Na jei patinka, tai dėkui

tikiuosi patiks ir žuvytėms ,ir žuvinams
Žygimantas rašė:Krenkučiai tikrai gražūs. Kiek mačiau Rapolo voblų, šitie man patys geriausi

, o to su geltonom akim spalva nereali

Žygimantai, šitas modelis yra sukurtas specialiai lydekoms, voblerio forma, svorio centras ir liežuvis:D parinktas taip, kad vobleris virstų unt šono prie menkiausio patempimo, praktiškai, dirba net dreifuojant valtyj esant nedideliam greičiui. Jau gaudžiau juo pernai, tai rezultatai buvo džiuginantys. Šiųmečiam modeliui įdėjau užmetimo sistemą, kad užsimestų normaliai ir esant vėjuotam orui (prieš vėją :D) ir kad galėčiau be problemų gaudyt upėj. Prie progos (dar laukinio baseino vasaros sezonas neatidarytas) įdėsiu jo darbą ir kaip ans gražiai mosuoja savo uodega

p.s.: kai kurie kiti modeliai (kurie ne tokie geri:D) yra sukurti kitoms žuvims, bet nebrokyja ir lydekos
Gruz1s rašė: ... ka turi omeny, kad daryt kazkokia asimetriska forma? Ir ar visada dedasi svinas ties vidurine kilpa?

Simetrinė (dalinai) forma, kai užbrėžus horizontalią liniją (nuo užpakalinės iki "buksiruojančios"-nosies kilpelės), voblerio kūno viršutinė ir apatinė dalis yra vienodos, tavo vobleryje yra visai arti to:
gruz1ui_simetrija.jpg (13.16 KiB) Peržiūrėta 5703 kartus(ų)
Man, asmeniškai, nelabai patinka tokios formos vobleriai (cigarai, cepelinai ir panašūs :D), todėl daugiau dirbu su tokiom formom, kuriose apatinė dalis arba daugmaž tiesi, arba truputį išimta uodega, arba mėnulio formos (pilvas įtrauktas į vidų) ir panašiai. Iš tokio voblerio galima ištraukti įdomesnių judesių nei iš "simetrinių" voblerių.
Dėl svorio vobleriuose.. čia ilga diskusija ir daug meistrų ne viską sako apie savo gaminamų voblerių balansavimą. Sukoncentruoti svorį vienoje vietoje ne visada yra gėris, ne veltui, paskuitiniuoju metu vis daugiau kalbų vyksta apie slankiojantį svorio centrą vobleriuose.
Be to, specialiai yra išcentruojami vobleriai (ypač twičinginiai), kad pasiekt įvairesnes žaidimo su jais galimybes.
Aš esu pagaminęs nemažai voblerių iš viso be jokio papildomo svorio, ir jie dirba puikiai, nes gaminu iš kietos ir pakankamai sunkios medienos, ko aišku negalėčiau pasiekti gamindamas iš lengvos ;) Kiek žinau, yra modelių, kurie gaminami be papildomo svorio ir iš balsos, bet čia jau reikalinga atitinkama patirtis, kurią, manau įgysi, jei domiesies toliau ir pasikaitinėsi įdomesnius forumus su savadarbiais vobleriais

p.s.: jei nori pasidaryti giluminį voblerį, tai pasižiūrėk į
Žilvos (kuris ir Jūrą semia :D) voblerius ir atkreipk dėmesį kaip ir kurioj vietoj yra išvedama kilpelė iš voblerio korpuso į liežuvį (pro apačią į viršų). Tuomet galėtum išjudinti ir beveik "cilindrinius" voblerius ;) aišku, išjudintum ir su "
Savo" zetiku