Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #557982   Aqua v.
 03 Bal 2014 14:23
Tadunce rašė:Kažkaip įsivaizdavau finezza truputi kitokių parametrų.
Labiau panašią į lunakia, ana tokia greita, bet plastiška pasirodė.

Unitrą, kai kračiau, tai pakankamai griežta pasirodė, aišku, nelygint su legend elite
Nu, as tai paemiau pametyt (test drive :) ) pfs80lmf2. Galima sakyt kardinaliai kitoki varianta panasiems tikslams - sapalas (smulkus, mazoj upej, ne sventojoj net - trumpokas biski), ir upetakis vid. upej.
Seniau buvau ziurinejes pardej, idomus pasirode. MF, metyt turetu :gutgut , pintuko megejams :gutgut padejejas 'spurdalus' ir 'ventiliatorius' islaikyt ant kablio :grin: . Reiks vaziuot pamegint prie upes, tik zuvies gal nusivezt savos (is PC akvariumo :grin: ).
Aisku, jis ne universalas, eseriam tvicint - nea; o va upej, sapalai, upetakiai - klasika atrodo.
Idomus butu ilgesnis Panfishinis variantas, bet, tiesa sakant, nematau prasmes nusilengvint. Jei gaudyt nuo Nemuno iki Sventosios - zuvies cia yra geros, gaudyt megstu ne mailiu revukese po kojom ant Tiny, o Sapalus plotuose ir gyliuose ant 44-66 kalibro voblu :) . Zodziu, tam sueis ir 9'6'' iki 11gr amerikas (zinoma moderatas :grin: )
 #557992   Tadunce
 03 Bal 2014 14:37
Tai, kad pagal katalogą MF nėra panfisho.
Ir jo rankena ilgesnė, nei Avido 80mlm2, ir išmetimas iki 7g (mažesnis)

Nu aš tai nesiruošiu LM66 naudot su tuo, planuojamu, kotu. Bišk per grubus masalas man. Labiau stick formos minoškės eis.
 #558004   Arvidys
 03 Bal 2014 15:18
Jei grynai šapalui Šventajai aš irgi žiūrėčiau kažką 9'6''. Plius su tokiu kotuku jei iki kokių 11-12g tai dar ir pas vidutinius šventosios salačius galima drasiai eiti! :gutgut
 #558006   SatanKlaus
 03 Bal 2014 15:23
Arvidys rašė:Ku Vilniui būtų galima pačiupinėti tuos SPRO mikro shooter? Adresą jeigu galima ačiū. :shock:
Aš žiūrėjau Esmeros parduotuvėje PC Statau, Kalvarijų g. 151, Vilnius (įvažiavimas iš Žvalgų gatvės) ;-)
 #558007   Aqua v.
 03 Bal 2014 15:31
Tadunce rašė:Tai, kad pagal katalogą MF nėra panfisho.
Ir jo rankena ilgesnė, nei Avido 80mlm2, ir išmetimas iki 7g (mažesnis)
....
Nuo 8'' visi panfishai MF (moderate fast)
Rankenos ilgis nera savaime nei blogis, nei geris. Salyginis dalykas.
 #558009   Tadunce
 03 Bal 2014 15:53
Aš maniau, kad rašai apie MF, kaip galią ir akciją nusakančius parametrus, ne tik akciją :)

Na, man labiau patinka, kai daugiau blanko, nei rankena kažkur į šonkaulius bando įsiremt :)
 #558010   Aqua v.
 03 Bal 2014 15:58
Arvidys rašė:Jei grynai šapalui Šventajai aš irgi žiūrėčiau kažką 9'6''. Plius su tokiu kotuku jei iki kokių 11-12g tai dar ir pas vidutinius šventosios salačius galima drasiai eiti! :gutgut
Cia bet kokius salacius bet kokioj upej tokiu gali lupt. Esu smagiai istraukes salati ir 3 ir 4 kg ant poperio tokiu kotu.
Ir lasisa rudeni 10kg istraukiau, ir slakiai zieminiai visi tokiu kotu istraukti (iki 'metriniu' faktiskai).
Esme net ne kokia zuvi gaudysi, o kokius masalus naudosi (tikslingai naudoju sita kota slakiu zvejybai - masalams tinka, nu gal isskyrus pora max 'malkeliu'). Ir kaip juos pravest galesi (cia ilgio klausimui). Tiesa, jei kotas iki 11gr bus 7'' (o ne 9'-9'6'') - tada jau labai esme kokia (dydzio) zuvi gaudysi, nes 'normalios' zuvies jau nezinau ar istraukciau.

Va cia matos, kaip kotas :gutgut 'dirbo' su 4kg salacium.
Paveikslėlis
p.s. ir niekad nenaudoju jokiu 'kabliu', samciu karpiniu, pagalbos is salies (principingai :oops: :) )
 #558012   Aqua v.
 03 Bal 2014 15:59
Tadunce rašė:...Na, man labiau patinka, kai daugiau blanko, nei rankena kažkur į šonkaulius bando įsiremt :)
jokiu problemu, imk ilgesni kota :grin: ;-)
 #558013   Tadunce
 03 Bal 2014 16:02
Gaudžiau ir 10'6 kartimi.
Kotas ilgas, rankena dar ilgesnė :)
Per daug inertiškas kotas buvo.
Wildriveris 8'6 daug smagesnis buvo masalo valdymo prasme, tačiau su ilguoju daug smagiau valdyt užkibusią žuvį :)
 #558015   Aqua v.
 03 Bal 2014 16:17
Nu, 10'6'' as irgi prisibijau,
bet del masalo valdymo, tai upej (ne lydziakoms) teisingiau masala 'valdo' ilgesnis kotas.
Del 'smagiau', 'lengviau' galimi kompromisai (trumpesni kotai), bet efektyviau :nujau-ne nebus.
 #558018   Tadunce
 03 Bal 2014 16:34
Man tas kotas patiko tik "mesk - trauk" ir žuvies laikyme, valdyme.
Daugiau, nei reikia ale animuot vobliką, tai per daug inertiškas. Vien nuo savo svorio jau jis apsikrauna :)
WS106mlmf2 buvo, man regis.
Jeigu patampyt į viršų, tai dar dar, bet į šoną, tai tikrai per daug svorio ant jo.
Plius ritės reikia tikrai ne 1000, kad toks nors kiek prasibalansuotų.

Nors tėvukas šapalus gaudo su WS106uls2. Ten apskritai karvės uodega.
Siūliau jam trumpesnį mėgint, bet papratęs ir super.

O rudeninius šlakius labai sėkmingai su WS96MF2 gaudžiau.
Vienas iš kotų, kuris lipo šitoj žvejyboj.
Pavasariui gal kiek lengvesnį pasiimčiau.
 #558020   Arvidys
 03 Bal 2014 16:36
Aqua v. jo ne taip išsireiškiau biški, bet manau, kad Neri pas rimtus salačius trūks šitam kotui galios dėl naudojamų masalų svorio. Nors irgi dar nuo metų laiko priklauso kada juos gaudyt ir koks vandens lygis... Gražios foto ;-var-var.
 #558044   Arvidys
 03 Bal 2014 19:01
Sorry už double post.. Bet taip jau išėjo. Rapolai, gal gali tiksliai parašyt koks ten 4 daliu modelis? Nes aš katik grižau iš ESMEROS nu tai apžiūrėjau tuos Mikro shooter. O 4 daliu nebuvo spiningū. Bet buvo 6 daliu spiningėliai. Kuriu transportavimo ilgis 40cm gaunasi. :)
 #558115   Aqua v.
 03 Bal 2014 21:04
Tadunce rašė:Man tas kotas patiko tik "mesk - trauk" ir žuvies laikyme, valdyme.
Daugiau, nei reikia ale animuot vobliką, tai per daug inertiškas. Vien nuo savo svorio jau jis apsikrauna :)
....
Del konkretaus sio koto, tai jau sutikau, sunkokas jis ir man.

Bet pats 'mesk trauk' ir 'animuok' upes atvejui musuose daznai klaidingai suprantamas (mano isitikinimu).
Neblogai pagaunu ir poperiu tuo paciu ~3m moderatu, ir tikiu, kad minoskiu 'animacija' neblogesne (zuvims upeje), nei bet kurio su trumpu :grin: :oops: fast'u :lol:

Tiksliau tikiu, kad absoliuciainafigNEreikalinga 'ezerinis-lydekinis-eserinis' tvichingas upeje (baltai ir taskuotai zuviai ypac).
O mesk-trauk turi visai kitas prasme, jei pajungt darba 'ranka rankon' su srove.
Kam idomiau kuolu dauzyt masala - verciau saudykles (pagrinde) ezere lupt, nu dar eseriokus. As gi verciau reciau, bet garantuotai viena kita trofeju upej surasiu mojuodamas 3m. moderatu (ir dar patvichindamas :grin: :lol: ), arba 'protingu' fast'u.

P.s. trumpas kotas turi nisu ir upej, bet nisu, kaip gal naktine zvejyba (pakrantej), lydekos (cia gi 'nisine' zvejyba :grin:) ...
 #558123   Arvidys
 03 Bal 2014 21:19
Aqua v. rašė:Tiksliau tikiu, kad absoliuciainafigNEreikalinga 'ezerinis-lydekinis-eserinis' tvichingas upeje (baltai ir taskuotai zuviai ypac).
O mesk-trauk turi visai kitas prasme, jei pajungt darba 'ranka rankon' su srove.
Pritariu 100%!
 #558125   Tadunce
 03 Bal 2014 21:21
Va va, aš iš tų, kurie daužo ir upėj su grėblio kotu :)
 #558132   Aqua v.
 03 Bal 2014 21:42
:grin: nu,
tai 'greblio' ieskok tada labai 'gero', geriau 'geresnio', nei uz kokius 'varganus' 500 :grin:
Nes grebliai siuo metu post sovietuose madoj, todel pigiau gero greblio nepaimsi :lol: ;-)
 #558154   Tadunce
 04 Bal 2014 06:13
Tai matai, kad žiūriu jau į lėtesnius šakalius, bandau persilaužt :)

Net ir rudeniniam šlakiui norėčiau truputi kito kotuko, jei tik uždirbt kas leis iki tol :)
Nors dar nelaikiau rankose tų žalių wild riverių, ar nepaliks kokio prasto įspūdžio po juodų..
 #558162   Rapolas
 04 Bal 2014 07:21
Arvidys rašė:... Rapolai, gal gali tiksliai parašyt koks ten 4 daliu modelis? Nes aš katik grižau iš ESMEROS nu tai apžiūrėjau tuos Mikro shooter. O 4 daliu nebuvo spiningū. Bet buvo 6 daliu spiningėliai. Kuriu transportavimo ilgis 40cm gaunasi. :)
Sorry ,Arvidy, suklaidinau per skubėjimą. Tikrai ans yra šešių dalių.. Prisiminiau kaip visks buva.. Reikėjo važiuot į darbinę komandiruotę kelioms dienoms, o vakarai laisvi ir yr ežeriuks, kuriame galima pamikrint ar "padropšotint" ešeriukus nuo tiltelio. Reikėjo kotelio, kurį galėč įsimest į diplomatą (43cm ilgio ans:D), o turiu travelinį keturių dalių St.croix Triumph-ą va šitą:
http://www.tackledirect.com/st-croix-tr ... 60lf4.html
Nu bet ans man į diplomatą netelp (viena dalis ~45cm, su dėklu dar daugiau, tai skersai niekaip neinsūdžiau). Ir čia išlend kaip tik ŽT spiningo temoj Saulius su labi geru pasiūlymu apie pasirodžiusias SPROškes Esmeroj (ten rods buvo diskusija apie "travelinių" kotų gabenimąsi lėktuvais). Nu ką, aš griebiu diplomatą ir lekiu į Esmerą, ir ten randu tiksliai to ko man reik.. Turėjo anys 6 spiningus (pavyzdžius) atsivežę kelioninių spro spiningų (trijų ilgių ir trijų skirtingų gramatūrų), tai visus perkračiau ir išsirinkau 2,40m ilgio ir iki 15g užmetimo. Esmė, kad sulankstytas ans man kap tik į diplomatą lengvai atsigulė (su visu dėklu). Ir smagumas spiningo mane užhipnotizavo, linksta visas labai teisingai, visos dalys susijungia į vieną (po sujungimo rodos kad vienos dalies spinings:D) lb tvirtai, akcija labai patiko, vienu žodžiu prilipo:
SPRO_mikrogame_80M_travel6.jpg
Keliais žodžiais, su kokiais masalais gaudžiau.. gumos nuo 3 iki 7cm, galvų svoriai nuo 3 iki 6g, vobleriukai iki 5-6cm, svoriai iki ~8g (minoškės). Meta super, jautrus, lengvas, smagus. Vienžo, kainos ir kokybės santykis mane nustebino ,o tuo labiau telpa man į diplomatą :-D
Nu tai tiek, info.. dar kart, sorry, už netikslumą ;)
 #558177   DainiusM
 04 Bal 2014 08:29
kas daugiadaliu ir biski rimtesniu ieskot- uzmeskit aki i guideline produkcija, jie muselistai, bet kiek maciau lyg ir spinus renka 4 daliu...
 #558181   DainiusM
 04 Bal 2014 08:46
tipojo
 #558190   Rapolas
 04 Bal 2014 09:13
Atitinkamai "biškį" ir kainų kategorija rimtesnė :D
http://www.burnsfishingsupplies.com/GUI ... 98LPXE.htm
Būt ,aišku, įdomu palygint su kroikso museliniais 4dalių blankais, bet jų kainų kategorija dar rimtesnė (su darbu tai išvis jau iki 2T litais traukia:D) ;)
 #558197   DainiusM
 04 Bal 2014 09:34
nu tai... zmogus muse.lt kazkoki flextex 7-8kl vienranki pardavoja juokinga kaina, tai pasiimi, nusidraskai viska, susisuki furnitura nuo salmo spiningo nupleses ir turesi 4 daliu uz pigiai, bet tai klausimas dziugins ar ne... :)
 #558201   Rapolas
 04 Bal 2014 09:41
Vat būtent, kad nežinai ,kai apkrausi žiedais belekokį muselinį blanką, ką su juo benorėsi daryt :-D
 #558236   Arvidys
 04 Bal 2014 10:55
Rapolai nu viskas aišku. Tai kaip manai šitas 6 daliu kotukas sueitų gaudymui tarkim apačia butu Zippbaits rigge 35f, o viršutinė riba 7cm stickas ir rogos'ai mažesnieji? Džigas kaip ir nedomina šiuo atveju. :)
 #558243   Rapolas
 04 Bal 2014 11:21
Daugiausia laiko gaudžiau su guminukais.. Iš voblerių- gaudžiau su dorado skautais (4cm) ir klasik-ais (5cm ir 7cm), stickų neturėjau pasiėmęs tuomet, bet septintukas galbūt jau būtų riba (gal net "perebor":D), ne dėl užmetimo, bet pasipriešinimo traukiant. Rogosam's mažiesiems laisvai sueitų. Jei apatinė riba (rašo kad 5g), tai visai neblogai meta ir 3g (su aštuongysliu pintu P21 0,128mm bandžiau), jei dar plonintis- tai visai būt gerai, o Rigge-35f tai galima laisvai patvičint. Šiaip tai nėra jo paskirtis vobleriams (kaip tik daugiau gumoms gal), bet bandžiau ir sukres nr.2,3 - visai nieko;)
Jei nebūt reikalavimo- 40cm ilgis kelionei ,tai gal ir būč negriebęs tuomet ,bet dabar tai esu lb patenkints (daug kur galiu pritaikyt) :gutgut
 #558556   auriux
 06 Bal 2014 09:40
sveiki tautieciai, gal kas pasiulytu koki cast kota is savo patirties kurio uzmetimo svoris butu iki 18g. tik aisku limitas 300lt(be rites) nes nenoriu daug investuoti jei neprikibs tai paliks stoveti kampe:( aciu uz info
  • 1
  • 318
  • 319
  • 320
  • 321
  • 322
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė