Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS

#57034   Vitolis
 11 Bal 2008 13:53
tomoshius rašė::roll: kazkaip derebule pasitikejimo del ilgaamziskumo nekelia :shock:
Pvz. Uoshviui mano shi menesi sukanka 101 metukai. Jo tevu namas dar tebestovi.Ji pardave neperseniausiai miestieciams poilsiui. Sienos ish drebules sienoju, neapkaltos niekuo ir neimpregnuotos. Uoshvis sake, kad nama state jo tevai tik apsivede, kai jiems buvo po 25 metus. Va tau ir neilgaamzis medis.

#57039   Vegys
 11 Bal 2008 14:02
tomoshius rašė::eek: Tiesa gerb.kaliegos gal galetumete paaiskinti viena dalyka-kam pirkti medine uz 1500 lt. jei uz 2000 lt. iseina nauja plastikine? :neutral:
Plastikine per lengva, ja lengva pavogti. O medine sunki - ja ir pavogt sunkiau. :)

O jei rimtai - tai ir as sunkei suprantu, kaip galima moket tokius pinigus uz medinuke ...

#57048   Skumbrotas
 11 Bal 2008 14:20
Vitolis rašė: Pvz. Uoshviui mano shi menesi sukanka 101 metukai. Jo tevu namas dar tebestovi.Ji pardave neperseniausiai miestieciams poilsiui. Sienos ish drebules sienoju, neapkaltos niekuo ir neimpregnuotos. Uoshvis sake, kad nama state jo tevai tik apsivede, kai jiems buvo po 25 metus. Va tau ir neilgaamzis medis.
Galiu duoti kitą pvz. Brolio sodyboj stovi senoviška klėtis, įtraukta į saugomų objektų sarašą. Stogas buvo dengtas drebulinėm skiedrom, bet kadangi tas stogas jau buvo nuo prieškario metų, pradėjo leisti. Remontuoti paminklosaugininkai leido tik tokiom pačiom skiedrom. Brolis užsakė lentpjūvėj, pripjovė jam (ne priskaldė :!: ) tų atseit skiedrų, uždengė stogą ir tas stogas po 3-4 metų supuvo...
Drebulę, norint kad ji ilgai tarnautų, reikia mokėti ir apdirbt. Abejojiu, kad tie šiandieniniai laivadirbiai lentas skaldo - tikriausiai paprastai supjauna ir viskas. Tai nėra tas pat.

#57054   litovcas
 11 Bal 2008 15:58
Vegys rašė:
tomoshius rašė::eek: Tiesa gerb.kaliegos gal galetumete paaiskinti viena dalyka-kam pirkti medine uz 1500 lt. jei uz 2000 lt. iseina nauja plastikine? :neutral:
Plastikine per lengva, ja lengva pavogti. O medine sunki - ja ir pavogt sunkiau. :)

O jei rimtai - tai ir as sunkei suprantu, kaip galima moket tokius pinigus uz medinuke ...
O jei rimtai yra keltas dalyku del apsisprendimo kokia valti jamti;
1. Plastikines vagia. Is tikro teisybe, kad lengva, dviese atvaziavo ant stogo raz ir aleliuja.
2. Norint to isvengti reikia arba tureti prie pat ezero nama ir kleti, kad jame butu galima ja paslepti, arba tureti priekaba ir veziotis pastoviai kazkur ir slepti kokiam garaze.
3. Plastikiniu valciu kaina apie 2000 lt, tai nezinau matyt kokio 2 m ilgio. Domejausi siuo klausimu, tai mazdaug 2500 lt kainuoja 2,6 m valtis su vieno sluoksniu plastiku.
4. Galimybe butu gal ir PVC jamti pripuciama, taciau kainos jomajo. Kuo didesne tuo brangesne. Siuo atveju sakykim isigijus PVC yra poreikis pastoviai pakuoti, pusti, valyti ir t.t. Daug laiko pasiruosimui ir tvarkimui.
5. PVC valciai norint ja vezioti neisleista, taip pat reikalinga preikaba arba garazas. Visa tai kainuoja.

Reziume: medine valtis 4,6 m.~1000-1500Lt ir viskas.(cia beto telpa laisvai tryse)
PVC ~ normali~ nuo 3500 lt (jeigu galvoti apie du zmones), tvarkimas, plius preikaba, plius garazas arba sodyba prie ezero :roll: . Cia supliusavus net bijau speti kiek :-D
Tas pats su plastiku ~normali~nuo 3500 (jeigu jamti du zmones)plius namas prie ezero, garazas ir t.t.

Mano bent jau susideliojo tokios isvados. Jeigu as neteisus, prasau, labai laukiu pastebejimu. Nes vis delto nusprendziau jamti medinuke, nes vilos neturiu, garazo irgi, priekabos irgi. O tvarkyti po valanda prie kranto ryte ir vakare kazkaip nestovi. :-D

#57114   tomoshius
 11 Bal 2008 21:24
litovcas rašė:
Vegys rašė:

O jei rimtai yra keltas dalyku del apsisprendimo kokia valti jamti;

Reziume: medine valtis 4,6 m.~1000-1500Lt ir viskas.(cia beto telpa laisvai tryse)
PVC ~ normali~ nuo 3500 lt (jeigu galvoti apie du zmones), tvarkimas, plius preikaba, plius garazas arba sodyba prie ezero :roll: . Cia supliusavus net bijau speti kiek :-D
Tas pats su plastiku ~normali~nuo 3500 (jeigu jamti du zmones)plius namas prie ezero, garazas ir t.t.

Mano bent jau susideliojo tokios isvados. Jeigu as neteisus, prasau, labai laukiu pastebejimu. Nes vis delto nusprendziau jamti medinuke, nes vilos neturiu, garazo irgi, priekabos irgi. O tvarkyti po valanda prie kranto ryte ir vakare kazkaip nestovi. :-D
Tikrai valciu per savo trupma gyvenima surdoziau dafiga, o pirmosios buvo medines..Pati pirmoji vienu smailiu galu,antroji dviem smailiais galais taciau sudinas meistras buvo tai neislenke normaliai dugno tai varydavau per bangas kaip su buldozeriu,po to nusipirkau gumeska dviviete sugebejau pradurti pirma zvejyba :-D Po menesio atsisakiau nes po zvejybos vaiksciodavau ,,kaip isprievartautas,, :twisted: ,tada vel medine variau darytis pas nebloga meistra,deja ta valtis turbut buvo jo padaryta paskutine...bet valtele buvo liuks,(kas svarbiausia ,kad tuscia valtis ant vandens neturi liestis galais ir liksti turetu po sprindi)na ja pasidariau kaip reikiant silikonas,impregnantas ir .t.t. tai atlaike 3 sezonus ir pardaviau..tada nupirkau is bico stiklo pluosto,va tada supratau jog tai yra daiktas :!: tiesa pries savaite pardaviau ,nes parveze is svedijos kitokia ,manau geresne :-D ..Taip plastikinei reikia priekabos ,taciau kur zvejoju nera tokios vietos kur nenusivilkciau ar nedevaziuociau,plius nesu priristas prie vienos vietos nei su medine.Kitas reikalas ivertinkite medines ,,islaikyma,, :!: Mane tai uzknisdavo kiekviena pavasari ja sveisti(iskaiciuokite sugaista laika),dazyma(laikas,pinigai uz dazus),smalavima(vel sugaistas laikas) ir taip kiekviena pavasari jei nori ,kad tavo medinuke tarnautu kokius 5 sezonus...O kaip pavogti sakot galima uzsidedant ant stogo,taip ir nusivezti i zvejyba galima,draugas taip veziojasi ant ragu uzsidejas.Pats vezioju ant priekabeles abi valtis.
Plastikas yra komfortas (zinoma nuo modelio irgi priklauso)noriu atsistojas siusioju,uzsidejas motora varau is vieno i kita gala,noriu issitraukiu ir nulekiu prie kito ezero isitraukes ir t.t.Del plastiko kainos biski padauginai draugai pirko is cia http://www.skelbiu.lt/3183531.html tikrai mokejo zymiai maziau nei Tamsta sakot..tiesa salia saves turiu isimetes metaline valti (vakar perdaziau :lol: )na ji puiki istikruju,kazkada tarybiniais laikais tokias dvi padare mieste kazkoks kepyklos meistrelis direktoriui ir pavaduotojui,tai viena pas mane atsidure..na vienam ant lydeku pasaka,taciau tik tam ezere,vezioti sunki zaraza..Na cia kaip ir su masinom..nori komforto kazkiek aukoji ir vsio..

#57133   pypkorius16
 12 Bal 2008 08:17
Is savo patirties irgi sakau - tik plastikas. Sakot medine sunku pavogt, turejau medine, tai per 2 menesius keturis kartus buvo nuvare ( Balsku-Didkemio uztvanka) Kol jeskodamas apiplauki visus svendrynus :twisted: susidaro 20 km. Visada rasdavau , bet uzkniso, pardaviau , nusipirkau plastika, ir visos biedos pasibaige. Plastikui jau 7 metai, neskaitant keliu ibrezimu - kaip nauja, juokio remonto. :grin: :cig.

#57148   Vitolis
 12 Bal 2008 12:26
Turejau ir ash visokiu. Medinuke dar ir dabar draugai naudojasi. Jai jau 7 metai. Tai kiekvienais metais pavasariais padazoma, ratpai silikonu paremontuojami (per ziem laikoma patalpoje sausai) ir jokiu budu nesmaluojama, nes po smala puvimas garantuotas, nes medis nekvepuoja. Daryta kaip jau sakiau ish drebules. Viso dugnui panaudotos 2 lentos ir po viena bortams. Buvo galingas medis. Po to turejau plastika. Kauno Plastolito gamybos. Naudojau gal 5 metus ir jokiu priekaishtu, tik dviese jau problema ypac spiningaut. Be to didesniame telkiny esant bangavimui geriau nesirodyt. Kelis kartus net su Honda varikliuku vos pabegau ish ezero. Gumiashke turiu dar ir dabar. Kai vykstu kur nors su perspektyva pazvejot, vezuosi ir ja. Shiaip, turiu PVC Honda jau kelintas sezonas ir dziaugiuosi. Geresnio varianto kol kas neisivaizduoju, nes turiu kur saugot. Jei tektu rinktis, tai tikrai pirmoj vietoj butu PVC, ja gali ir ishmontuot ir saugot daug vietos nereikia. Jei gyveni bute, turi rusi, kuriame gali ja saugot. Antroje vietoje be abejo butu Plastikas. Po to gera gumine su suoliukais pvz. Orion. Nors ji jau nebe guma o atrodo PVC, taciau gana lengva ir patvari. Pasutinej vietoj medinuke. Tuo labiau, kad uz tokia kaina lengvai galima nupirkt Oriona. O medine palikes prie ezero, nemiegosi ir vis galvosi ar atvykes rasi.

#57151   tomoshius
 12 Bal 2008 12:59
jo ypac paklojas uz medinuke 1500 lt. ..dar ziurek ir pora skyliu gali rasti dugne,na cia tik prielaida ..taciau tikimybe didesne uz pavogima.. :roll:

#57155   kamstis
 12 Bal 2008 13:42
Teisingos jusu mintys,as irgi turejau medinuke :evil: ,tai vargo su ja....du kartus buvo pavoge,suradau ,veliau atvaziaves radau supilta i sipulius,jei butu tik maniske sudauze, galvociau ,kad kersyja tie kas buvo privatizave :evil: bet toje vietoje buvo laikytos 6valtys ir visos sudauzytos,prasinese kazkokie proto ubagai,kaukuolinio prisisiurbe :evil: Taip,kad nors ir patogu is medines zvejoti,bet minusu yra daugiau nei pliusu ;-)

#57157   Vegys
 12 Bal 2008 14:23
Del vagysciu - cia kaip kur. Pvz as nuo vaikystes zvejoju Prapunte Lazdiju raj. Negirdejau kad kam nors butu pavoge valti. Musu valtis jau prastoka, ale plaukiot dar galima. Amzius kokia ~ 10 m. Paskutinius keleta metu mes jos niekad nerakinam. Uztraukiam ant kranto ir paliekam. Kaimynai ta pati daro, nors ju valtis ir geresne. Turint sodyba (arba megstant pastoviai zvejot tam paciam ezere) as manau medinuke - super reikalas. O galbut - net geriausias. Tiesa, ne uz 1500 Lt. Isitikines kad turi but zymiai pigiau. Vistik pries 2 metus Lazdiju rajone ~ 500 kainavo.

#57161   Kairys
 12 Bal 2008 14:54
Pritariu, Vėgy, tavo mintims. Ir aš audžiu mintį įsitaisyt medinukę šiai vasarai, ežeriukas netoli nuo namų, apie 300 metrų. Vieta, kur stovi valtys, saviems žinoma, kitiems nelabai, arba teks per dilgėles eiti. :-D Žodžiu, gimtam ežere aš geresnio varianto neįsivaizduoju.
O dėl kainų ir pasirinkimo reikia dar pasistudijuot, siūlo nuo 1000 litų normalaus dydžio valtis, tik iš kokio medžio padarytos ir kaip, tai jau kitas klausimas. Dar yra fanerinės, pigesnės pora šimtų, bet skersai aš į jas žiūriu. Teko pauglystėje paplaukioti su tokiom, buvo pas draugą prie ežero kažkokios tai gamyklos atstovai vagonėlį pasistatę ir kelias valtis turėjo, bukagales tokias, tai kaip tai sunkokai jos plaukė, pamenu. O va medinukė buvo prieš kokius 8 metus, tai kai gerai įvarai, iš inercijos dar keliasdešimt metrų nuplaukia, va taip. Medinė yra gerai, nors ir darbo su ja būna, bet daugiausia tai tik pavasarį, o paskui žvejoji ramus iki pirmo ledo. ;-)

#57163   vatson
 12 Bal 2008 15:00
Juoda infliacija Lietuvoj dabar,taip,kad vyrai nesvaikit kas kainavo pries pora metu ar pries penkis :!: ateis toks laikas,kai PVC kainuos pigiau uz medine valti.

#57164   Vitolis
 12 Bal 2008 15:19
Na jei iki ezero dasisiot galima nuo fazendos, tai ko dar keliat klausima? tada zinoma gerai ir medinuke, taciau gi cia ejo berods diskusija apie jos veziojimo, laikymo ir kitas problemas. Nemaishykim keliu dalyku. Jus uzvedet tema ir pateiket klausima o mes pasijungem ir ishsakem savo daugiamete patirti ir tiek. Laimingo plaukiojimo.

#57379   saniokas
 14 Bal 2008 10:11
radau su ratukais,vilniuje autovega
ir kaina mazesne :)

#57387   tomoshius
 14 Bal 2008 11:51
:roll: As kazkaip skersai ziuriu i gamyklines ..nzn draugas turi Tauro tai keikiasi :roll: ..abiems valtyms pats dariausi
nuoroda veiks tik nukopinus... :roll:
http://www.biteplius.lt/lt/2club.club_f ... .567701.86..-=(625256694
ir

http://www.biteplius.lt/lt/2club.club_f ... .557471.86..-=(1090077719

tiesa reiks perdaryti antraja nes kita valti nupirkau ,tai biski netinka ir tvirtinima kazkaip kitaip reiks galvoti,nes senoji nuo vibracijos buvo biski itrukusi :neutral:

#57466   pypkorius16
 14 Bal 2008 20:25
saniokas rašė:radau su ratukais,vilniuje autovega
O kodel PVC valti nori det ant ratuku ? As su priekabom reikalu neturejau , tik zvalgaus, bet man atrodo kad PVC reikia kreipianciuju slidziu. Ratukai gali deformoti medziaga, na man taip atrodo :roll:

#57467   Vitolis
 14 Bal 2008 20:37
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... 9801#39801 Cia mano priekabele del PVC. Dariausi pats ir esu patenkintas. Tik biski pasuki makaule ir sumastai kaip racionaliau pasidaryt. Jusu pasiulytas variantas man ne visai prie dushios.
- jei ne ant ratuku, sudetinga vienam nuvezt ir uztraukt ant priekabos. O su ratukais zaprost vienam.
- Uzpakaline priekabos dalis (per kili ) turi buti zemesne ir butent paciame gale reikalingas ratukas ar net du ish kilio shonu. Tada valtis praktishkai pati nurieda nuo priekabos. o ir uztempimas gaunasi paprastas.
- jei pirkt, tai zinoma tik su ratukais, taciau jos nera lengvos. Manishke sudaro dishlius ish aliuminio profilio (keturkampio) ir ashis torcionine. Viskas. Lengvute, vienas kilnoju kur noriu. Jei bus neaishki konstrukcija (jei reiks pagalbos) galesiu savaitgali padaryt ishsamesnes nuotraukas ir idet.

#57485   pypkorius16
 14 Bal 2008 21:32
Vitoli kokia tavo Honda? Ar tik ne T30 ?

#57492   Vitolis
 14 Bal 2008 21:45
Taip

#57496   pypkorius16
 14 Bal 2008 22:19
Mano T35. As kazkaip fantazoju ja ant stogo uzmest (Astra karavan), arba sulankstyta i bagaznika. Dabar bus pirmas sezonas. Tikslas Baltija, Kursmares. Kazkaip galvoju kad vasara pajuriu su priekaba sukiotis nelabai iseis. Senden baigiau virint atlemkiamus ratukus ant transo, ryt -poryt sriubavosiu ant valties ir i trasa bandyt. Kazkas panasaus i cia parodytus
Paveikslėlis

#57516   saniokas
 15 Bal 2008 07:40
pypkorius16 rašė:
saniokas rašė:radau su ratukais,vilniuje autovega
O kodel PVC valti nori det ant ratuku ? As su priekabom reikalu neturejau , tik zvalgaus, bet man atrodo kad PVC reikia kreipianciuju slidziu. Ratukai gali deformoti medziaga, na man taip atrodo :roll:
Greiciausiai darisiu su slidem,radau viena meistra dai daro prie kiek vienos valties individualiai ir daug pigiau negu pirkti.

#57529   Skumbrotas
 15 Bal 2008 08:14
saniokas rašė: Greiciausiai darisiu su slidem,radau viena meistra dai daro prie kiek vienos valties individualiai ir daug pigiau negu pirkti.
Gerai išsiaiškinkviską prieš užsakydamas, nes kai aš ieškojau tai pigiau darė tik tie, kas visus rūpesčius dėl priekabos sertifikavimo ir registravimo paliko pirkėjui, o tie kas darė su visais sertifikatais (važiuoji ir užregistruoji) - kaina buvo aukštesnė nei gamyklinių.

#57538   Vitolis
 15 Bal 2008 08:53
Skumbrotas rašė:
saniokas rašė: Greiciausiai darisiu su slidem,radau viena meistra dai daro prie kiek vienos valties individualiai ir daug pigiau negu pirkti.
Gerai išsiaiškinkviską prieš užsakydamas, nes kai aš ieškojau tai pigiau darė tik tie, kas visus rūpesčius dėl priekabos sertifikavimo ir registravimo paliko pirkėjui, o tie kas darė su visais sertifikatais (važiuoji ir užregistruoji) - kaina buvo aukštesnė nei gamyklinių.
Uz savos gamybos priekabeles sertifikavima , jei prikabinimo įtaisas yra gamyklinis ir turi pasą, TAC reikia moketi iki300 Lt.

#57542   Skumbrotas
 15 Bal 2008 09:10
Vitolis rašė: Uz savos gamybos priekabeles sertifikavima , jei prikabinimo įtaisas yra gamyklinis ir turi pasą, TAC reikia moketi iki300 Lt.
Man kiek kitaip apie sertifikavimą išaiškino - be sertifikuoto prikabinimo mechanizmo dar buvo reikalavimas lempoms - kad viskas atitiktų ES normas, brėžiniai ir paskaičiavimai iš kurių būtų matyti kokia priekabos keliamoji galia, sertifikuoti ratų tvirtinimo mazgai. Po to man atšoko fantazija...
Ne į temą, bet dabar vėl susiduriu su panašiais marazmais sertifikuojant amerikonišką auto - pareiškė, kad ant sparnų dedami posūkiai būtinai būtų pažymėti E5, tipo tap yra pagal ES žymėjimą. Parduotuvėse tokių nėra, nors tų posukiukų visokių navalom, ir visi europietiški. Vakar parvežė iš Vokietijos originalius subarinius posukius. Pažymėta E13 :!:
Ryt važiuosiu kariaut :evil:

#57543   blight
 15 Bal 2008 09:19
Tevukas shiandien kaip tik varys priekaba ekspertuot. Sake iki naujo meto buvo 279lt, po naujo - jau 400lt lupa. + dar reikia nepamirsht draudimo ~60lt. Kai jau bus po ekspertizes patikslinsiu jei idomu.

#57545   blight
 15 Bal 2008 09:31
Skumbrotas rašė:Man kiek kitaip apie sertifikavimą išaiškino - be sertifikuoto prikabinimo mechanizmo dar buvo reikalavimas lempoms - kad viskas atitiktų ES normas, brėžiniai ir paskaičiavimai iš kurių būtų matyti kokia priekabos keliamoji galia, sertifikuoti ratų tvirtinimo mazgai. Po to man atšoko fantazija...
Reikalauja ir lempom, ir ratu mazgui. Musu priekabikei ratu mazgas imtas pvz nuo Audi 80, ish "shroto". Shrotynas ishduoda pazyma kad ishmontuotas ish automobilio (butinai turi nurodyti automobilio marke). Brezinius sumeciau Autocade, tai pamate buvo labai patenkinti... ir dar reikalauja foto, kad matytus visa priekaba ish priekio, shono, galo.

#57595   saniokas
 15 Bal 2008 15:06
Del registracijos nera problemu,ne pirma diena daro,tai viskas ok.

#57751   Grifas
 16 Bal 2008 15:50
hmmm...
Paskutinį kartą redagavo 1 Grifas. Iš viso redaguota 16 kartus.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė