Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #551289   DainiusM
 11 Kov 2014 20:12
cesius rašė:Kislotni visada buvo "beviltiski" , todel labai gerai tinka kaip stovas suristom musem.
jio, pas sita beviltiska virs gero simto lydeku saskaitoj ir 4 metimai is eiles su 4 lydekom... :lol: visiskai niekam tinkamas...

p.s. spalva ryskesne realiai, telefonas apipjauste biski spalvine gama :)
p.p.s. arnaud ilexo (jackall) berods, kiek pamenu...
 #551296   Evaldas Z
 11 Kov 2014 20:19
Tai spalva turetu but kaip mano voveres, nes ana irgi po illex zenklu pirkta.
Illex arnaud = Jackall smash minnow :roll:
Kairys rašė:Kovų randai ant "modelių" šonų tikrai suvilios ne vieną būsimą lydekų medžiotoją. Dėkui tau. ;-)
Ner uz ka :) Tik suviliot nieko nenorejau, nes paskui keiks mane, kai nekibs.
 #551298   cesius
 11 Kov 2014 20:22
Praktiskai y zvejyba galima imt tik du voblikus , naturala ir kislotna iki 1,5m ir esi ramus kai belgs. Isbandyta perbandyta .... ir giliai nusisikt sauleta, apsiniauke, skaidrus ar tamsus vanduo.
 #551299   Kairys
 11 Kov 2014 20:25
Evaldai, norėjai nenorėjai, jau vėlu, kam reikėjo, tas pamatė, užsirašė, lėks ieškoti kurią dieną. ;-) Su paviršiniais irgi įdomiai: Arabas pora savo voblų pagyrė, Aušrys su stebuklingais "šuniukais" ir popsikais pasirodė, skelbimuose jų irgi padaugėjo, ir tik spėk skaityti "nebėra, rezervuota, parduota". Nei žvyno visiems... ;-)
 #551301   cesius
 11 Kov 2014 20:30
Cia ir yra durniausias bruozas spiningistu kopinti kitu masalus ir ieskoti pardese. Tie zmones juos perprate ir nereiskia kad tu juos apzuvinsi. Geriau is savo esamu perprasti kas ir kaip ir atein nusvitims kad nereik gaudyt madu ir dar visokiu issip...mu. Ne karta teko zvejyboj duot draugui masala kuris ta diena buvo daven kruva lydeku ir po poros val jis vikdavo vistiek su 0.
 #551302   edmundaxx
 11 Kov 2014 20:32
cesius rašė:Praktiskai y zvejyba galima imt tik du voblikus , naturala ir kislotna iki 1,5m ir esi ramus kai belgs. Isbandyta perbandyta .... ir giliai nusisikt sauleta, apsiniauke, skaidrus ar tamsus vanduo.
Labai jau ne universalus tavo pasiūlymas. ;-)
 #551303   edmundaxx
 11 Kov 2014 20:32
cesius rašė:Praktiskai y zvejyba galima imt tik du voblikus , naturala ir kislotna iki 1,5m ir esi ramus kai belgs. Isbandyta perbandyta .... ir giliai nusisikt sauleta, apsiniauke, skaidrus ar tamsus vanduo.
Labai jau ne universalus tavo pasiūlymas. ;-)
 #551308   cesius
 11 Kov 2014 20:39
Kazkada buvau toks pat ligonis kol netycia perziurejau uzknisanciu isvedziotoju Sherbakovu filmuka, suspenderis gali pakelt net pacia pasyviausia lydeka, ir to uzteko ,kad ateitu nusvitims. Pravedimu pagalba gali daryt stebuklus su dviem voblikais.
 #551310   edmundaxx
 11 Kov 2014 20:41
O jei tam telkiny perspektyviausiose vietose tiek gylio nėr? ;-) Ir į viršų kažkaip drožt irgi ne į temą. :grin:
 #551314   cesius
 11 Kov 2014 20:44
Suspendinga husky jerk 14 (kaip pvz) galima pravest ir 20cm. Dar karta pasikartosiu - tarpine viska daro, o visa kita tik yrankis ;uolrait
 #551319   Evaldas Z
 11 Kov 2014 20:52
Daugmaz teisingai cia kazka Cesius raso, bet kad nusibosta tuos pacius drozt. Tie, kur mano fotkese labiausiai nugrauzti, jau ir maudos neperdaugiausiai, atsiranda kiti, juos prakalbint bandai, atrandi tinkama pravedima ir t.t. O zuvys... tik malonus priedas prie proceso :)
 #551326   cesius
 11 Kov 2014 21:00
Kiekvienam savo ;uolrait Man patikna zuvy apgaut , isdurt, bet kokiom oro ir vandens salygom. Kitiem turbut naujus voblikus apzuvint :grin:
 #551329   edmundaxx
 11 Kov 2014 21:04
Naują voblerį turbūt visiem smagu apžuvint, be išimties. ;-)
Man paprasčiausiai net žvejyboj nebūtų įdomu turėt tik kelis voblerius.. Smagu, kai yra kažkoks pasirinkimas, kai pamastai, ką geriau uždėt, kas labiau tiktų...
O juk ir tų voblerių darbas skiriasi, ne tik išvaizda... :grin:
 #551330   cesius
 11 Kov 2014 21:09
edmundaxx rašė:Naują voblerį turbūt visiem smagu apžuvint, be išimties. ;-)
Man paprasčiausiai net žvejyboj nebūtų įdomu turėt tik kelis voblerius.. Smagu, kai yra kažkoks pasirinkimas, kai pamastai, ką geriau uždėt, kas labiau tiktų...
O juk ir tų voblerių darbas skiriasi, ne tik išvaizda... :grin:
Jo jo, o gryzes pamastai kad kai turejai tik dvi vartikles Jurate ir koky zilvina pagaudavai daug daugiau, nes visiškai as ju neperprantu ir nepritaikau pagal salygas.
 #551331   edmundaxx
 11 Kov 2014 21:12
Man ir tas atrinkimo arba neatrinkimo :grin: procesas teikia malonumą. ;-)
Nors ir žinodamas, kad su vobleriu pagausiu 2, o ant vartyklės 5 lydekas, vis tiek net nesusmastyčiau dėt vartyklę ar gumą. :grin:
Kaip Evaldas sakė, svarbiausia pats procesas, kibimai tik vainikuoja sėkmingą procesą. :-D :-D
 #551333   cesius
 11 Kov 2014 21:15
Kazin ar droztum kokia blondine jai zinotum kad nieko nebus :-D
 #551334   edmundaxx
 11 Kov 2014 21:17
:-D Čia visai kitas atvėjis. :-D Su vobleriais nėr ko lygint. :lol:
 #551335   cesius
 11 Kov 2014 21:19
Taigi rezultatas visur tiesiog butinas, kitaip nei per kur , pamastyk ;uolrait
 #551338   edmundaxx
 11 Kov 2014 21:24
cesius rašė:Taigi rezultatas visur tiesiog butinas, kitaip nei per kur , pamastyk ;uolrait
Man svarbiau gerai praleist laiką, o ne žuvį išlupt. ;-) Nesakau, kad neužknisa visą dieną be kibimo.
Toks vaizdas, kad tau pačiam tik tos žuvies ir tereik. :grin:
 #551340   cesius
 11 Kov 2014 21:32
Evaldas Z rašė:Cesiau, kiek turi lydekom skirtu vobleriu ?
Siuo metu du ir tie patys pirkti sunui apmokyt ir perprast kas ir kaip. Savus ispardaviau - nebeydomus procesas.(proidiny etap) Tiesa kislotno neturiu , naturalas ir redhead.
Paskutinį kartą redagavo 1 cesius. Iš viso redaguota 11 kartus.
 #551342   cesius
 11 Kov 2014 21:33
edmundaxx rašė:
cesius rašė:Taigi rezultatas visur tiesiog butinas, kitaip nei per kur , pamastyk ;uolrait
Man svarbiau gerai praleist laiką, o ne žuvį išlupt. ;-) Nesakau, kad neužknisa visą dieną be kibimo.
Taip, tik del to ir einu, apknist, isdurt, isvilkt , nufotkyt , ykrest y subine kad daugiau nebudintu ir paleist.
 #551362   Vitolis
 11 Kov 2014 22:55
cesius rašė:
edmundaxx rašė:
Taip, tik del to ir einu, apknist, isdurt, isvilkt , nufotkyt , ykrest y subine kad daugiau nebudintu ir paleist.
Tai visi čia už tą patį cesiau. Nu niekaip taves nesuprasčiau, jei prie undenio sutikčiau su dviem musėm. Ir davai nibudem. Jaučiu kaifą kai atrišu vobliką, kuris tylėjo kelis sezonus. Ir taip pat kaip Evaldas Z, kišu dėžės dugnan tą, kuris žinau, kad reikalui esant visad išgelbės nuo "0", o imu tą kur dar nedaužytas, neatrištas. Žodžiu cielka :) O kai niekaip neatrišu, dažniausiai tokius atiduodu tam, kuris gyvena ten, kur žuvies daugiau nei pas mus, o padorus voblikas kainuoja neįdomiai. Kai kuriuos, nusibodusius, parduodu. Ant vobliko išluptas ešerys, ar lydeka suteiks visad kelis kart daugiau emocijų, nei tos pačios žuvys sugautos su guma ar metalu (pastarūjų nors ir turiu nemažai, bet jau daug metų nenaudoju visai. Išskyrus vartikles kai kurias, gaudant Šalvį)
 #551377   DainiusM
 12 Kov 2014 08:10
Vitoli, ateina momentas kai ir tie voblikai pradeda nebedziugint, taip pat kaip tave metalas... ;)
 #551379   edmundaxx
 12 Kov 2014 08:29
Nu bet vobleris tikrai daug įdomesnis masalas, kiek visokios improvizacijos, taip greit neatsibosta. :grin:
 #551383   Vitolis
 12 Kov 2014 08:42
DainiusM rašė:Vitoli, ateina momentas kai ir tie voblikai pradeda nebedziugint, taip pat kaip tave metalas... ;)
Tai kad manęs tas irgi jau nelabai bedžiugina :-D Belieka voblos :) Na dar gal pradžiugintų naujas uazikas kai koks :grin:
 #551388   Rapolas
 12 Kov 2014 09:08
Įdomiai muselininkas apie voblerius atsiliepė :-D šiaip, man patiko cesiaus požiūris- minimizuoti voblerių (ir spalvų) skaičių bei įsigilinti į jų darbą ir pravedimo techniką. Tik nelabai buvo akcentuota, kur ir kokiomis sąlygomis gaudoma.. Jeigu minimizuotis iki dviejų konkrečiam vandens telkiny, tai pilnai suprantama, tik aišku, diskutuot galima kokiems gyliams reikia pasirinkti tuos du skirtingus voblerius :-D ir kokios formos (nu ir kokiai žuviai dar :D). Mano sūnus susidomėjo museline, pradėjo kaupti musių arsenalą, tai jau jaučiu, kad į metų pabaigą musių turės daugiau, negu keletas voblerių dėžių. Kai važiuoja vis į kitą vietą gaudyti, tai skambinasi su kolegomis, ir vis naujų muselių komplektą perkas.. Visa laimė, kad muselės pigiau nei japanski:D vobleriai.. galima kentėt dar :-D
 #551408   DainiusM
 12 Kov 2014 10:29
muses paciam reik narplioti...
p.s. na 2 vobleriai cia jau astru, bet as irgi masilikes maks 20 ir ju uztenka visiems gyvenimo atvejams praktiskai... vat tik beda, kad nebedziugina. :(
 #551418   Rapolas
 12 Kov 2014 11:01
voblerius jau šiek-tiek pamokiau darytis ,o iki muselių rišimo gal ir pats nusikapstys :-D
p.s.: na mane tai vobleriai dar džiugina, ir savo gamybos, ir kokybiški pirktiniai ;-)
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 60
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė