Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #555608   looking4snow
 26 Kov 2014 18:17
jashas, yra gaudanciu ir taip, ir taip, todel vienareiksmisko atsakymo nesulauksi.

As asmeniskai beveik be isimciu einu pries srove (nes upetakiai stovi galva i srove ir manes nepamato) ir dazniausiai traukiu masala pasroviui ar skersai sroves (nes taip upetakiai turi maziau laiko apziureti masala ir velgi - nemato manes), bet buna vietu kur reikia pravesti ir pries srove (visos idomesnes vieteles, kur kitaip pravesti masalo neimanoma). Is vobleriu beveik be isimciu naudoju tik skestancius (man jie lengviau valdomi). Bet jeigu eiciau pasroviui, dazniau visgi naudociau plaukiancius (plukdyciau juos kuo toliau (aisku protingu atstumu) pasroviui pro sakas ir pan.).
 #555669   looking4snow
 26 Kov 2014 21:35
suppyx, kiek teko susidurti, daugumai Stick'ai limpa, o man priesingai - jie visai nepatinka. Man is Dorado geriausiai pasiteisino Scout modelis. Nepamenu 4 ar 5 cm jis skaitosi. Traukiant tiek pasroviui, tiek pries srove.
 #555670   Rapolas
 26 Kov 2014 21:39
Skautai (buvę kažkada ir štormikais) yra 4cm ir 6cm dydžių. Ant ketvertuko aplamai visas žuvis esu sugaudęs , nu gal išskyrus upėtakį :-D
 #555678   Rapolas
 26 Kov 2014 21:51
Aga, liežuviai aniems krent kap gilės rudenį nuo medžių Ir būtent šešetukams ;)
 #555771   suppyx
 27 Kov 2014 10:24
Sveiki,

aš įsigidaug Daug dorado vobleriu, stick, scout, original. Mano isvados po 2 zukliu:

3 kibimai ant scout 4cm GFR, atsikabines, 30cm, 46cm. vanduo buvo drumstas del to ryski spalva ir agresyvus darbas suveike(Mano galva).

Scout man patiko del to, kad agresyviai dirba, toli metasi 4cm,5g.

Stick 4.5cm sveria beros 2 ar 3g. ir yra maziau agresyvus, bet as esu isitikines, kad atsilus oram ir esant mazaiu vandens stickas bus nr.1 man.

Original skestantys labai gerai isipaiso prie sios kolekcijos. 5cm
 #555795   Rapolas
 27 Kov 2014 11:18
Kaip bus su Stick-u esant mažiau vandens, tai didelis klausimas, bet kad stick-as giliau neria už scout-ą tai faktas ;)
Atsimenu, kažkada scoutus dar (for special) sunkindavau, kad toliau nušveist (čia salatui :D), bet sudėtinga su jais, nes iš pvz. iš dešimties kokie 2-3 vienodai dirba (lb išblaškyta judesių amplitudė), bet realiai- gaudantys mažyliai :-D
p.s.: manau, kad jei stick-ą GFR ar kitą ryškią spalvą būtum naudojęs, tai rezultatas būtų panašus;)
 #555825   suppyx
 27 Kov 2014 12:51
Rapolas rašė:Kaip bus su Stick-u esant mažiau vandens, tai didelis klausimas, bet kad stick-as giliau neria už scout-ą tai faktas ;)
Atsimenu, kažkada scoutus dar (for special) sunkindavau, kad toliau nušveist (čia salatui :D), bet sudėtinga su jais, nes iš pvz. iš dešimties kokie 2-3 vienodai dirba (lb išblaškyta judesių amplitudė), bet realiai- gaudantys mažyliai :-D
p.s.: manau, kad jei stick-ą GFR ar kitą ryškią spalvą būtum naudojęs, tai rezultatas būtų panašus;)
Net neabejojiu, bet su sticku 4.5 cm buciau ilgiau uztrukes apgaudyti tas vietas, nes butu reikejo plukdyti daugiau. o stickas 6cm jau perdidelis buvo. o dorado pasirinkau del kainos. kaip pradedantis vistiek nutraukimai ir pan. veliau bus matyti. isbandysiu daugiau yozuriu ar rapalos.
 #555846   robkam
 27 Kov 2014 14:13
Papildžiau savo dėžutė 4 voblikais dar, rytoj bandymai vandeny :)
7-7,5 cm kažkur šitie
Prikabinti failai
IMGP0120.JPG
 #558616   tomasbyreal
 06 Bal 2014 19:20
sveiki, čia truputį ne į temą kas nusimanot apie muselinę,kokio storio upėtakiui pavadėlį ir kokią musę geriausiai naudoti (mažesnio tipo upeliuose)?
 #558654   looking4snow
 06 Bal 2014 20:14
Eina na...zvejojau 5 upese ir visur pedsaku pedsakai ant tu pedsaku dar pedsakai, masinu pilna, zveju sutikau 3... Greiciau tas lydekus sezonas prasidetu, o tai ramiai pazvejoti nebeimanoma. :lol:
 #558662   RastaMan
 06 Bal 2014 20:26
looking4snow rašė:...Greiciau tas lydekus sezonas prasidetu... :lol:
Nebeilgai liko laukt :gutgut , tikrai dalis "atsisijos" ir bus kur kas daugiau šansų prie upės/upelio pasirodyt pirmam :grin:
 #558685   looking4snow
 06 Bal 2014 21:16
Tai faktas. Jau ne pirmi ir ne antri metai, kaip iki lydeku draudimo masine psichoze visiem ant upetakiu, kurie tu upetakiu niekada daugiau negaudo apart pavasario. Bet ir vasara daznai geriau po darbo kokiam treciadieni, ar dukart - antradieni ir ketvirtadieni nulekti. Tada nereikia spelioti, kur didesne tikimybe neuzsirauti ant pries tai ejusio. Nemegstu zvejoti savaitgaliais. Aptingau, jau daug metu nebesikeliu anksti, kad pradeciau zvejoti su ausra. :grin:
 #558703   Aqua v.
 06 Bal 2014 23:22
O man tai 'mielochi', ne esme visai.
Bent as, kai igiju kazkiek supratimo apie zvejyba (kazkokia 'srity'), mastau ne kaip atsirast 'koluky' pirmam, o kaip surast sviezia vieta, nenusiaubta; arba lankoma tik 'vegetaro' vieno kito. 'Amazones' an Lt nerasi aisku, bet yra ziauriai skirtingai presinguojamu vietu, ir kitaip 'verte' vietu skiriasi.
Is cia dar viena 'izvalga': geriausia investicija - kuras. Nafig voblos 'ipponkumitehajime', ir kotai net po '000 rezultatu nepagerina. O va keliones i zvejybos vietas - :gutgut :gutgut , cia tobulejimas.
 #558728   Seraphim
 07 Bal 2014 07:14
Aqua v. rašė:Is cia dar viena 'izvalga': geriausia investicija - kuras.
:gutgut :gutgut dar pridėčiau kojas, nes seniau darydavau klaidą ir pradėdavau žūklę nuo tos vietos, kur atvažiavau, rezultatai kaip mat pagerėjo, kai paeidavau gerą galą ir eidavau dar tolyn, aišku paskui pareit sunku būdavo.
 #558730   upinis
 07 Bal 2014 07:21
looking4snow rašė:Aptingau, jau daug metu nebesikeliu anksti, kad pradeciau zvejoti su ausra. :grin:
Ir aš aptingau. Bet kažkada atradau receptą prieš tą tingulį.
Išvažiuoju apie pietus. Pažvejoju iki tamsos.
Mašinoj turiu miegmaišį ir pripučiamą matraciuką. Pamiegu. Specialiai pirkau tokį auto, kad kojos tilptų ištiestos.
Žadintuvas čirškia dar prieš aušrą. Tada - kavos iš termoso ir pirmyn... Juk spiningėlis guli surinktas, o šalia čiurlena upelis.
Man taip šimtąkart lengviau, nei namie iš lovos ropštis.
 #558751   Slovak
 07 Bal 2014 08:46
Aqua v. rašė:O man tai 'mielochi', ne esme visai.

Is cia dar viena 'izvalga': geriausia investicija - kuras.
pakaba irgi kencia :)
 #558956   looking4snow
 07 Bal 2014 20:16
Jaja kojos, kuras, pakaba... Vienais metais nerandi pedu, kitais pilna. Jau ir nebe nuosalume esme darosi. Taip, vakar keturios is penkiu vietu buvo netoli geru privaziavimu. Bet pirmoji buvo tikrai nuosali ir reikejo eiti gera 1 km iki upes. Deja, ten sutikau net ne viena, o du skirtingus (ta prasme, ne kartu atvykusius) zvejus ir dar buvo pedu turbut i sestadienio. Va tau ir nuosalumas. Visi siais laikais moka maps.lt pastudijuoti pries vaziuodami. Tiesiog dabar pavasaris ir reikia su tuo susitaikyti, kad kol neatkirs lydekautojai, tol taip ir bus.
 #558980   Aqua v.
 07 Bal 2014 21:43
Reik susitaikyt, kad nebus taip lengva, kaip tada, kai tik 'pasvestieji' zinojo, kad ant Lt yra Salmo.
Konkurentu daugeja ;-) , anie ne 'prastesni' uz 'senius'. Nori pagaut - suk smegenis.
 #560694   suppyx
 15 Bal 2014 08:01
lioncius rašė:kas geriau upetakiui sukriuke ar vobleris?
vobleris yra universalesnis masalas, upetakiam populiariausi minnow tipo.
Bet tai nereiskia, kad sukres blogas masalas yra gaudanciu vien su jom.

Geriausia bandyt ir nusprest paciam.
 #562303   pensininkas
 21 Bal 2014 15:56
Maziau ziurek parnuchos. Geriausias priesnuodis visiems tiems kas ka sako yra siuo metu galiojancios naujausios MZ taisykles kur parasyta 30cm
 #562396   andriuskiela
 21 Bal 2014 22:37
tomasbyreal rašė:sveiki, ziurejau laida apie zukle ir ten sake, kad legalus upetakio dydis 35 cm.
cia istatymas pasikeite ar kaip?
Na toj laidoj jie net labai daug nusisnekejo
 #564656   Paulius5
 01 Geg 2014 18:37
Sveiki, sekmadieni pirma sykį žadu varyti upėtakiu patikrinti. Kokį spiningą geriau naudoti 2m ar 2,70m. Ką patartumėt kaip pradedančiam žvejoti upėtakius? :)
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė