Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #547274   looking4snow
 21 Vas 2014 18:19
Galiu tik paantrinti, kad Juros aukstupyje reikia labai zinoti vietas, nes yra daug ruozu, kur puse kilometro upetakiu net nekvepia. O ir vidutinis upetakiu dydis liudnokas. Per N metu idomesnio dydzio gal tik 1 pagavau. Ne ta upe, kur butu verta gaisti laika, jeigu tavo tikslas butent upetakis. Bet sitos upes baseine yra labai fainu intakeliu :twisted: kurie tam tikruose ruozuose yra N kartu geresni uz motinine upe.
 #547747   zvalgelis
 23 Vas 2014 12:34
Sveiki upetakininkai, upetakiu zvejybje esu naujokas, todel prasau jusu visu kurie netingi, gal geletumete pakmentuoti mano turimus masalus, tinka, netinka, gal kazkuriai kitai zuviai tinka ir t.t........
Prikabinti failai
frumui.jpg
 #547800   upinis
 23 Vas 2014 17:07
zvalgelis rašė:Sveiki upetakininkai, upetakiu zvejybje esu naujokas, todel prasau jusu visu kurie netingi, gal geletumete pakmentuoti mano turimus masalus, tinka, netinka, gal kazkuriai kitai zuviai tinka ir t.t........
Nieko iš šio komplektuko nereikia išmesti :gutgut . Tik pritaikyti prie sąlygų.
Jeigu iš visų masalų leistų rinktis tik vieną, tai imčiau 4-tą mepsiuką. ::hai-bai
 #547902   RastaMan
 23 Vas 2014 23:20
zvalgelis rašė:Sveiki upetakininkai, upetakiu zvejybje esu naujokas, todel prasau jusu visu kurie netingi, gal geletumete pakmentuoti mano turimus masalus, tinka, netinka, gal kazkuriai kitai zuviai tinka ir t.t........
Nr. 5 puikus spalvinimas vasarą (bent jau man) :gutgut :gutgut. Bandžiau atidžiau įžiūrėti ir pasirodė jog ten "Mepps Black Fury" kažkokia kopija, jei vistik ten "original", tai :gutgut vasarą, jei kopija, tada nieko negaliu pasakyti nes nežinau kaip dirba srovėje ;-)
3, 4, atrodo "original" Mepps, abu puikiai "elgiasi" tiek pasroviui, tiek prieš srovę ir spalvinimas :gutgut (asmeniškai man patrauklesnis 3-io spalvinimas yra varinis lapelis su juodais taškais)
P.S. "metalą" papildyčiau dar "Mepps Aglia Long" http://mikestackleshop.com/image/cache/ ... 00x500.jpg modeliu, čia tik mano nuomonė ;-)
 #547929   JustasM
 24 Vas 2014 08:42
Vasariniam upėtakiui sueis, dabar ar pavasari, reikia didesnių voblerių ar vartiklių :gutgut
 #548550   Vegys
 26 Vas 2014 12:22
edaszuklys,
aukščiau kelio Nemenčinė-Arvydai gaudęs kelis kart. Nesugavęs. Kažkada aprašęs, per paiešką susirast gali. Mailiaus kelis mačiau.
Žemiau kelio - nebandęs. Ten per mažai vietos.

Jei teisingai nurodęs savo amžių (13 m), tai matyt tau ta upė netoli, o toliau pavažiuot tau dar per anksti, todėl gali bandyt. Jei vis tik esi suaugęs ir gali pavažiuot toliau - tai ir pavažiuok toliau, nes mano akim žiūrint ji neverta dėmesio.
 #548613   Salokym
 26 Vas 2014 16:55
tomasbyreal rašė:sakot dabar reikia didesniu masalu tai koks dydis ju turi buti pvz. voblerio arba meppso?
Vobleris 5-7 cm, nors yra kas žvejoja ir ant 8-9, ir pagauna. :) sukrėmis negaudau, bet tokiu metu žmonės 3-4 numerio naudoja, kiek tekę bendraut.
 #548618   modixas.eidixas
 26 Vas 2014 17:40
tomasbyreal rašė:sakot dabar reikia didesniu masalu tai koks dydis ju turi buti pvz. voblerio arba meppso?
Optimalus mepsas pavasario pabaigoi, vasaros pradzioj 2nr, rugseji , pavasari po potvyniu ir ziema labiau 3, nu o ant 4 nemaciau dar gaudancio, aiskus dar nuo pacios upes dydzio priklausys :)
 #548675   Icagel
 26 Vas 2014 23:25
modixas.eidixas rašė:
Optimalus mepsas pavasario pabaigoi, vasaros pradzioj 2nr, rugseji , pavasari po potvyniu ir ziema labiau 3, nu o ant 4 nemaciau dar gaudancio, aiskus dar nuo pacios upes dydzio priklausys :)
Kazkada visus geriausius upetakius pagavau 4-5 nr sukrem, paskui vobleriai kibimu uzvalde, dabar museline gaudau. Dazniausiai kaldavo nuo balandzio iki pat rugsejo galo.
Bet tai galioja didesnese upese, reikia metaliniu pavadeliu, nes lydekos tokius masalus dar labiau megsta. Kibimai reti, bet kilograminis margis ar didesnis misija imanoma.
Dar reik tikejimo ir pasisvest gaudyt nemazesne nei Nr.4. O kai uzdedi vobleri ir sulauki gerokai daugiau kibimu, naturaliai susidedi tas sukres giliai i deze.
Taciau man isliko faktas, kad visi didziausi upetakiai pakibo ant dideliu sukriu.
Dar yra sansu kad tiesiog nemokejau gaudyt tinkamai vobleriais...
 #548680   siJonas
 27 Vas 2014 02:45
Vegys rašė:edaszuklys,
aukščiau kelio Nemenčinė-Arvydai gaudęs kelis kart. Nesugavęs. Kažkada aprašęs, per paiešką susirast gali. Mailiaus kelis mačiau.
Žemiau kelio - nebandęs. Ten per mažai vietos.

Jei teisingai nurodęs savo amžių (13 m), tai matyt tau ta upė netoli, o toliau pavažiuot tau dar per anksti, todėl gali bandyt. Jei vis tik esi suaugęs ir gali pavažiuot toliau - tai ir pavažiuok toliau, nes mano akim žiūrint ji neverta dėmesio.
Esu pora kartu gaudes ten. Grazus misko upelis. Mazu yra kazkiek upetakiuku, viena dar truputi virs legalumo esu pagaves (cia jau virs uztvankos jau), bet siaip situacija panasi kaip ir daugumoje upeliu netoli vilniaus. :v-ar
 #549541   RastaMan
 02 Kov 2014 22:15
tomasbyreal rašė:bandę kas nors šį vobleriuką?
Jei akys neapgauna, tai čia Rapala CountDown tik spalvinimas iš retesnių. Asmeniškai man, jei kalbant apie skęstančius voblerius, kur kas malonesni yra Yo Zuri L Minnow
P.S. Kitą vertus ne vienas čia yra minėjęs jog "Rapala CountDown" yra tiesiog klasika :gutgut
 #550016   looking4snow
 04 Kov 2014 22:22
Kai dar gaudydavau sapalus spiningu, 5 cm ilgio Minnow spalvos CD neblogai rinkdavo sapaliokus. Upetakiu ant CD niekada nesu gerai pagaves nei kiekiu, nei svoriu. Kaip auksciau minejo, is skestanciu vobleriu tam yra geresnis variantas - L-Minnow. Spalvos pacios ivairausios.
 #550017   RastaMan
 04 Kov 2014 22:23
Iš esmės tai visos spalvos dirba prie atitinkamų sąlygų. Jei nežinai kokios nori/reikia, rinkis upėtakio imitacijas. O šiaip siūlau pabandyti Juozukus L-Minnow, kaina (parduotuvinė) daug maž panaši ;-) . Jei reikalingas pigesnis variantas, tai dar yra Strike Pro ("Juozo" imitacijos), tik nežinau kaip jie dirba nes nesu jų bandęs.
 #550158   Sportininkas
 05 Kov 2014 13:03
Strike pro Juozuko imitacija man belenkaip gerai sudirbo. Rainbow trout ir kazkoki orandzini turejau tai visada ant ju pagaudavau, turiu rapala cd brown trout imitacija tai nei kibimo neturejes... dabar turiu dar kelis rapala ul minnow tai gal isbandysiu dar
 #550301   siJonas
 06 Kov 2014 04:03
Sportininkas rašė:Strike pro Juozuko imitacija man belenkaip gerai sudirbo. Rainbow trout ir kazkoki orandzini turejau tai visada ant ju pagaudavau, turiu rapala cd brown trout imitacija tai nei kibimo neturejes... dabar turiu dar kelis rapala ul minnow tai gal isbandysiu dar
Nu vat o man rapala cd 5cm brown trout vienas geresniu :)
 #550340   robkam
 06 Kov 2014 10:28
As va sau pavasariui varle ir keleta is dvieju daliu paemiau, na ir dar paprastu 5 cm kelis ivairiu spalvu...
Prikabinti failai
varle.jpg
2daliu.jpg
 #550346   Sportininkas
 06 Kov 2014 11:12
siJonas rašė:
Sportininkas rašė:Strike pro Juozuko imitacija man belenkaip gerai sudirbo. Rainbow trout ir kazkoki orandzini turejau tai visada ant ju pagaudavau, turiu rapala cd brown trout imitacija tai nei kibimo neturejes... dabar turiu dar kelis rapala ul minnow tai gal isbandysiu dar
Nu vat o man rapala cd 5cm brown trout vienas geresniu :)
nezinau gal pas mane netaisiklyngai dirba... smulkus labai virpesiukai, pries srove traukiant tik dirba.. o pasroviui kaip as zvejoju tai man jis kaip pagalys.. gal kilpute palankstyt reiktu?
 #550354   Tadunce
 06 Kov 2014 12:22
Nekišt nagų reiktų :)
Ne kartą rašiau, kad traukiant pasroviui praktiškai ir neturi jausti voblerio darbo (neskaitant labai agresyvių)
Jei trauki CD pasroviui ir jauti jo darbą, tai pagausi tik atsitiktinumo dėka, nelabai matau prasmės žuviai vytis kosminiu greičiu plaukiantį masalą.
Vos greičiau už srovę traukiamas puikiai dirba. Dar švelniu tviču užtvirtini viską ir super
 #551639   suppyx
 13 Kov 2014 09:22
Kas gaudo "Dorado" vobleriais, kokie labiausiai pasiteisine? gaudant pasroviui ir pries srove:
-- modelis - dydis - pasroviui/preis srove --
Atsakiusiem -> didelis Ačiū!
 #555174   jashas
 25 Kov 2014 12:17
Sveiki,

Reiketu is upetakistu patarimu. Zvejot upetakius pradejau ne senai, kol kas susitikt su sia zuvim nepavyko... reiketu keletos patarimu.

Kaip geriau eit kai zvejoji upetakius palei srove ar pries srove? Kaip mest masala pries srove ar pasroviui? Kuom geresni/blogesni skestantys vobleriai nuo plaukianciu?

Lauksiu jusu atsakymu, butu malonu, jei butu su trumpais komentarais.

Dekui is anksto.
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė