Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Mėgėjiškos žūklės taisyklės, komentarai apie jas
 #561177   Wytux
 16 Bal 2014 16:54
Vitolis rašė:.. Tai gal visų pirma tegu sureglamentuoja visus teisės aktus taip, kad šuo pypo negalėtų į jokią nedadirbtą įstatymo spragą inkišt. ...
Manau siuksliu istatymas buvo taktinis Mazuronio ejimas, nes jei butu iskarto visus 'lauzes' kad siuksles nuo pakranciu rinkt per prievarta, tai NEzvejai keltu kipisa- mol, zvejai primeto kukuruzu skarbonkiu, o VISIEMS reikia rinkti. Tuo tarpu dabar, kai prastums isatytma/pataisa kad rinti reikia visiems- jei kas bandys kelt kipisa del zveju, tai Mazuronistik !:fak! jum - o zvejai jau senai renka siuksles -ir visi cykiai eis rinkt :-D
 #561194   ansanas
 16 Bal 2014 18:13
Nuo kada lydeka pas mus patapo tokia nykstanti zuvis,kad butent dabar ja reiktu saugoti? Zveju pagaunanciu ir paleidzianciu viska ka pagauna per 10 m padaugejo ne procentais, bet kartais, jau gaunasi daugiau zuvu lieka telkinyje. Baudos uz brakoneriavima daugeli brakonieriu priverte susirast idomesnes veiklos, vel daugiau lieka zuvies. Is tu paciu n kartu padidejusiu baudu, is 2.5 karto pabrangusio zvejo bilieto surenkama daug daugiau pinigu negu budavo surenkama anksciau, kodel is situ pinigu nedidinamas lydeku skaicius? ai tiesa skiriami tie milijonai, kad mokslininku buris atliktu tyrimus kokiu zuvu yra kauno mariose ir kokiu truksta.. nors toki pat issamu tyrima butu buve galima atlikt dykai apklausus kauno mariose zvejojancius zvejus. Zodziu pinigai metomi kazkur kur zvejams jokios naudos nera.
Kam ribot lydeku skaiciu iki 3 ten kur kimba 5 ? Nes jei jau eina pagaut 5 lydekas tai tam telkini ju tikrai netruksta ir nereik papildomai saugot. Kitas dalykas kad ivedus 3 lydeku taisykle tie kurie nores tai apeit tiesiog issidalins lydekas jei tarkim zvejos dviese arba tryse. O tas kuris zvejos vienas ir nores apeit taisykle tiesiog pagaves ketvirta lydeka pasiziures kuri maziausia ir ta mes atgal i ezera ir nesvarbu,kad ji jau perlauztu stuburu, bus tas pats pagavus ir penkta. Zodziu pabrango bilietai, padidejo baudos, atsirado nauju idijotisku prievoliu ir mainais uz tai gaunam ne zveju eldorada, o naujus suvarzymus.. nu nepykit, bet kazko nesinori sokinet is laimes ir katuciu plot del to. O del lydekos dydzio tai argumentu neturiu jokiu, tiesiog ziauri man ta prievole verst paleist savo gyvenimo trofeju atgal.. :roll:
 #561197   martiz-zz
 16 Bal 2014 18:24
ansanas rašė: tie kurie nores tai apeit tiesiog issidalins lydekas jei tarkim zvejos dviese arba tryse. O tas kuris zvejos vienas ir nores apeit taisykle tiesiog pagaves ketvirta lydeka pasiziures kuri maziausia ir ta mes atgal i ezera ir nesvarbu,kad ji jau perlauztu stuburu, bus tas pats pagavus ir penkta.
:shock: idomiai tu cia? o nepagalvoji, kad ir dabar tapati gali daryt? kas nori apeina ir pasidalina 15lydeku ant 3zveju, kas nori ir sesta lydeka ismeta i ezera, nemanai taip? :-D
 #561208   ansanas
 16 Bal 2014 19:05
Tai, kad as nepagaunu 5 lydeku nereiskia, kad ju ten nera pakankamai kur as gaudau, priesingai negu daugelis jei nepagaunu nekaltinu, brakonieriu, blogo oro ar kaimyno, kuris sekmes palinkejo :grin:
 #561221   Slovak
 16 Bal 2014 19:38
Pfk rašė:o man kažkaip atvirkščiai, aš net labai sveikinčiau kad galėtų imti 3 lydekas. kam tos 5? užšaldyt, laikyt porą mėnesių? okei, sakysit giminėms nuvežt. čia kontrargumentų neturiu. bet pvz mano giminės ir be lydekų laimingi.
dėl trofėjinių žuvų tai čia klausimas įdomesnis. gal kažkokiam laiko tarpui ir vertėtų padaryti taip, kaip siūloma. bet pati "trofėjaus" esmė ir yra džiovinta galva virš židinio.
tai galima gal papildyti, galima imti nuo 45 iki 70 ir nuo 100 ir daugiau
 #561264   SauliusM
 16 Bal 2014 20:47
ansanas rašė:.. Kaip jums tokie pasiulymai i galva ateina '''bum
Jums, tai cia kam? :-D
tiesiog visuomenes nuomone norima suzinot jeigu ka, nes klausimas svarstomas bus.
 #561265   SauliusM
 16 Bal 2014 20:53
ansanas rašė:visu pirma as ju nepagaunu 5 NIEKAD, bet tuo atveju jei kada pavyktu pagaut noreciau pats nusprest ka man su jom daryt.
nu ka as galiu pasakyt,- zvejot mokykis. :lol:
nupralinksminot i vakara. :-D
 #561266   SauliusM
 16 Bal 2014 20:55
Pfk rašė:...pati "trofėjaus" esmė ir yra džiovinta galva virš židinio.
nu cia kaip kam. kitam ir nuotraukos bei puikiu atsiminimu uztenka plius lieka galimybe su tuo trofejum susikaut dar karta.
o lavonus virs zidinio kabint, nu tai taipsakant irgi...
 #561268   SauliusM
 16 Bal 2014 20:56
ansanas rašė:Nuo kada lydeka pas mus patapo tokia nykstanti zuvis,kad butent dabar ja reiktu saugoti? Zveju pagaunanciu ir paleidzianciu viska ka pagauna per 10 m padaugejo ne procentais, bet kartais, jau gaunasi daugiau zuvu lieka telkinyje. Baudos uz brakoneriavima daugeli brakonieriu priverte susirast idomesnes veiklos, vel daugiau lieka zuvies. Is tu paciu n kartu padidejusiu baudu, is 2.5 karto pabrangusio zvejo bilieto surenkama daug daugiau pinigu negu budavo surenkama anksciau, kodel is situ pinigu nedidinamas lydeku skaicius? ai tiesa skiriami tie milijonai, kad mokslininku buris atliktu tyrimus kokiu zuvu yra kauno mariose ir kokiu truksta.. nors toki pat issamu tyrima butu buve galima atlikt dykai apklausus kauno mariose zvejojancius zvejus. Zodziu pinigai metomi kazkur kur zvejams jokios naudos nera.
Kam ribot lydeku skaiciu iki 3 ten kur kimba 5 ? Nes jei jau eina pagaut 5 lydekas tai tam telkini ju tikrai netruksta ir nereik papildomai saugot. Kitas dalykas kad ivedus 3 lydeku taisykle tie kurie nores tai apeit tiesiog issidalins lydekas jei tarkim zvejos dviese arba tryse. O tas kuris zvejos vienas ir nores apeit taisykle tiesiog pagaves ketvirta lydeka pasiziures kuri maziausia ir ta mes atgal i ezera ir nesvarbu,kad ji jau perlauztu stuburu, bus tas pats pagavus ir penkta. Zodziu pabrango bilietai, padidejo baudos, atsirado nauju idijotisku prievoliu ir mainais uz tai gaunam ne zveju eldorada, o naujus suvarzymus.. nu nepykit, bet kazko nesinori sokinet is laimes ir katuciu plot del to. O del lydekos dydzio tai argumentu neturiu jokiu, tiesiog ziauri man ta prievole verst paleist savo gyvenimo trofeju atgal.. :roll:
omaigad... :superšokas dar tiek kliedesiu surasytu i viena zinute turbut man neteko skaityt.
 #561272   hipy
 16 Bal 2014 21:01
Pfk rašė:dėl trofėjinių žuvų tai čia klausimas įdomesnis. gal kažkokiam laiko tarpui ir vertėtų padaryti taip, kaip siūloma. bet pati "trofėjaus" esmė ir yra džiovinta galva virš židinio.
cia tau taip dabar atrodo, jei nuo gimimo butu kalta i galva, kad "trofejus" tai foto atrodytu kitaip, esme poziuryje...
 #561273   Yozuri
 16 Bal 2014 21:05
Trofėjaus esmė pasigalinėti su reta žuvimi, ją įveikti ir tuo pasigirti kitiems :D Padarai foto ir paleidi. Trofėjaus esmė nėra jį suėsti, o galvą pasikabinti.
 #561276   Wytux
 16 Bal 2014 21:11
Yozuri rašė:Trofėjaus esmė pasigalinėti ... įveikti ir tuo pasigirti kitiems :D Padarai foto ir paleidi. Trofėjaus esmė nėra jį suėsti, o galvą pasikabinti.
Dabar bandau isivaizduot kokio safario medziotojo veida, kai jam tai kas sakytu :roll:

Vieniem noras foto pasikabint, kitiem - galva, tretiems - iskamsa. Gal nereikia lygioj vietoj lygesniu ieskot....
 #561278   SauliusM
 16 Bal 2014 21:13
o prie ko cia safaris? ar medziokles isvis vyksta pagal principa nusovei paleisk?

gerai,kad su grybu rinkimu dar nepalyginai,kur rastu baravyku niekas nepaleidineja.
 #561284   Yozuri
 16 Bal 2014 21:32
Tame ir esmė, kad žūklėje gali rinktis : nudobt ar paleist. Visi nori trofėjų, bet, kad jų būtų stengtis nenori. Už visus 3 balsavau "taip" ir manau, kad viskas čia ok. Esu ir aš galvų pridaręs ir nuo to nesu laimingesnis, požiūris su laiku atėjo.
 #561287   Wytux
 16 Bal 2014 21:34
Yozuri rašė: . Esu ir aš galvų pridaręs ir nuo to nesu laimingesnis, požiūris su laiku atėjo.
va va ... o tas akiu plesymas , kad tu gaidys jei galva pasikabisi atnes tik pasipriesinima, o ne supratima.. ..
 #561289   giedriuzzz
 16 Bal 2014 21:35
O pagal ką tame balsavime rezultatus suves? Nes aš vat babandžiau prabalsuot antrą kartą na ir jokių problemų :roll:
Taip išeina, kad ten gali nors ir 1000 kartų balsuot :roll:
 #561293   SauliusM
 16 Bal 2014 21:40
giedriuzzz rašė:O pagal ką tame balsavime rezultatus suves? Nes aš vat babandžiau prabalsuot antrą kartą na ir jokių problemų :roll:
gali, bet matysis. jei bus daug tokiu, kurie balsuos po kelis kart, tai tiesiog pasikartojanciu asmenu balsavimus atmesim.
plius bus papildoma galimybe palygint, kuria puse palaikantiem yra didesnis polinkis sukciaut :-D
 #561294   Urlys
 16 Bal 2014 21:41
Perskaičiau apklausos anketą ir pasigedau esminio patikslinimo: ar apribojimai imamoms žuvims bus taikomi ir vandens telkiniams kur vykdoma verslinė žvejyba, ar tie patys apribojimai bus taikomi ir verslininkams?
 #561295   SauliusM
 16 Bal 2014 21:44
Urlys rašė:Perskaičiau apklausos anketą ir pasigedau esminio patikslinimo: ar apribojimai imamoms žuvims bus taikomi ir vandens telkiniams kur vykdoma verslinė žvejyba, ar tie patys apribojimai bus taikomi ir verslininkams?
verslininkai upetakiu negaudo, o nuo nauju metu ir lydeku nebegaudys (nu isskyrus Kursmares). o ir siemet lydekas jie tik kelis menesius ir tik berods 6 ar 7 ezeruose tegaudys. nejau spejot pamirst dar nei metu neturincius Mazuronio draudimus?
 #561296   giedriuzzz
 16 Bal 2014 21:46
SauliusM rašė:
giedriuzzz rašė:O pagal ką tame balsavime rezultatus suves? Nes aš vat babandžiau prabalsuot antrą kartą na ir jokių problemų :roll:
gali, bet matysis. jei bus daug tokiu, kurie balsuos po kelis kart, tai tiesiog pasikartojanciu asmenu balsavimus atmesim.
plius bus papildoma galimybe palygint, kuria puse palaikantiem yra didesnis polinkis sukciaut :-D

O pagal ką matysit, kad tai pasikartojančių asmenų balsavimas?
 #561298   SauliusM
 16 Bal 2014 21:47
giedriuzzz rašė: O pagal ką matysit, kad tai pasikartojančių asmenų balsavimas?
o koks tau skirtumas? nu matysim :-D
pagal akies rainele ir pirstu antspaudus :twisted:
 #561300   Urlys
 16 Bal 2014 21:53
Sauliau, kadangi aš laisvalaikį leidžiu pagrinde Kuršmarėse ir jūroj, o be to ne vienerius metus pirkau žuvį iš verslininkų, tai balsavau beveik visur ne, nors labai norėjau balsuoti už :(
 #561387   Pfk
 17 Bal 2014 10:30
hipy rašė:
Pfk rašė:dėl trofėjinių žuvų tai čia klausimas įdomesnis. gal kažkokiam laiko tarpui ir vertėtų padaryti taip, kaip siūloma. bet pati "trofėjaus" esmė ir yra džiovinta galva virš židinio.
cia tau taip dabar atrodo, jei nuo gimimo butu kalta i galva, kad "trofejus" tai foto atrodytu kitaip, esme poziuryje...
esmė yra ta, kad žodis "trofėjus" daugumai žmonių natūraliai asocijuojasi su kažkokiu materialiu daiktu. o požiūris - čia jau mums, žvejams, esmė.
aš asmeniškai nežinau kaip pasielgčiau tokiu trofėjiniu atveju. gerai pasakyta buvo: nereikia lygioj vietoj ieškoti lygesnių. o jei padarys taisyklių pakeitimus - laikysimės jų ir džiaugsimės.
 #561389   SauliusM
 17 Bal 2014 10:34
Pfk rašė: esmė yra ta, kad žodis "trofėjus" daugumai žmonių natūraliai asocijuojasi su kažkokiu materialiu daiktu.
esme yra ta, kad dabar ziuredamas i preliminarius apklausos rezultatus, galiu pasakyt, kad daugumai zmoniu taip tikrai neasocijuojasi ir tamsta metotes is lubu nuleistais teiginiais.
 #561391   Rapolas
 17 Bal 2014 10:35
Gal yra norinčių paneigti, kad atspausdinta ir įrėminta foto yra materialus daiktas :-D
  • 1
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 142
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė