Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #558560   Vudis
 06 Bal 2014 09:59
kas geriau maziem vobleriukais gaudyti solid ar tubular visrsunele? kuri turi daugiau galios?
 #558564   SauliusM
 06 Bal 2014 10:18
wwudizs rašė:kas geriau maziem vobleriukais gaudyti solid ar tubular visrsunele?
tubular. solidas mikrodzigui.
 #559987   Aruunis
 11 Bal 2014 23:03
Pasiulykit kota sunkiam dzigui gaudyt Kursmarese starkiam pagrinde . Domina rimtesni gamintojai, niekaip nerandu tinkamo.
 #560001   rusla02
 12 Bal 2014 06:17
Ieškau tvičingui spiningo. Dideliems masalams aš jau turiu kieta kuola. Tai dabar žvalgaus kokio jautresnio mažesniems masalams (išmušti voblikus, swimbaitus daugmaž iki 7cm, sukrems, vartiklems). Esu susidomėjęs šio

http://www.kiba.lt/index.php?route=prod ... duct_id=85

Gal kas yra išbandęs, ar šiaip gal ka galit pasiūlyti iš savo patirties. Kaina gali buti iki 400lt.
Iš anksto dėkui :grin:
 #560005   edmundaxx
 12 Bal 2014 07:33
Chaseris iki 14gr, tai tikrai bus per kietas tavo tiek iki 7cm. O apie tą iki 18gr, tai net kalbū nebėr. ;-)
 #560009   zanelis
 12 Bal 2014 08:23
Gal kam teko ciupineti ar jau turi isigyjes naujaji croix elite extreme baltaji koteli? Butu smalsu isgirst nuomone apie ji. Ar jis labiau jiginis ar twicinis ar isvis niekuo nuo senojo nesiskiria...
 #560016   Maukis
 12 Bal 2014 10:28
rusla02 rašė:Ieškau tvičingui spiningo. Dideliems masalams aš jau turiu kieta kuola. Tai dabar žvalgaus kokio jautresnio mažesniems masalams (išmušti voblikus, swimbaitus daugmaž iki 7cm, sukrems, vartiklems). Esu susidomėjęs šio

Gal kas yra išbandęs, ar šiaip gal ka galit pasiūlyti iš savo patirties. Kaina gali buti iki 400lt.
Major Craft Go Emotion GES 66ML arba 70ML, vienos ar dviejų dalių pagal poreikį. Tikrai verti savo pinigėlių koteliai ir tiks tavo nurodytiems poreikiams. Tik žiūriu "spiningavimas.lt" Go Emotion jau neliko.
 #560017   DaliusM
 12 Bal 2014 10:37
rusla02 rašė:Ieškau tvičingui spiningo. Dideliems masalams aš jau turiu kieta kuola. Tai dabar žvalgaus kokio jautresnio mažesniems masalams (išmušti voblikus, swimbaitus daugmaž iki 7cm, sukrems, vartiklems). Esu susidomėjęs šio

Pats tokio ieskau mitchelui pakeisti, ir kol kas viskas linksta link http://global.rakuten.com/en/store/pros ... 350846285/
Tik noris dar daugiau nuomoniu rast, todel knisuos po rusu forumus :)
 #560019   Daugirdas
 12 Bal 2014 10:47
Maukis rašė:Major Craft Go Emotion GES 66ML arba 70ML, vienos ar dviejų dalių pagal poreikį. Tikrai verti savo pinigėlių koteliai ir tiks tavo nurodytiems poreikiams. Tik žiūriu "spiningavimas.lt" Go Emotion jau neliko.
Klausimas ar ten jų apskritai buvo :) Kiek žinau - NE. Tad belieka siųstis, o į kastinginį go emotion ir aš dairausi.
 #560030   Daugirdas
 12 Bal 2014 12:22
ramzis rašė:Ir pigiau ir greiciau siustis :)
Padariau uzsakyma is rakuteno, dabar laukiu kol paskaiciuos siuntima. Jei DHL, tai atsisakysiu :) Kiek supratau EMS ilgesniu nei 1,5m daiktu nesiuncia...
 #560034   DaliusM
 12 Bal 2014 13:01
Pranesk kaip sekes, mane ir domina viendalis tai idomu.
 #560061   edmundaxx
 12 Bal 2014 18:00
Koks vobleris GAD GANCHO 198cm ilgio iki 16gr užmetimu viršutinė riba tvice?
O ką dar patraukia iki 12gr užmetimu?
 #560435   Daugirdas
 14 Bal 2014 15:18
ramzis rašė:Pranesk kaip sekes, mane ir domina viendalis tai idomu.
Užsakymą teko atšaukti :) Kotas 95usd, siuntimas 90usd. Dar būtų pusė velnio jei siųstų ne per fedex '''bum . Muitines tarpininkai dar kokį 150-200lt pridetų + pvm`as ir finale už tokia kainą nusiperki kokį Loomis jbr`ą, kiek pridėjus legendą ar pan...
 #560625   niupriamas
 14 Bal 2014 22:11
gal galit parekomenduoti universalu spininga, slakiam-lydekom, gramatura manau iki 15 g. ilgis 270 kaina apie 1000 Lt
visi spiningai kuriuos turiu yra ekonomines klases, pribrendau geresniam, bet patirties 0 tame lygmenyje
gyvenu klaipedoje, todel realiai paciupinet galimybe yra tik g loomis ir lamiglas :(
aciu skyrusiem laiko
 #560653   DaliusM
 14 Bal 2014 22:51
Daugirdas rašė:
ramzis rašė:Pranesk kaip sekes, mane ir domina viendalis tai idomu.
Užsakymą teko atšaukti :) Kotas 95usd, siuntimas 90usd. Dar būtų pusė velnio jei siųstų ne per fedex '''bum . Muitines tarpininkai dar kokį 150-200lt pridetų + pvm`as ir finale už tokia kainą nusiperki kokį Loomis jbr`ą, kiek pridėjus legendą ar pan...
Uch blyn uzsirove.. Teks mastyt apie dvidali, jauciu tuom paciu paimsiu ir keturdali traveleri castingini, nes tenka vis pakeliaut, ir vis nedziugina draugu duodami atsarginiai :) o bogintis kas kart tuba su spinu papildomas vargas...
 #560657   Daugirdas
 14 Bal 2014 22:55
niupriamas rašė:gal galit parekomenduoti universalu spininga, slakiam-lydekom, gramatura manau iki 15 g. ilgis 270 kaina apie 1000 Lt
visi spiningai kuriuos turiu yra ekonomines klases, pribrendau geresniam, bet patirties 0 tame lygmenyje
gyvenu klaipedoje, todel realiai paciupinet galimybe yra tik g loomis ir lamiglas :(
aciu skyrusiem laiko
Sakyčiau už tokius pinigus pasirinkimas daugiau nei didelis, bet universalių spiningų nebūna. Tarkim labai specializuoti ir mažiau (sakykim "universalesni" :) ) Svarbiausia kad paklojus 1k netektų nusivilti. Patarimai labai individualus reikalas. Pasakymas šlakiams - lydekoms labai, net labai abstraktus. Pvz. man tai visiškai skirtingi dalykai :)
Aš asmeniškai tokiem svoriam (iki 15g. kaip nurodei) naudoju Avidą AVS90MLF2. Bet tikrai nesakau kad tai idealiausias pasirinkimas. Vieniem USA kotai labiau patinka - kitiems japonų tvariniai. Dar kiti randa kitų gamintojų alternatyvų. Siūlyčiau pasiruošus tiek investuoti ne tik pirmiausia susirinkti kuo daugiau info (jos nemažai ir forume tik teks sugaišt laiko kol viską perskaitysi :) ) bet ir pasikonsultuoti su patyrusiais Žemaitijos žvejais bei pačiupinėti kuo daugiau variantų - ideliausia ne parduotuvėje papurtyti, bet realiom sąlygom pamėginti.
 #560659   niupriamas
 14 Bal 2014 23:16
Nu jo, nugrybavau biski su tuo universalumu, nebuna tokiu :) ieskosiu kokio jautraus spiningelio ir tiek o pabandes jau nuspresiu kam jis labiau tinka, tada zinosiu koki kita pirkti :) ta avida bandziau draugas turi pasirode per kietas, labai jau daug "zapaso" jie turi, o balalaikos irgi nenoriu, tai ir pasiklydau...
 #560683   Tadunce
 15 Bal 2014 07:33
O kam šlakiui jautrumas?
Ar lydekas guma gaudai?
Ar lydekas labai tvičindamas gaudai?

Jei nesi labai tvičingistas, tai pažiūrėk kažką panašaus į croixo wild river seriją.
Mano manymu, tai pakankamai tinkamas aparatas šlakiui, ir padorus lydekai tam tikrais būdais gaudant.
Tik gramatūra, arba iki 10,5g, arba iki 17,5g panašiausios ko nori..

Su loomiais nedraugauju, gal kas nors pasakys kas panašaus jų serijoj yra.

p.s. su biudžetu tilptum ir du nusipirkt praktiškai :)
 #560713   SauliusM
 15 Bal 2014 09:03
niupriamas rašė:Nu jo, nugrybavau biski su tuo universalumu, nebuna tokiu :) ieskosiu kokio jautraus spiningelio ir tiek o pabandes jau nuspresiu kam jis labiau tinka, tada zinosiu koki kita pirkti :) ta avida bandziau draugas turi pasirode per kietas, labai jau daug "zapaso" jie turi, o balalaikos irgi nenoriu, tai ir pasiklydau...
ar tikrai ta bandei? nes nu neisivaizduoju, kaip ML avidas slakiui gali per ziaurus but. :superšokas tai negi su L slakius gaudyt pradesi? :shock:
 #560725   niupriamas
 15 Bal 2014 09:26
Tadunce rašė:O kam šlakiui jautrumas?
Ar lydekas guma gaudai?
Ar lydekas labai tvičindamas gaudai?

Jei nesi labai tvičingistas, tai pažiūrėk kažką panašaus į croixo wild river seriją.
Mano manymu, tai pakankamai tinkamas aparatas šlakiui, ir padorus lydekai tam tikrais būdais gaudant.
Tik gramatūra, arba iki 10,5g, arba iki 17,5g panašiausios ko nori..

Su loomiais nedraugauju, gal kas nors pasakys kas panašaus jų serijoj yra.

p.s. su biudžetu tilptum ir du nusipirkt praktiškai :)
tai va va,
kaip ir apsisprendziau imti du kotukus
croixo wild river seriją 2.7m slakiui nuo kranto
croixo legend elite seriją 2.1-2.3m lydekai ir kitiem plesrunam is valties
tik pagrindine problema, kad nera kur paciupineti klaipedoje :stop-;
 #560962   vava
 15 Bal 2014 20:24
Zukles kode ziurejai?
 #560963   edmundaxx
 15 Bal 2014 20:27
Apžiūrėjau šiandien naujus SALMO kotukus. :) Ir paliko tikrai gerą įspūdį, ypač Ballistic :gutgut
Labai lengvi, rankena labai patogi ir tvičui tikrai bus :gutgut
 #560974   Vitolis
 15 Bal 2014 20:54
edmundaxx rašė:Apžiūrėjau šiandien naujus SALMO kotukus. :) Ir paliko tikrai gerą įspūdį, ypač Ballistic :gutgut
Labai lengvi, rankena labai patogi ir tvičui tikrai bus :gutgut
Va,va. Ballistic ir aš nužiūrėjau :gutgut Ir iš vis, naujieji koteliai tiesiog akį traukia :gutgut
 #560975   edmundaxx
 15 Bal 2014 20:57
Tik nežinau, kiek kaina adekvati (350lt) :roll:
Bet kad limpa prie rankos, tai nepaneigsi... Ir visokių yra, nes ir castų vienadalių, kas labai pagirtina. :gutgut
Nepatiko tik tas, kad "gruoblėtas" (ar kaip pavadint) blankas :grin:
 #561044   SauliusM
 16 Bal 2014 08:53
Menke rašė:
edmundaxx rašė:Nepatiko tik tas, kad "gruoblėtas" (ar kaip pavadint) blankas :grin:
Tai nedazytas blankas.
o jo... cia tai uzlankstei... jau gali begt nauja straipsni apie blanku dazyma rasyt :-D
  • 1
  • 319
  • 320
  • 321
  • 322
  • 323
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė