Ačiū, proto bokšte, už išaiškinimą, aiškiau nebūna
, tikriausiai pervargai su kvailiais bendraudamas
.

Na kodėl tu taip apie save? Na juk surašiau manau, kad aiškiai. Ir neesu aš joks proto bokštas. Tiesiog, jei moderai nesupyks, pacituosiu iš naujo. Čia šioks toks išaiškinimas į 10.6 punktą, tik reikia pasiskaityiti ir tiek:Urlys rašė:Ačiū, proto bokšte, už išaiškinimą, aiškiau nebūna, tikriausiai pervargai su kvailiais bendraudamas
.
O čia atsakymas į tavo situaciją:ramkis rašė:Mike, tu čia viską teisingai surašei. Bet visame tame,10.6punkt, yra keletas niunsų,kuriuos sunku pastebėti bet jie pastebimi![]()
taigi aptarkim šitą klausimą detaliau:taigi, šiuo atveju Kuršių marios neįeinaMike rašė:raudžiama būti vandens telkiniuose ar arčiau kaip 25 m nuo jų su mėgėjų žvejybos įrankiais, jei tuose vandens telkiniuose žvejyba draudžiama ar tuo metu draudžiama
o čia būtu kaip ir kabliukas, bet...o tačiau. Vėlgi siūlau pasiskaityti apibrėžimusMike rašė:ar neturint mėgėjų žvejybos leidimo, suteikiančio teisę žvejoti tame vandens telkinyje ar nemokamos žvejybos teisėshttps://alis.am.lt/docs/help/L09_ALIS_epaslauga.pdf
Jei rasi atsakymus suprasi kodėl GA pareigūnai šituo atveju buvo neteisus ir kodėl jie viršijo savo įgaliojimus![]()
![]()
![]()
Tai niekaip nesusiję su teksto skaitymu paraidžiui, ar laikymosi paraidžiui. Tai susiję su tuom, kad nereikėtų ar netgi neturėtų taip būti, kad pareigūnai galėtu piktnaudžiauti savo padėtimi.
Taigi, perskaityk viską ir manau bus viskas aišku, Jei padariau kokią klaidelę gramatinę ir tai įvelia kokį neaiškumą, atsiprašau. Jei nesupranti terminų, tai jau nežinau tada net kaip kitaip tau paaiškint :D Neužpyk ir neįsižeisk, ir nesikarščiuok.ramkis rašė:Urly,o Upaitis yra kas? Draustinis? Ar jame yra išduotas leidimas žūklės plotą? Klausiu nes nežinau. Jei neigiamas atsakymas į abu klausimus tavo sriūbavimai neturi prasmės. Pasiskaityk viską įdėmiai. Jei atsakymas - taip. Tuomet viskas verčiasi pagal tą konkretų punktą.
Ką aš konkrečiai pripyniau ir supyniau? Pasisakykit mirtingieji?savas rašė:Jooo... Kazka ramkis pyne, pyne ir taip supyne, kad pats nesuprato, ka besakyt apie paprastus mirtinguosius.
Nerandu atsakymu. Jei nesunku, paaiskink.ramkis rašė: Jei rasi atsakymus suprasi kodėl GA pareigūnai šituo atveju buvo neteisus ir kodėl jie viršijo savo įgaliojimus
Tik dėl tavęs tai padarysiu pirmadienį,nes telefonu tai padaryti man sudėtinga. Bet vėlgi,jei atidžiai perkramtysi paskutinį mano postą rasi atsakymą. Nes tel neina man cituoti ir atsidaryti vienu metu keletos langųsavas rašė:Nerandu atsakymu. Jei nesunku, paaiskink.ramkis rašė: Jei rasi atsakymus suprasi kodėl GA pareigūnai šituo atveju buvo neteisus ir kodėl jie viršijo savo įgaliojimus
Matai Savas, AAVKĮ yra skirtas ir sukoncentruotas pareigūnam, o mums, meškeriotojams yra privalomi žinoti visai kiti, tik su mumis susiję įstatymai, taisyklės. Jos apibrėžia tai ką mes turime žinoti. ir kuom vadovautissavas rašė:P.s. ir tarp kitko, ka gali ir ko negali aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnas apibrezia ne MZT 10.6 straipsnis, o Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymas. MZT cia ne ne prie ko, na beveik ne prie ko..
hipy rašė:kazkaip idomiai ir, imho, klaidingai tu cia suinterpretavai... as gi suprantu ta 10.6 punkta taip:
eit arciau su irankiais kaip 25 metrai prie telkinio draudziama:
a) kai zvejyba tam telkiny draudziama
b) kai neturi leidimo ten zvejot (ar kortele, ar licenzija ar dar koks *vyriškas lytinis organas* ta leidima suteikia - nesvarbu)
c) su sautuvu, jei ten saudyt negalima
gi sitas punktas apraso tik irankius, su dviem bulviniais maisais nuzudytu karsiu man niekas nedraudzia paezeriais vaiksciot (aisku be meskeres arba su meskere, bet tada turint ir leidima zvejot)...
Vat vat, būtent. Šiaip turėtų būti taip kaip tu sakai, bet yra visiškai kitaip. Ir RAAD pareigūnai net nesivargindami pasidomėti kas ir kaip, tiesiog įdėdami minimum pastangų gali tirkinti žmones krantehipy rašė:ai va ka cia ramkis omeny turejo...
Jei aš, tarkime, būčiau inspektoriaus vietoje tai tokiu atveju pasielgti derėtų gal taip. Jei bagažinėje šalia žuvies jokių žvejo atributų (rūbai, batai, meškerės, masalai ir pn.) nebūtų tuomet nieko tame neįžvelgčiau. Tačiau rasti šviežiai molini batai, ant kabliuko dar kabantis (neseniai"miręs" masalas) ir t.t.. manau jau stipriai verstų suabejoti iš kur ir kaip ta žuvis įsigytahipy rašė:tai pagavus mane su 15 kg karsiu uz ka baust ar kad pagavau virssvori ar kad maximos cekio neissaugojau? pagavo tai stovejimo aikstelej...
vat cia ir yra tavo poziurio problema. ir matyt butent del to tau ir kyla labai daug ivairiu klausimu tose vietose, kur niekam kitam klausimai nekyla.hipy rašė:man nusisvilpt ka pagalvos inspektorius...
Kaip manai, kodėl pareigūnai patruliuoja po tris? Tam, kad galėtų paliudyt kas ir kaip išties buvo. Taip, kad jei nuo ežero parsitempsi maišą žuvies ir pareigūnų ekipažas tai užfiksuos, tai pakaks ir visų trijų pareigūnų liudijimo, kad buvo taip o ne kitaip...hipy rašė:man nusisvilpt ka pagalvos inspektorius ar tu jo vietoj, man idomu kokia teismu praktika tokiais atvejais...
tau atrodo cia mano poziurio problema, man atrodo, kad cia GA poziurio i darba problema... o kur tiesa: pas tave, pas mane, per viduri?...SauliusM rašė:vat cia ir yra tavo poziurio problema. ir matyt butent del to tau ir kyla labai daug ivairiu klausimu tose vietose, kur niekam kitam klausimai nekyla.hipy rašė:man nusisvilpt ka pagalvos inspektorius...
tiesa ta, kad tokio tipo klausimai forume tau kyla gerokai dazniau nei daugumai kitu forumo dalyviu.hipy rašė:... o kur tiesa: pas tave, pas mane, per viduri?...
Šneku apie situaciją, kurią teko kadaise matyt savo akimis, bet tai buvo senokai, tai sakykim, kad dabar padėtis yra pasikeitusi, tvarkingiau reglamentuota ir pareigūnų liudijimai nebėra "viršesni" už į kampą įspausto vienišo "pažeidėjo"...hipy rašė: ar cia nori pasakyt, kad pareigunai po tris patruliuoja, kad galetu savaip (nebutinai teisingai) ivykiu eiga nupasakot?...
paklasiu tavo stilium tada, o kas turetu nusprest ar atsakymas logiskas ar ne? tu, as, ar kazkas kitas?hipy rašė:..daznai i tuos klausimus ir tamsta nesugebat logiskai atsakyt...
persikau... o paskui nebuna, kad tokiu kietu GA prirasytu nuobaudu uzvtersti teismai ir po ju brakonieriai (ne internetiniai ereliai) issisuka nenukenteje, nes tas kietas GA pareigunas, keliantis siauba internetiniams ereliams, tingejo laiku subine nuo auto sedynes pakelt?...Tadunce rašė:Iš turėtų reikalų su GAA inspektoriumi, galiu pasakyt, kad tokie "teismo praktikai" būna tik tie, kurie būna pažeidę tam tikrus reikalavimus.
Arba būna tik internetiniai ereliai, o patikrinti ramiai paduoda viską ko prašoma ir taikiai išsiskirstoma.
Tik grįžęs namo pradeda traukti kažkokius svaičiojimus apie prastai atliekamą darbą, viršytus įgaliojimus.
nedaug stabde yra, i metus max koki 1 karta, bet dar negirdejau risliai ir aiskiai prisistatancio pareiguno. norma?...Tadunce rašė:Jūs pamėginkit pasiskaitę policijos veiklos įstatymą pradėti fyst protą sustabdžiusiam pareigūnui, kuris pasako savo pavardę, skyrių, pareigas ne iš eilės ar pan.
gryztam prie vienos zvejybos apibrezimo?SauliusM rašė:paklasiu tavo stilium tada, o kas turetu nusprest ar atsakymas logiskas ar ne? tu, as, ar kazkas kitas?hipy rašė:..daznai i tuos klausimus ir tamsta nesugebat logiskai atsakyt...
bet tai ant kiek reikia trenktu but ar neturet ka veikt, kad del baudos uz kelis simtus litu pradet teismais tampytis?hipy rašė:... o paskui nebuna, kad tokiu kietu GA prirasytu nuobaudu uzvtersti teismai...