Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo ypatumai, vietos, taktika; pašarai, masalai
 #494750   rimantasm
 19 Lie 2013 14:06
Jackal rašė:
rimantasm rašė: 2. Kibimai seka praktiškai žolėse (tokios ale kaip smilgos :) ), ~1,5 m gylyje, kai masalas ant dugno.
O kaip sekasi ištraukti iš žolių? Neįsipainioja į meldus?
Nu matai, toje vietoje ne meldai, bet tokios smailios ir ilgos žolės. Pro jas lengviau praeina. Tačiau jei didesnis lynas, praktiškai nesu nei vieno išsitraukęs be graibšto. Po kirtimo lynas paprastai neria tiesiai į dugna ir į žoles. Tai traukiu tol, kol eina, ir iškart vedu į graibštą, kruį tarp žolių įmerkiu.
tokia gana sudėtinga, tačiau švaresnėse vietose jų tiek nepagaunu, kaip žolėse :)
 #494752   rimantasm
 19 Lie 2013 14:08
minimukas rašė:gal ir durnas klausimas, bet ar dar galima tikėtis didesnį lyną sugauti tokiu metu? nes kiek žvejų sutikau visi sakė, kad pavieniai bekimba.
Paprastai gaudau visą vasarą, pradedant birželiu. Geriausi laimikiai beje yra rugpjūtį. Net ir literatūra taip rašo :) Man pasitvirtina praktiškai :)
 #494763   Sokratas
 19 Lie 2013 16:06
bet visgi, užmetus į pačias žoles, gi žuvis paima masalą ir iš kart supranta , nes švinukas užkliūna už žolių, ir spjauna nespėjus pakirst... Nesu metęs į pačias žoles va taip mąstydamas...
 #494823   rimantasm
 19 Lie 2013 21:55
Tai vat čia svarbiausia ir yra nepražiopsoti :) Nes paimt jis paima masala, tačiau taip pat greitai jį spjauna, jei laiku nepakerti. Yra buvę kad tiesiog pludė panyra kokius 2 cm ir niekas daugiau nevyksta. Po to tik matai, kaip atleido ir psio :) Vėliau išmokau ir tokius realizuoti. Čia kaip sakant, norisi didesnių, labiau rizikuoji.
 #494864   Dorall
 20 Lie 2013 11:55
Nežinau, bet baigiu išsisemti :-vimt su tais lynais.., nemalonu žvejoti pasidarė jau '''bum
Atsikėliau šiandien :koliorava 03:00 ryto :v-ar nuėjau prie tvenkinio , bet kai nekibo !-kliovas-! tai nekibo, o pavargęs kai šuva.. 'viarkt
Net neįsivaidzuoju ką kaltinti, :-byta: pasiekeitūsį Liepos mėnesio orą, ar vasarą :inflovers: ir laukti rudens.. :ks>
Prašau pasidalinkite savo įspūdžiais :-:help! , norėtusi sužinoti ar man vienam čia taip :-kvankt
 #494871   ėrnis
 20 Lie 2013 13:13
na man vakar 2 lynai užkibo. nedidukai bet jau legalūs. vienas ryte ~8valanda kitas vakare ~21. jauką naudoju trapper su plikytais žirniais labai gerai pasiteisino, tik kad labai greit karšiai prisitato, pagrindinis masalas - sliekas. jei yra galimybe pasišerk prieš žvejyba kokias dvi dienas ir tada bandyk
 #495648   rimantasm
 24 Lie 2013 10:14
Keliausiu savaitgalį ankstų rytą (jei oras leis) tikslingai lynų pažvejoti.
Jei pavyks, padarysiu keletą foto iš žūklavietės ir pasipasakosiu kaip sekės :)

Tik kažkaip dėl oro nerimauju... Labai jau keista ši vasarėlė su tokiais temperatūrų šuoliais..
 #496128   Dorall
 25 Lie 2013 23:15
Augutis, aš vienam užleistam tvenkinyje gaudžiau, tai iki šiol nieko gero ten, dabar jau keičiu pozicijas. Kas dėl eketės tai seniai aš ten jau nebuvęs, bet atsimenu seniau tam kanaliuke įtekančiam iš Danės pavasarį gerai lynai, karosai eidavo, tik meškerę sunkiai rasdavau kur padėt, apstu žmonių '''bum
Rimantai, oras nevykęs, bet iki savaitgalio viskas turbūt atsistatys į savo vėžias ''plot. Sėkmės nelinkėsiu, manau atrasi ją pats, svarbu gerai nusiteikti ir maloniai praleisti laika gamtoje užmirštant kasdienius rūpesčius(turbūt.. :ruko), tai lauksim iš tavęs žinių ::hai-bai ;uolrait
 #496675   rimantasm
 29 Lie 2013 08:39
Žodžiu.. situacija apgailėtina man su lynais taip pat :e:e
Nuvažiavau sekmadienį ryte apie 5:00 ryte prie balos, lauke 11 laipsnių, pakankamai šaltoka.
Vanduo irgi per šaltą savaitę gerokai atvėsęs..
Prieinu savo pamėgtą žuklavietę ir pakabinų žandikaulį :-D Žolių tiek priaugę, kad net baisu. Nei bridkelnių, nei kitų įrankių nėra, kas pagelbėtų apsivalyti. Bet nusprendžiu bandyt užmesti.
Pašaro primesta, vėjo nėra, plūdės stovi, tačiau... 'viarkt iki pat 9:00 anei kibt.
Mano vaikis dar bandė kukurūzų kuojų pagaudyt, tačiau su jomis irgi tas pats (nors paprastai jų ten knibžda).
Jokio kliovo, visiškai... Matosi, kad lynai nevaikšto: nei burbulų, nei baksnojimų į žoles, tykuma.

Susivyniojęs meškeres, ir pakilus saulei sugalvojau įbrist ir pasižiūrėt, kas ten mano vietoj dugne darosi. Virš dugno žolių paklodė (Ragalapis), ir panašu kad mano sliekas ten puikiai įsitaiso niekam nematomas :-niak'. Plius turbūt ir lynams nėra ko ten rausti per tas žoles :)

Sekantis planas kitą savaitę išėjus atostogų nuvažiuoti ten lengvai su dalgiu ir grėbliu iš vakaro prasinešti, tada pasijaukinti ir bandyti sekantį ryta dar kartą :)
Taigis tokie vat reikaliukai..
 #499282   Daxidas
 08 Rgp 2013 19:34
Zinau viena ezeriuka ir turiu viena beda su to ezero lynais.Yra tik viena sekluma su zolemis,bet zoles suaugusius labai tankiai tad tenka mesti uz zoliu linijos tad ten jau ir gylis didesnis gal 2.30m. bus tad kiek zvejojau toje vietoje jokio lyno taip ir nepagavau tai manau kad bus kaltas perdidelis gylis tad nusprendziau paieskoti kitos vietos,bet neradau taigi liko tik viena iseitis bandyti gaudyt atviroje vietoje,tai noriu paklausti ar uzklysta lynai i seklumas kur nera jokios zolytes?
 #507640   jelcinas
 13 Rgs 2013 21:46
Vakar gaudziau, siandien gaudziau, tai tik siandien gal 100 gr. lynelis uzkibo ir viskas nesuprantu kame saknys daug kas sako kad rudeni kimba didieji bet juos matau kaip savo ausis, nesuprantu kame saknys? Gaudau dideliame ezere kuriame tikrai yra lynu ne tik po 100 gr bet ir po kelis kilogramus. Patarkit gal rudeni kazkoks masalas specifinis ar pasarai kokie ispudinigi? '''bum
 #512874   Daxidas
 06 Spa 2013 18:52
Vakar vaikštinėdamas savo mėgstamo ežerėlio pakrante sutikau besišildantį lyną(maždaug 600g),bei dar kažką kas garsiai pasišalino iš ''pležiuko'' .Manau jei mažieji dar nemiega ir plaukia į pakraščius tai gal ir pavyktų vieną kitą pagauti?Didieji jau seniai ''tupi'' duobėse ir laukia pavasario kaip ir mes lynų gaudytojai.
 #554603   Egidijus
 23 Kov 2014 15:57
Viskas su tuo lynu tvarkoj. Ataugs ir uodegos iki vasaros. Jis žiemojo, nesimaitino. Nieko nuostaus, kad truputį praradęs prekinę išvaizdą. ;)
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 38
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė