Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #570048   tidass
 24 Geg 2014 23:17
as studijuoju Girionyse :) o iki mariu kranto nuo ju vos keli simtai metru. Beja, siandien karosai kibo puikiai, bet tik ~2-3 valandas pavyko uzlaikyti ta bureli, toliau kazkur dingo, ir nei barkst kokias 3 valandas, susikroviau ir parpedinau namo :)
 #570144   gerulis19
 25 Geg 2014 21:01
tidass rašė:as studijuoju Girionyse :) o iki mariu kranto nuo ju vos keli simtai metru. Beja, siandien karosai kibo puikiai, bet tik ~2-3 valandas pavyko uzlaikyti ta bureli, toliau kazkur dingo, ir nei barkst kokias 3 valandas, susikroviau ir parpedinau namo :)
kokiam gylis kur gaudej?buwau mariose per nakt taj para kibimu tik maciau:)
 #570148   ilmaras
 25 Geg 2014 21:19
Is penktadienio i sestadieni buvau Kapitoniskese.Nakti 0 kibimu .Nuo 7 iki 11 val.sugavau 6 karosus.
 #570174   tidass
 25 Geg 2014 23:53
sedejau cia: http://maps.lt/map/default.aspx?lang=lt ... tops,zebra

Siaip, pati zvejyba buvo sportiska tokia :) Pats isitikinau, kaip vietiniai cia zvejoja, ir ka jie galvoja - kai zuvis nekimba.. atejom su vienu zveju praktiskai vienodu laiku (pensininkas kazkoks). Na ir ka, jis uzsidejo kelias meskeres, ant kiekvienos po pora kabliu, su 10 cm pavadeliais, nusveite kazkur i viduri kiek istenge, prisedo, ir gere alu.. :/braj;
As taipogi, susimaisiau jauka raudona traperiuka (labai daug kas rekomendavo isbandyt), biskuti smulkintu kukuruzu, perliniu, kvieciu, viska perbraukiau per sieteli ir susirises pradejau jaukinti vienam taske. Startui 6 geros karmuskes, ir laukiu... ~1.5h visiskai be kliovo, o seniokui tuo tarpu vienas kitas pakimba.. Nu ir vienu metu kai prasidejo kibimai man, tai net nespedavau padeti fyderiuko ant "ragatkes", jau galiukas eina i vandens puse, purtos, teliskuojas.. :) kai aprimsta - vel ~5 karmuskes sumetu - grizta neuzilgo burelis, vel gerai kimba. tai sugavau 22 vnt, didziausias 520g, svere viskas smarkiai virs 5 kg, atsirinkes si bei ta paleidau ;;yel vienu metu kaip nurimo kliovas taip nurimo.. permeciau i ~0.5 m gyli, visai i kita puse nei zvejojau, tai dar keleta kliovu sulaukiau nesertoje vietoje, ir keleta isprasiau i kranta.. Esme kaip supratau - jei yra burelis, reikia uzlaikyti ji, nes kitaip kibs su pertraukom, o nekimbant nepatingeti ju paieskot net neseriant, pataikysi ant burio - vistiek kibs.
 #570408   Liksime
 26 Geg 2014 20:16
Sestadieni mariu aukstutineje dalyje kur Nemunas iteka, Kruonio kranto puseje paugeje karosai gerai eme. Masalas: dzikas + kukuruzas, dzikas + zirnis, sliekas. Visi buvo pagauti tik ant slieko. Zvejota nuo 7 iki 13 val.
Baiges sliekai - baiges zvejyba. Ko niekad ner buve taip :) Visada likdavo, kad tekdavo ispilt i telkini.
 #571849   ilmaras
 02 Bir 2014 20:37
Niekas neraso,gal ,kad nekimba.Per savaitgali 2 zvejybos,Kapitoniskes ir Grabuciskes ,0 zuvu saskaitoje.
 #571898   suppyx
 03 Bir 2014 09:03
šį savaitgalį padariau žvalgybinę kelionę aplink Kauno marias(~150km susukau), tai 5 vietose niekas negaude, buvo, kas turėjo pagavę 2-3 karosus...
 #571911   TITANIC
 03 Bir 2014 10:43
Praita savaitgalį netoli Kadagių slėnio.
Masalas dzikas,sliekas,
Prikabinti failai
karšis.JPG
karšis.JPG (124.76 KiB) Peržiūrėta 6639 kartus(ų)
aš.jpg
aš.jpg (115.13 KiB) Peržiūrėta 6639 kartus(ų)
 #571915   vava
 03 Bir 2014 10:59
tai placiau papasakok apie tokia zukle
 #571918   Sokratas
 03 Bir 2014 11:02
TITANIC moka žvejoti, tik jop, būt įdomu sužinot plačiau, ant ko?, po kiek?, kodėl> ... ir dar nemažai dalykų :)
 #572066   TITANIC
 03 Bir 2014 21:13
Na tai,ką čia ir papasakojus. Sugalvojau per naktį pažvejot. Savaitgali buvo žiauriai karšta galvojau,kad be reikalo atvažiavau prie marių,nes kas gali tokioje kaitroje kibti. Kas keisčiausiai tai kad kiek teko ankščiau žvejoti naktį,tai kad vakare buves šioks toks kliovas atėjus nakčiai aprimdavo arba išvis dingdavo. Gal kad žvejybos vietos būdavo gilios,todėl nakties metu žuvis pasitraukia į sėklius. Vis dėlto, kaip bebūtų šį syk nors naktį ir buvo kaškoks kliovas,bet toks jautrus ir atsargus,kad atėjus prie meškerių signalizatorius liaudavosi pypsėjas. Kartais net užknisdavo toks scenarijus atsisėdes ant kėduties galvoji snustelsi pusvalandį ir kaip taisyklė pradeda pyp,pyp.pyp galvoji tegul,bet kaip beždžionėlė šauną į viršų visos mintys apie miegą išgaruoja ir leki prie meškerių prilėkus atrodo,kad visai kliovo nebūta,kaip palikai bezdžione taip ir stovi.Aišku tai gali įtakoti,kad meškerės buvo pastatytos vandenyje ir kol atbėgi per vandenį žuvis išsigąsta viso garso,o naktį gal tampa jos daug atsargesnės nei dieną,nes šviesos paros metu,tai,kad ir šokti gali į vandenį bombos stilium kibimui įtakos tai neturės.
Jei kalbant apie mąsalus tai žvejojom ant slieko dziko ir pūsto kviečio sumuštinio.
Vieta tai kaip minėjau tiksliai aš jums neįvardinsiu žodžiu netoli kruonio elektrinės tik kad kitame krante netoli Arlaviškių.
P.S. Netikėjau kaip sako žmonės kad Kruonio elektrinė kilnoją marių vandenį,bet pačiam teko įsitikinti naktį numetu meškerią į kairę pusią,o po kiek laiko žiūriu,kad valas nutyses į dešinią pusę,kiek žinau,kad Kruonis tamsios paros metu traukia vandenį ir pildo viršutinį baseiną. Atsikėles iš ryto dar labiau įsitikinau,nes maždauk metro ar pusantro vandens nebeliko iš vakaro buvom sultis palike vandenyje,kad nesurūktu,o ryte jie stovėjo sausumoje. Tai tiek ir bųtų įspudžiu iš naktinės žvejybos.
 #572070   Sokratas
 03 Bir 2014 21:24
puikus aprašymas, klausimų nebekyla man :)
 #572107   TITANIC
 03 Bir 2014 22:41
Tik vat man bekuriant teksta kilo toks nusistebėjimas,kad Kruonis turi vis dėl nemaža įtaka Kauno marioms.
 #572111   ubuntu
 03 Bir 2014 23:04
kruonis siurbia vandeni is kauno mariu i savo rezervuara ir esant elektros trukumui pradeda leisti vandeni (i kauno marias) is sukaupto rezervuaro taip gamindamas elektra. Tad itaka daro didziule, praktiskai panasiai kaip ir kauno HE.
 #572120   vyrgaz
 04 Bir 2014 06:09
TITANIC rašė:......meškerės buvo pastatytos vandenyje.....
Šito aš niekaip nesuprantu- negi valo neužtenka kad meškere krante pastatyt :?: :shock: Ir koks malonumas visą naktį čebatuose murksot.. :roll:
 #572125   vava
 04 Bir 2014 07:37
gal ten krantas siauras ar slaitas koks statesnis??? del ir stato vandenin.... bet tik spelioju
 #572126   eitwydas
 04 Bir 2014 07:44
Kad as pastebejau, kad kauno mariu zvejai LABAI daznai stato 2metrus nuo kranto i vandeni meskerykocius. Tikrai nezinau ir neklausiau tokio tikslo, nes krantai ten kur zvejoju tikrai normalus buna ir as su savo fideriuku net botu neimu, metu nuo kranto ir dedu meskere ant kranto. Cia kazkoks virusas det i vandeni, maciau praeitais metais kai biciuka gal kokia 15metru nuo kranto dejo meskeres, nu logikos as cia nerandu :ks>

Sian vaziuosiu turbut per naktele pasedet gal kazkas ir ketino ir nori kompanijos, nes varau vienas :/braj;
 #572148   suppyx
 04 Bir 2014 09:25
eitwydas rašė:Kad as pastebejau, kad kauno mariu zvejai LABAI daznai stato 2metrus nuo kranto i vandeni meskerykocius. Tikrai nezinau ir neklausiau tokio tikslo, nes krantai ten kur zvejoju tikrai normalus buna ir as su savo fideriuku net botu neimu, metu nuo kranto ir dedu meskere ant kranto. Cia kazkoks virusas det i vandeni, maciau praeitais metais kai biciuka gal kokia 15metru nuo kranto dejo meskeres, nu logikos as cia nerandu :ks>

Sian vaziuosiu turbut per naktele pasedet gal kazkas ir ketino ir nori kompanijos, nes varau vienas :/braj;
Šį penktadienį per naktį ir iki šestadienio 12h galiu lėkti, jeigu kas i kompanija galima pasiplanuoti :)
 #572165   vyrgaz
 04 Bir 2014 10:07
vava rašė:gal ten krantas siauras ar slaitas koks statesnis??? del ir stato vandenin.... bet tik spelioju
Tai kad KM įprasta net puikiam krante su plačiu pliažu donkes su pypsikais statyti vandenyje- kiek suprantu užbrenda kad toliau užmest.. :?
 #572172   eitwydas
 04 Bir 2014 10:31
vyrgaz rašė:
vava rašė:gal ten krantas siauras ar slaitas koks statesnis??? del ir stato vandenin.... bet tik spelioju
Tai kad KM įprasta net puikiam krante su plačiu pliažu donkes su pypsikais statyti vandenyje- kiek suprantu užbrenda kad toliau užmest.. :?
Tai, kad jie brenda iki pazastu, meta tada dar sugryzta beveik iki kranto ir vistiek ant vandens donkes stato, vistiek juk eini i kranta pora metru :lol:

Beje, uzvakar buvau slienavoj porai valandu atsisest. Privaziavo pencininkas sako kaip kliovas na paaiskinau, kad tika atvariau. Tai sako sunau ka tu cia zvejoji, riek brist iki liemens ir mest juk nieko cia neuzmeti nuo to kranto ir paporino mane, kad nieko nepagausiu. Paporinau, kad ana savaitgali taip zvejojant norma sugaudziau karosu tai supratau, kad nepatikejo :grin: Ai dar paporino apie veja menuli ir visus kitus reiskinius pagal ka nustate jog siandien nieko nepagausiu ;-var-var.
 #572186   suppyx
 04 Bir 2014 11:52
eitwydas rašė:
vyrgaz rašė:
Tai, kad jie brenda iki pazastu, meta tada dar sugryzta beveik iki kranto ir vistiek ant vandens donkes stato, vistiek juk eini i kranta pora metru :lol:

Beje, uzvakar buvau slienavoj porai valandu atsisest. Privaziavo pencininkas sako kaip kliovas na paaiskinau, kad tika atvariau. Tai sako sunau ka tu cia zvejoji, riek brist iki liemens ir mest juk nieko cia neuzmeti nuo to kranto ir paporino mane, kad nieko nepagausiu. Paporinau, kad ana savaitgali taip zvejojant norma sugaudziau karosu tai supratau, kad nepatikejo :grin: Ai dar paporino apie veja menuli ir visus kitus reiskinius pagal ka nustate jog siandien nieko nepagausiu ;-var-var.
Tai ar pagavai?
 #572220   eitwydas
 04 Bir 2014 14:33
Tai ar pagavai?
Taip :/braj;

Kiek dedat skystos melasos i tarkim 2kg pasaro ? :roll:
 #572229   suppyx
 04 Bir 2014 14:55
eitwydas rašė:
Tai ar pagavai?
Taip :/braj;

Kiek dedat skystos melasos i tarkim 2kg pasaro ? :roll:
Aš tikiuosi šis savaitgalis bus ir man sėkmingesnis :)
 #572439   eitwydas
 05 Bir 2014 12:08
Arlaviskes - 15karosu. Kokie ~9-10 sukibo iki sutemu ~23h. Kai sutemo tik 1karosa istraukiau ir paskui paryciais dar sukibo likusieji. Idomu ta naktine kai nakti nekimba :lol: O siaip zuvis vaiksto, pasigaut laisvai galima. Buvau isigandes pries vaziuojant, nes visi kaip susitare, kad nekimba ir nekibs dar svaite laiko. ::hai-bai

Beje, sukibo viskas ant dziko kuoksto. Nei sliekas, makaronas, popkornas ar pop-up`as koks neveike
 #572656   TITANIC
 05 Bir 2014 21:45
Bet vat keista kodėl naktį,kibimas apstoja? Aš ir tokį reiškinį pastebėjau.
 #573500   Edga5251
 09 Bir 2014 21:50
Sveiki, o kaip ties grabučiškėm kur ta eikštelė krantai? ar zvejoja ten kas su dugninem? ruosiuosi savaitgali gal vaziuot ten pabandyt pirma syki, tai vat google maps padejo sia vieta rast su aiskiu privaziavimu ir idomu ar verta ten bandyt? :roll:
 #573511   eitwydas
 09 Bir 2014 22:27
Kolega buvo si savaitgali. Tai sake normaliai karosu pagavo, bet paklausio jo ar ten ant tos seklumos ir gaudo, nes ten gan didele sekluma tai sake jog 30metru dar kokia nubrisdavo, kad uzmest :lol: Man tai jokio malonumo nesuteikia tokia zvejyba :neutral:
 #573735   Edga5251
 10 Bir 2014 18:30
eitwydas rašė:Kolega buvo si savaitgali. Tai sake normaliai karosu pagavo, bet paklausio jo ar ten ant tos seklumos ir gaudo, nes ten gan didele sekluma tai sake jog 30metru dar kokia nubrisdavo, kad uzmest :lol: Man tai jokio malonumo nesuteikia tokia zvejyba :neutral:
nu manau tikrai jokio malonumo tokia zukle, reikia vaziuot ir ieskot tuomet kur zvejai sedi aplink marias, normalesniu vietu susirast :?
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 63
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė