Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #566907   alkanas
 10 Geg 2014 07:37
Kleckas1978 rašė:Taip Sauliau sklendziant mikriukui ir nusileidus ant normalaus kieto dugno - akmenukai ir pan... jauciu i ranka 2gr+ mikriuka, bet turi buti idialus oras - be jokio vejalio.
Galiu uzsimerkes pravedima daryti, o ne kaip kazkas raso kliuvinius skaiciuoti.
Parasyk, gali ir pm jei viesai nenori kokiu spiningu, rite ir valas koks, ieskau tokio
 #566941   Lamiglas
 10 Geg 2014 12:11
Tironas rašė:keistas postas ir zmogaus pasiovadinusio Lamiglas :) visu pirma, kodel perki salmo , jei jau taip vadiniesi :)

del plonu sieneliu, pirma karta girdziu, ir apie toki atveji nesu girdejes. O butent musu meistriukas, pirma ka paziuri bet kokio luzio metu, ar nera isplonintos sieneles. taip kad visa tai panasu i lia lia, bilia pavaryt. del salmo riciu nieko nenoriu sakyti. nera jos geros, bet kai perki kazka uz 100-150lt turetum suprasti, kad nera ko ir reikalauti. bet jei brokas tai brokas.
na kaip jau as pasivadinau tai jau mano reikalas , ka pirkti irgi mano reikalas , tai jeigu pasivadinsiu lazdynelis tai tuom ir gaudyti :) iki meistro mano spiningas net nedaejo nes niekas man to ir nesiule , gal zinojo kad beviltiska taisyti nes vistiek lus kas ir atsitiko , kad spiningo sieneles plonokos ypac su tokia gramatura tai faktas , nors tas plonumas dar butu puse bedos , zinau ne viena spininga plonom sienelem ir nieko laiko , ir dar kas liecia Lamiglas tai po mano turetu GL 2 IR ST. CROIXS wild river , Lamiglas certifid pro buvo kazkas tokio ... na visa tai jau praeity , zinau tik viena ,kad nieko neissigalvojau ir nepamelavau , bet salmo spiningu dar turbut ilgai nepirksiu ...
 #566961   Hemisss
 10 Geg 2014 16:17
sveiki, renkuos lengva mikro dziga

http://www.zvejoklis.lt/spiningavimas/1 ... ig-10.html

http://www.zuklys.lt/cat-favorite-blue-bird-3448

pakraciau siandien abu ir neapsisprendziu kuri pasiimti. Kas turit ir naudojat pasidalinkit savo ispudziais.
Gaudysiu daugiausia eserius gumom gal koki mepsiuka ar vobleriuka uzsikabinsiu atitinkamo dydzio
 #567009   giedriuzzz
 11 Geg 2014 05:30
Kleckas1978 rašė:siandien ciupinejau mikrikinius Aiko izabella :gutgut
man kurkas smagesni pasirode nei Bluebirdas ar Salmo
nors mikrikini turiu bet paciam kniedi baisiai isbandyti-isigyti 2,10 varianta.
Vat aš ir šitą žiūrinėjau.
Gal kartais esate ir GOLDEN MEAN SYMPHONIA čiupinėjęs? Katras iš jų smagesnis? Galvojų katrą imt :roll:
 #567019   Saugirdas
 11 Geg 2014 08:34
Ir mano akys krypsta i Aiko Izabella. Tik iki 7gr. :gutgut
Laabai limpa prie rankos. Greitas kotas. Ir mazus vobleriukus gerai laikyt turetu.
 #567092   dusys
 11 Geg 2014 17:48
Hemisss rašė:Favorite Blue Bird 1-7gr.
Toki turiu. esu patenkintas, tik as uz ji mokejau 250 , bet jie dabar kaskaip atpigo.
Mano manymu jis vertas ir tiek kiek as mokejau.
Aiko dar neciupinejau.
Dar gali pasiziureti Daiwa megaforce nuo 1g iki 9g uzmetimo. Nebrangus kotas, bet net uz 300 analogo nerastum.
 #567109   Airis
 11 Geg 2014 19:19
Tioga tikrai smagesnis nei Izabella. Izabella jauciasi,kad blankas is blogesnes anglies,labiau inertiskas.
Dar galit paziureti Favorite Exclusive EXS-732UL-S 2.21m iki 6g. uz tokia kaina ir is tokiu medziagu surinkta ,kad analogu tikriausiai nera siuo metu.
GOLDEN MEAN SYMPHONIA labiau lengvam tvicui,papetakiam,nei mikro dzigui
 #567118   Kleckas1978
 11 Geg 2014 19:58
tioga maziau inertiska, del to kad pats kotas ten grynas laitas (zymiai galingesnis blankas nei eilinio UL koto) tik kad galunele nuo UL uzdeta.
Ir kotu svoriai skiriasi ir t.t.
beje butent iki 6gr izabella man asmeniskai patiko, nes ji kurkas standesne nei trumpiausia-liauniausia iki 5 gr.

nepagalvokit kad peikiu tiogas - paprasciausiai jei kalbeti grynai apie UL tai izabella tikresnis UL kotas nei Tioga.

Favorite liaunuosius ir perciupinejau, bet man asmeniskai Aiko labiau patiko.

Aisku kiek zmoniu tiek ir nuomoniu + kol gyvai neisbandysim prie vandens metimo-jautrumo ir t.t. ir kol vienoj vietoj nesurenki keliu kotu ir nepalygini ju savybiu tol kalbos ir gincai turgaus bobuciu lygio - beprasmiai.
 #567130   Saugirdas
 11 Geg 2014 20:39
Paciupinejau siandien kelis Favorite kotukus, tikrai neblogi. Modeliu neisskirsiu, nes nei vienas dydesnio ispudzio nepaliko. Apie Tioga iki 8g teisybe, jog labiau laitas. Prialgauskas irgi sake, jog tai laitas. Bet su Tioga tik dzigaut. Nemanau, kad su juo gumas galima geriau traukt vidutiniuose sluoksniuose.

Aiko butent Izabella apie kuri mintys sukas iki 7gr turi nemazai "atsargos" buvo ant jo uzdeta 10gr galva ir visai zmoniskai atrode blankas neperlinko labiausiai. Tik idomu, del jo tvirtumo. Iki 6gr jau jautresnis, ta pati 10gr labiau jautes.
Iki 7gr manau galima ir vobleriukus ir sukres pajudint.
 #567163   Kleckas1978
 11 Geg 2014 22:10
Airis rašė:Pats matyt rasai apie tioga iki 8g,o as apie tioga iki 5g.
koks skirtumas - musu nuomones nesutampa ir tiek - nes negali gi visiem patikti butent vienas ir taspats kotas.

nes kaip pvz jei lyginti tioga iki 5gr su kokia ul fineza ar tict ice cube iki 3.5gr tai Tioga tikrai galingesne ir tiek.

Tas pats ir su izabella iki 5gr jei lyginti su tioga iki 5gr tai tioga galingesne is to ir maziau inertiska tioga.

o jei lyginti su galingesnem izabellom tioga? tai niekuom ta Tioga ten nera labiau greitesne.

beje jei izabella lankstesne tai geriau mes lengviausius svorius ir t.t.

beje kotas gali buti labiau inertiskas ir del kitokio blanko konuso, ziedeliu ir blanko sieneliu plonesniu ir t.t. o ne vien del to kad anglis prastesne.

beje man dzn..... nes turiu savo nuomone kad kol gyvai neisbandai tol gincai ir diskusijos vertos VBS.....
::hai-bai
 #567261   Kleckas1978
 12 Geg 2014 15:14
Cia tipo sunki 2,10 ilgio ir 82gr :mėlynvarla
ir nepamirstam koto kaina 200lt :!:

lengviausia finezza 2,21 ilgio svere 84gr :-D kainuojanti nauja 1,500lt

Nu bet as ziuriu zmones jau isvis ismandrejo - nori gauti jau superini kota uz 200lt :-D :-D :-D

Neveltui topiniai kotai ir kainuoja po ~1500lt ir su jais lyginti biudzetini eilini 200lt kainuojanti kota neverta.

Siaip manau tik mum geriau kad atsiranda daugiau biudzetiniu puse velnio kotu... o ne vien visoks slamstas (kaip seniau budavo vien lenkiskos klijonkes UL arba mokek 1000lt uz brendini kota)
 #567270   Saugirdas
 12 Geg 2014 15:56
Kleckas vistiek neatsakete i alkano klausima.
O tarkim jei 4000 rite sverianti 250gr neatrodis baisiai ant koto iki 10gr?
 #567357   Kleckas1978
 12 Geg 2014 20:43
I provokuojancius ir pasiepencius postus nebereguosiu ir nerasinesiu (Alkano atvejis).
Daug cia galima rasyti apie jautrumus ir t.t.
Net rankos pas zmoniu skirtingai jautrios ir t.t.
Ir kas vienam patinka tas kitam gali atrodyti didziausias nesusipratimas.
ir t.t.
Blogiausia tai kad as praktikas - kol nepandau tol nerasau, kad geresnis ar blogesnis, o yra tokiu kurie nieko neciupineja-nebande-nezvejoja, o prisiskaite internetiniu kitu zveju po to gincijas ir bando isaiskinti kad viskas atvirksciai yra ir t.t.
del to cia kaikurie gincai isvis beprasmiai buvo-yra-bus.

del 4000 rites ant koto iki 10gr = tai cia jau kiekvienas pagal save lai sprendzia.
uzrasytas ismetimas ant koto dar nieko nesako, nes priklauso ir nuo koto ilgio ir t.t. + ant kokio avido 76mlxf2 (parasyta iki 10.5gr) kokia lengva shimanke 4000 tai visai normaliai dar atrodytu.

Nors man priimtiniau butu 2000-2500 rite.
 #567472   Kleckas1978
 13 Geg 2014 15:02
O tu matau vis dar neismokai google naudotis :-D

http://aikostore.ru/fishing_rod/111-492.html

Beje mano geri atsiliepimai apie tai kad patiko rankoj palaikius ir pakracius 2,10 ilgio ir 1,5-6gr ismetimo variantas.

Trumpesnis iki 5 gr tai botagas pasirode.

+ nepamirstam, kad koto kaina ~200lt tuo tarpu Salmos Tioga vos ne 400lt. (del to nelabai korektiska lyginti skirtingu kainu kotus)

ai prisiminiau pas Izabella yra problema su ziedeliu kojeliu ilgiais - vienoj vietoj labai jau staigiai nuo ilgos kojeles yra pereinama prie trumpos (bentjau mano akiai tai nelabai patiko), nors kai kaina 200lt tai labai skustis del to gal neverta.

O kaip UL mikrikinis kotas uz 200lt (biudzetinis) variantas tai visai nieko pasirode.

stai jei kalbeti apie 400-500lt (na pripazinkim 400-500lt uz kota jau ne visai biudzetinis variantas bus) - cia manau atsiranda ir didesnis pasirinkimas.

Beje is tu biudzetiniu iki ~200 nelabai kas ir yra - tik visokie Bluebird, Konger, Mikado, Salmo microtech ir t.t. (vienu zodziu lenkiskos klijonkes)
 #567516   Saugirdas
 13 Geg 2014 17:31
O ka Lietuva atstovavo ant ledo? Tik Lietuva, kiek zinau. :ks>
Uztat amerikonai atstovavo "Shark" vos neapsiverkiau suzinojas. :-D
 #568922   Evaldas Z
 19 Geg 2014 22:05
Paporinkit, kuom butu galima pakeist unitra (UNS702ULF) ?
Naudojama buvo:
* eseriu tvicingui vobleriukais iki rigge 56 f deep (kartais ir 7 f deep)
* sapalu gaudymas vobleriukais nedidelese upese
* eseriu gaudymas guma - jig'as 3-7g (max. 10g.) , dropshot'as panasiom gramaturom
Vobleriukams tampyt tai gal ir kiek lengviau rast kazka butu, bet reikia kad kotelis dar ir skambus bei jautrus butu eseri guma ivairiom sistemom erzinant.
Siaip, ner labai degantis reikalas ir i pasiulymus greiciausiai rimciau paziuresiu, jeigu negausiu tokios pat unitros :)
O gal nauja meile is kokios kibirksties isiliepsnos :roll:
 #568923   SauliusM
 19 Geg 2014 22:12
Evaldas Z rašė:Paporinkit, kuom butu galima pakeist unitra (UNS702ULF) ?
Naudojama buvo:
* eseriu tvicingui vobleriukais iki rigge 56 f deep (kartais ir 7 f deep)
* sapalu gaudymas vobleriukais nedidelese upese
* eseriu gaudymas guma - jig'as 3-7g (max. 10g.) , dropshot'as panasiom gramaturom
Vobleriukams tampyt tai gal ir kiek lengviau rast kazka butu, bet reikia kad kotelis dar ir skambus bei jautrus butu eseri guma ivairiom sistemom erzinant.
Siaip, ner labai degantis reikalas ir i pasiulymus greiciausiai rimciau paziuresiu, jeigu negausiu tokios pat unitros :)
O gal nauja meile is kokios kibirksties isiliepsnos :roll:
finezza tubular vienareiksmiskai sakyciau.
o kas unitrai nutiko?
beje, sestadieni netycia eyecon teko paciupinet is st.croix. nu toks visai idomus ekonominis variantas. tiesa specifikacijos tai uzrasytos visai tokios pat kaip berods tavo turimo avido 7'6'' ugies,iki 3/8 uzmetimo. nu bet ne toks ziaurus tas eyeconas pasirode kaip avidas.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė