Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #551323   Diver
 11 Kov 2014 20:58
o kur geriau pirkti masina? aikstelej ar pagal skelbima internete? o gal brc salone?
ta pati feederi gali rasti ir turguje ir parduotuveje. kaina nebutinai turguje buna geresne. reikia ziureti.
pagal skelbimus galima rasti gan neblogu variantu. svarbiausia susirask koks modeliukas geriau limpa prie rankos. siaip is biudzetiniu labai neblogi GW, trabucco. mikado sake sieneles plonokos, islengvintos. del to dazniau luzta. bet cia tik girdeti gandai is pardaveju.
pas mane nr. 1 shakespeare mach 2 xt (dar vienas toks naujas kotukas laukia savo eiles spintoje :) )
nr. 2 trabucco antrax river feeder. siemet manau bus pakeistas i GW.
siaip dvieju feederiu beveik pakanka. trys idealus variantas. iki 90 gr., iki 120 gr. ir apie 150 gr. tada ir stoveje ir stovinciame vandenyje turi du kotus.
bet cia tik mano tokia mintis. kiti gal kitaip masto.
 #551360   Ramekas
 11 Kov 2014 22:33
Megejas_ rašė:Sveiki, is kur geriau pirkt fyderi, parduotuvej ar turguj? Pagrinde bus naudojamas nelabai dideleje sroveje, kartais didesneje, ilgis 3,60, akcija fast ir ziedeliai kokybiskesni, kaip manot uz 100-150lt iseitu koks nors egzempliorius? :)
Ziurint kaip daznai juo zvejosi, jei 10+- kartu per sezona, tai geriau is turgaus papigei ir nesukt galvos.
 #551444   Bear111
 12 Kov 2014 13:28
As pasirinkau sita http://www.prestoninnovations.com/Item_ ... x_INBOX-21 rinkausi tarp sitos ir MAP.
Turiu pries keturis sezonus nusipirkes Maver issilankstancia 50cm. Galiu pasakyt nepatogi, turejau tobulint, kad ilgesnius pavadelius nei 47cm. susideciau. Beto ji jau suskilinejo, o kainuoja daug palyginus. Medine miela, bet visko bijo.
 #551573   Diver
 12 Kov 2014 21:39
gal kas zinot kur galima rasti situ pavadeliniu? patiko ju padarymo principas ir kaina. neapsimoka paciam terliotis. o jos panasios i tokia kokia masciau darytis. na reiktu biski patobulinti skyreli methodui.
http://www.topfish.pl/product-pol-29901 ... 25cm-.html tik imciau 50 cm
http://www.topfish.pl/product-pol-816-J ... =101002205
 #551577   Karalaitis
 12 Kov 2014 21:56
Megejas_ rašė:Sveiki, is kur geriau pirkt fyderi, parduotuvej ar turguj? Pagrinde bus naudojamas nelabai dideleje sroveje, kartais didesneje, ilgis 3,60, akcija fast ir ziedeliai kokybiskesni, kaip manot uz 100-150lt iseitu koks nors egzempliorius? :)
http://www.zuklys.lt/prod-larus-hunter-feeder-360-4280 atitiks tavo reikalavimus, tikras fastas :D su ziedeliais nestebuklai (man daugiau uzkliuvo pirmo ziedo nuo rites atstumas ir diametras), bet uz tokia kaina ir nereikia kazko tiketis. Bet pagal kaina labai geras daiktas.
 #551607   Diver
 12 Kov 2014 23:58
visai neblogas variantas guangwei master grey feeder. 60-120gr. aisku stovinciam vandeniui tiek nereikia. iki 90 pats tas. kaina apie 120 lietuvisku. dazniausiai turguje galima rasti. nors esu mates ir pardeje. ziedeliai nera mazi. siaip neblogai padarytas kotukas. siemet naudosiu ji vietoj trabucco.
 #551660   renaldas
 13 Kov 2014 10:56
Diver rašė:gal kas zinot kur galima rasti situ pavadeliniu? patiko ju padarymo principas ir kaina. neapsimoka paciam terliotis. o jos panasios i tokia kokia masciau darytis. na reiktu biski patobulinti skyreli methodui.
http://www.topfish.pl/product-pol-29901 ... 25cm-.html tik imciau 50 cm
http://www.topfish.pl/product-pol-816-J ... =101002205
Kiek tau tam methodui reik turet atsarginiu pavadeliu? Kiek daznai juos nutrauki? Pasiimk ta pacia sensasine 50cm ir nesuk galvos, i apatine minksta juosta susmeigsi tuos trumpus methodinius pavadzius kokia 10vnt ir bus per akis, tie galai lai buna laisvi, jie trumpi, nesipainios.
 #551666   Diver
 13 Kov 2014 11:20
sensasine butu gal ir nieko, bet ten biski tufta padaryte su tom juostelem kabliukams. biski ne toki ilgi surisai ir neisegsi. del sito punkto konger ir jaxon kur kas geresni variantai. patogesni. o ir kaina sensaso kur kas didesne.
 #551673   atomaxas
 13 Kov 2014 11:57
Karalaitis rašė:
http://www.zuklys.lt/prod-larus-hunter-feeder-360-4280 atitiks tavo reikalavimus, tikras fastas :D su ziedeliais nestebuklai (man daugiau uzkliuvo pirmo ziedo nuo rites atstumas ir diametras), bet uz tokia kaina ir nereikia kazko tiketis. Bet pagal kaina labai geras daiktas.
Turguje Larus Hunter vaikšto apie 120 Lt. :) Pirmas mano toks fyderis buvo, tai buvau kaip pradedantysis patenkintas. ;uolrait
 #551675   Skridžas
 13 Kov 2014 12:04
O kodėl niekas nenori pabandyti AIWA-SHIMA ? Mano pirmas fideris buvo jis jau ne kuolas ir supratimas apie fiderius šoks toks geresnis vystosi,nes pradėsi kokiu kuolu žvejoti išvis pagalvosi gaidys tas fideris kas čia per žvejyba....Jeigu yra galimybė siulitčiau negailėti pinigu ir isgiti geresni kota gal tada jo nereikės gretai keisti...
 #551681   liorenas
 13 Kov 2014 12:24
Skridžas rašė:O kodėl niekas nenori pabandyti AIWA-SHIMA ? Mano pirmas fideris buvo jis jau ne kuolas ir supratimas apie fiderius šoks toks geresnis vystosi...
Kazkuri is AIWA-SHIMA turi mano svogeris, tai tikrai pritarciau skridzo minciai...truputi teko pazvejot, tikrai mielas kotelis toks pasirode... ;uolrait
 #551713   renaldas
 13 Kov 2014 14:53
Diver rašė:sensasine butu gal ir nieko, bet ten biski tufta padaryte su tom juostelem kabliukams. biski ne toki ilgi surisai ir neisegsi. del sito punkto konger ir jaxon kur kas geresni variantai. patogesni. o ir kaina sensaso kur kas didesne.
Kokia tufta, tuos juostos kazkas 3-4cm plocio kiek atsimenu, labai jau kreivos rankos turi but, kad i toki ilgi nepataikyt :) Taip, kaina biski didesne, bet ir kokybe jos tvarkinga, du metus turejau, jokiu iplysimu per lankstomas vietas nebuvo net. Galima aisku pigesniu rast, tik ziurek kad po sezono ar dieju ji neplystu, mesi lauk ir vel pirksi kita.
 #551933   Diver
 14 Kov 2014 17:35
nebematau nieko pardavinajant shakespeare mach 2 xt. siaip labai geras variantas. bent jau as tikrai juo patenkintas jau kelis sezonus. o ir kaina skelbimuose budavo apie 160-170 lt.
 #551956   vyrgaz
 14 Kov 2014 18:40
Diver rašė:nebematau nieko pardavinajant shakespeare mach 2 xt. siaip labai geras variantas. bent jau as tikrai juo patenkintas jau kelis sezonus. o ir kaina skelbimuose budavo apie 160-170 lt.
Šitie geri..išeina ir be skelbimų.. :)
 #551974   vyrgaz
 14 Kov 2014 19:22
Prisėdau dabar pakartotinai sutepti sproškės..nujėmiau rotorių ir toptelėjo mintis- sukryžminti su ryobi ecusima 3000vi..nu ir ką..sukeičiau rotorius vietomis, būgnelius (spro 4000 būgną uždėjau ant ryobiko)-viskas tinka.. :shock:
Iškilo klausimas- kuo skiriasi mechanizmai ryobi ecusima 3000 nuo 4000, negi tik būgneliu?
Bo man dabar peršasi mintis, kad nusipirkus 4000 barabaną ir uždėjus turėsiu 4000 dydžio ritę.. :)
 #552589   Ramekas
 17 Kov 2014 08:32
As irgi nezinau kuo jisai geras, dar plius FC '''bum naudojau sios firmos tik mono feeder vala, tai gaidys ne valas. Po keliu zvejybu susisuka i spirale kaip reikalas ir vos tik atpalaidavus vala apsisuka aplink virsune, netgi uzmetinejant kelis kartus apsisukdavo, visa laime virsuneliu nesulauze. Po tokiu zvejybu buvo ismestas.
 #552608   vyrgaz
 17 Kov 2014 09:31
Rapala rašė:na as niekada nezvejoju labai sekliuose ir didziuliuose ezeruose tad man super tolimu metimu nereikia, del ilgio man viskas aisku, pagrindinis dalykas kuris mane domino tai jautrumas zuviai imant masala. Zinau kad kuo mazesnis testas uzmetimo tuo jautresnes galuneles komplekte dazniausiai, bet velgi 3-12 gramu kaip pagalvoju tai istikruju per silpnas matyt nes jei bus stipresnis vejas tai turbut kils problemu su uzmetimu..
Tęsiu teisingoj temoj.. Fideris ne spiningas, kad jautrumas būtų pagal užmetimo svorį..Net visiškam kuolui gali uždėti jautrią viršūnėlę ir matyti sušaros kibimą,..Ir neprisirišk prie komplekte esančių viršūnėlių- dažniausiai jos būna per kietos, ir reikia ieškotis minkštesnių..
 #552622   Bear111
 17 Kov 2014 09:50
Diver patariu nemetyt pinigu niekalui, apseikim be polekisku valu, ar tai ten ale pavadeliams ar tai ale pagrindinem. Musu parduotuvese galima patestuot ir isigyt geru, pripazintu valu. As cia nieko naujo nepasakysiu, bet gi atveze mums jau ir Drennan valo, Clarusso kuri laika jau Lietuvoj, Colmic bent du variantai puikus pas mus prekyboj seniai, Salmo taip pat turi ka pasiulyt, as naudoju Owner ir laabai patenkintas, nezadu keist, nebent nustos vest.
 #552639   Bear111
 17 Kov 2014 10:25
Taip Skridzai uzstorintas dviem dalim. As pries pirkdamas pratestuoju, pamatuoju, tai sita fakta zinau. Nusipirkes, markeriu perrausau stori. Del maximalaus svorio laikymo nesuku galvos, ir patariu kitiems to nedaryt. Turim kantrybe, kotai jautrus, riciu stabdziai jautrus, galima naudot Feeder Gum, is vandens neraunam turim graibstus, apie tai , kad vandeni svoris kitoks gal nereikia aiskint.
 #552643   timocha
 17 Kov 2014 10:33
Renkuosi graibsto kota, gal kas patars i ka atkreipt demesi? Iki siol turejau 3 m stiklo pluosto teleskopini, bet anas jau atitarnavo savo. Dabar gi pasirinkimas nera jau toks mazas kaip anksciau, yra sudurtiniai yra teleskopiniai, angliniai, stikliniai ir ilgiu ivairove nemaza. Pagrinde domina sudurtiniai kotai, bet ar neissineria je? Koks ilgis butu universalesnis 3 ar 4 m? Noreciau tilpti i 200 lt.
  • 1
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė