Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #587306   Rapolas
 04 Rgs 2014 07:57
Buvau vakar respublikinėj bibliotekoj ,tai skaitykla visai tuščia ,net nepatogiai pasijaučiau :-D pagalvojau, ar tik studentai ne prie Neries susirinkę in "kolūkius" :-D
 #587310   Cekasss
 04 Rgs 2014 08:11
Nors vienas atsirado blaiviai mastangis.ne kai visi suda stume zvejoja brangiausiai yrankiais kultura tipo didziausia zuvis ima tik tas kuri i burna uzkimba.paklausi kur gaude.ir prasideda tai upei tai vel kur.pernai as ir gaudziau nuo vievio tilto isejimu kai uzeidavo budavo daug bet sakyciau kad gal slakiu nes nuo tilto gerai matosi.tai budavo nedideles zuvys.seip visa neris yra perspektyvi kur yra koks upelis arba didesni dugno perkritimsi akmenys.yra geru vietu netoli kauno ksrmelavos zatysiu apylinkese.nebutina lekt i tuos kolhozus ten visa zuvi isbaido kai be sustojimo krenta gelezis i vandeni.
 #587314   amigooo
 04 Rgs 2014 08:54
Ant kokios blizges geriausiai kimba lasisos?
 #587318   Minde83
 04 Rgs 2014 09:12
amigooo rašė:Ant kokios blizges geriausiai kimba lasisos?
Ant:
Aises - patenkinamai
Kibs - gerai
Jurates - labai gerai

o ant vobleriaus (ne blizge) Rapala Super Shad Rap 14cm 45g kimba fantastiskai. Tik neisgaudyk visu lasiu, mums palik ;-)
 #587321   SauliusM
 04 Rgs 2014 09:21
amigooo rašė:Ant kokios blizges geriausiai kimba lasisos?
kiek zveju, teik ir bus nuomoniu. ta prasme ant ko daugiau gaudysi, ant to ir geriausiai kibs.
pvz as daugiausiai pagaves ant kuusamo taimen ir kur reikia toli mest ar labai gilu aises atomu 36gr.
tie atomai pernai dar buvo paslaptis, bet siemet jau ziuriu tapo viesa paslaptim ir puse Nemuno jais gaudo, tai galit jau visi zinot.
bet lygiai taip pat pazistu zmoniu, kurie gaudo visiskai kitokiom blizgem ir lygiai taip pat sekmingai pagauna.
 #587402   scape12
 04 Rgs 2014 17:20
Cekasss rašė:Nors vienas atsirado blaiviai mastangis.ne kai visi suda stume zvejoja brangiausiai yrankiais kultura tipo didziausia zuvis ima tik tas kuri i burna uzkimba.paklausi kur gaude.ir prasideda tai upei tai vel kur.pernai as ir gaudziau nuo vievio tilto isejimu kai uzeidavo budavo daug bet sakyciau kad gal slakiu nes nuo tilto gerai matosi.tai budavo nedideles zuvys.seip visa neris yra perspektyvi kur yra koks upelis arba didesni dugno perkritimsi akmenys.yra geru vietu netoli kauno ksrmelavos zatysiu apylinkese.nebutina lekt i tuos kolhozus ten visa zuvi isbaido kai be sustojimo krenta gelezis i vandeni.

pritariu ;-var-var.
 #587640   looking4snow
 06 Rgs 2014 22:05
Rapolas rašė:Didelis būrys spinigistų dabar gaudo Dūkštos - Bražuolės ruože
Buvau Vilniuje siandien, tai tuo paciu uzsukau pametyti keletui valandu kazkur tarp tilto ir Dukstos. Nu ir is tu "daug spiningautoju", buvau as, ir dar vienas, ir dar pabaigoje valtis leidosi pasroviui. :grin: Salaciai ar kas ten taskosi nenormaliai, kartais visai arti. O gal man tik taip atrodo, kai musu kraste upese buna tyku ramu, tik kokia aukslyte ar kirsliukas issoka. :) Kibimu nebuvo.

p.s. kalbejau ir su anuo spiningautoju ir dar su vietiniais keliais - sake per anksti dar - siemet negirdejo, kad kas pagautu.
 #587643   Vitalijus.R
 06 Rgs 2014 22:52
looking4snow rašė:
Buvau Vilniuje siandien, tai tuo paciu uzsukau pametyti keletui valandu kazkur tarp tilto ir Dukstos. Nu ir is tu "daug spiningautoju", buvau as, ir dar vienas, ir dar pabaigoje valtis leidosi pasroviui. :grin: Salaciai ar kas ten taskosi nenormaliai, kartais visai arti. O gal man tik taip atrodo, kai musu kraste upese buna tyku ramu, tik kokia aukslyte ar kirsliukas issoka. :) Kibimu nebuvo.

p.s. kalbejau ir su anuo spiningautoju ir dar su vietiniais keliais - sake per anksti dar - siemet negirdejo, kad kas pagautu.
Pagauna.ir neblogai.tik tyli.....
 #587649   scape12
 07 Rgs 2014 05:04
PIKE rašė:
looking4snow rašė:

Pagauna.ir neblogai.tik tyli.....

jo,jau bet 2 atvejus zinau,kad pagavo 14kg ir 9kg,bet jos db vangokos,nes kiek snekejau su kolegom,tai mate plaukiancia seklumoj ir ne viena,bet kiek mete i nieka neregavo,nei metalo,nei voblerio,nei su museline.
 #587683   mikutis
 07 Rgs 2014 18:08
Buvom ir mes su kompanija ir valtį matėm ir grąžių žuvies išėjimų buvo nemažai. Kad ne aktyvi šeštadieni buvo tiesa. Bet kad nepagauna tai tave looking4snow apgavo kaip jauną mergą :grin:
 #587689   Vitalijus.R
 07 Rgs 2014 18:29
Vingio parke kur is lanku saudo jau pres 3 savaites stovejo lasisos.pre vilniales irgi yra.bet visi pre kernaves zvejoja..kodel?
 #587699   Cekasss
 07 Rgs 2014 19:46
nu jos nenuskrido iki vilniaus ir ne vieninteles ten yra dar jos eis ir eis nes pries kauna dar yra ju..
 #587715   scape12
 07 Rgs 2014 21:18
PIKE rašė:Vingio parke kur is lanku saudo jau pres 3 savaites stovejo lasisos.pre vilniales irgi yra.bet visi pre kernaves zvejoja..kodel?
pats ten megdavau pazvejoti,bet db senai buvau(jai pacioj kernavei).o kdl ten visi lekia tai nez.vietos neispudingos,eiline neris,yra seklumu,duobiu,(brakonieriu) :) uz kernaves zemiau grazesnes vietos :cool:
 #587802   egiduks
 08 Rgs 2014 16:11
jei vakar buvau ikabines lasisa ji man nutruko Kablys turbut buvo i lupa isikabines, likus iki klanto porai metro palindo po zolem ir ate. Tai savaitgali toj vietoj yra daug sansu vel bent viena ten surasti? Nors laimes ir taip buvo pilnos kelnes :) bet dabar norisi jau bent issitraukus paciupinet lasisa.. Na ir apie kortele galvoju..
 #587807   Symphonia
 08 Rgs 2014 16:41
egiduks rašė:jei vakar buvau ikabines lasisa ji man nutruko Kablys turbut buvo i lupa isikabines, likus iki klanto porai metro palindo po zolem ir ate. Tai savaitgali toj vietoj yra daug sansu vel bent viena ten surasti? Nors laimes ir taip buvo pilnos kelnes :) bet dabar norisi jau bent issitraukus paciupinet lasisa.. Na ir apie kortele galvoju..
Pirma reikia išmokti rišliai mintis dėlioti , o tai balaganas kažkoks , o paskui ir apie lašišų žūklę bus galima pasikalbėt... :shock:
 #587862   looking4snow
 08 Rgs 2014 23:10
mikutis rašė:Buvom ir mes su kompanija ir valtį matėm ir grąžių žuvies išėjimų buvo nemažai. Kad ne aktyvi šeštadieni buvo tiesa. Bet kad nepagauna tai tave looking4snow apgavo kaip jauną mergą :grin:
O kaip atskirti salatis ten davesi ar kokia lydeka, ar lasisa? :twisted: Apgavo tai apgavo, ar taip ar taip specialiai nevaziavau ir turbut nevaziuosiu. Pernai buvo tik vienas kartas, kai rudeni teko buti palei Neri. Siemet va jau viena atbuvau, gal dar viena-du kartus pavyks ar nepavyks. Nesuku galvos per daug, nes vistiek cia laimes reikalas ir tiek. :cig.
 #587884   tidass
 09 Rgs 2014 09:35
Suprantu kad lasisu zuklei aptarti irankiai jau 100 kartu, bet tai yra kazkur giliai sioje temoje.. Tad kaip tinginys (daug kas paklaustu - kodel kaip?), noreciau paklausti, ar kas naudojote penn battle ritute siai zuklei(visgi garseja kaip viena is geriausiu juriniu beinerciniu riciu)? kokio dydzio rekomenduotumete pirkti? 4000 pakanka? mastau apie zukle Sventojoje, bet niekada nesakau kad nezvejosiu Ir kur platesneje upeje ;-)
 #587890   SauliusM
 09 Rgs 2014 09:53
nuo kada battle garseja kaip viena geriausiu? penn slammer ar spinfisher tai gal ir garseja, nu bet battle...
ir siaip tai cia jau ziauru. aisku senais laikais kai ir pasirinkimas buvo nu toks taipsakant ir supratimas apie lasisu zukle, tai su slammeriais daug kas valkiojosi paupiais(pas mane pati dar vienas slammeris voliojasi, labiau kaip antikvariatas ar prisiminimas senu laiku), nu bet cia ziauru siais laikais, ypac i Sventaja. Dar kokiam Nemune gaudytum, tai dar dar...
 #587898   saulenas7
 09 Rgs 2014 10:20
Tai nieks ir nepasigiria? :grin: Ar pagauna (ir neblogai) tik tie kur be licenziju drozia ;-)
 #587902   vaitko
 09 Rgs 2014 10:37
saulenas7 rašė:Tai nieks ir nepasigiria? :grin: Ar pagauna (ir neblogai) tik tie kur be licenziju drozia ;-)
Viskas cia ok. Ne toks daznas laimikis kaip shalvis ar lydeka, todel dazniau pagauna tie, kurie gali sau leist toki malonuma kaip "gyventi prie upes" ir paprastai pastarieji nelabai naudojasi internetais ir nekilnoja niekur savo laimikiu fotkiu. Na o antra kategorija kurie visgi pagauna ir galetu pasidalinti laimikiais ir ispudziais vistiek to nedaro nes bijo kad fotografijoj koks zoles stiebelis isduos ju vieta ir ji taps kolchozu :D

Sekmadieni (nuo ankstaus ryto iki sutemu) tikslingai buvo ieskota lasisos auksciau Kauno Neryje, ties Jonava ir antroje dienos puseje Nemune zemiau Kauno. As kliovo nemaciau, bet uztat maciau graziu isejimu tiek Neryje, tiek Nemune. Jonavoje nebuvo net isejimu, spiningautoju buvo apstu tose "standartinese" vietose (pvz. santaka su Sventaja). Visai vakare mano naparnikas isege vienai lasisikei zemiau Kauno jau visai vakare kai pradejo temti i kupra (ne monstrine gal 6kg, +/-3 :D) bet nenorejo ana fotografuotis ir matuotis, todel atsikabino palei srove eidama.

Is to kiek teko susirinkti info vienas burys jau praejo ir pro Kauna (rugpj. pradzia) ir pro ta pacia Jonava (rugpj. vidurys) lauksim sekanciu uzejimu, kuriu tikrai dar turetu buti, o ir orai palankesni darysis jau pradedant nuo siandien.

O siaip tai zmones kurie tikslingai drozia ir drozia ne po kelias valandas per diena o nuo ryto iki vakaro pagauna jau nuo liepos galo viena kita ir tikrai yra solidziu laimikiu 13,15,20kg ir pan. tik kaip minejau, niekas neskuba cia girtis del vienokiu ar kitokiu priezasciu

Nei zyno visiems!
 #587908   Aqua v.
 09 Rgs 2014 11:14
Moralistais ir analistai (analizatoriai) blin :lol:
'Zygiais, o ne zodziais...' prasom.
Vienas nieko nezino, ir net paklaust nemoka; kitas viska zino, bet pasinaudot ziniom :n.nee: 'viarkt ....

Va, 'isanalizavau' ir jus :-D

p.s. ir jau is esmes - s. tamstos zinios (tiksliau netiksli interpretacija, o saltini zinau/pazistu kaip save pati :grin: ), kad jau '.....ir pro Kauna, ir pro Jonava praejo';
faktai: http://youtu.be/PcYQvXDEfD8
 #587909   SauliusM
 09 Rgs 2014 11:31
Aqua v. rašė:faktai
kazkokiuose kalafijoruose zuvi paslepe. anie kur, Pietu Afrikos respublikoj auga tie kalafijorai? ar ten visgi buvo rabarbarai?
:-D
 #587911   tidass
 09 Rgs 2014 11:45
tai kaip suprantu, pagal tave Sauliau, battle yra visiskai netikusi lasisai rite? :? Siaip domiuosi, nes yra galimybe isigyti truputi pigiau, rankoje laikosi labai maloniai :)
 #587912   SauliusM
 09 Rgs 2014 11:52
tidass rašė:tai kaip suprantu, pagal tave Sauliau, battle yra visiskai netikusi lasisai rite? :? Siaip domiuosi, nes yra galimybe isigyti truputi pigiau, rankoje laikosi labai maloniai :)
ne tai kad netikusi, bet kam tauk reik tokio ziauraus daikto? tu pasiziurek kie jinai sveria pagal savo dydi.
jau geriau pasiimk sorona stx 40 arba koki biomasteri 4000 tai bent normalu daikta turesi.
 #587934   vaitko
 09 Rgs 2014 14:45
Aqua v. rašė:Moralistais ir analistai (analizatoriai) blin :lol:
Vienas nieko nezino, ir net paklaust nemoka; kitas viska zino, bet pasinaudot ziniom :n.nee: 'viarkt ....

p.s. ir jau is esmes - s. tamstos zinios (tiksliau netiksli interpretacija, o saltini zinau/pazistu kaip save pati :grin: ), kad jau '.....ir pro Kauna, ir pro Jonava praejo';
faktai: http://youtu.be/PcYQvXDEfD8
analistai analistais, o kas belieka, va kai tamstos rasliava reik skaityt tai nori nenori turi analinti :D nes praktiskai cia tik tarp eiluciu viskas surasyta, pazodziui skaitant fig suprasi.. :) nemanau kad saltini zinai, nes nebuvo kaip tokio ale viena saltinio... tiesiog sudeliota is to kas girdeta, nes vienas jonavoj toks kuris "gyvena prie upes" sake kad ejo rugpjucio viduri o po to apstojo, po to tie kas zemiau Kauno drozia sake kad ejo labai pradzioj rugpjucio (ne vienas zmogus o bent keli) todel buvo taip susamprotauta ir išanalinta, kad kaip ir galbūt ėjo būris.

O pats faktas, kad kažkas pagavo vakar, užvakar ir net šiandien dar tik pagaus o gal ir jau pagavo tai irgi tiesa, nes pavienių tų mamkų mano supratimu bus dar ilgai kol sulys VISOS kur turi sulyst.
 #587938   Jackfish
 09 Rgs 2014 15:02
Uzvakar cia bebrendant is vienos perspektyvios vietos i kita uz zoliu linijos, dugnas toks dumbletas, srove vos vos teka ir issiverte puskarsis ar raude pries mano akis prie kranto. Diedukas salia lydeka gaude ir rekia man: vo, matei lasisa. Sako jos cia visur vartosi :grin: Va tau ir patikimas saltinis, is pirmu lupu :-D
 #587946   saulenas7
 09 Rgs 2014 15:44
Aqua v. rašė:Moralistais ir analistai (analizatoriai) blin :lol:

Kas cia paklaust nemoka? :-D
o islindo ir 1-nas uzsislepes :grin: su faktu
nors daugumos jau turetu but :aina-sikt .........
na dar 15 min ir as varau tikrint ''plot
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 160
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė