Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #562904   Marius1
 24 Bal 2014 07:15
Su Revo atsargiai. Pats maciau kaip 30 dydzio su 20 gr. klinija praktiskai.
 #562913   dagys
 24 Bal 2014 07:38
Feniksas rašė:Tai kas nors gali pasakyt apie sorona ka. Ar yra geresnis variantas uz tokia kaina tvicingui. Kaip minejau nereikia daug galios ir pns. Nedzigausiu, vartikliu irgi nebus.
Soronas turi galios ir daug svorio, o tau, kaip suprantu, nereikia nei vieno, nei kito. Jei soronas patinka, tai gal bent mažesnį nei 40 dydį žiūrėk.
 #563084   faunderis
 24 Bal 2014 18:25
Tokia bėda nutiko ryobi ecusima priekinis stabdis atsiveržęs buvo ir ikrito į vandenį.Kur galima būtų įsigyt naują?
 #563085   looking4snow
 24 Bal 2014 18:34
Off topic, bet kaip tai apskritai imanoma? Turiu galvoje, juk ten daug atleidus suktusi belekaip lengvai bugnelis ir nei valo nesuvyniotum, nei zuvies patrauktum. To juk neimanoma nepastebeti.
 #563097   faunderis
 24 Bal 2014 19:17
looking4snow rašė:Off topic, bet kaip tai apskritai imanoma? Turiu galvoje, juk ten daug atleidus suktusi belekaip lengvai bugnelis ir nei valo nesuvyniotum, nei zuvies patrauktum. To juk neimanoma nepastebeti.
Pirmas metimas buvo, stabdis atveržtas buvo, arba blogai užsuktas buvo, nuo žioplumo vaistų nėra.
 #563151   PelkiuSenis
 24 Bal 2014 21:00
Nekazka pasiulyt galima, siaip ryobi einamos rites. Tai savo mieste arba Kaune gal kur yra meistru taskai, pas anuos buna metosi ten riciu daliu.
 #563262   ramkis
 25 Bal 2014 09:46
Nueini pas artimiausią pardavėją savo mieste kuris prekiauja Ryobi, ir sakai man reikia to ar ano. Jei nepadeda rašai man į PM kokiai konkrečiai ritei reikia, pamačysiu :D
 #563399   vaitko
 25 Bal 2014 20:27
Arturijus rašė:
edmundaxx rašė:Man čia į "neatidirbtą techniką" panašu. Nes jau taip baisiai valo nesusuks ritė, jei bent koks įtempimas valo būtų... Atrodo, kad "balionai" surinkinėti buvo ir tiek...
Ir valas, ir ritė :gutgut
Va as ta pati turiu galvoje.
Na uzyniota dabar jau turiu duel hardcore 150 metriuku, uzvyniota dabar jau itemptai, valas labai plonytis ir slidus atrodo kitaip nei berkley kuris turejo uzima per ziedelius ir jis vien tarp pirstu jaucias tas pynimas. Bandysiu ryt tikrintis ta savo technika drozdamas Nemuno dambas ziuresim kas cia man gausis... nei zvyno visiems si savaitgali!
 #563438   Sokratas
 26 Bal 2014 07:15
gal kas patartų, kur gaut valo vediklį su varžčiuku tokiai ritei:
P1060924.JPG
 #563439   Feniksas
 26 Bal 2014 07:16
Gudruolis. Visiem nepagaut linki :grin: jei tas duel yra pe tai saugokis visokiu kliuviniu, greit pasizeidzia. Kiti fluorokarbona risa apsaugai
 #563482   Tubausis
 26 Bal 2014 10:37
2 vaitko.
Nufotkink kaip dabar susivyniojo.
Pats turejau exia tai po sezono keiciau vediklio guoliuka, uzt buvo pradejes. Po to dar koki pora trejeta sezonu droziau ir tvicui, ir dzigui mariose.
Gera rite, tik man budavo beda, jei lankeli uzlenki skubedamas sukdamas rite, su daug laisvo valo ant vejo tai valas kartais uzsisukdavo ant stabdzio rankeneles ir nepamacius sito, sekancio metimo metu tos trys keturios vijos nuslysdavo, ko pasekoje skaudi bardza gaudavos. Bandxiau kelt bugneli kuo auksciau, tai ant max aukcio karts nuo karto pasikartodavo ta problema, bet zymiai reciau. Ziurint foto i vala tai atrodo ( gal tik taip atrodo, nes ten isvis kazkaip tragiskai suvyniota), kad bugnelis labai zemai stovi, o tokiu atveju sita beda ant sitos rites garantuota, manau visos barzdos atsiranda del to, kad uzsisuka valas ant stabdzio, gal nepastebejai dar to. Nors valas tai suvyniotas tikrai nenormaliai, ir kaip minejo zmones tvicinant gali isipjaut valas i spule ir mest barzdas...

O barzda painiodamas kartais nenaudoji astriu daiktu, pvz trisakiu?:-)
 #563532   vaitko
 26 Bal 2014 16:06
Tubausis rašė:2 vaitko.
Nufotkink kaip dabar susivyniojo.
Pats turejau exia tai po sezono keiciau vediklio guoliuka, uzt buvo pradejes. Po to dar koki pora trejeta sezonu droziau ir tvicui, ir dzigui mariose.
Gera rite, tik man budavo beda, jei lankeli uzlenki skubedamas sukdamas rite, su daug laisvo valo ant vejo tai valas kartais uzsisukdavo ant stabdzio rankeneles ir nepamacius sito, sekancio metimo metu tos trys keturios vijos nuslysdavo, ko pasekoje skaudi bardza gaudavos. Bandxiau kelt bugneli kuo auksciau, tai ant max aukcio karts nuo karto pasikartodavo ta problema, bet zymiai reciau. Ziurint foto i vala tai atrodo ( gal tik taip atrodo, nes ten isvis kazkaip tragiskai suvyniota), kad bugnelis labai zemai stovi, o tokiu atveju sita beda ant sitos rites garantuota, manau visos barzdos atsiranda del to, kad uzsisuka valas ant stabdzio, gal nepastebejai dar to. Nors valas tai suvyniotas tikrai nenormaliai, ir kaip minejo zmones tvicinant gali isipjaut valas i spule ir mest barzdas...

O barzda painiodamas kartais nenaudoji astriu daiktu, pvz trisakiu?:-)
Sveiki sendien padroziau Nemuno dambeles. Tusciai bet, valas klojamas idealiai dabar taigi rite nekalta. Stebejau savo "technika" nes to anksciau nebuvau dares ir panasu kad beda jr ne tame nes pas mane labiau darbas su rite ir tik siek tiek su kotu t.y. labai nedaug salyginai gaunas to "laisvo valo rinkimo". Taigi visgi manau kad galim daryt isvada kad blogis buvo tas kad valas buvo suvyniotas "minkstai" be itempimo ir del to buvo mano bedeles... beje duel hardcore dedu pliusa del jo slidumo tikrai metas geriau tie patys masalai negu su berkley ir tas zvimbimas dingo per ziedelius. Tai savotiskai net I gera isejo tos nelaimes aisku tik 90 litu gaila ;)

TUBAUSIS - Labai taikliai del tos problemos su stabdziu gavau sendien bent tris kartus tada pradejau kreipt demesi I tai po uzmetimo ir bent keleta kartu to isvengiau. Vel mintyse iskart "blin bugova rite" pasirodo ne man vienam bandysiu pasikelt irgi bugneli cia su saibike ane? Nebus tada kazkokiu kitu side effectu?
 #563540   Feniksas
 26 Bal 2014 16:22
Jei cia apie tas saibas kur virs zvaigzdutes dedas tai geqiau jau nk nedirbt. Jos yra kad valas lygiai su borteliu butu bei nemetytu barzdu.
 #563543   vaitko
 26 Bal 2014 18:17
Feniksas rašė:Jei cia apie tas saibas kur virs zvaigzdutes dedas tai geqiau jau nk nedirbt. Jos yra kad valas lygiai su borteliu butu bei nemetytu barzdu.
Bet daba ir atsiranda rizika barzdu kaip suprantu nes vediklis visai ties borteliu todel kartais uzsimeta valas uz stabdziuko... taip galvojant kilstelejus bugneli I prie pora mm tai turetu vediklis buti kiek zemeliau bortelio tais keliais mm tai gal visai puse b.

Beje kas del barzdu ispainiojimo tai as kerpu vala nafik nei nepavyksta rankomis ispainiot.. nera prasmes su kazkokiais irankiais imho nes ispainiojus vistiek turesi pazeista vala su kuriuo istrauksi is vandens pirsta.
 #563565   Feniksas
 26 Bal 2014 20:58
Ne i vedikli ziurek. Jis nesvarbu, svarbu kad tarpas nebut tarp valo bei bugnelio krasto. But lygus suejimas. Beto vala pakeitei, taigi tiketina jog jau reikia saibom ka pareguliuot. Is pp kai tracer pakeiciau reikejo tvarkyt saibas
 #563623   ramkis
 27 Bal 2014 09:45
bobis rašė:gal kas patartų, kur gaut valo vediklį su varžčiuku tokiai ritei:
P1060924.JPG
paskaityk paskutinį mano postą
 #563637   dafo
 27 Bal 2014 11:21
Ten pas excia ne del vediklio padeties uzsimeta valas ant stabdziuko. Tiesiog ten ta vezle per daug islindus. Jei netingi pasikraptyti, cia gali pasiziureti kaip isspresti ta problema http://fishing.lugansk.ua/forums/index. ... 76.30.html . O jei 2 mm kilstelsi bugneli su saibomis, kaip cia turi sugalvojes, tai rite prades kjoti vala kaip C variante
Paveikslėlis
vaitko rašė: Bet daba ir atsiranda rizika barzdu kaip suprantu nes vediklis visai ties borteliu todel kartais uzsimeta valas uz stabdziuko... taip galvojant kilstelejus bugneli I prie pora mm tai turetu vediklis buti kiek zemeliau bortelio tais keliais mm tai gal visai puse b.
...
.
 #563697   vaitko
 27 Bal 2014 19:02
dafo rašė:Ten pas excia ne del vediklio padeties uzsimeta valas ant stabdziuko. Tiesiog ten ta vezle per daug islindus. Jei netingi pasikraptyti, cia gali pasiziureti kaip isspresti ta problema http://fishing.lugansk.ua/forums/index. ... 76.30.html . O jei 2 mm kilstelsi bugneli su saibomis, kaip cia turi sugalvojes, tai rite prades kjoti vala kaip C variante
Paveikslėlis
vaitko rašė: Bet daba ir atsiranda rizika barzdu kaip suprantu nes vediklis visai ties borteliu todel kartais uzsimeta valas uz stabdziuko... taip galvojant kilstelejus bugneli I prie pora mm tai turetu vediklis buti kiek zemeliau bortelio tais keliais mm tai gal visai puse b.
...
.
Ok jasna. Dekui uz linka. Kita vertus sendien tris valandas atidroziau ir ne kart nebuvo taip nes "turiu omeny" :)
 #563703   vava
 27 Bal 2014 19:25
foto idek mazesne arba kelk tiesiai i foruma
 #563745   looking4snow
 27 Bal 2014 21:56
Jeigu tai neturi jokios itakos zvejybai apart estetinio nepasitenkinimo, tada sakyciau, kad sureiksmini. :grin:
 #563766   Xrapas
 28 Bal 2014 08:15
MaxXMeridiusLT rašė:...Naujoji mano "nasci" gana keistai kloja vala...
Shimano eksperimentai su nauja NASCI valo klojimo sistema kolkas kelia abejonių :? ...
 #563769   MaxXMeridiusLT
 28 Bal 2014 08:31
Xrapas rašė:
MaxXMeridiusLT rašė:...Naujoji mano "nasci" gana keistai kloja vala...
Shimano eksperimentai su nauja NASCI valo klojimo sistema kolkas kelia abejonių :? ...
Ziuresime kaip zvejyboje,man toks idubimas irgi kelia abejoniu,bet jei metant problemu nebus,teks susitaikyt,nes saibuciu pakisimas cia jau nepades:)
 #563779   Ovkas
 28 Bal 2014 08:59
Panašiai kloja senieji Shamanai, skirtingų modelių.
Turiu keleta tokių. Bent man su pintu nedraugauja ir meta kilpas.
Ant tokių naudoju tik mono valą. Bet pasikartosiu, pas mane seni modeliai ir ne nasci ...
 #563781   MaxXMeridiusLT
 28 Bal 2014 09:05
PelkiuSenis rašė:O tai tu bandei su saibomis ir nepadejo?
O kaip saiba gali padeti,cia kloja blogai per viduri,o ne bugnelio pradzioj ar pabaigoje.Tiesa pasakius nedeliojau tu saibu :) laukiu nuomoniu,verta zaist ar ne :)
 #563783   Xrapas
 28 Bal 2014 09:12
MaxXMeridiusLT rašė:... laukiu nuomoniu,verta zaist ar ne...
Jei spjaudysis kilpom- nebent privyniot "guzą" iš valo po ta įduba :donknow' , kartais padeda.
 #563784   MaxXMeridiusLT
 28 Bal 2014 09:16
Bet tikrai nemaniau,kad ne tokia jau pigi shimano rite,taip vynios:( na bent sukti labai jau ji man patogi :)
 #563785   mode85d
 28 Bal 2014 09:26
MaxXMeridiusLT rašė:Naujoji mano "nasci" gana keistai kloja vala,is krastu lyg daugiau,per viduri tarsi duobe.Ar cia viskas normaliai ir as per daug sureiksminu?

https://imagizer.imageshack.us/v2/1034x ... 8/itmz.jpg
Taip, viskas cia normalu. Mano kolega gaudo nasci13 c2000, kolkas labai patenkintas, jokiu barzdu, nors valas ir nesuklotas vienoj linijoj. Rite labai smagi, nors ir keistokai atrodo... . Su saibom net nebandem zaisti nes zvejyboje rite dirba tiesiog idealiai. (0.4 varivas PE). Pats UL naudoju Vanquish c2000s, buvom su kolega pasikeite idomumo delei, tai galiu pasakyti nasci jega.
 #563804   mode85d
 28 Bal 2014 10:55
MaxXMeridiusLT rašė:Bet tikrai nemaniau,kad ne tokia jau pigi shimano rite,taip vynios:( na bent sukti labai jau ji man patogi :)
Kiek ji kainavo tau??
  • 1
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė