Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#56604   lauris u
 08 Bal 2008 21:15
Gal zinot kur kaune rasti Dorado vobleriuku ? :roll:

#56616   audrutis
 09 Bal 2008 06:42
Romados prekiauja Doradais, bent jau Panevezyje, bet pagal ideja ir Kaune turetu

#56620   Mike
 09 Bal 2008 07:46
lauris u rašė:Gal zinot kur kaune rasti Dorado vobleriuku ? :roll:
Karo ligoninės gatvėje Kaune.

#56947   lydekiukstis
 10 Bal 2008 18:34
blight rašė:Lydekiukstis jei apsilankysi Zukly duok zinia, kaip ten ar yra kas naujo, nes reiktu dar ir man keleto Rapalos CD ;-)
Zukli neapsilankiau, bet siandien po paskaitu uzsukau i "Zvejo sala" Ir ka- nors isdestyti vobleriai po visa parduotuve, bet...Countdown'u yra. Ir net nemazai, visa gama praktiskai, taip kad... :roll: Pagriebiau salaciam FH spalvinima ;-) O ir kitu modeliu uztektinai, gaila kad isdestyti ne vienoje vietoje visi.

#56997   zhaltys
 11 Bal 2008 08:07
lydekiukstis rašė: Zukli neapsilankiau, bet siandien po paskaitu uzsukau i "Zvejo sala" Ir ka- nors isdestyti vobleriai po visa parduotuve, bet...Countdown'u yra. Ir net nemazai, visa gama praktiskai, taip kad... :roll: Pagriebiau salaciam FH spalvinima ;-) O ir kitu modeliu uztektinai, gaila kad isdestyti ne vienoje vietoje visi.
o FH tai čia koks? neradau tokio :(
Paveikslėlis

#57021   Vegys
 11 Bal 2008 12:21
Xrapas rašė:Peržiūrėjau Rapala's, yra pasirodo nemažai dar ir made in Finland :)
Siandien pirkau Rapala Countdown - "Made in Finland". Rivagryje yr. Dar nemazai yra ir "Made in Ireland". Parodziau pardavejui - nustebo :)

#57025   Skumbrotas
 11 Bal 2008 13:11
Vegys rašė:
Xrapas rašė:Peržiūrėjau Rapala's, yra pasirodo nemažai dar ir made in Finland :)
Siandien pirkau Rapala Countdown - "Made in Finland". Rivagryje yr. Dar nemazai yra ir "Made in Ireland". Parodziau pardavejui - nustebo :)
O jūs tuo tikit :?: :grin:

#57031   Vegys
 11 Bal 2008 13:42
Skumbrotas rašė:O jūs tuo tikit :?: :grin:
Manyciau neturetu apgaudinet, ale ka as zinau ... :roll: Juk ant kitu tai raso kad "Assembled in Estonia". Kam tada vienur vienaip, kitur kitaip rasyt ? Pagal info ju puslapyje, jie turi gamykla ir Suomijoje, ir (tik nezinau ka ten gamina).
Skumbrotas, o gal tu zinai daugiau ir papasakosi kaip cia viskas yr ?

#57032   lydekiukstis
 11 Bal 2008 13:43
Man rodos jau nebegaminamas sis spalvinimas :neutral: Taip kad dziaugiaus kaip vaikas ( nors toki save ir laikau) rades parduotuveje :-D
http://cgi.ebay.com/Rapala-Coutdown-Cra ... dZViewItem
Nuotraukoje kazkaip per daug gelsvas. Siaip pilksvas su samanine nugarele ir melsva bei rusva juostelemis. Bet siaip salaciam puikiai tinka daugelis kitu spalvu : BLM, PD, RT, o vidurvasari kai saule net HS :shock: Oi, to salacio niekada nejo ir nes perprast...

#57042   Skumbrotas
 11 Bal 2008 14:05
Vegys rašė:Skumbrotas, o gal tu zinai daugiau ir papasakosi kaip cia viskas yr ?
Galiu pasakyti kaip yra daroma. Mūsų firmos pagaminti ir į Švediją keliaujantys baldai visi yra pažymėti "made in Sweeden" - konsultavaus muitinėj (kad kada nebūtų kokių nemalonumų) dėl to. Paaiškino - yra kontroliuojamas tik užrašas "Made in EU", jis negali būti lipdomas ant trečiose šalyse pagamintų daiktų. Visi kiti yra niekiniai, tik gražūs lipdukai. ES šalyse pagaminti (arba surinkti, arba kitaip čia vietoje įdėta bent 40% jo vertės) ir ES rinkoje pardavinėjami gaminiai gali būti žymimi kaip nori, tiek ir pagaminusios pusės, tiek ir pirminio pirkėjo šalies pavadinimu. Tad ir tas "made..." dažniausiai parašomas toks, koks turi didžiausią autoritetą galutinio pirkėjo akyse.
Esu ardęs "Bosh" firmos įrankius "made in Germany" - neradau nei vieno mazgo pagaminto Europoj...
Tik norvegai yra įvedę šiokią tokią tvarką - ten "made in Norway" galima dėti tik ant tikrai Norvegijoj pagaminto daikto, o visi gudručiai "gaminantys" norvegiškas prekes kokioj Kinijoj teturi teisę dėti tik trumpą "Norway"... :grin:

#57050   Vegys
 11 Bal 2008 14:23
Skumbrotas rašė:Tad ir tas "made..." dažniausiai parašomas toks, koks turi didžiausią autoritetą galutinio pirkėjo akyse.
Cia nesiginciju. "Made in Finland" yr didesnis autoritetas nei kad "Assembled in Estonia". Tik klausimas vistiek islieka - kodel tada ta uzrasa "Made in Finland" deda ne ant visu, o tik ant kai kuriu ? Kam tada deda tuos "Made in Ireland" ? :roll:

O ka des, kai gamins Rusijoje ? :) Kazin, ar rusu gaminiai bus tik Rusijos rinkai ar ir mums ? :roll:
The restructuring of the Group’s European lure manufacturing included the downsizing and, in April 2008, closure of the Irish lure factory and move of production volumes from Estonia to the new factory in Russia.
http://www.rapalaworld.com/ir_page.php? ... kxeA%3D%3D

#57051   Skumbrotas
 11 Bal 2008 14:38
Parašiau kaip yra, o kas ir kodėl nesiimu tyrinėti. Man asmeniškai vienodai rodo kas užrašyta, nes niekas neprivers tikėti kad tokie šūdniekiai gaminami Suomijoj, kur rankų darbas itin brangus. Ten darbo laikas užtrunkamas įverti kabliukui į kilpelę kainuoja daugiau nei pats vobleris. Turiu mintyse gamyklinę kainą, o ne tą kur pas mus parduotuvėje.

#57068   Xrapas
 11 Bal 2008 17:58
Skumbrotas rašė:...O jūs tuo tikit :?: :grin:
Keli yra jau kokių 18 metų senumo, estam tada dar Rapala surinkimas net nešvietė :-D

#57076   Skumbrotas
 11 Bal 2008 18:24
Xrapas rašė:
Skumbrotas rašė:...O jūs tuo tikit :?: :grin:
Keli yra jau kokių 18 metų senumo, estam tada dar Rapala surinkimas net nešvietė :-D
Prieš 18 metų europiečiai ir dantų krapštukus gaminosi patys...
Nepaklyskim laike ir erdvėj :-D

#57472   blight
 14 Bal 2008 20:53
Vitolis rašė:Audruciui,
Voblikas, kuriuo buvo sugauta Mekne: O voblikas Lenku Rapa .http://pilker.pl/index.php?p220,wobler-209-lep Turiu jau nuo pernai. Kad butu labai kibus, nepastebejau. Gal del to, kad retai naudoju.
Jei cia apie Senuko mekne, tai :n.nee: Vitoli, ten Salmo Tiny spalva BT (zinau nes pats nupirkau), o jis tikrai kibus, jau pernai man labai patiko.
http://www.totalfishing.ro/salmo-tiny-i ... p-161.html
O prie to paties, Vitoli man pasirode idomus fotkej kur shapalus gaudei Siek-M, geltonai juodas vobleriukas. Niekur tokio dazymo nemaciau. Gal galima ish arciau paveizet? :roll:

#57475   Vitolis
 14 Bal 2008 21:05
blight rašė:
Vitolis rašė:Audruciui,
Voblikas, kuriuo buvo sugauta Mekne: O voblikas Lenku Rapa .http://pilker.pl/index.php?p220,wobler-209-lep Turiu jau nuo pernai. Kad butu labai kibus, nepastebejau. Gal del to, kad retai naudoju.
Jei cia apie Senuko mekne, tai :n.nee: Vitoli, ten Salmo Tiny spalva BT (zinau nes pats nupirkau), o jis tikrai kibus, jau pernai man labai patiko.
http://www.totalfishing.ro/salmo-tiny-i ... p-161.html
O prie to paties, Vitoli man pasirode idomus fotkej kur shapalus gaudei Siek-M, geltonai juodas vobleriukas. Niekur tokio dazymo nemaciau. Gal galima ish arciau paveizet? :roll:
Persiprashau, tu teisus. Senatve zinai, gerai neinziurejau nuotraukoj. Tai ir tu Audrut dovanok, kad suklaidinau. Taciau paskubejau ir klaidingai nurodziau. O tas mano, tai Siek-m Gupik GU3F-50
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... &kind=3072

#57508   spiridonas
 15 Bal 2008 07:09
del rapalos vobleriu ir gamyklu.
Kiek zinau yra 3 (jau bent buvo) fabrikai. Suomijoje, Airijoje- jame, nusisypsojo laime ,apsilankyti, bet deja tik is isores ir paziureti pro langus i vidu. fabrikas pastatytas viduri lauku, netoli vandenyno uz kaimelio kuriame apie 10 namu ir 2 barai :-D ( biski nustebino) pavadinimas RAPIRA.
Na ir Estijoje. Is man matyto asortimento, yra teke ciupineti tiek suomijoje tiek airijoje tiek estijoje rinktus voblerius. surinkti suomijoje ir airijoje dezutese turejo brosiurele apie mazga, kuriuo risamas vobleris ir kita asortimenta. suomiska paskutini karta maciau ganetinai senai, airisku dar turime. net sudejus vienodo modelio , skirtingu saliu, voblerius jie siek tiek skiriasi spalvine gama. kaina taip pat skiriasi gana zenkliai.

#57558   žVYNAS
 15 Bal 2008 10:09
Paskutiniu laiku labai nuvilia mazuju salmo vobleriuku liezuveliai, luzta kaip ...... , ir tu paciu Tiny ir Hornetuku :cry:

#57614   lauris u
 15 Bal 2008 15:52
MAN tai vienas hornetukas perpus perluzo :-D kai traukiau is saku

#57758   upelis
 16 Bal 2008 16:32
Vegys rašė:
Xrapas rašė:Lazdynuose nuo "bukaškių" akys raibsta :lol: , dėl šapalautojų ir upėtakininkų tikrai pasistengta...
Dekui uz info - reiks uzsukt :) Ta parduotuvele man visai patinka, tik vienas minusas - toli nuo darbo/namu ....
Kurioj čia vietoj ta parduotuvė?

#57759   Vegys
 16 Bal 2008 16:35
berods kad Erfurto g. 10, Vilniuje.

#57761   upelis
 16 Bal 2008 16:39
Vegys rašė:berods kad Erfurto g. 10, Vilniuje.
Ačiū.

#58026   spiridonas
 18 Bal 2008 20:15
Paveikslėlis
pavasari kanaluose, kad ir prie tenenio upes, pagautose lydeku skrandziuose daznai buna arba varles arba peliukščiai. Manau šis STRIKE PRO turetu sudirbti....jei iš viso dirbs :shock: :roll:

#58050   DainiusM
 19 Bal 2008 15:09
Man atrodo, kad jis galetu buti nors ir masineles formos, svarbu jo darbas, darbas su juo ir jo spalva :)

#58083   Rimasx
 19 Bal 2008 23:02
lydekiukstis rašė:
blight rašė:Lydekiukstis jei apsilankysi Zukly duok zinia, kaip ten ar yra kas naujo, nes reiktu dar ir man keleto Rapalos CD ;-)
Zukli neapsilankiau, bet siandien po paskaitu uzsukau i "Zvejo sala" Ir ka- nors isdestyti vobleriai po visa parduotuve, bet...Countdown'u yra. Ir net nemazai, visa gama praktiskai, taip kad... :roll: Pagriebiau salaciam FH spalvinima ;-) O ir kitu modeliu uztektinai, gaila kad isdestyti ne vienoje vietoje visi As ir radau akropolije Rovanoj FH [/img]

#58635   Xrapas
 25 Bal 2008 12:25
Turiu keletą panašių spalvinimų ("pieniškų") vobleriukų. "Stikliniai" ir pusiau skaidrūs pasiteisino, ir neblogai, bet iš tokių "albinosų" per keletą sezonų tik vieną kart kažkas atsargiai grybštelėjo Dorado Lake. Jau niežti rankos kaip nors patiuninguoti, pamarginti :-D ...tik ar verta?
Ar esat bandę tokių spalvinimų?

Paveikslėlis

#58643   senelis
 25 Bal 2008 12:42
Xrapas rašė:Turiu keletą panašių spalvinimų ("pieniškų") vobleriukų. "Stikliniai" ir pusiau skaidrūs pasiteisino, ir neblogai, bet iš tokių "albinosų" per keletą sezonų tik vieną kart kažkas atsargiai grybštelėjo Dorado Lake. Jau niežti rankos kaip nors patiuninguoti, pamarginti :-D ...tik ar verta?
Ar esat bandę tokių spalvinimų?
O tai su vandeniui atspariu markeriu patiuningavus,kai pabosta su spiritu nuvalau ir vel kaip is krautuves :roll:

#58647   Xrapas
 25 Bal 2008 13:17
senelis rašė:...kai pabosta su spiritu nuvalau ir vel kaip is krautuves...
Ir dėmių nelieka? Vieną žaliai/raudonai išmarginęs buvau, spalviklis vistiek tiek įsigėrė, kad nuvalius geltonai rudi plėmai liko- akurat "kamufliažas" :-D . Kibo, tiesa, ir ant tokio, bet dabar kažkur Bagdanonių dugne trūnyja.

#58856   upelis
 28 Bal 2008 16:48
Jei kam įdomu, šiandien Abu Partneriai parduotuvej (laisvės pr.) FRENZY vobleriam akcija - 2 už 1 kainą.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė