Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #577408   Dziedas
 28 Bir 2014 18:58
Ramekas rašė:Isiskaityk posta pirma, po to pirk meskeres su gale itaisytom svarstyklem. Rasiau kad tik pagloste, nes niekaip negalejo issiimti jo ir antras dalykas nerasiau, kad 8kg lygiai o parasiau, kad ~ (jei zinai ka sis zenklas reiskia). O zmogus zvejojantis 30 metu, mates silto ir salto, pagaves didesniu mezesniu zuvu, tai tikrai mazdaug svori gali nustatyti.
:gutgut :gutgut :gutgut pritariu. nors mano anūkas ...Daxidas , už manęs dar tiksliau nustato svori....Jau patikrinta. Tikrai ;patirtys klysta mažai. :ks>
 #581130   Aqua v.
 17 Lie 2014 20:12
Vakarejant palekem kiek aukstyn Nemunu (~60km kelio nuo KN).
Kokia 19 - 19.30, dar karsta, bet jau (kokiu) ketvirtu metimu:
PaveikslėlisPaveikslėlis
83-84cm
3.8kg (kepsniu siuo atveju :oops: )

Visai temstant (nors nebaisiai atvesus) virs revos, is vagos leta 'prvodke' su tvicho alementais :) Mirage7 isprasytas vienas ~1.5'trukas; Paveikslėlis

po keliu minuciu, ryskiai fluor. maliavotu, bene 2gr uodegon :shock: sunkintu 66'uku - antras braliukas. Pravodke - beveik vien letokas tvichas srovej. :gutgut PaveikslėlisPaveikslėlis

ir visai gerai, kad si kart buvo kam paimt zuvius statoko slaito apacioj, ir paleist (papozuot) :) :gutgut
 #586639   dzukas28
 30 Rgp 2014 10:56
sveiki esu naujokas jusu tarpe tai labai nesmerkit jei ka ne y tema nurasysiu. alytuje gyvenu tik menesy ir net neysivaizduoju kurem ruoze nemuno yra spiningaujema noretusi isbandyti sia puike ir manau zuvinga upe. tad gal galit kas apsviest naujoka bent jau y kury nemuno ruoza atkreipt demesy. esu is putinu tai arciause naujo tukstanmecio tiltas esu be auto tad butu aktualu miesto ribose ar netoliese. aciu is anksto
 #586640   dzukas28
 30 Rgp 2014 11:00
dzukas28 rašė:sveiki esu naujokas jusu tarpe tai labai nesmerkit jei ka ne y tema nurasysiu. alytuje gyvenu tik menesy ir net neysivaizduoju kurem ruoze nemuno yra spiningaujema noretusi isbandyti sia puike ir manau zuvinga upe. tad gal galit kas apsviest naujoka bent jau y kury nemuno ruoza atkreipt demesy. esu is putinu tai arciause naujo tukstanmecio tiltas esu be auto tad butu aktualu miesto ribose ar netoliese. aciu is anksto
beje gal kas atsirastu ir priimtu y bendra zukle. aisku kuras ir panasei sutarema. palieku nr jai kas susidomes parasykit 867915915 spiningavimu uzsiimu aktyvei.
 #586709   dainiuška
 31 Rgp 2014 09:10
dzukas28 rašė:sveiki esu naujokas jusu tarpe tai labai nesmerkit jei ka ne y tema nurasysiu. alytuje gyvenu tik menesy ir net neysivaizduoju kurem ruoze nemuno yra spiningaujema noretusi isbandyti sia puike ir manau zuvinga upe. tad gal galit kas apsviest naujoka bent jau y kury nemuno ruoza atkreipt demesy. esu is putinu tai arciause naujo tukstanmecio tiltas esu be auto tad butu aktualu miesto ribose ar netoliese. aciu is anksto
Su spiningu Nemune miesto ribose - sunku, laimikiais nesigiria. Patarčiau eiti nuo naujojo tilto Alytaus pusėje žemyn pasroviui. Ten yra nemažai perspektyvių įlankų, kur galima kažko tikėtis.
 #586712   dzukas28
 31 Rgp 2014 09:22
dainiuška rašė:
Su spiningu Nemune miesto ribose - sunku, laimikiais nesigiria. Patarčiau eiti nuo naujojo tilto Alytaus pusėje žemyn pasroviui. Ten yra nemažai perspektyvių įlankų, kur galima kažko tikėtis.
nesiwaikau as jau bdideliu man uztenka bent pazvejot pajust zuvy. o seip vakar perejau nuo naujo tilto iki pirmo alytaus aredromo pusej neturejau nei vieno kliovo isbandziau viska mepsus 2nr voblerius ant kuriu tikrai esu pagaves guminukus na viska ir jokio smugio net mikra bandziau. nesuprantu kaip taip gali but. sutikti spiningautojai taip pat netureje nei kibimo. skaitosi laukt pirmu salnu ar kaip cia su tuo nemunu.
 #586717   dainiuška
 31 Rgp 2014 11:34
Sakau, kad pas mus tuo klausimu sunku :) Bandyk Alytaus pusėje leistis žemyn nuo nujojo tilto.
 #586719   Ramekas
 31 Rgp 2014 11:59
Druskininku ribose irgi visiska tyla. Pusbrolis kelinta diena nei kibomo neturi arba labai reta. 2 Kartus ieskojau usoriu, tai atrodo kad nemune zuvies nera, net meksrai nesokineja, vienas kitas salvys, bet labai jau retas uzveja mailiu. Zoles nesa nemunu, kolkas vaizdas manes nezavi. Tiesa, radau usoriu, tik kad per tas zoles nelabai eina pazvejot ir jau laikas buvo baigt zvejyba. Bandysim kita diena.
 #586720   dainiuška
 31 Rgp 2014 12:29
Mes vakar nuo pietų iki krepšinio atsėdėjom. Badė smulkmė kokia tai, nors draugelis lyg pora rimtų kibimų turėjo. Jam tai pirma ūsorių žūklė, tad gal patirties pritrūko pakirsti. Šiaip vaikščioja, maitinasi, bent 3 kupras tikrai matėm. Vanduo šoktelėjęs per savaitę į viršų, darosi sunkiau norimam atstume masalą išlaikyti.
 #586877   dzukas28
 01 Rgs 2014 14:57
uzvakar ir vakar praejau nemazai kilometru nuo naujo tilto zemyn tai viena silke pasikabino gyvena aisku toliau ir daugiau nieko nemaciau visi sedi sako ramu. teks imt pludine ieskot ylankeles kokios kad nebutu sroves didziules ir gaudyt smulkme. bent bus traskuciu ziurint krepsiny.
 #586929   dainiuška
 01 Rgs 2014 21:02
dzukas28 rašė:uzvakar ir vakar praejau nemazai kilometru nuo naujo tilto zemyn tai viena silke pasikabino gyvena aisku toliau ir daugiau nieko nemaciau visi sedi sako ramu. teks imt pludine ieskot ylankeles kokios kad nebutu sroves didziules ir gaudyt smulkme. bent bus traskuciu ziurint krepsiny.
Kaip ir sakiau - sunki pas mus spiningautojo duona :( Rudenį va čia vietiniai lydekas gaudo, bet gyva žuvele, jei netingi - gali nupėdinti:

http://maps.lt/map/default.aspx?lang=lt ... tops,zebra
 #586965   dzukas28
 02 Rgs 2014 08:47
dainiuška rašė:
dzukas28 rašė:uzvakar ir vakar praejau nemazai kilometru nuo naujo tilto zemyn tai viena silke pasikabino gyvena aisku toliau ir daugiau nieko nemaciau visi sedi sako ramu. teks imt pludine ieskot ylankeles kokios kad nebutu sroves didziules ir gaudyt smulkme. bent bus traskuciu ziurint krepsiny.
Kaip ir sakiau - sunki pas mus spiningautojo duona :( Rudenį va čia vietiniai lydekas gaudo, bet gyva žuvele, jei netingi - gali nupėdinti:

http://maps.lt/map/default.aspx?lang=lt ... tops,zebra
jo galas kelio man nuo tilto bet kaip su dviraciu tai nebeda gal but ir isbandysiu kai siektiek yrudenes nes dar be sansu gaudyt. jau montuoju pludine ir dugnine eisiu kure diena gaudyt balta zuvy. aisku pasiimsiu ir spiningely sale pludines apmetyt. o kaip su balta zuvim? kalbu apie nedideles kuojytes ar eseriukus ymanoma prisigaudyt bent keptuve?
 #586966   dzukas28
 02 Rgs 2014 08:57
kazkaip pagalvojau jauciu teks sest ryte y autobusa ir y daugus nuvaziuoti pametyt ten kiek pasiziuriu forumus tai pasigauna zmones lydekaiciu ir eseriu. bet va nezinau ar kas ten valtis nuomuoja nes manau be valties vel neis prieit
 #586973   dainiuška
 02 Rgs 2014 10:49
Su dviračiu nusigauti į mano nurodytą vietą gan problematiška, nes pakrantėje nėra gero kelio, o atvažiavus iki vietos aukščiau einančiu keliu - reikės leistis nuo tikrai didelio kalno :) Menkas malonumas.
Su balta žuvim pas mus ženkliai geriau. Susirask "neprivatizuotą" vietelę, pašerk kelias dienas kviečiais ar žirniais, sumaišytais su moliu, ir galėsi pasigauti tiek karšių, tiek kuojų.
 #586978   dzukas28
 02 Rgs 2014 11:23
dainiuška rašė:Su dviračiu nusigauti į mano nurodytą vietą gan problematiška, nes pakrantėje nėra gero kelio, o atvažiavus iki vietos aukščiau einančiu keliu - reikės leistis nuo tikrai didelio kalno :) Menkas malonumas.
Su balta žuvim pas mus ženkliai geriau. Susirask "neprivatizuotą" vietelę, pašerk kelias dienas kviečiais ar žirniais, sumaišytais su moliu, ir galėsi pasigauti tiek karšių, tiek kuojų.
viena wieta nuziurejes jau prie pat tilto miesto puseje auksciau tilto ten kaskas pasidares sau vietele bet kiek pro ten ejau nemaciau gaudant ten yra duobe srowe maza sakykim keicenti net krypty bet labai jau silpna manau ten reikes isbandyti kad ir ryt nes mazu zuveliu toje vietoja pilna tai vadinasi zuvis ten turetu stoveti. o kaip ir naujokui gaudyti upeje pludine manau pats tas nes upeje tik keleta kartu gaudes ir tai ieskodavau ylankeliu kur dauk mas vanduo stovi nes ant sroves as nemoku.
 #586979   dzukas28
 02 Rgs 2014 11:25
dzukas28 rašė:
dainiuška rašė:Su dviračiu nusigauti į mano nurodytą vietą gan problematiška, nes pakrantėje nėra gero kelio, o atvažiavus iki vietos aukščiau einančiu keliu - reikės leistis nuo tikrai didelio kalno :) Menkas malonumas.
viena wieta nuziurejes jau prie pat tilto miesto puseje auksciau tilto ten kaskas pasidares sau vietele bet kiek pro ten ejau nemaciau gaudant ten yra duobe srowe maza sakykim keicenti net krypty bet labai jau silpna manau ten reikes isbandyti kad ir ryt nes mazu zuveliu toje vietoja pilna tai vadinasi zuvis ten turetu stoveti. o kaip ir naujokui gaudyti upeje pludine manau pats tas nes upeje tik keleta kartu gaudes ir tai ieskodavau ylankeliu kur dauk mas vanduo stovi nes ant sroves as nemoku.
beje galetum ir mane kada pasikviest y zukle rame daug maloniau butu su ismananciu zmogum susizvejot bei pakalbet.
 #586983   dainiuška
 02 Rgs 2014 12:01
Aš su spiningu visai nedraugauju, o plūdinei/dugninei žūklei labai mažai laiko turiu - paprastai savaitgaliais ir tik po pusdienį, tad menkas iš manęs kompanjonas :)
Gerą vietelę rasti, ypač šiuo metu, nėra sunku, kadangi aiškiai matosi, kur seklumos, o kur - didesni gyliai. Pasiieškok kokio gilesnio ramios tėkmės ruožo (paprastai toks būna už seklumų pabaigos) ir jau gali mėginti.
 #586985   dzukas28
 02 Rgs 2014 12:11
dainiuška rašė:Aš su spiningu visai nedraugauju, o plūdinei/dugninei žūklei labai mažai laiko turiu - paprastai savaitgaliais ir tik po pusdienį, tad menkas iš manęs kompanjonas :)
Gerą vietelę rasti, ypač šiuo metu, nėra sunku, kadangi aiškiai matosi, kur seklumos, o kur - didesni gyliai. Pasiieškok kokio gilesnio ramios tėkmės ruožo (paprastai toks būna už seklumų pabaigos) ir jau gali mėginti.
tai wat toke ir rades as priesais sekluma pusmetris gylio uz jos staigus pagilejimas nei dugno nematyt palai pat zoles ir manau ten yra zuvies kazkaip dar as laisvas tai lekiu iki pardes dziku pasaro ir patikrinsiu iki kol krepsiny rodys. gryzes duosiu zine ar radau ka. beje dekui uz patarimus man jie padeda susipazint su upe
 #587011   Mūza
 02 Rgs 2014 14:18
dzukas28 rašė:
dainiuška rašė:Aš su spiningu visai nedraugauju, o plūdinei/dugninei žūklei labai mažai laiko turiu - paprastai savaitgaliais ir tik po pusdienį, tad menkas iš manęs kompanjonas :)
tai wat toke ir rades as priesais sekluma pusmetris gylio uz jos staigus pagilejimas nei dugno nematyt palai pat zoles ir manau ten yra zuvies kazkaip dar as laisvas tai lekiu iki pardes dziku pasaro ir patikrinsiu iki kol krepsiny rodys. gryzes duosiu zine ar radau ka. beje dekui uz patarimus man jie padeda susipazint su upe
lauksim naujienu -:saliut
 #587032   dzukas28
 02 Rgs 2014 18:42
na va katik gryzau dar spejau ir ant krepsinio. na isbandyt pludine sakau pavyko kad ir smulkme bet bent kazka veikt yra. sumoj 24 zobrei virs spryndzio vienas karsiukas ir 200g kuoja. manau per dauk nesiruoses isejau tai visai gerai
 #587041   Wytux
 02 Rgs 2014 19:31
gal ne ziobrei, o strepeciai kokie ...
 #587047   dzukas28
 02 Rgs 2014 19:45
Wytux rašė:gal ne ziobrei, o strepeciai kokie ...
zobriukai maziukai zuvis tai jau as pazystu :)
 #587051   Mūza
 02 Rgs 2014 19:51
kiek zvejojes su ziobriu nesusiduriau garantuoju, kad strepeciai...
 #587052   Mūza
 02 Rgs 2014 19:52
Patikrinau su draugu , šiokį tokį ruožą , išbandytas visas spiningo dėžutės masalų arsenalas , ties tiltu i desine , visiskai nieko ...
Paskutinį kartą redagavo 1 Mūza. Iš viso redaguota 2 kartus.
 #587055   dzukas28
 02 Rgs 2014 20:03
Mūza rašė:Patikrinau su draugu , šiokį tokį ruožą , išbandytas visas spiningo dėžutės masalų rezultatas , ties tiltu i desine , visiskai nieko ...
na snukis y apace nulinkes
 #587062   Mūza
 02 Rgs 2014 20:10
dzukas28 rašė:
Mūza rašė:Patikrinau su draugu , šiokį tokį ruožą , išbandytas visas spiningo dėžutės masalų rezultatas , ties tiltu i desine , visiskai nieko ...
strepeciuku irgi nulinkes siek tiek , aisku ne taip stipriai kaip karsio ar ziobrio :)
Prikabinti failai
trinkunas-strepetys-25-180.jpg
trinkunas-strepetys-25-180.jpg (221.63 KiB) Peržiūrėta 4614 kartus(ų)
 #587066   dzukas28
 02 Rgs 2014 20:19
Mūza rašė:
dzukas28 rašė:
strepeciuku irgi nulinkes siek tiek , aisku ne taip stipriai kaip karsio ar ziobrio :)
jo sitie tik kodel sako visi kad cia zobriukai
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 31
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė