Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Velkiavimas; žūklė vobleriais, sukrėmis, blizgėmis, guminiais masalais; gaudymas skrituliais
 #573197   Feniksas
 08 Bir 2014 13:55
Jei matyc kad neisgyvens tai tikrai nepaleisc. Neverta lydeka padvest sitaip. Nu 3 susivaryt tai jau tikrai paeme :grin: o va orbitai tikrai veikia ziuriu. Koki taviske kando?
 #573201   vaitko
 08 Bir 2014 14:08
WP_20140605_001.jpg
WP_20140605_001.jpg (75.32 KiB) Peržiūrėta 6156 kartus(ų)
Va toks. Beje tai mano pirmasis orbitas ir tai buvo pirmoji zukle su juo ir pirmoji lydekike bet deja ir paskutine nes liko dar po keliu metimu jis dugne :( labai patiko darbas, uzmetimas, butinai jamsiu dar orbituku nors ir brangus zalciai...
 #573206   Feniksas
 08 Bir 2014 14:56
Eseriukas. Mano pirmasis irgi po lydekos buvo nusautas. Va taip vadinas ne man vienam taip. Man paeme 018. Gryna kuoja atrodo. O kur praradau 824r buvo. Lb grazus ir kibiu visi ivardija. Man jis ir patinka, ne veltui orbitai vieni geriausi vobleriai lydekom. Tik mesti kazkaip baisu, lb jau sunkus, baugu kad rite ka nepadarytu
 #573525   Andrius0522
 10 Bir 2014 00:02
kernius1 rašė:Man šiaip teorija įdomi. Vieni sako, kad lydekos į gylį pasitraukia, kai vanduo įšyla, kiti, kad jos nebesimaitina visai ir reikia spiningui duot ilsėtis iki rugsėjo, tai įdomu, ką čia žmonės kalba.
kiek pamenu per savo istorija visa,vasara gyliuose per sakykim visa vasaros sezono 100us kibimu gal kokius 10 max kibimu esu turejes...visi max 2 metrai nuo kranto ir gylis max 2 metrai...itin retas atvejis bent jau man- vasara gyliuose kazka sumedzioti...o kad padeti spininga i kampa tai tikrai vejas :) siemet dar nebuvau spiningo pakures :)
 #573578   Mike
 10 Bir 2014 09:39
Viskas nuo gaudymo vietos priklauso. Jei gaudai skaidriame giliame ežere, tai dviejuose metruose vasarą tikrai nieko nerasi. Gaudau Dzūkijoje tokiame. Tai kuo "giliau" į vasarą, tuo giliau lydekos. Paprastai jau birželį gaudoma 7-10 m. gylyje. Sekliau nieko nėra, iki 4 metrų dugnas matosi. Manau, pvz., Plateliuose tas pats.
 #573644   Stabas777
 10 Bir 2014 13:39
Plateliuose ivairiai, vasara pakliuva ir sekliau, ant kokiu 5 metru visai gerai prakimba, bet geriau pagalvojus kibimu tai zenkliai sumazeja vasara, nes tarkim pavasari per zvejyba gali 10 lydeku pagaut, o vasara jau sunkiau su jomis, kibimai retesni, jau per zukle desimties primust nepavyks. mes tai kazkaip i gylius didelius nelendam, bet manau sia vasara bandysim trofejiniu pagaudyt
 #573711   Maukis
 10 Bir 2014 16:55
Dideliame ežere, kuriam aš gaudau, viskas kartojasi metai iš metų. Pavasarį, tik prasidėjus sezonui, daugiausiai pasigauna įlankėlėse 2-4 m. gylyje, kur šiltesnis vanduo gali prilupt tikrai daug. Gegužės mėn., šylant vandeniui, lydekos traukiasi giliau, maždaug į 4-6 m. Birželį ir visą vasarą gaudau 7-10 m. gyliuose. Rudenį, atšalus orui ir vandeniui "mano" lydekos neria dar giliau. Tada gaudau velkiaudamas ežero platybėse dideliuose gyliuose ir dideliais masalais. Man tai neginčytina tiesa, kuri pasitvirtina kiekvienais metais. Bet žinoma, viskas priklauso nuo vandens telkinio ir kitoje "baloje" viskas gali būti kitaip. Pvz. Nemuno žemupyje vėlyvą rudenį ir žiemą staigiai atšilus orui, puikiai pasigauna lydekos visiškose seklumose, kur šiltesnis vanduo. O vat ežere rudenį seklumose nepagaunu nieko, ar atšilę, ar atšalią.
 #573838   Stabas777
 11 Bir 2014 06:52
mes tai perejom ant guminuku, universaliausias masalas, su vienu guminuku keiciant ceburaskas galima aptyrinet ivairius gylius, o tarkim kai gaudau plateliuose daugiausia, kur negiliai skaitos 5 metrai, tai guma pranoksta voblerius ir smarkiai, o ir kaina desimtim kartu skirias. prisipirkes kalnus tu vobleriu, o jie jau antri metai ne nepajudinti guli, nes nes su tvicinginiu vobleriu 5 metru seklumoj ner kas veikt, nors ir Plateliuose ir tokiuose gyliuose galima uztvicint, del skaidraus vandens kyla nuo dugno ir didesniam gyli
 #573875   Maukis
 11 Bir 2014 11:33
ansanas rašė:Mauki, o ka gyliuose siulai lydekoms ? guma, metalas?
Guma ir paskutiniu metu konkrečiai KEITECH Swing Impact FAT 4,8. Teisingai parinkus galvakablį ir lėtai traukiant, plačia amplitude makaluoja uodegą ir "mano" lydekom tai patinka.
 #574185   gerulis19
 12 Bir 2014 19:54
sejp taj dažniausiaj gaudau iki 3m gilyje sekliuose ezeruose,taj 3-4gr naudoju.noriu pamegint didesnius ezequs kur yra giliau,tik nelabaj praktikos gyliuose turiu:) be echoloto sunku rast tuos perkritimus bus...
 #574889   Stabas777
 16 Bir 2014 07:57
Savatgalis silpnokas buvo, sestadienni dvi, sekmadieni viena, bet ir ta nelegali, nors sestadieni kibimu daug buvo, bet nesekmingi, tiesa dar du masalus i lydekas nurovem, taip kad sekme ne musu pusej buvo
 #575181   Mike
 17 Bir 2014 09:11
Vakar dideliame - giliame ežere Dzūkijoje gaudžiau lydekas. 9 valtyje, dar daug kibimų, atsipurtymų ir pan. Tik dydžiai nedžiugina. Didžiausia 54 cm, nors ir gaudžiau 5-9 m gylyje 10 cm guma. Kibimai visą dieną.
 #575959   Vitalijus.R
 20 Bir 2014 15:03
Vakar su drau zemelapi isrinkom ezeriuka netoli aukstadvario.gilis ten gal iki2 metru.bendroi sumoi pagavom 21 lydeka.didziausia 44cm :grin: .didesniu neradom ,gal ir nera ten.keista kazkaip.bet smagu buvo
 #577762   justgytis
 30 Bir 2014 16:15
Sveiki, gal teko kam susidurti ar seip turit patirties tokiose vietose... Turiu toki karjera, gylis panasiai 1,5 metro, augalu pilna, ne lelijos kokios bet augalai tokie ploni praside nuo pat dugno iki pat virsaus tokiais stulpais. Vietomis maziau vietomis daugiau... Bandau pagauti lydeka: metau pavirsini megabass dog x (eseriai puola) bandau vandens pavirsiuje dirbanti OSP bent minnow, plaukiancius vobleriukus (bet daznai vistiek zoles uzkabina) vistiek nepavyksta isprasyt lydekos pulti tos mano plasmases :( O kame beda, nes lyg tycia toje vietoje kur atrodo katik ismeginau net 3 vobleriu tipus issoka lydekos kurias kazkoks mailius vistiek sudomina... Ir tai pasikartojo ne viena karta... Visiski peiliukai 15 cm ir eseriai ant mano masalu pasiraso...

Gal zinot koki idomesni ar masala ar dar kokia nors kitokia gaudymo technika, kad jas priversti kilti nuo dugno?
 #577785   alkanas
 30 Bir 2014 16:56
Esu skaites tokiu teoriju apie vandens telkinio savaimine zuvu rusiu kaita, tipo pradzioj uzsiveisia daug mailiaus, del to atsiranda daug mazu plesrunu, kurie sueda daug mailiaus, tada plesrunai eda vienas kita ir taip kazkaip panasiai per metu metus normalizuojasi zuvu kiekiai ir dydziai. Kaip yra is tikro as nezinau, bet zinau kelis karjerus kur labai daug peiliuku, normaliu ner. Gal sakau ir pas tave pns variantas
 #577790   Юстас
 30 Bir 2014 17:18
Žinau iš patirties atvejį kai lydekos tiesiog sočios. Karjeras negilus, karosų mažų daug. Ten žvejoju tik vėlyvą rudenį - ryškių spalvų gumom, kadangi jos niekuo kitu nesusigundo. Kaip bebūtų gali pamėgint pažvejot su plūdine naudodamas tą patį muilių, kurį ir vaiko tavo minėtos plėšrūnės.
 #577807   Pfk
 30 Bir 2014 18:56
nebūk toks kategoriškas.
spiningas mano pagrindinis užsiėmimas. bet kartais norisi ramiai prisėdus pažiūrėt į plūdę ir pasigalinėti su plėšrūnų. nematau tame nieko blogo. taip sugautos žuvys gali būt taip pat sėkmingai paleistos.
 #577843   justgytis
 30 Bir 2014 20:49
Ne. pludine ne man :) Yra ten tu lydeku dideliu, gi minejau kad vartos ;) O priverst jas pakilt paimti mano masala, arba nemoku arba neteisingas masalas... Normaliai nuskandint voblerio neimanoma... Panosiai pravedus tikrai ja lengviau priversti griebti.. o dabar 1,5 metro... tingi jinai del mano plasmases :D
 #577844   SKYLINE
 30 Bir 2014 20:52
Dar yra variantas guma maut ant ofsetinio kablio, bet kad tu gumom negaudai, tai tada nežinau :D reiks šitą variantą man pabandyt, gal kas gausis...
 #577857   cesius
 30 Bir 2014 21:39
Kazkoky jus cia breda puciat, taigi yra tu twic vobliku kurie neria y 1,2 ir puikiausiai apeina tuos miskus pavieniu zoliu, kam cia kazka isradinet.
 #577859   martiz-zz
 30 Bir 2014 21:55
imk museline, ir rasi kaip pagaut :-D va kaip tik siandien tokuose kaip nupasakojai zolynuose kibo, tik gaila, kad papuola iki kg tokios :roll:
Prikabinti failai
12.JPG
12.JPG (78.52 KiB) Peržiūrėta 3977 kartus(ų)
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė