Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo ypatumai, vietos, taktika; pašarai, masalai
 #573974   tench
 11 Bir 2014 18:29
lioncius, vienose vietose gerai ir vakare, kitose - tik ryte. Juda jie kai maitinasi. Bet nebutinai tais pačiais takais ryte ir vakare. Pvz toj pačioj vietoj 4-tą val. ryto gali kaip pagal laikroduką ištraukti 2-3 per kelias minutes. Bet vakarais toj vietoj, kiek nebandytum - visiškas nulis. Ieškoti jų reikia...
 #574107   giedriuks
 12 Bir 2014 14:04
lioncius rašė:Dabar geriau meginti juos vakare ar ryta gauditi?
ar dabar, ar paskui, ar bet kada - dauguma zuvu pagrindinis gaudymo laikas yra ankstyvas rytas ir velyvas vakaras, kai kuriu - naktis. tad reik pabandyt ir zinosi. as kiek esu bandes svintant, tai nesu pagaves lyno (tiesa, ne tiek daug kartu ir bandziau :) ), o daugiausia vakarais. siuo metu tai pusvalandis iki saulelydzio ir pusvalandis po - pats tas laikas. ne karta ir ne du esu pagaves perpiet - apie 11-12 val. ir ne blogesniu, nei vakare. cia matyt kaip kur, reik bandyt.
 #574620   saulux
 14 Bir 2014 12:57
Zodziu sitacija tokia :? Gaudau nedideleje akyje tarp zoliu, gylis tarp 1 - 1.5m guldau ant dugno. Visada paberiu keleta kukuruzu, ant kabliuko taip pat kukuruzas. Daznai matau kaip zolese ateina po truputi kazkas rausdamas dumbla (kyla tankus debesiukai burbulu). Pradeda burbuliuot mano gaudomoje akyje ir salia jos, bet masalo neima. Zodziu praplaukia, bet vos tik zuvis ''iseina'' as paberiu mazyte saujele kukuruzu ir po keletos minuciu matau kaip vel sugryzta ir pradeda raust. Ir taip keleta kartu is eiles kol galiausiai sutemsta ir baigiasi aktyvumas '''bum Kartais vos vos timpteli pludele bet viskas tuom ir baigiasi. Jei masala pakeliu virs dugno, pradeda tampyt kuojytes ir raudeles :x Valas 0.2mm, pavadelis 0.14mm apie 25cm suristi kilpa i kilpa, pludele 2g svarelis lengvai uzspaustas (beveik slankioja) sratukas virs pavadelio. Bandziau truputi ilgesni pavadi, bet pasirode nepatogu nes sunkiau pataikyt i aki ir kai paima kuoja ar raude, iskart lenda i zoles ir kai pludele sudirba zuvis jau buna isukusi vala zoleje :? ka patarsit kolegos :?: bandziau ir pora kukuruzu, ir pusele kabint... Gal ilgint pavadeli?
 #574628   Gedcka V
 14 Bir 2014 13:32
Gali būt, kad lynas atskiria kur be kabliuko kukurūzas. Taip pat gali būt, kad pripratę yra prie šėrimo vietos, todėl tik išgirdus, kad kažkas šeria, plaukia pasižiūrėt ko primėtė, bet neradę tinkamo maisto nuplaukia. Mano pasiūlymas būtų keist masalus, gali bandyt perlines kruopas medaus kvapo, gal suveiks ;-) Geriausia būtų vėžio kaklelį uždėt, tada nei mailius kabinėsis nei ką. Atplauks ir paims iškart.
 #574707   giedriuks
 14 Bir 2014 23:08
saulux rašė:Zodziu sitacija tokia :? Gaudau nedideleje akyje tarp zoliu, gylis tarp 1 - 1.5m guldau ant dugno. Visada paberiu keleta kukuruzu, ant kabliuko taip pat kukuruzas. Daznai matau kaip zolese ateina po truputi kazkas rausdamas dumbla (kyla tankus debesiukai burbulu). Pradeda burbuliuot mano gaudomoje akyje ir salia jos, bet masalo neima. Zodziu praplaukia, bet vos tik zuvis ''iseina'' as paberiu mazyte saujele kukuruzu ir po keletos minuciu matau kaip vel sugryzta ir pradeda raust. Ir taip keleta kartu is eiles kol galiausiai sutemsta ir baigiasi aktyvumas '''bum Kartais vos vos timpteli pludele bet viskas tuom ir baigiasi. Jei masala pakeliu virs dugno, pradeda tampyt kuojytes ir raudeles :x Valas 0.2mm, pavadelis 0.14mm apie 25cm suristi kilpa i kilpa, pludele 2g svarelis lengvai uzspaustas (beveik slankioja) sratukas virs pavadelio. Bandziau truputi ilgesni pavadi, bet pasirode nepatogu nes sunkiau pataikyt i aki ir kai paima kuoja ar raude, iskart lenda i zoles ir kai pludele sudirba zuvis jau buna isukusi vala zoleje :? ka patarsit kolegos :?: bandziau ir pora kukuruzu, ir pusele kabint... Gal ilgint pavadeli?
o prie ko cia pavadelis?
situacija zinoma, man siandien buvo tas pats, burbuliuoja is po pludes, plude net linguoja, bet po keliolikos minuciu vis tik paima, bet ne lynas pasirodo, o neblogas karsis. tik as kukuruzus beriau su jauku, tai gal jauka kose is dumblo. gali but, kad tavo kukuruzas liko nepajudintas ne vienas - kazin, ar visus suvalge, o tavo viena paliko. :) gal kur susmigo i dumbla, gal uz kokio lapo ant dugno pasislepe, o gal zuvis tiesiog rause ir ede ne kukuruzus. bandyk darkart, keisk masalus. bandyk pakelt nuo dugno kokius 5 cm, manau rasi atsakyma. :)
 #574710   giedriuks
 14 Bir 2014 23:11
lioncius rašė:vienoje vietoje matosi vaiksto lynai, bet smulkme eseriukai ir pugzlei pirmiau ryja slieka net ir kukuruza, kaip jais atsikratyt :)
pugzliai ir eseriukai ima kukuruza??? :shock: dar tokiu bajeriu man nepasitaike. kukuruzas man netgi gelbsti, kai as ji kartu su slieku maunu - visi pugzliai atsoka. ir kukuruzai tavo tuomet smulkus, manau parinkus is bankes didesni, kazin ar pugzlys rizikuos paspringt. :grin:
 #574788   tomukass
 15 Bir 2014 15:45
saulux rašė:Zodziu sitacija tokia :? Gaudau nedideleje akyje tarp zoliu, gylis tarp 1 - 1.5m guldau ant dugno. Visada paberiu keleta kukuruzu, ant kabliuko taip pat kukuruzas. Daznai matau kaip zolese ateina po truputi kazkas rausdamas dumbla (kyla tankus debesiukai burbulu). Pradeda burbuliuot mano gaudomoje akyje ir salia jos, bet masalo neima. Zodziu praplaukia, bet vos tik zuvis ''iseina'' as paberiu mazyte saujele kukuruzu ir po keletos minuciu matau kaip vel sugryzta ir pradeda raust. Ir taip keleta kartu is eiles kol galiausiai sutemsta ir baigiasi aktyvumas '''bum Kartais vos vos timpteli pludele bet viskas tuom ir baigiasi. Jei masala pakeliu virs dugno, pradeda tampyt kuojytes ir raudeles :x Valas 0.2mm, pavadelis 0.14mm apie 25cm suristi kilpa i kilpa, pludele 2g svarelis lengvai uzspaustas (beveik slankioja) sratukas virs pavadelio. Bandziau truputi ilgesni pavadi, bet pasirode nepatogu nes sunkiau pataikyt i aki ir kai paima kuoja ar raude, iskart lenda i zoles ir kai pludele sudirba zuvis jau buna isukusi vala zoleje :? ka patarsit kolegos :?: bandziau ir pora kukuruzu, ir pusele kabint... Gal ilgint pavadeli?
kam toks ilgas pavadelis lynui? as naudoju 6 - 7cm pavadeli daug maziau raudes taso lynas tikrai nesibaido . svinas kad kuo lengliau slankiotu plude pusiau gulinti. ir kiek gaudes lynus gal 5 skirtinguose ezeruose ir kauno mariose nera geresnio masalo uz dzika. ypac jai uzaugintas pacio pvz zuvies atliekose.
 #574863   Rolandas Burauskas
 15 Bir 2014 22:10
Pas mane pavadelis apie 10cm. Guldau visuomet ant dugno masala. Kartais plude net nestovi kampu,o isvis guli,bet jei kibimas buna tai iskart matyti. Tavo vietoj dar prie kukuruzo dzyku kruva deciau. Tarkim 2 kukuruzai ir kokie 5-7 dzykai. Dedu tiek,kad kablys butu praktiskai pilnai uzdengtas. Seriu pvz is vakaro baziniu jauku+ konservuoti saldus kukuruzai. Tai 1kg bazinio+ viena skarbonke kukuruzu. Aisku kiekvienoj baloj savos taisykles,bet pas mane tai geriausiai veikia. Jei pvz pakeliu bent truputi nuo dugno iskart ateina plakiukai, kuojytes. O gulinti ant dugno masala jama arba lyniokai arba karsiokai. Tai tike is mano varpines :)
 #575595   ėrnis
 18 Bir 2014 22:35
kas tiem lynam užėjoj... matos kaip parburbuliuoja iš žolyno trinasi pora minučiu apie pludę ir nejama... nieko žiauriau turbūt nebgali būt matai kai vanduo verda, o plūdė nejuda. masalus kaitalioju, įrankiai kaip ir anksčiau kurių jie nesibaidydavo ? dėl ko jie gali neiimti ? kabliukas ir tas 14nr.
 #575617   tench
 19 Bir 2014 00:13
ėrnis rašė:nieko žiauriau turbūt nebgali būt
Tai turbūt dar nematei kaip jie iškišę nugarinius pelekus kaip rykliai suka ratus aplink plūdę :-D.
Prisivalgę jie matyt jau buvo... Jei telkiny yra pakankamai jų naturalaus maisto, visai gali būti kad kol atejo iki taves, pilvai jau buvo prikimšti - tai turėjo laisvo laiko ir, aišku, negalėjo praleist progos patrolinti meškeriotoją.
Aš sekmadienio vakarą, nors ir pūte tas stiprokas šiaurės vėjas, vis dėlto porai valandų įlindau į mano mėgstamus nendrynus. Tai apie saulėlydį paemiau porą po ~1kg. Ir abu kibimai tokie konkretus kaip gelžbetonis - truputi kilstelėjo plūdę ir iškart nuvažiavo (seniai tokių nemačiau). Vienas ant 2 naktinių, antras - ant kuokšto mėšlinių.
O pas tave čia kelintą valandą veiksmas vyko/nevyko?
 #575630   ėrnis
 19 Bir 2014 07:29
tench rašė:
Tai turbūt dar nematei kaip jie iškišę nugarinius pelekus kaip rykliai suka ratus aplink plūdę :-D.
Prisivalgę jie matyt jau buvo... Jei telkiny yra pakankamai jų naturalaus maisto, visai gali būti kad kol atejo iki taves, pilvai jau buvo prikimšti - tai turėjo laisvo laiko ir, aišku, negalėjo praleist progos patrolinti meškeriotoją.
Aš sekmadienio vakarą, nors ir pūte tas stiprokas šiaurės vėjas, vis dėlto porai valandų įlindau į mano mėgstamus nendrynus. Tai apie saulėlydį paemiau porą po ~1kg. Ir abu kibimai tokie konkretus kaip gelžbetonis - truputi kilstelėjo plūdę ir iškart nuvažiavo (seniai tokių nemačiau). Vienas ant 2 naktinių, antras - ant kuokšto mėšlinių.
O pas tave čia kelintą valandą veiksmas vyko/nevyko?
kadangi kur aš pastoviai šėriaus buvo užimta :-ug o tik atėjus iki tos vietos žmogui kibimas, bet nepakirto ėjau toliau kur atrodė nebloga mano akiai. veiksmas prasidėjo nuo 20:30 iki 22h kažkur.
 #575701   giedriuks
 19 Bir 2014 12:21
tench rašė: Aš sekmadienio vakarą, nors ir pūte tas stiprokas šiaurės vėjas, vis dėlto porai valandų įlindau į mano mėgstamus nendrynus. Tai apie saulėlydį paemiau porą po ~1kg. Ir abu kibimai tokie konkretus kaip gelžbetonis - truputi kilstelėjo plūdę ir iškart nuvažiavo (seniai tokių nemačiau). Vienas ant 2 naktinių, antras - ant kuokšto mėšlinių.
Nu but idomu paziuret, kaip kilo lynas ima du naktinius ir iskart veza. :shock: nebent tie naktiniai vaikai buvo, nes iskart kazin ar apziotu toki kasni, net jei tai ir didelis lynas.
 #575732   tench
 19 Bir 2014 13:46
Normaliai yr du naktiniai. Gana didelė jug ta lyno burna. Juo labiau sliekai pakankamai minkšti ir elastingi, o lynas be problemų įsiurbia net didesnius ir kietesnius masalus - pvz gerą gabalą krabų lazdelės, ar 8mm peletsą.
 #575755   Gedcka V
 19 Bir 2014 15:06
Vakar ir užvakar nuo 9h vakaro iki pusės 11h pagavom viso 4 lynus. Užvakar 0,7kg., vakar 0,6kg., 0,7kg. ir 1,2kg. Visus pagavo tėtė, nes neprisiskaitęs tiek kiek aš :-D Visi sukibo ant vieno mėšlinio slieko. Aš bandžiau ir naktinius, ir mišraines su dzikais sliekus dėt, bet tik vienas ant kukurūzo užkibo. O ir tas nuėjo su visu pavaduku. (0,14mm.) 'viarkt
 #575796   Daxidas
 19 Bir 2014 19:39
tench rašė:
Teko matyti :lol:
Turiu klausimeli,siom dienom kai saltokas oras lyna geriau bandyti suvilioti vakare ar ryte?
 #576561   Dorall
 24 Bir 2014 18:49
Atšalęs oras, aš irgi nebandau plūdine gaudyti karosų ar lynu pučiant šiauriniam vėjui, neįmanoma tikslingai pagauti . Nepatinka lynam slėgio pokyčiai, ypač šaltis. Nenusisekęs sezonas kolkas palyginus su praeitais metais :/ . Gal kas bandete per naktį žvejoti? Kolkas dar tinkamas laikas tam :o
 #576588   Gedcka V
 24 Bir 2014 20:27
Lynam, tuo labiau visom žuvim nėra skirtumo kokio iš kurios pusės vėjas pučia. Čia didžiausias mitas :roll: . Įtaką daro tik vandens temperatūra, debesuotumas ir slėgis. Dėl slėgio, čia 50/50. Būna, kad ryte giedra, o vakare užklupus lietuj, lynai, kaip išprotėję pradeda kibt :) arba būna taip, kad būtų nedidelis slėgio skirtumas bent 2 dienas - ši taisyklė galioja visur, bet išsiverčiama ir be jos ;-) Bet ir tai, ne visur ši taisyklė tinka. Labiausiai stovinčiam vandenį pasiteisina. Per naktį dar bandysiu, tik kai bus gerokai atšilęs vanduo. Dabar geriausia juos vakare gaudyt, kada vanduo šilčiausias. ;-)
 #576609   Dorall
 24 Bir 2014 21:25
Dėkoju už patarimus.:) Praeitais metais kažkodėl vienam tvenkinyje lynai kibdavo kepinant saulei viduryje dienos, o vakare ir ryte visiškai nieko. :-ug Ir visi nesiekdavo 1 kilogramo, taip ir neperkandau to prūdo :-D
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 38
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė