Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #577606   Daugirdas
 29 Bir 2014 22:18
Kleckas1978 rašė:siulau rasyti kuo daugiau atsiliepimu apie isbandytus - turimus ir t.t. kotus kad patiems butu lengviau, o ne pyktis jei kazkas parase kazka ir kazkam nepatiko nes prekyba sumazejo.
:gutgut tik pats supranti į ką tie atsiliepimai gali pavirsti :)
 #577609   Kleckas1978
 29 Bir 2014 22:38
bet kuo daugiau OBJEKTYVIU nuomoniu tuo mum patiem lengviau, nes subjektyviu nuomoniu forume 10000000 ir t.t. kai pradedi suprasti kas ka atstovauja ir remia ir t.t......
 #577625   Daugirdas
 30 Bir 2014 07:29
Kleckai, nuomonė apie turimą spiningą, deja, ir gali būti tik subjektyvi, kad ir kaip pats ją pateikęs žmogus laikytų ją objektyvia :)
 #577640   Sokratas
 30 Bir 2014 09:19
ką ir matom pastoviai :lol:
 #577669   alkanas
 30 Bir 2014 11:07
Kai pucia stiprus vejas, yra banga, i vala ziuredamas nieko nematau, net paties valo, reiks ziuronus isitaisyt, soniniai metimai isvis tragedija, zvejodamas tokiomis salygomis kai banga ir vejas blasko vala ir tikiuosi pajusti tik uzsedusia zuvi ir apie jokius kitus jutimus ar ziurejimus nesvajoju, svorius naudoju nedidelius, apie juras nerasau, ezerelius, cia man kazkodel valas nieko nerodo, vat ramiu oru jei zvejot, pagal vala matosi, bet valo niekad bet kurioj fazej nuo pat masalo pliumptelejimo i vandeni stengiuos neatpalaiduot, laikau kiek imanoma daugiau itempes kiek leidzia masalo svoris.
 #577816   Maukis
 30 Bir 2014 19:22
O as visgi atsiliepsiu i „Kleckas“ posta ir parasysiu savo pojucius apie spiningeli, su kuriuo gaudžiau starkius. Taigi pries kelias savaites, savaitgali grizau is komandiruotes namo ir sestadieni nuplaukiau „pasisveikint“ su starkiais. Dar pries išplaukdamas žinojau, kad žvejyba bus beveik neimanoma, nes auksciau Rusnes Nemunas ,tiksliau Rusnes upe plati, o vejas ziaurus, vakaru, išilgai upes. Atplaukus radau keturias valteles, prisispaudusias prie pat kranto, kur dar siokia tokia uzuoveja. Uzsiinkaravau viduri upes ant duobes slaito ir pabandžiau zvejot su savo GL3 , 2,4m. iki 21 gr. užmetimo spiningeliu, kuri jau daug metu naudojau starkiu žvejyboje. Vejas švilpia, sukioja valti i visas puses. Luztancios dideles bangos pastoviai tampo vala. Srove irgi didžiule. Uzmetus skersai sroves i sekluma pirmus kelis 28 gr. galvakablio bumtelejimus i dugna dar jauti, bet kai srove panesa vala labiau pasroviui ir gylis staiga padidėja, visas jautrumas ir baigiasi. Jauti tik svilpianti veja, i visas puses blaškoma valti ir luztanciu bangu pastoviai tampoma vala. Pries srove mest irgi be sansu, nes srove tokia didele, kad praktiškai nespėji sukt rites, kai srove atnesa galvakabli prie valties, nors vala naudoju salyginai plona. Taigi beliko plaukt kažkur ir ieškot uzuovejos, arba jungtis prie kolegu ir zvejot praktiškai nuo kranto. Bet pries plaukdamas is deklo išsitraukiau Major Craft bassini „Go Emotion“ GES-662ML , 3-10,5 gr. spiningeli ir uzdejau nuo Loomio nuimta rite. Atsargiai svystelejau 28 gr galvakabli su guma ir tie puikiai nuskrido. Spiningelis turi tokia galios atsarga, kad 28gr. galva+ guma meta tikrai pakankamai toli ir nepasakyčiau, kad tas kotelis labai persikrautu. Bet svarbiausia, kad žvejyba nusvito visai kitom spalvom. Su 106 gr. sveriančiu koteliu, net ir tokiom sunkiom salygom puikiai jauciasi, kaip pasroviui letai skęstantis galvakablis pasiekia dugna. Atskiri, kada luztancios bangos tampo vala, kada galvakablis pasiekia dugna. Jau nekalbu apie starkio kibima. Net pasoki, kai gauni per nagus. Be to ir pakirtimas su trumpesniu, lengvu koteliu gaunasi staigesnis, praktiškai is rieso. O kotelio kietumo ir galios pilnai pakanka pakirst ir išvilkt starki. Zodziu ta sestadieni kiti kolegos pasitryne prie kranto išsiplaukiojo, o as parsinešiau tris legalius virs kilogramo ir ketvirta „bonusini“ 2,8 kg. starki. Kita diena vejas jau nebuvo toks didelis. Kelis metimus uzmeciau su savo senuku Loomiu ir padėjau ji į dekla, matyt ilgam. Su Go Emotion koteliu visai kitoki pojuciai, zukles malonumas, emocijos. Gal ir perkraunu as ta koteli, bet gyvenime dar nesu sulauzes ne vieno koto .Ir kiek as suprantu ir jauciu spiningeli, tie 28 gr+guma jam nera nepakeliama nasta. Taigi dabar mano starkinis kotas bassinis 3-10,5 g. užmetimo spiningelis.
 #577841   alkanas
 30 Bir 2014 20:44
Idomios mintys, o gal net palygint noreta speju lasisini su basiniu.
 #577849   Kleckas1978
 30 Bir 2014 21:13
Koks skirtumas ka noreta palyginti ir su kuo, nes svarbiausiai - atsiliepimai.
Kuo daugiau atsiliepimu apie ivairius kotus - tuo geriau, tuo kitiem forumieciam bus daugiau info apie ivairius kotus.

As visada sakau jei zmogui patinka-tinka, lai naudoja ir galvos nesuka kas ka raso-sneka ir t.t. , nes kiek zmoniu tiek ir nuomoniu....

P.S. reiktu ir "kritikam" parasyti apie turimus ir naudojamus, pabandomus ir t.t. kotus ir apie ju jautruma ir t.t. o ne tik skeptiskai visus per danti traukti ;-)

Beje foruma pervertus susidaro tokia nuomone kad apart Croixu, graphiteleaderiu ir inazumu nelabai ka ir turi forumieciai, nes apsoliuciai daugiau apie nieka daugiau ir nerasoma :-D :-D :-D
 #577858   Maukis
 30 Bir 2014 21:52
alkanas rašė:Idomios mintys, o gal net palygint noreta speju lasisini su basiniu.
Norėjau pasakyti tik tiek, kad lengvas bassinis kotelis, kurį naudoju nedidelių voblerių tvičinimui, asmeniškai man labai tiko ir starkių žvejybai Nemuno žemupyje ir pabandžiau argumentuot kodėl.
 #577867   alkanas
 01 Lie 2014 05:43
Dabar visi vargsta, suraso kuo yra zvejoje, ir sekanciam puslapy vel dainele is naujo:
patarkit koki spininga pirkt. taip buvo ir bus, tai as geriau rasysiu kai bus ka rasyt.
savaitgali dat kart bandziau inazuma iki 30 gr, ta trumpesne, 220 lyg ilgis, vel pamirsau, tai rites laikiklis man napatiko nepatogiai rankoje laikosi, tas pliko blanko ar plasmases ciupinejimas netinka man ir viskas, cia kogero tas "navarotas" yra padarytas jautrumui pagerint, istacius rite tarp blanko ir rites kojeles pado tarpas man irgi ne fengshui, man pns jausmas kai kastingini i ranka pasiimu, toks pojutis lyg rachitnikas buciau persuktom rankom, o del jautrumo tai dzigui as jy pirkciau tik dideliem (man dideliem) svoriam, tarkim nuo kokiu 18gr.
reziume, mano imho: man sis spiningas nepatiko del truputi perilgos rankenos, ir nepatogaus rites laikiklio, o del jautrumo, tai normalus, jei naudot sunkias galvas.
 #577882   Menke
 01 Lie 2014 08:33
Maukis rašė:
alkanas rašė:Idomios mintys, o gal net palygint noreta speju lasisini su basiniu.
Norėjau pasakyti tik tiek, kad lengvas bassinis kotelis, kurį naudoju nedidelių voblerių tvičinimui, asmeniškai man labai tiko ir starkių žvejybai Nemuno žemupyje ir pabandžiau argumentuot kodėl.
Man sios klases spiningai irgi patinka. As turiu jo konkurenta Graphiteleaderi Nuovo Bosco 642ML , 3-10,5 gr. tai kursiu mariose puikiausiai starkius zvejoju. O jau nekalbu apie kauno marias kur 15gr + guma puikiausiai dirba ;uolrait
 #578094   henyte
 01 Lie 2014 22:34
alkanas rašė:Dabar visi vargsta, suraso kuo yra zvejoje, ir sekanciam puslapy vel dainele is naujo:
patarkit koki spininga pirkt. taip buvo ir bus, tai as geriau rasysiu kai bus ka rasyt.
savaitgali dat kart bandziau inazuma iki 30 gr, ta trumpesne, 220 lyg ilgis, vel pamirsau, tai rites laikiklis man napatiko nepatogiai rankoje laikosi, tas pliko blanko ar plasmases ciupinejimas netinka man ir viskas, cia kogero tas "navarotas" yra padarytas jautrumui pagerint, istacius rite tarp blanko ir rites kojeles pado tarpas man irgi ne fengshui, man pns jausmas kai kastingini i ranka pasiimu, toks pojutis lyg rachitnikas buciau persuktom rankom, o del jautrumo tai dzigui as jy pirkciau tik dideliem (man dideliem) svoriam, tarkim nuo kokiu 18gr.
reziume, mano imho: man sis spiningas nepatiko del truputi perilgos rankenos, ir nepatogaus rites laikiklio, o del jautrumo, tai normalus, jei naudot sunkias galvas.
Naudoju du spiningus, vienas su skeleton, kitas su vss rites laikikliu... Pirma kart pamates skeleton laikikli buvau issigandes, kad bus nepatogus, bet uzteko poros zvejybu ir nenoriu imt i ranka vss, nei tuo labiau koki klasikini.
Del svoriu, tai asmeniskai man, zvejojant sroveje su tokiu kotu (as naudoju 240 ilgi) man komfortiskiausiai su juo prie 14-21gr neskaitant guminuko svorio, bet zinau zmoniu, kurie sakytu, kad jis skirtas zvejybai su 30-40 gr. Jautrumas (i ranka) pas sita kota zymiai geresnis nei pas kai kuriuos du-tris kartus brangesnius kotus.
Rankena ir mano skoniui galetu but truputi trumpesne.
Dziaugiuosi uz Mauki ir Menke, kad rado kotu tokiu gamintoju, kurie nezino kaip markiruoti savo gaminius ir linkiu kad kotas kuris turi paskirti zvejybai su pvz 10gr, sveria 100gr, bus naudojamas su 30-40gr masalais, pergreit neluztu...
 #578133   Rapolas
 02 Lie 2014 07:13
Maukis rašė:... Gal ir perkraunu as ta koteli, bet gyvenime dar nesu sulauzes ne vieno koto .Ir kiek as suprantu ir jauciu spiningeli, tie 28 gr+guma jam nera nepakeliama nasta. Taigi dabar mano starkinis kotas bassinis 3-10,5 g. užmetimo spiningelis.
Ne, visai visai neperkrauni :-D ,užmetimas iki 10,5g o mėtai ~30g svorius..
Suprasčiau, kad tokius "bajerius" išdarinėja su slow akcijos kotais, bet čia juk "fast'as" ::hai-bai
p.s.: nu panašiai, kaip žiemą vietoj avižėlės "velnią" prisirišt ir džiaugtis, kad sargelis lb jautrus :-D
 #578149   SauliusM
 02 Lie 2014 08:02
Rapolas rašė:nu panašiai, kaip žiemą vietoj avižėlės "velnią" prisirišt ir džiaugtis, kad sargelis lb jautrus :-D
cia taikliai :-D :gutgut
 #578178   Feniksas
 02 Lie 2014 09:16
Ka max gali patvicint micel mag pro extreme 2m iki 32gr? Bet kad nebut jau kaip su guma ir negaletu tinkamu judesiu suteikt
 #578180   SauliusM
 02 Lie 2014 09:22
ziurint kaip tvicinsi. as tai ir maziukus dzerkiukus kaip kad salmo slider 10S esu su tokiu baladojes...
 #578182   Feniksas
 02 Lie 2014 09:28
Man patinka astriau, tiesiog kad koto neuzmustu koks placialiezuvis
 #578436   Maukis
 02 Lie 2014 20:21
Rapolas rašė:
Maukis rašė:... Gal ir perkraunu as ta koteli, bet gyvenime dar nesu sulauzes ne vieno koto .Ir kiek as suprantu ir jauciu spiningeli, tie 28 gr+guma jam nera nepakeliama nasta. Taigi dabar mano starkinis kotas bassinis 3-10,5 g. užmetimo spiningelis.
Ne, visai visai neperkrauni :-D ,užmetimas iki 10,5g o mėtai ~30g svorius..
Suprasčiau, kad tokius "bajerius" išdarinėja su slow akcijos kotais, bet čia juk "fast'as" ::hai-bai
p.s.: nu panašiai, kaip žiemą vietoj avižėlės "velnią" prisirišt ir džiaugtis, kad sargelis lb jautrus :-D
Matau daug šiame forume „krutų“ žvejų teoretikų, galinčių komentuot apie viską. Pamato skaičių 10,5 ir puola komentuot apie avižėles ir "velnią", o kitas pritaria, kad taikliai pastebėta. Noriu pastebėti ir aš, kad pasaulyje yra daugybės gamintojų ir įvairios paskirties spiningo kotų. Ir vienodas užrašas ant koto toli gražu nereiškia, kad tie kotai vienodi. Šiame forume diskutuojam ne apie skaičius, bet apie spiningus. O, kad reikšt savo nuomonę apie spiningą (ypač perkrautas jis ar ne), reikia būt bent mačius, o dar geriau, ir paturėjus tą kotą. Kitaip tokio“komentatoriaus“ nuomonė bus visiškai bevertė, kai beje dauguma šio forumo postų. :/braj;
 #578440   alkanas
 02 Lie 2014 20:29
Zinau kas su basiniu lightu juroj menkes dzigino su 50 gr galva ir vargo nemate :D
 #578445   SauliusM
 02 Lie 2014 20:45
Maukis rašė: Kitaip tokio“komentatoriaus“ nuomonė bus visiškai bevertė, kai beje dauguma šio forumo postų. :/braj;
o gal tamsta bent kojas normaliai forume apsilk ir susipazink su zmonem pries tokiais kategoriskais pareiskimais metydamasis...
 #578452   Rapolas
 02 Lie 2014 21:05
alkanas rašė:Zinau kas su basiniu lightu juroj menkes dzigino su 50 gr galva ir vargo nemate :D
Aaa , nu tai pats jau daugiau praktikas nei teoretikas :-D
 #578457   alkanas
 02 Lie 2014 21:17
jei jau tamstai taip idomu tai tuo basiniu lightu ir as pats bandes zvejot vat is kitu komentatoriu tai manau ne vienas nera basiniu zvejoje o gal net ir mate, kitaip turetu bent supratima kuo jie skiriasi tarkim nuo lasisinio
 #578462   alkanas
 02 Lie 2014 21:26
SauliusM rašė:
Maukis rašė: Kitaip tokio“komentatoriaus“ nuomonė bus visiškai bevertė, kai beje dauguma šio forumo postų. :/braj;
o gal tamsta bent kojas normaliai forume apsilk ir susipazink su zmonem pries tokiais kategoriskais pareiskimais metydamasis...
Prie ko cia jam kojas apsilt pries kanors tau priestaraujant, ar kaip, turbut isivaizduoji save autoritetu aukstesniu uz visus. Ka norejo ta parase ir nemanau kad sukydo.
 #578463   SauliusM
 02 Lie 2014 21:26
alkanas rašė:... vat is kitu komentatoriu tai manau ne vienas nera basiniu zvejoje o gal net ir mate...
:-D :gutgut :superšokas
 #578470   Maukis
 02 Lie 2014 22:03
SauliusM rašė:
Sorry, gal ir per "stipriai" parašiau. Buvau alkanas, piktas :grin: Dabar jau sotus, gyvenimas prašviesėjo. Tikrai nenoriu nieko įžeist :/brazasista
 #578478   Daugirdas
 02 Lie 2014 22:18
Daugirdas rašė:tik pats supranti į ką tie atsiliepimai gali pavirsti :)
Ar aš nesakiau? :grin:
O kad be reikalo "nefleimint", tai apie kotą (ale basinį, nors esu tikras kad 90 proc rašančių realiai ne tik kad pagavę, bet turbūt ir gyvo baso nėra matę. Beje tame tarpe ir aš pats, taip kad tas pasakymas basinis ar rockfishinis kotas kartais juokingas, kai "ekspertai" šneka apie kotus skirtus žuvims kurių nėra gyvenime pagavę). Taigi turiu ir aš Neo Bosco, GLNBS 64ML. Be vargo tvičinu tokius voblerius kaip Asuras bei ramiai džigauju iki +-16g galvom. Jautrumas tikrai neblogas, bet jei skaičiuot nuo apatinės gamintojo nurodytos ribos, tai :!fig! Nors atvirai pasakius tai paskutiniu metu nors ir neblogas kotas, bet dažnai lieka be darbo. Mažas, iki 8-10g, labai retai 12g gumas šokdinu su finezza, (jautrumu vistik lenkia gan ženkliai), o didesnėms jau ir kastinginė legenda susigadija.
 #578498   alkanas
 03 Lie 2014 06:10
Ne mes spiningus Uzvadinam basiniais dziginiais lasisiniais, bet mes juos tikrai dazniausiai naudojam ne pagal paskirti, su basiniu mnegaudom basu o su lasisiniu lasisu, jie mum puikiai tinka kitom zuvim, zodziu ne zuvim o masalam naudojamiem pasirenkam, tai ir gaunasi kai pradeda lygint basini su kokiu lasisiniu visokiu kazusu, bet tais kotais mes patys ir zvejojam
 #579970   Vytautus
 10 Lie 2014 13:34
Sveiki, reikia pagalbos - ieskau komplekto (spiningas+rite) pagrinde sapalam uz 800-1000 LT, zvejoju Neri, Sventojoje. Gal turit pasiulymu ?
 #580433   SauliusM
 14 Lie 2014 08:42
Vytautus rašė:Sveiki, reikia pagalbos - ieskau komplekto (spiningas+rite) pagrinde sapalam uz 800-1000 LT, zvejoju Neri, Sventojoje. Gal turit pasiulymu ?
savaitgali butent sapalus gaudydamas isbandziau nauja kelionini spiningeli major craft crostage 7'6'' ilgio 2-15gr uzmetimo 4 daliu.
manau tau tiktu puikiausiai.
CRK-764SL
http://www.majorcraft.co.jp/english/cat ... r/crostage
su daiwa exceler TSH 2000 susibalansavo pagal svori idealiai.
  • 1
  • 332
  • 333
  • 334
  • 335
  • 336
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė