Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #560173   Bula
 13 Bal 2014 15:55
UK kai buvau, tei ten toli metit nereikejo ir ten buvo labai retai naudojamas.. dabar nusprendziau ismokt butent feederiu ir kaip suprantu pas mus kartais reikalingas tolimas uzmetimas. todel ir noriu suzinot koks testas, kolkas nupirkau drenan seriklas 25gramu, kaip ir viskas gerai, tik jos mazokos. Didelios frakcijos pasaro neuzmesi, tik tai jei su sausu pasaru zvejoti.
 #560191   Bula
 13 Bal 2014 16:46
as taip ir padariau , kol neimoksiu :) drenan serykla ir trikampiu tokiu kabinasi prie pagrindinio valo :) pirmi keli metimai buvu uzsipainioje, del to kad pavadelis per trumpas, padidinus pavadeli viskas ok :)
 #560194   vyrgaz
 13 Bal 2014 16:56
Bula rašė:as taip ir padariau , kol neimoksiu :) drenan serykla ir trikampiu tokiu kabinasi prie pagrindinio valo :) pirmi keli metimai buvu uzsipainioje, del to kad pavadelis per trumpas, padidinus pavadeli viskas ok :)
Kam tas trikampis?
 #560219   vyrgaz
 13 Bal 2014 18:39
ėrnis rašė:vyrgaz, riščiau, bet, kad mingej inline gauna i vienus vartus nuo paternosterio. Tai gal tada trumpesnius inline pavadzius rist?
tai gal ne paternosteris kaltas o žvejys? :roll:
 #560225   ėrnis
 13 Bal 2014 18:50
vyrgaz rašė:
ėrnis rašė:vyrgaz, riščiau, bet, kad mingej inline gauna i vienus vartus nuo paternosterio. Tai gal tada trumpesnius inline pavadzius rist?
tai gal ne paternosteris kaltas o žvejys? :roll:
gali būt :-D , bet toje pačioj vietoj ant paternosterio kazkaip daugiau kbimu matomu, ir pakirstu daugiau.
 #560277   Guru
 13 Bal 2014 22:53
Bula rašė:Va kas parasyta ant daiwos Model: CN-ZL1113ASWQ connoisseur-Z leger MK2. niekaip negalejau rast , koks testas
20-80 gr. testas, darbinės šeryklos 30-60 gr.
 #560401   eitwydas
 14 Bal 2014 14:03
Zvejojau savaitgali ir buvo bangeles KM tai feederio galiukas pastovei juda, ta prasme pintukas tai isitempe tai atsileidzia kartais jei bangele didesne isvis nemazai palenke feederio virsunele. Aisku kliovai matos vistiek, nes jau pamatai, kad kazkaip netaip kaip visada tvinkcioja jei neisraiskingas kibimas. Bandziau meskere ir i virsu kelt, nepadejo, gal vos vos maziau galiukas linksta, bet vistiek pastovei jis juda. Kaip jus sprendziat sita beda ? Tiesa sakant beveik visada man taip ir buna jei tik bangeles yra nors ir nedideles :shock:

Tai dar, inline sistemele ismeginau, buvo gal 4 ar 5kart apsisukus man aplink pagrindini vala su visa feederguma. Galvoja gal del to, kad mano seryklele pakabina vos vos zemiau pavadelio kilpos, ta kasyte gal ilgesne reikejo daryt ? :roll:
 #560414   vyrgaz
 14 Bal 2014 14:34
Naudodamas fidergumą sistemą rišk be kasytės..Išbandyta, nesipina..
Nuotrauka0512.jpg
Nuotrauka0512.jpg (107.15 KiB) Peržiūrėta 4674 kartus(ų)
O kad banguojant meškerės galiukas mažiau maskatuotūsi, tai reikia kuo arčiau vandens galiuką nuleisti, kad kuo daugiau valo būtų paskandinta..Ir/arba naudoti kietesnę viršūnę ir sunkesnę šėryklą..
 #560429   eitwydas
 14 Bal 2014 15:03
Cia pas tave kaip pavaizduota tai serykla atsimusa i kilpute iskart i kuria dedi feedergum ? Pas mane gal del to painiojos, nes ejo kasyte kokia 10cm tada feeder gum kokia 7cm ir dar pavadelis ~30cm. Meginsim be kasytes, gal ji cia ir beda man didzioji buvo :)
Dekui ;-)
 #560540   vyrgaz
 14 Bal 2014 20:13
Guru rašė:Vyrgaz, segtukas foto koks ir kur pirktas?
Drenano..
Kaune pirkau "vienam gale kablys" salone..Kaip Bratka minėjo, "Kotas" irgi turi..
Pastebėjau minusiukų..šį savaitgalį padrožiau upėje su 60gr, tai kaip tai keistai 0,25 monovalas šiek tiek įpjovė tą plastmasinį rutuliuką..Turiu ir mažesnių segtukų, tai per visą sezoną tik vienam taip atsitiko..Šiaip tai daugkartinio naudojimo dalykas..pakol nenuskrenda kur su sistema.. :)
  • 1
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė