrodančiais įrankiais. Tai nėra blogai, nes žymiai geriau, kai domimasi tokiais dalykais, negu alkocholiu, mergomis ar ištisai sėdi prie kompiuterių duodamiesi su "šaudyklėmis".
Jau daugelį metų gaudau su pasenusią (pagal jus) technika, bet laimikiais nesiskundžiu: ir salačiai, ir ešeriai, ir lydekos ir t.t. visada užkimba ne po vieną ir ne po du. Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad žuvų upėse ir ežeruose per paskutinius 20 metų sumažėjo kelis kartus. Bet norint pagauti, pagauti galima, tik reikia daugiau žinojimo ir išmanymo. Sėkmės jums visiems.
Gaudau 99% vienas, niekas nemato tu mano kotu ir riciu. Kartele kilo nuosekliai kiekvienais metais. Man maloniau n kartu gaudyt geru irankiu, o zukle man tik malonumas ir geras laiko praleidimo budas. Zuvies nevalgau, tik tevukai kai papraso, namo parnesu. Zuvies prastesniu irankiu pagauciau gal ir nedaug maziau, bet prarasciau didziaja dali teigiamu pojuciu. Draugas juokesi is mano kotu uz 1000lt, kol vienoj zuklej nepaprase isbandyti. Per metus laiko nuo to karto pasikeite visus turetus irankius.
 #538306   Pantoon21
 17 Sau 2014 22:50
Gal kas bandes ar turi si spininga? Kokie atsiliepimai?
 #539985   izmir
 23 Sau 2014 15:05
Laba diena ,patarkite koki ziemini spiniga 100-120lt zvejosiu pakrinde balansyrai ir rite ,jei galima su nuorodom ,geraiusiai be sargelio kad butu aciu
 #540630   gintarsen
 26 Sau 2014 00:45
Antistatic rašė:Nuveik pakratysi ir paskui mums cia visiems parasysi.. :-D
Nu jap ;-) lababai jau glamuras po GL kotu...bet siaip kodel gi ne ;uolrait
 #540965   Vitolis
 27 Sau 2014 15:21
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:Žiūrėčiau į tokį (jei GLX) - G.LOOMIS STR-1141S 9.6pėdos (2,92m) iki 10.5g :gutgut
gaidis visiskas tas kotas mano nuomone.
:grin: :grin: :grin: Maniau, negi Saulėns nepasireikš. Akurat :-D :-D :-D
Viskas :gutgut su tuo koteliu. Neatsidžiaugiu. ;-var-var.
 #540967   Vitolis
 27 Sau 2014 15:29
Rapolas rašė:
altec rašė:as ir paklausiau del glx gloomis 1141s niekas dorai neatsiliepe.nuejau ir nusipirkau-ir nebesuku galvos.dabar laukiu is japonu vankuso ,nors nemanau kad pades toliau numesti,bandziau su daiva exseleriu,tai kad su bolonine su svineliu i krumus lekia ikita sventosios kranta.o su situo ir 14 gramu vobleris neskrenda kitan krantan :)))
O tamstela pasiimk 3/8 ozo (10.5g) acme kastmasterį, nusiimk kablius ir pasitreniruok stadione kokiam (nu arba pievoj :D) su G.Loomis STR-1141S GLX, dar pintuką kokį aštuongyslį 0.128mm slidesnį užsivyniok ant shimano (arba daiwos) ritukės ir... taip gerą valandžiukę nepersistengdamas pamėtyk tą blizgutę (nebūtinai, pilna jėga ir mėtyt:D). Tuomet Šventojoj su bolonke ir švineliu nebebus kas veikt.. tuomet kasmasterius reiks iš medžių kitam krante išiminėt :-D
Jei rimtai, tai net ~8g teisingas vobleris (nu sakykim koks yo-zuri aile magnetas, basdeičikas, jacksoniukas ar zipas:D) skrenda Šventojoj be problemų iki kito kranto su šituo koteliu ;-)
Pritariu visu 100% :gutgut Geresnio jau daug metų žvejybai Neryje (nors nedažnai ten būnu), Šventojoje ir neieškau. O ir vargu ar rasčiau. Gal, kad pripratau jau prie jo ir ans man tiesiog prilipo.
 #542209   Juodvarnis
 02 Vas 2014 17:35
Sveiki zvejai,
arteja pavasaris, ne uz kalnu naujas spiningavimo sezonas, reiktu naujo spiningelio , tik negaliu nusprest koki pasirinkti. Domiuosi tik amerikonais. Ar yra kokiu skirtumu tarp triju gigantu ( G Loomis; St. Croix; Lamiglas). Esme ne kainoje, bet kokybeje.Gal kas gali mesteleti kokiuos nors pastebejimus.
 #542214   Vitolis
 02 Vas 2014 17:45
Juodvarnis rašė:Sveiki zvejai,
arteja pavasaris, ne uz kalnu naujas spiningavimo sezonas, reiktu naujo spiningelio , tik negaliu nusprest koki pasirinkti. Domiuosi tik amerikonais. Ar yra kokiu skirtumu tarp triju gigantu ( G Loomis; St. Croix; Lamiglas). Esme ne kainoje, bet kokybeje.Gal kas gali mesteleti kokiuos nors pastebejimus.
Eilės tvarka teisinga :gutgut O daugiau, tai prašom studijuot šią temą atydžiai ir viskas stosis į savo vietas. Laiko tam dar marios. Ir išvados, padarytos pačio, būna teisingiausios. Tuo labiau, kad apie savo poreikius pats žinai viską, kai tuo tarpu tavo klausime informacijos ta linkme "0" Sėkmės paieškose.
 #542228   Juodvarnis
 02 Vas 2014 18:06
Vitolis rašė:
Juodvarnis rašė:Sveiki zvejai,
Eilės tvarka teisinga :gutgut O daugiau, tai prašom studijuot šią temą atydžiai ir viskas stosis į savo vietas. Laiko tam dar marios. Ir išvados, padarytos pačio, būna teisingiausios. Tuo labiau, kad apie savo poreikius pats žinai viską, kai tuo tarpu tavo klausime informacijos ta linkme "0" Sėkmės paieškose.
Dzigas, iki 20 gr.
 #543243   ssk
 05 Vas 2014 22:50
Kadangi lydekų sezonas oficialiai užsidarė iki balandžio pabaigos, tai yra pats laikas pamąstyti apie arsenalo atnaujinimą. Visą laiką žvejojau moderate spiningais, bet manau, kad pribrendo reikalas ir man išbandyti tvičingą. Taigi reikalingas pilnas naujas komplektas šiam reikalui. Žvejoju 50/50 nuo kranto ir iš valties, tikslas lydeka. Biudžetas kotui apie 300 (iš bėdos 400). Maksimaliai "išmušti" planuoju čia labai populiarus pointer 100 ir orbit 110 (kurių dar neturiu :oops: ).

Paskaitinėjus šitą temą mano kainų kategorijoje dominuoja Abu Garcia Veritas ir GAD Gancho (manau iki Chaser neužteks litų?). Modeliai atitinkamai Veritas - 7FT6 M SPIN 11 (6-18gr 2.13m) ir Gancho GAN702MLF (4-16gr 2.13m). Ar visgi reikia žiūrėti į sunkesnę kategoriją GAN702MF (7-25gr 2.13m)?

Taigi kokios būtų rekomendacijos mano išvardytomis sąlygomis? Ar yra kas nors geresniu kainos / kokybės santykiu? Kadangi tvičinge esu visai žalias pačiam išsirinkti sunkoka.

P.S. Avid'ų ir Mikado nebesiūlyti
 #543290   Pfk
 06 Vas 2014 10:54
jeigu gali skirti iš bėdos 400, tai į verita nežiūrėk. į verita galėtum žiūrėti jei norėtum skirt 200.
man asmeniškai 6-18 skystokas 100'iui pointeriui, bet čia jau kaip kam. man kartais su juo griežtą tvičą nemalonu daryti. bet žvejojant nuo kranto tas skystumas leidžia kažkiek numesti, ko neitu su kietesniu kuolu.
ta rankena, teisybės dėlei, tikrai nepatogi ir prie jos reik pratintis. taip kad geriau jau pontoona pačiupinėk pradžioj.
 #543322   Marius1
 06 Vas 2014 12:58
Pantoonai tavo paminėti visai nieko pasirodė parduotuvėj, tik manau rinkis tą didesnę gramatūrą, nes pointer 100 gali būt ant ribos griežtam tvičui.
 #543336   ssk
 06 Vas 2014 14:55
Gal kas nors matė kur galima pačiupinėti Pontoon/GAD Kaune?
 #543384   henyte
 06 Vas 2014 17:15
Kodel avid'u ir mikado nesiulyti? Kazkokia informacija turit pasislepe kuom tas pontoon/gad gancho toks puikus?
 #543386   Marius1
 06 Vas 2014 17:18
Vienam gale kablys
Silainiu turguje pas broliukus

Gal ir kitur yra, bet siuos tai ten tikrai maciai.
 #543392   ssk
 06 Vas 2014 17:37
henyte rašė:Kodel avid'u ir mikado nesiulyti? Kazkokia informacija turit pasislepe kuom tas pontoon/gad gancho toks puikus?
Būna standartinis pasiūlymas pasitaupyti ir pirkti avid'ą, bet jei aš norėčiau skirti daugiau pinigų, tai taip ir padaryčiau iš karto.
Mikado asmeniškai neptainka, o ir čia forume giriamas tik kuršmarių džigautojų.

GAD gal ir niekuo neypatingas, tai tiesiog informacija rasta internete, todėl ir klausiu pasiūlymų, kas tinka pasirinktoj kainų kategorijoje pagal išvardintas sąlygas.
 #543405   noksas
 06 Vas 2014 17:59
Marius1 rašė:Vienam gale kablys
Silainiu turguje pas broliukus

Gal ir kitur yra, bet siuos tai ten tikrai maciai.
O kokios kainos mazdaug siu spiningu?
 #543410   Pfk
 06 Vas 2014 18:16
Jurginas rašė:Avidą dėvėtą gali pasisekt už 400 nupirkt.
gali pasisekt, gali nepasisekt, gali su defektais būti, gali reikiamo modelio prekyboj neatsirasti ir t.t.
nusipirks naują daiktą ir bus ramu. kimba žuvys ir ne ant avidu.
beje, į tą kainų kategoriją įeina okuma octana. bent jau pačiupinėt, papurtyt galima.
 #543443   DainiusM
 06 Vas 2014 19:30
papurtyt savo kota galima, gal net rezultatas geresnis bus nei purtant oktanas visokias... :)
 #543448   Pfk
 06 Vas 2014 19:39
o ką jam žiema be savo koto purtymo geresnio gali pasiūlyti?
 #543455   DainiusM
 06 Vas 2014 19:48
stintu eit gaudyt. tas parduotuvinis purtymas kotu ir dar su zinovo mina po to paskelbimas kokis tas kotas yra tai tik sypsena kelia. Taip, tai gali daryt zmogus kruva kotu praleides per rankas ir zinantis kas, kur, kaip... kazkokia info jis tures, gal ne pilna, bet +/-. Bet toks zmogus ir neklaus cia patarimo "ka jam pirkti".
 #543462   Pfk
 06 Vas 2014 20:01
sutinku. bet jos kol kas sunkiai ima. tai vyrai kolhoze daugiau už jas paima.
bet būna atvejų kai neužtenka į paveikslėlį pažiūrėti ar pasiklausti dėdžių forume. aišku nevizualizuosi parduotuvėj kaip tas kotas dirba su trijų kilogramų žuvim, bet tokius parametrus kaip surinkimas, rankenos tipas, koto standumas galima kažkiek suprasti. jeigu ne pirmą meškere perki. dar su šypsena pasiklausyti ką pardavėjas "ciešina". vis pramoga.
ir geriau bus negu savo kotą purtyt. tas tai tikrai apie spiningavimą nekažką.
  • 1
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė