Sutikęs upėtakininką, kuriuos šiemet teko sutikti du, baigi žvejyba ir važiuoji į kita ruožą 

UL
Netgi radus šviežias pėdas ir pamačius, jog upėtakiai ypač nenoriai kyla prie masalo, patartina atlikti persikėlimą į naują vietą.JustasM rašė:Sutikęs upėtakininką, kuriuos šiemet teko sutikti du, baigi žvejyba ir važiuoji į kita ruožą
Taigi vakar aplankiau tą ruožą. Kokį kilometrą baladojausi po dumblyną galima sakyt: porą lydekiokų, 3 ešeriai ir raudikė (už nosies). Upėakių nė kvapo. Tik kai Minija susitiko su kita upele, pasirodė pora gražesnių, ale tik pasivaikė ir pasislėpė. Dar keletas nedidukų pasikabino. Tik gavau baigti žvejybą, nes atsidūriau šernų (dryžuotų) teritorijoje, ir vienas kalnas skleidė grėsmingus garsus. Žodžiu, nieko gero tas upalis, takų pakrantėm daug, vandens ir tvarkos nėr. Medžių žiauriai privirtę, nei upe prabrist, nei normaliai apeit. Takus ko gero suminė sliekininkai, kiek kalbėjau su vietiniu pažįstamu, jie ten sliekus maudo.looking4snow rašė:Tai ka ten slept - Minija gi visiems zinoma kaip upetakine upe. Vadinasi, kur tas Miliaus malunas (pirma kart toki girdziu) nera jokio skirtumo - eini ir gaudai.
Vat nžn, ką tokiu atvėju daryt, viena kart bežvejodamas atsisuku į krantą ir žiūriu šerniukas mažas stovi žiūri į mane, kelios sekundės ir iš krūmynų pasigirsta matyt mamos garsai, tai kelių sekundžių reikalas ir aš jau kitoje upelės pusėj ;D. Bet šiaip kai gaudau, visokių garsų keistų būna ar tai kokie šūnys usūriniai ar kas ir kažkaip nejauku pasidaro ;D.Vvigass rašė:Tik gavau baigti žvejybą, nes atsidūriau šernų (dryžuotų) teritorijoje, ir vienas kalnas skleidė grėsmingus garsus.
Ten gyvenęs žmogus buvo tokia pavarde, dabar jo lyg ir anūkė gyvena. Dar kirba mintis kada nors į tą intaką pabandyt nulėkt, kai bus vandens daugiau.looking4snow rašė:Is vietoves aprasymo supratau kuri cia maluna tokiu vardu vadini.
Apie šį teko girdėti daug gerų atsiliepimų , bet tik apie floating versiją, o kaip sinking, gal ne ką prasciau dirba?ssk rašė:Žanro klasika Jackson Trout Tune
Pas mane visi sinking ir esu šiais masalais labai patenkintasAldo rašė:...o kaip sinking...
sitie buna tik skestantys ir greitai skestantys, kokie cia dar plaukiantys Trout Tune?Aldo rašė:Apie šį teko girdėti daug gerų atsiliepimų , bet tik apie floating versiją, o kaip sinking, gal ne ką prasciau dirba?ssk rašė:Žanro klasika Jackson Trout Tune
Būna floating, bet tik deepiniai.SauliusM rašė:sitie buna tik skestantys ir greitai skestantys, kokie cia dar plaukiantys Trout Tune?Aldo rašė:Apie šį teko girdėti daug gerų atsiliepimų , bet tik apie floating versiją, o kaip sinking, gal ne ką prasciau dirba?ssk rašė:Žanro klasika Jackson Trout Tune
Tu nieko nemaisai?
nu nebent.Salokym rašė: Būna floating, bet tik deepiniai.
As irgi mislyjau kad F versija tik deepai, bet vakar ebejui uzmaciau viena plaukiantiiusegun rašė:Nzn ar dabar yra, bet seniau tikrai budavo ir F trout tune 55mm
Dar ir dabar dezutej vienas yra...pakankamai specifinis. 3,5g universalesnis. Plaukiantis tik pasroviui-sunkiai srove laiko...
kamachi f reikia su bangele vesti :-)Paulius_K rašė:Kiek pamenu tai tas floatingas eina su bangele. Ta prasme panardint ji sunkiai, bent jau taip aiskino trituruso chebra, kurie turi ;)
Na aš niekada ir nesakiau, kad ištirti yra NEĮMANOMA, nustatyti tendenciją žinomą yra galima, tačiau pati tendencija nėra faktas, manau, kad fakto šioje srityje būti negali nes veikia perdaug išorinių veiksnių (aplinka, gaudymo stilius, įgūdžiai, galų gale ir atspalviai skirtingai atrodo skirtingu metu ir atskiruose vandens telkiniuose).rotveileris rašė:Donio paskatintas pokalbį apie masalų spalvą pratęsiu temoje, kur ji ir turėtų būti.
Manau masalo spalva turi įtakos, kitaip ta gamų spalva nebūtų reikalinga. Taip žvejai kaip vaikai, jiems gražu ir jie perka, bet ilgainiui neapgausi ir vaiko- nes finansai savo žodį taria, kad ir kaip norėtum tų žaislų. Atkreipkim dėmesį kai seni vilkai patarinėja jie dažnai naudoja tokią frazę- man labiausiai pasiteisinusios spalvos arba kibiausi vobleriai ir nurodo spalvinimus ne tik modelį.
Dėl tyrimų, kažkas minėjo, kad neįmanoma ištirti. Viskas įmanoma- yra toks empirinis metodas. Rusiškai jį vadina- mietodom naučnava tykanija. Tai yra randamos tendencijos per patirtį- tai yra bandau ir atrandu sistemą. Jei mes žuvaudami į tai pažiurėtume kiek per mokslinę linzę- tikiu, kad tendencingumai būtų pastebimi. Tiesiog tik reikia rezultatus fiksuoti, kad turėtum iš ko daryti išvadas. Ir aišku neapsistoti ties vienu- kibiausiu masalu...
O tai kaip Tolikas voblerius pardavineja?Rapolas rašė:Ale vistik veikia bandos jausmas![]()
Na mes bendruomeniniai padarai juk - tai normalu, kad veikiaRapolas rašė:Ale vistik veikia bandos jausmas![]()