Labi, ka tik gryzau is geges, kadangi tokios upes atskiros temos nera, ji gana sezonine, o plius yra kaip ir link zemupio jau Nemuno... o dar ir zvejojom visai salia santakos tai rasau cia.
Zodziu ant vandens buvom apie puse astuoniu, sedom i valtis, griebem spiningus i delnus ir... ir per visa diena nepamaciau nei vieno mums yprasto plesruno.

Uz tai apturejau tikra akcija-atrakcija... NilsMasters pavirsini vobleriuka (~8cm) metant seklumose ir ieskant besisildanciu lydeku apziojio... zodziu is eiles:
po geru truju-keturiu valandu zvejybos, kai jau pasiekiau ta stadija kai pradedami is dezes dugno traukti "netradiciniai" masalai, atejo eile minetam Nilsui. Visumoj man tas voblikas labai patinka (sidabrine lyg ir auksles imitacija), beda ta, kad gaudo isimtinai saudykles... Na bet seklumoje sakau bent kokia saudykle gal ikirsiu vis bus linksmiau, gal is penkto-sesto metimo eilines pauzes metu vel pradejus sukti rite masala kazkas sulaike... taip svelniai, galvoju krumas bus. Patasiau, kad atiduotu (gaudau 0.14 pintuku)... krumas apsisuko ir zviegiant mano rites stabdziams kaip greitasis traukinys nuskuode i priesinga sekliaus puse. Traukini pavyko is karto identifikuoti, nes plaukdamas pakilo gana arti pavirsiaus. Ir spekit is triju kartu kas.... vat ir ne. SAZANAS. Is akies ivertrinau, kad bus kokie 5-6kg, o as aisku eilini karta graibsta palikau namie... Taip besitasant po ta pati sekliu is vienos puses i kita (spiningelis lanku, rite zviegia... zuvis faktiskai daro ka nori, na nebent plaukimo krypti siek tiek paitakoju, bet nezymiai taip) zodziu toptelejo mintis kviest pagalba, nes kolegos kitoje valtyje graibsta turejo. Staugiu visa gerkle, kad PLAUKIT BLYN CIA!!! GRAIBSTO REIKIA

Na po neilgu ikalbinejimu kolegos pajudejo link manes, o mano traukinys kaip pagal spec uzsakyma pasuko ju link. Vat tada gime mintis, sakau dabar stokit ir merkit graibsta i vandeni...

Kaip tarem taip- padarem, o man paskutine sekunde pavyko traukini pasukti stoties link... zodziu uodega netilpo i graibsta. Pasidare aisku, kad tikrai ne 5 ir ne 6 kg... pasverem, ogi 12.6kg

Iseitu mano gyvenimo zuvis.... ir su mano poziuriu i meskeres uzkibk tu man taikiai zuviai ant spiningo... zapadlo, nekitaip.

Zodziu sedim isikibe i graibsta, laikom ta zveri uz ziaunu ir mastom ka toliau daryti... kolega pasikuites kuprinej istrauke kokius du-tris metrus laido su ziedu gale (jis lydekas ant jo kinkydabo), perkisau per ziaunas, uzrisdau... pririsau prie valties... karpis i viena puse minkota i kita... nors persiplesk, kaip tai bezdzionei (ir grazus ir protingas).

Faktas, kad su tuo parsu salia nebepazvejosi... vel kilo ideja, sekliaus gale auga nemazai krumu, tai nuplaukiau iki ju ir parisau ta kiaula, kad palauktu manes kelias valandas kol baigsiu zvejyba. Na pirma valanda spiningavimo bandant5 atsakyti i klausima "gal jau laikas baigti zukle", paskui isijauciau... beda, kad kaip rasiau be naudos.

(neskaitant nelegalo karsio, kuriam uz sono meps aglia long uzkliuvo...) O visumoj grazu, karsiai pradejo nersti, pliauska visi zolynai, net viduri upes pavirsiuj pikiruojasi ir nuo kiekvienos zuvedros baidosi (garsiai), o lydekos kazkodel visai ramios ir apatiskos... Va tokia vat zukle, rytoj imesiu fotkes, nes siandien jau miegas blakstienas zemyn lenkia.

p.s. kol parvaziavo namo susitrauke, namie svere 12,6kg, o ilgis- 92cm.