Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1

#51377   RamaZ
 24 Vas 2008 19:05
Siandien nuo 10.30 iki 14.00, Nemunelis, lengva dugnine. Masalai: trukliai, dzikai, sliekai (labiausiai pasiteisino buterbrodas: du-trys dzikai ir 4-5 matyliai).
Vandens beveik pilna upe, skaidrumas pusetinas. Kibimai labai idomus: vienas - du stiprus smugiai ir tyla... Po kokiu 5 min vel tas pats. Reik spet pakirst.
Rezultatai: 10vnt zuvu is kuriu 6 ne ka didesnes nei zivcines kuojos (tokios po 15cm :) ), vienas 400-500g sapalas, dvi normalios kuojos (tokios apie 400g) ir mazdaug 600g ziobris.
Oras tai nelabai lepino - vejas, dulksna...
Po zvejybos teko masina plaut, nes tikra spalva matesi tik pagal stoga ir priekini kapota :roll:
Na dabar lauksim kito savaitgalio :grin:

#51451   Marijus
 25 Vas 2008 14:18
Sveiki,

Si sekmadieni buvau Musoje. Atlekem apie 7.30 val. buvom iki 14 val. Rezultatas apie 70 vnt kuoju. Kuojos daugiau zivcines nei kepamos, todel kad gaudziau arciau kranto. Kas gaude dugnine ar toliau nuo kranto kur gylis apie 3 mtr ir virs ... kibo didesnes, bet reciau. Draugas pagavo ziobri apie 1 kg + dar gan nemaza raude apie 400-500 gr. Dugnine. Gaudem ant slieko ir ziko. zveju daug... kam kibo, kam ne. Vanduo gan rusvas ir aukstas... o keliukai link musos...ui.. sunku privaziuoti... iki

#51978   zuviuks
 01 Kov 2008 19:04
sveiki visi, buvom siandien nemuneli su kolega nuo pietu, tai oras tikrai nedovanele, tad ir laimikiu negalim pasigirt du sapaliukai po 350 ir vienas 720, kolega daugiau laiko ekspermentavo su vobleriukais nei gaude tai liko tuscias tiesa pora nerelizuotu kibimu turejo.praejom nemaza ruoza taciau zuvi sugavau vienoj vietoj.buvo dar ir man keli tusti kibimai turbut maziukai bumsejo. :? taip kad reik laukt truputi geresniu oru,o taip ir liga lengva pasigaut ;-)

#52724   RamaZ
 09 Kov 2008 14:41
Tik ka nuo Nemunelio, zvejojau dugninuke, Aukstadvaryje. Oras ;uolrait , kibimas tik iki kokios 11.00, kol islindo saulute.
Rezultatas - 5 ziobriai (tokie vidutiniskai po 0,5kg). Kibimu daug, bet labai staigus ir trumpi, todel daug nerealizuotu. Kibo ant "dziko - matylio" buterbrodo. Vanduo aukstas, bet skaidrus, siuksliu nelabai daug nesa. Labai keista, bet nei vienos kuojos ir nei vieno sapalo... :?
Jei pavyks - bandysiu foto imest ;-)

Paveikslėlis

Pavyko :grin:

Va prisistate revizorius :grin:
Paveikslėlis

#52754   audrutis
 09 Kov 2008 20:34
Sveiki. Katik su seneliu gryzom nuo Musos (kazkur tarp Pakruojo ir Salociu). Dekui gelmes ir Edosiau, jus dar atsiimsit :-byta: Ir ne uz tai, kad uzbaliavojot ir nepasilikot zvejot su mumis. Butumet like, butumet atsieme vietoj :jop-mat Taigi gausit uz tai, kad tiesiogiai ar netiesiogiai, bet prisidejot prie musu pazeminimo. TAIP TAIP, pazeminimo. Siandien mes su seneliu patyrem pazeminima. Taip kaip vieni kaliniai pazemina kitus kalinius, taip ir vieni zvejai pazemina kitus 'viarkt Ir net nezinau kuriu pazeminimas skaudesnis. O buvo taip...........
As pagavau tris eseriukus, sudejus jie svere koki 100g. Senelis pagavo koki puskilogrami kuoju (nes gaude su serykle) bei eseriuka berods. O greta zvejoje du vietiniai varzesi. Kai mes atvykom buvo 2-1 pirmo niekso naudai. Per pusvalandi pastarasis padidino savo pranasuma iki
5-1. Taciau netrukus zemint mus pradejo ir antrasis. Mazdaug vidury zvejybos jis islygino rezultata, 5-5, o galiausiai visiskai isismagino ir issiverze i prieki 9-5. Esant tokiam rezultatui, jau temstant, mes juos ir palikom, nuleide galvas uzkopem i kalva ir per purvyne nupedinom masinos link.
9-5, viso 14. O mes lygiai 0. Nors visa antra dienos puse as stovejau visiskai greta to, kuris pasieke rezultata 9. Mano siulomi masalai, identiski niekso siulomiems masalams, buvo metami mazdaug iki 3 metru atstumu nuo pastarojo. Musu valai buvo plonesni, musu kotai buvo liaunesni ir daug jautresni, musu kabliukai buvo astresni ir aplamai musu ivaizdis buvo nepalyginamai geresnis. Mes atrodeme kaip rimti zvejai. Mes tiesiog derejome su aplinka, kaip rimti asai, Musos uzkariautojai, nukrove visa pakrante savo imantriais ginklais. Tiesiog grazu buvo i mus ziureti. Taciau ir juokinga. Labai, slyksciai labai juokinga [oj-me:
9-5. Siu skaiciu as niekada nepamirsiu. Sianakt as juos sapnuosiu. Visi jie buvo grazuoliai, nuo kokiu 700g iki 1,5kg. Taip, galbut tai ir virsija leistina sugauti kieki, taciau apie tai mes net negalvojome. Mes ir taip turejome daug apie ka pamastyti. Kai toje reklamoje: "Ne ivaizdis yra viskas..................". Daugiau rasyt nebegaliu, sirdis kraujuoja. Senelis isvis nerasys, jo sirdis tam per silpna. Tikiuosi, labai tikiuosi, kad senelis rytoj bus ten ir reabilituos mus abu. Reabilituos uz tai:
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Ir tepadeda jam dievas

#52762   VirTus
 09 Kov 2008 21:23
Audruti,kiek zinau,jus buvote ties Raudonpamusio dvaru.Nesupratau,ko tu taip nusivyles.Ar kad vietiniai apgaude,ar kokios kitos priezastis,ar siaip cia tavo toks jumoras.Reik pripazint,kad lynai tu "nieksu" grazus"ir belieka tik pasidziaugt ju sekme.Na,o kad jums nepasiseke,tai...gal kita syki jus busit tie "nieksai",kurie apgaudys kolegas is kaires ir desines :roll: ...
As buvau truputeli zemiau jusu.Uz Zilpamusio tilto koks puskilometris.Atvaziavau gal apie 13 val.Per 3 valandeles tepagavau 3 kuojas.Kuojos solidzios,bet..Kolegos,nors gaude nuo ryto,taciau rezultatais panasiais pabaige.Na pas juos buvo dar pora eseriu 100-150gr.
Taip,kad ne visi nugaletojais griztam is zvejybos ;-)
P.s...o lynai jau po biskuti pradejo judeti Musoj.Kiek zinau,jau keleta ir ties Salociais iskrapste.

#52799   RamaZ
 10 Kov 2008 11:07
Siandien, is ryto, pabandziau pakartot vakarykscia zvejyba Nemunelyje - nuo 7.00 iki 9.30 - du puskiliniai ziobriai. Eme atbulais dantim, o paskui ir visai nustojo... Praktiskai kas kokias 10-15min kibimas, bet vienas - du barkstelejimai ir viskas, net matyliu nuo kabliuko nenumusa. Padariau isvada, kad siandien zuvim "pasnikas" :grin: . Jei bus noro ir sveikatos - manau, kad ryt is ryto dar pavaziuosiu (vis maloniau nei namuose sedet), tik va kelias prastokas - 30km tenka vaziuot kokiu 40min

#52800   karsiukas
 10 Kov 2008 11:14
sveiki vyriokai na zuvis galiu pasakyti kibo bet nevisiems ir ne visa diena :cool: šeštadieni Mūšoje prie senvages pagavau du ešerius po 400gr, viena 500gr, kiti mazesni, kibimas buvo labai trumpas buvo sukile gal koki 20min tiktais, vakar issimiegojes is ryto nevariau tai apie kokia 11 pajudejau link Mušos, tai zveju begales buvo, tai i tapacia vieta nebevariau nes nebuvo kur vietos atsistot :lol: tai nuvariau i pasieni, zveju tirstai, bet paejus toliau nuo kitu zveju vienoj duobelej ne vieno zvejo nebuvo, su pludine tik palei krasta galejai gaudyt tai ant lengvu dugnineliu is pradziu nelabai kibo viena kita kuoja, latviu is kitos puses ir nenormaliai buvo :lol: po 14val prasidejo eseriu judejimas nebuvo tokiu kap sestadieni bet tokie ko 300-100 gr kibo stabiliai, nevaiksto siurbelytem aplipe :) tai su tevu kokius 9 kg pagavom kuoju ir eseriu ir tik viena sapaliuka kaip bebutu keista :) tai tokia zvejyba, gaila kad siandien i darbe, bet ryt reiks lekt is pat ryto norint vieta uzsiimt :)

#52849   zuviuks
 10 Kov 2008 22:48
Sveikutis,
Tai voblikais suvyliojai ar sedejai su donkem?[/quote]

sveiki, as gi su spiningu vis gaudau :) , nors kiekiai mazesni, nei kitu bet man taip labaiu patinka :-D , cia pora foto is vakarykstes popietes
Paveikslėlis
ir kad kitiems liktu zinoma paleidziamas atgal ;-) Paveikslėlis
tai trumpai tiek vakar trys 200, 900 ir 620, bei lydeka nukando sekme atnesusi vobleriuka(gaila tik kad kolega nieko nesugavo), siandien popiete 560, 920 bei lydziukas 46cm, kolega viena sapliuka 440, lydziuka 43 ir eserioka 380. visa zuvis be isimties paleista atgal ;-) .tikintis pagauti ja kai paaugs.nors oras ir pasaka bet kolkas labai geru kibimu bent as negaliu pasigirti.

#53594   senelis
 16 Kov 2008 19:46
Kovo 16d. sestadienis. Musoje kabinejasi kuojos ir plakiai... Ir eseriu pasitaiko...

Na bet kai kam pasirode,kad Musa gana dosni upe :)

Paveikslėlis

#53675   RamaZ
 17 Kov 2008 15:30
Sekmadienis: nuo 7.00 iki 10.00 - Nemunėlis. Vandens labai daug, net daugelyje vietų negali prieit ten kur nori, tai tenka žvejot ten kur galima...
Prasimaliau su dugninem - rezultatas: 1 kuoja ir 1 šapalas (maždaug po 400-500g).
Šalimais turėjau labai šnekų kaimyną (gaudė plūdinuke užutakyje, pagavo 1 gražia kuoją ir kokias 5-6 nedidukes), tai paporino, kaip prieš 4 dienas, visai šalimais esančioje duobėje, per pusdienį pagavo 11 kuojų (400-600g) :shock:. Į provokuojantį klausimą, kodėl šiandien ten nežvejoja, atsake, kad neįmanoma prieit. Važiuodamas namo tyčia patikrinau - na tikrai neina prieit...
Reik tiketis, kad šaltukas naktimis ir saulute dienomis savo padarys ir iki ilgojo savaitgalio vandens lygis sumažės.

Va gavau pyz**lei nuo Senelio :( , tai teko nori-nenori parašyt ;-) :grin:

#53858   gelmės
 19 Kov 2008 07:25
Nesu joks ekspertas dėl Mūšos. :oops: Baikit. ;-) Man tie šalčiai visiškai planus sujaukė. Myslijau palėkti in upę par šias dienas, per šeštadienį. Dabar jau nežinau. Vanduo turėt būt bus apynormalis. Pasiskambinsiu pažystamiems ir susižinosiu. Bet jei iki -9 šaltukas spustels (kad tavo pirties seniams seneli , kiaušai nuo prognozių nukristų :twisted: :-D ), tada užutekėliai bus aptraukti. Ką ant srovės veikti :?: A :?: :shock: Man nelabai prie dūšios su spiningėliu šapalus vaikytis. :neutral:
Jei ką, tai tylyfonai yr :-D Info greičiau pasieks. ;-)

#53964   MatasM
 19 Kov 2008 15:16
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Nuotraukos labai nekokybiskos, nes is toli fotkinau, bet gal kas iziures. Sitie du bomzai su baltu dzipuku - brakusos. Lupo mazas lydekutes praeita savaitgali Musoje auksciau Pasvalio. Tuo metu buvau bejegis, tai bent paviesindamas gal gera darba padarysiu... gal kas pazistat juos netycia, o gal ir patys cia save pamatys..

#54446   senelis
 24 Kov 2008 20:50
Buvau Musoje siandien. Ne kazkoks kibimas :? Kiek kalbejau su besiblaskanciais zvejais,tai visi vieningai tvirtino,kad nekimba zuvys... As turejau tik baisiniu slieku ir apglitusiu kukuruzu,tai va toks mano laimikis...
Paveikslėlis
Gaudziau fyderiu. Butu gal dzykeliai sudirbe,bet pakeliui esanti zukles parduotuve nedirbo :(

#54569   karsiukas
 25 Kov 2008 21:29
Buvau šiandien Musoje kaip ir vakar tai rezultatai kaip cia pasakius asmeniskai tai galetu buti ir geriau, bet kitiems atrode kad labai geri, tai pradesiu nuo vakar tai va su tevuku buvom, tai aptikom kur kimba zuvis tai tik po pietu :lol: tai i kibira netilpo kibo ešeriai, kuojos, plakiai, o visu mieliausia tai as pagavau pora lynu, o tevukas viena, maniskiai 700g ir 1kg, o tevuko 1,5kg, tai zuvis i viena kibira netilpo, siandien tai su tevuku po kibira eseriu daugiausia, kuoju ir plakiu nedaug, dar tevuks pora puskarsiu pagavo, as buvau pakabines kazka stambaus greiciausiai lyna, bet atsikabino :evil: idomu kaip kitiem sekesi?

#55342   audrutis
 29 Kov 2008 23:13
Siandien buvom su Zuviuku Nemunelio patikrint, na ir........ norejau pasimokint is aso, kaip sapaliukus traukt. Gavau i kaulus 3-0, taciau labai dziaugiuos gaves geru pamoku. Tiesa, turejau ir as kibima ir praktiskai apturejau visa pagavimo malonuma, isskyrus bucini. Sapalioka pritraukiau visai prie saves, taciau likus kokiems 2 metrams jis iskilo ir kad spjove man ta mano vobleri...... :evil: Dar idomus momentas, kad kai as traukiau savaji, Zuviukas, stovedamas per metra nuo manes, is grynai tos pacios vietos, trauke viena is savo 3 grazuoliu. Jo sapaliukai svere nuo 500g iki 760g berods, na o manasis pabegelis buvo kokiu 3 kg :-D Na gerai jau gerai, manau anas buvo apie puskili, gal biski daugiau :roll:

#55453   RamaZ
 31 Kov 2008 06:50
Vakar pasedejau su dugninuke prie Nemunelio. Vanduo jau pakrites kokiu 30cm. Zuvys kibioja gana aktyviai, tik va noretusi, kad butu didesnes.
Paveikslėlis
didesnis ziobriukas - 850g.
Draugai buvo palei Kvetku tilta - tai i pavakare zuvis pastebimai suaktyvejo, praktiskai visi po dienos norma surinko. Sake, kad kibo pagrinde kuojos ir labai ivairaus dydzio - nuo zivciniu iki 200-300g. Gaude pludinukem.

#56207   žVYNAS
 05 Bal 2008 15:29
Vakar su zuviuku sturmavom Nemuneli, jam 3 kliovai 1 nediduka istrauke, man 2 kliovai ir viena apie 200g. lydekaite nupurciau :-D

zuviuks
Paveikslėlis

Nemunelis

Paveikslėlis

zuviuks su laimikiu

Paveikslėlis

oras grazus, vakaras siltas, laikas praleistas liuks ;uolrait

#57302   RamaZ
 13 Bal 2008 17:37
Buvau siandien nuvaziaves prie Nemunelio (palei Aukstadvari). Net meskeriu is masinos nebuvau istraukes - vandens :shock:. Daugelyje vietu net prie vagos neina prieit, bet kaip nekeista, vanduo labai kakavinis nera... Matyt kazkur toliau pasroviui molio prisirenka :? .
Gryzdamas stabtelejau prie nedidelio dirbtinio ezeriuko - tai visai smagiai su pludinuke kuoju pagaudziau. Zuvys nedickos, kimba viduriniuose vandens sluoksniuose. Tuoj zuviene virsiu ;-)

#57551   žVYNAS
 15 Bal 2008 09:49
Vakar su Virtusu buvom Nemunelyje, vanduo pakiles ir kas sliksciausia nesa smarkiai zoles, kas 5 minutes reikia permetinet, tiesa nepaminejau, gaudem dugninemis, tai va jei ilgiau nepermeti tai ir persitrauki zagini zoliu. Bandem ant kreveciu, slieku ir dziku suviliot koki ziobri, zodziu nieko gero ten ne zvejyba buvo, bet draugas Virtusas belupdamas glebi zoliu sugebejo istraukt ir pora ziobriuku, fuksai, bet esme kad ju tikrai yra atejusiu, mes tik pasirinkom netinkamus tokioms salygoms irankius :neutral:

#58938   žVYNAS
 29 Bal 2008 09:46
Vel uzvakar su draugu VirTusu ir dar vienu pazystamu aplankem Nemuneli, as gaudziau bukaskemis vel o ju tikslas buvo lydekos, mano rezultatas du sapalai, 1 apie kg o kitas kokie 300-400g ir trys lydekeles, ptiu ptiu ptiu nei viena nenukando, jos tikrai buvo nedideles, VirTusas pagavo ar sesias ar septynias ir nedideles lydekeles, taip pat paleido o ka pagavo trecias draugas ar ir pamirsau paklausti. Beeidamas paupiu sutikau zmogu zvejojusi lydekas gyva zuvele, tai jis pasigire, kad turi nebloga lydeka pagaves, parode, is akies as jai daviau 4 kg, bet kai pasvere su mano bezmenu-jis rode lygiai 3 kg :roll: , jauciu grybauja, nuotraukos yra, veliau sudesiu :neutral:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

#59257   audrutis
 05 Geg 2008 11:21
Vakar vakare ir siandien ryte spiningavau Nemunelyje zemiau Nemunelio Radviliskio. Tikslas buvo sapalai. Pagavau 5 lydekas, is kuriu tik 1 padoresne, ir eseriuka :-D Sapalu matyt dar gaudyt nemoku. Netgi keista budavo, kai kala kazkas visiskoj srovej, max pusmetrio gylyje, bet netrukus supranti, kad tikrai ne placiasprandis :evil:
Karkvabaliu jau yra, taigi tuoj isprotes tiek Sapalai, tiek Meknes.

Draugelio tevas tuo metu bande dugnine zvejot vienoje duobeje. Sugavo 3 ziobriukus, lyna nebloga ir, joptararai, sapalas mazdaug kilograminis atsikabino prie pat :evil: Ant naktinio slieko uzkibes buvo. Na tada tikrai supratau, kad dar nemoku ju mikromasalais gaudyt :-D Be to, svintant ir temstant, kazkas gaude nuo pavirsiaus vabzdzius.

Ir dar. Girti latviai, plaukiantys Nemuneliu baidaremis ir ypac padangomis, UZKNISA JUODAI :!:

#59562   audrutis
 09 Geg 2008 20:40
Buvau siandien Nemunelyje. Labai linksma buvo. Pirmu metimu nusipurte kilogramine lydeka. Po to buvau ikirtes ziobri, ale ir tas pabego. Tada paemiau pora silkuciu ir galiausiai, po 2 valandu nuo zukles pradzios ikale zuvis, kuria ir norejau pagaut. Taip taip, placiasprandis :-D Svere jis 1kg. Vos pasveres lekiau i ligonines priimamaji :-D Esu juk visiskas asilas ir prisitraukes sapala paemiau uz vobleriuko bei bandziau islekt is vandens. Sapalas suspurdejo, atsikabino, ikrito i maurus (nepabego visgi), o trisakiukas man i pirsta bac :-D ir sedi :-D Tai va sedziu dabar prie kompo visas isoperuotas. Nuotraukas ir nelaimingo atsitikimo aprasyma idesiu veliau, po savaitgalio, nes esu ne namie ir laido neturiu :-D

P.S. Pikciausia buvo, kad zukle teko baigt 7 valanda vakaro :evil: Visaip bandziau ta trisaki su zirklemis istraukt, ale niekaip neisejo :cry: O zuvis tokia aktyvi buvo :cry:

#74498   gelmės
 06 Spa 2008 08:08
Nuo 9 valandos iki kokis 16 val Mūšoje tik vienas kibimas. Aišku, kad nerealizavau. Kiek mačiau, tai niekas gero nepagavo. "Pustata" Vienoje vietoje radau subestus meškerėms padėti kuoliukus.(Ne orginalius) Netingėjau ir apytiksliai išmatavau atstumą nuo jų iki vandens. Apie 5 metrus. :shock: Mano spiningo ilgis 2,7m, tai apie tiek dar iki vandens trūko. :twisted: Maža, ir dar kartą maža vandens. :!:
Gal kam geriau sekėsi :?:
Įsitikinau eilinį kartą, kad be troso ir pinigų į žvejybą nevažiuoti.
Tokią viečikę žinojau. Manau privažiuosiu. Pačią baisiausią vietą pravažiavau lengvai. Liko tik nuo kalno nusileisti. Žiūrau iš ten citrina atvažiuoja. Pilna mašina žmonių. Vairuotojas raudonas. (Į tai man reikėjo atkreipti dėmesį :!: :!: :!: ). Apsidžiaugiau, kad galima pravažiuoti ir pradėjau leistis. Na, *BLYN*, *BLYN*, *BLYN*. Ką pamačiau, tai jau buvo per vėlu. Išgraužtas molis taip, kad vėžos tik džipui tinka. Nusileisti, tai nusileidau, nes nebebuvo išeities. Bandžiau dar atbuliniu, bet nei iš vietos. Nusileidęs iš karto apsisukau ir į viršų. Pakilime datraukus iki panašiai pusės kalno aukščio, ratai nuo jo nuslydo ir atsidūrė vėžose. Mašina sėdo ant dugno kapitaliai. Nei iš vietos. Gerai , kad už kilometro matėsi traktorius. Tai pagelbėjo. Pasikalbėjau su išgelbėtoju. Ne tu pirmas, sako, ne tu paskutinis. Teko ir džipus traukti. O vienų kauniečių tai per didelius vargus ištraukė. Buvo taip nusėdęs, kad nesimatė už ko trosą užkabinti.
Baigiau. :-D

#79389   Edosius
 03 Lap 2008 20:31
Papuošė nakties šaltukas rytą ruku, tokiu stipriu kad žmogaus akis kelią galėjo matyti tik stipriai prisimerkęs arba plačiai pakeldamas blakstienas. Pirmą kartą ir mašinos langai išraizgyti ledeliu privertė ledo gramžtuku juos bružinti, vėliau susimesti žvejybinius rokandus bagažnikan ir pajudėti tiklso link. Maklyniuotas keliukas, dažnokai prasisukantys mašinos ratai vedė mus paskutinius metrus iki upės. Na o upė, vardu XXX, ištekanti iš Lūšnos ežero, ilgis 191 km, turinti nemažai sesučių ir broliukų, pasivadinusiais Laukupė, Vengerinė, Vyžuona, Nadžiupis, Beržuona ir kitais.. Tai koks šios upės vardas ar jau supratote? Padėsiu – Nemunėlis. Ramus vandens paviršius, jokio bangų raibuliavimo, tik begalė žemyn srove plaukiančių nušalusių žolių ir visokiausio ilgio viksvų. Paviršius garuoja kaip šilta sriuba, krantuose vis dar blaškosi varlės ieškodamos šilto migio žiemai. Blaškomės ir mes abu giminingi žmonės. Vienas stebi kaip perverta žuvytė priverčia dirbti plūdę, aš gi dirbtiniu masalu bandau imituoti sužeistą žuvį, kuri turėtų būti „daktarų“ auka. Ir į kairę ir į dešinę ir tiesiai ir arti ir toli vis plaukšteli mūsų „spąstai“. Kulniuojam ir „į viršų“ ir „žemyn“. Isidienoja. Trys vargani kibiai per abu, viena pražiodyta ir paleista džiaugtis. Dingstam pora kilometrų pestute kitur, kur pasitinka mus šabakštynai ir visokiausi “ynai“... Nužvelgęs situaciją leidžiu seneliui mesti korkę i duobutę – tegul išpeša galvoju, juk pažadėjo parodyti, kad čia yra gyvasties. Palaikęs aukšlę neilgiau kaip minutę nusprendžia persimesti dešimtį metrų kairiau, juk ten zagybėlis platesnis, priėjimas geresnis o ir žuvys gal ten gyvena didesnės. Nieko nedarau, tik stoviu ir žiūriu, kada gi „klankt“ bus. Tuščia ir ten. Nušalusiom rankom imu įrankį ir pradedu vėl dirbti – tuos pačius zagybelius tikrint. Pirmas metimas ir šūvis.. Geras geltonai žalsvas gyvas „kylas“ pliaukšteli nusisukdamas nuo manęs uodega ir dingsta. Smagu, bent jau pamačiau. Antras brosas ir apiat dvacat piat... Tik šis stukteli gerokai toliau. Spiningas pagaliau priverčiamas susilenkti ir visaip kitaip lankstytis, ritės vediklį vis kažkas stabdo ir anam gale pasirodo visu gražumu lydokas, riebus ir įmitęs kaip pagal savo amžių, tiesa nedidelis irgi gero kylo, bet piktas. Trečias metimas – kala, ketvirtas ir vėl tas pats. Kokiam šeštam brose prie kojų griebia, net matau kaip guminę virpę isikandęs ją bando iškarto drąskyti. Po to ir „tetukas“ prisistato, bet smūgiuodamas nepataiko, o kartojant šuolį mane pamatęs išsigąsta ir dingsta. Duobutė – dešimt ant dešimt metrų, gylis apie metrą. Nebloga sakyčiau, ir įvertinant tą dešimt skirčiau. Azartas užvaldė taip, kad aplinkui nieko nebemačiau ir nesidomėjau, tik kairė ausis vis išgirzdavo – „kaip čia yra kad man neima joptvaimaišas, nieko nesuprantu...“ Sudrumstęs tos duobės vandenis nukulniavau link kitos, palikdamas senelį rimtai susimąsčiusį ir vis dar šturmuojantį pačią plačiausią iš trijų čia esančių. Tyliai užbridau, švystelėjau.. Jau įdomu kas bus toliau ar ne? Manau kad taip, tad bumt, aš trinkt, velku išsišiepęs, priešininkas draskosi taip, kad vėl girdžiu kaip kažkas murma.. Išbrendu nukabinu, pataisau tvisterį. Jau nieko nesitikiu, nes duobukė dar mažesnė ir seklesnė, bet ai galvoju gal dar į kairę užmesiu. Vėl užbrendu, švyst kairiau pora metrų ir vėl smūgis, vėl nukabinu.. Kartojam viską trečią kartą. Pribridęs matau kaip iš žolių išlenda pusantrinė. Sustingstu kaip žabas. Galvoju tikrai pamatys ir neš kūdašių taip kad dūmai pasimatys. Lengvu judesiu vos vos pametu „Relaxą“, ir spiningo viršūne kilnodamas vedu link josios ir stebiu ką darys. Prisipažinsiu – galvojau viena – tikrai negriebs ir dings kuo toliau, bet likus kokiem penkiems centimetrams kaip šveitė man ji, vos spiningą rankoje išlaikiau, ritė uždainavo, pasirodė ore ir atsisveikinom. Jau duobės viduryje ibridęs, sakau pasroviui dar mestelsiu, nes vandens ratiliukai išduoda kad duburiukų ten yra. Ant kranto jau tik stebi mane vyriausias mūsų giminės žvejys. Švysteliu duburiukų pusėn, klankt tik ir vėl turiu. Nu smagumas smagumėlis. Laikas grįžti namolio, nes mašina už dviejų gerų kilometrų. Galvoje vienintelė mintis – patikrinti vidurinį zagybą, kur prieš tai iš jos Juozas tuščias išėjo. Pirmu metimu prie pat kojų iš po lieptelio smeigia vėl, bet nepasikabina tik dantis nusišipina. Antru metimu matau kaip atseka vėl, tik amt.. o aš nesuku valo ir žiūriu, nes viską matau.. Gražu tikrai gražu žiūrėti kaip guminuką ji pradeda kramtyti kaip tikrą „bubble gum“, iš po žiaunų pasirodo seilės..ech.. smeigiu ir aš... pavelku.. parodau kas tai yra oras ir vėl vandenin..
Galū gale suerzinu dar vieną ir visiškai pasimetu tarp skaičių, tiek kibimų, tiek pagautų tiek paleistų.. Vis greičiau besislepianti saulė, vėl atkutęs rūkas privertė jau būti mašinoje.
Ramiai parbirbinom namo, ramiai čia kažką jums perteikiau, ramiai lauksiu vėl tokių akimirkų..
Iki malonaus.
p.s. nebuvau pasiėmęs fotoaparato, tad nepykite ;-)

#80482   dagys
 07 Lap 2008 10:19
zvejojau toli nuo Pasvalio, ties Pamusiu. Atsiprasau jei suklaidinau :oops: Vistiek nors tai siektiek dziugina. LTV ,,gamtos patruliai,, ichtiologas V.Kesminas sake, kad gali but kalta ,,momentine tarsa,, (citata) o vien eseriai krinta, nes jie jautriausi vandens kokybei po upetakiu ir yra seslus (paskutinis teiginys man nevisai suprantamas). Manau, kad teisybes is GA ar pan. nesuzinosim, nes jei paaisketu, jog tai chemija latviai gali pareikalaut zala atlyginti. Jei latviai sako, kad vanduo uzterstas, as linkes tiket jais. Stebuklu nebuna, o eseriai gi ne nuo senatves krinta :cry:
Tikejausi si savaitgali pasivaikscioti su spinu ties Migoniais- Saboniais (radi nauchnogo interesa) ale nepavyks. Dar idomu butu gauti ziniu is atskiru levens atkarpu, nes zukles pardej visai neseniai girdejau kad auksciau karsakiskio eseriu vis dar pagauna. Jei taip, tai uztersimo :?: vieta susiaureja. Blin, vien gandai ir speliones.

#81295   gelmės
 12 Lap 2008 12:20
Ešerių kritimo priežastis gali būti biologinės kilmės

BNS ir lrytas.lt inf.
2008-11-12 10:51
Žuvų kritimo Vidurio ir Šiaurės Lietuvoje priežastis tiriantys aplinkos apsaugos specialistai tvirtina, kad žuvų gaišimą gali sukelti bakterijos.

Aplinkos ministerija pranešė, kad aplinkosaugininkai, atlikę detalius paimtų vandens Lėvens, Mūšos ir Nevėžio upėse mėginių tyrimus, taršos cheminėmis medžiagomis nenustatė. Momentinės taršos pėdsakų taip pat nerasta. Tai specialistus verčia ieškoti biologinės kilmės žuvų kritimo priežasčių.

„Nutarta Vilniaus universiteto Ekologijos institute atlikti biologinį bandymą su galimai pažeistomis ir sveikomis žuvimis, - antradienį per pasitarimą Valstybinėje aplinkos apsaugos inspekcijoje kalbėjo Valstybinės aplinkos apsaugos inspekcijos Avarijų prevencijos ir valdymo skyriaus vedėjas Gediminas Markauskas. - Bandymams bus gaudomos žuvys iš vandens telkinių, kuriuose yra kritusių ešerių ir upėse, kuriose jų nėra. Šiuo metu tęsiami tyrimai Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos institute.“

Aplinkosaugininkams atlikus vandens telkinių žvalgybą, nustatyta, kad kritusių ešerių randama Lėvens upėje nuo Panevėžio rajono Piniavos gyvenvietės iki įtekėjimo į Mūšą Pasvalio rajone, Mūšos upėje nuo Lėvens įtekėjimo iki Latvijos sienos ir Mūšoje Latvijos teritorijoje. Taip pat kritusios žuvys stebimos Sanžilės kanale tarp Lėvens ir Nevėžio upių. Kritusių žuvų randama beveik visame Nevėžyje, nuo Sanžilės kanalo iki Babtų miestelio.

Kol ešerių kritimo priežastys dar neišaiškintos, gyventojams nerekomenduojama minėtuose vandens telkiniuose gaudyti žuvis ir jas vartoti.
Gaištančios žuvys Lietuvoje ir Latvijos pastebėtos spalio pabaigoje.

Paėmiau iš Lietuvos Ryto. Atkreipkite dėmesį į mano paryškintą sakinį. :!:

#88714   žVYNAS
 02 Sau 2009 18:55
Padarem siandien ekskursija po Nemunelio upe, ryte zukle pradejom Leitiskyje, uzsales tas apendicitas kur prie azuolo nusileidi zemyn, prisidauzem skiliu, kliovo anei vieno, po kurio laiko nuvaziavom prie komplekso, ten uzsale kokie 4-5 m. nuo kranto, kur iteka griovys visada budavo imanoma pasigaut skarpietku, mazu eseriuku, siandien sudo, nei kliovo, vaziuojam iki Puciakalnes platumos, ten zmones pagauna po viena kita eseri, bet pasikartosiu, po viena kita, upe uzsalus per visa, galima ties medziu pereiti ir i latviu puse, bet tik kam? nekimba nei pas juos nei pas mus. vel sedam ir vaziuojam iki zablacko, matem, kad masyna prie kamino salia dauguvietines stovejo, raganyneje 4 zvejojo, mes islipom, uzejom ant ledo, upe uztraukta visa, bet normalus ledas tik paciam pakrasty, zinau, kad ten daznai geru asariu pasitaiko, siandien 0, vaziuojam iki obels, ledas ir ciut ne iki puse upes o rezultatas 0, net buvau pagalvojes, kad gal ir Nemunelyje tas triperis kaip Musoje eserius isskerde, tik niekas nepastebejo, bet maciau keleta graziu pagautu, zmones giresi, kad vakar pagavo,uzvakar reiskias viskas gerai :-D

#89160   žVYNAS
 05 Sau 2009 17:52
Su bardaku siandien is ryto aplankem Apascia ties Jonava, viso pagautos 9 zuvys, eseriai, pakankamai rimti, kazkas jau buvo zvejojes anksciau, kiek zinom pagavo 6 eserius. Tai va, upe uzsalus per visa, tik oras toks neocen, dar nepriprate prie tokio :neutral:

Paveikslėlis

Mazesnieji aisku apacioj :-D

#90608   žVYNAS
 12 Sau 2009 18:48
Vakar buvom Musoj, bandem pagauti jos isdvesusiu eseriu
Paveikslėlis
kibo paliginus normaliai, 40 stuku kurios svere lygiai 4 kg.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 38
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė