Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #596127   Kleckas1978
 31 Spa 2014 13:27
Tai o kaip kitaip jusu ponas pareiskimus VERTINTI???
Jus su savo teiginiais dabar sakot kad gamintojai su savo Ekspertais-zvejais cempionais ismano blogiau kam yra kotas labiausiai tinkamas nei jus?????

Nes as sakau kad eilinis kotas zymiai geriau nei su Solid klijonke tvicingui, o jus bandot atvirksciai mane itikinti :-D :-D
Ta pati teigia ir spaudoje ir forumuose ir t.t Kruvos zveju - kuriu tarpe yra ir kruvos Zveju Cempionu ir t.t.
Tai jie irgi neismaneliai ir t.t.???? kaip kitaip traktuoti jusu pareiskimus apie tai kad tvicingui labai gerai yra Solid galunele ir kad Kalmarinis kotas yra puikus Starkinis-dziginis kotas?
 #596128   Seraphim
 31 Spa 2014 13:30
Kleckas1978 rašė: Nes as sakau kad eilinis kotas zymiai geriau nei su Solid klijonke tvicingui, o jus bandot atvirksciai mane itikinti :-D
Pacituok, prašyčiau tą, kuris taip sakė, nes kiek aš skaičiau, tai buvo rašoma tik, tiek kad ir su solidu galima tvicint (nebūtina viską daryt pagal tai kas parašyta ant koto jeigu jo galimybės leidžia daugiau), Rapolas net su konkrečiu pvz.
 #596130   Rapolas
 31 Spa 2014 13:42
Kleckas1978 rašė:Tai o kaip kitaip jusu ponas pareiskimus VERTINTI???
O tamstai ,musiau, gėda čempionams į akis pažiūrėt, kad kažkoks "pienburnis" pasakė, kad su SOLID'u galima irgi patvičint kai kuriuos vobleriukus (net dydžius pavardino, net neparašė kaip tvičint :D), net kotą parašė, su kuriuo gali tai padaryt... o kitas "jau nebe pienburnis":D parašė, kad su kalmariniu kotu gali sėkmingai tą dalyką daryt.
Jei tamstai taip gėda, tai atsiprašyk už tuos pienburnius čempionų, gali ir gamintojų atsiprašyt, kad yra tokių dundukų ant svieto, kad daiktus naudoja nepagal jų paskirtį :-D :-D :-D
 #596136   henyte
 31 Spa 2014 14:26
Seraphim rašė:Tai matyt tie žmonės, kurie persidarinėja muselinius kotus į spiningus yra durni ir neturi, kur pinigų dėt?
del pinigu nzn, tamstai matyt geriau matyt... Bet nesuprantu kodel tamstai zmones megstantys kazka savo pasidaryt, durnais atrodo?
Tironas rašė:bet kaip supratau kad "kalmariniai" kotai tipo isvis niekam netinka? o kalmariniai valai? nes tokio kaip mikro jig reikalo nelabai pas japona yr? kuo skiriasi kalmaris nuo eserinio?
:shock: o kodel tau taip atrodo? Tai jai ir pas varivasa nera rokfisiniu kotu, parsivezk kalmarinius, gal nauja nisa atrasi? P.S. ar jau turi prisivezes :) ?
Paulius_K rašė:O viskas prasidejo nuo to, kad kazkas pasake is savo patirties, kad yra kotu su solid virsune, kurie gerai tinka ir tvicint :) Ja jei aklai tiket ka gamintojas raso ant koto, tai linkiu sekmes su dauguma kotu metant masalus, pagal ju nurodyta gramatura (juk gamintojai deklaruoja ant kotu, kad jis tam skirtas pvz. 5-25 ir pan.). Ir visi kurie teigia, kad virsutine arba apatine riba realiai yra visai kita, kada dar galima zvejoti, yra "debilai". Pataisykit, jei neteisingai bandau reziumuoti :) Blin savo Avid AVS66LF2 jauciu teks ismest, nes pasirodo, kad gamintojas is vis neparase, kad su juo zvejot reikia . Gaila - puikus spiningas upetakiams buvo... :)
Tai taip, reziume visiskai klaidingas, nei i tvora nei i mieta...
Nu turiu as parudyjusia rapyra su azuoline rankena, pilnas solidas tsakant :), pagamintas "made in my", be klasifikacijos, be gramaturu, gaudyti su juo ir rokfisiniai pugzliukai ir eseriukai, ir lydekos, starkiai, bei slakiai. Ir voblereca jei reiks su juo ismusiu. Na pragariskas universalas. Patirtim pasidalinti? Ir kas is to? Ir koks reziume turetu buti?
 #596139   Seraphim
 31 Spa 2014 14:34
henyte rašė: del pinigu nzn, tamstai matyt geriau matyt... Bet nesuprantu kodel tamstai zmones megstantys kazka savo pasidaryt, durnais atrodo?
Kur aš teigiau, kad tokie žmonės durni? Aš tik uždaviau klausimą ar žmonės, kurie naudoja daiktą ne pagal paskirtį nurodytą etiketėje (šiuo atvėju spiningavimui, o ne muselinei žūklei) yra durni, nes anot klecko taip išeitų, nes viską reikia naudot tik taip kaip nurodyta manuale.
 #596141   Rapolas
 31 Spa 2014 14:43
henyte rašė: Nu turiu as parudyjusia rapyra su azuoline rankena, pilnas solidas tsakant :), pagamintas "made in my", be klasifikacijos, be gramaturu, gaudyti su juo ir rokfisiniai pugzliukai ir eseriukai, ir lydekos, starkiai, bei slakiai. Ir voblereca jei reiks su juo ismusiu. Na pragariskas universalas. Patirtim pasidalinti? Ir kas is to? Ir koks reziume turetu buti?
Turėtum atsiprašyti iš pradžių- čempionų, paskum- pardavėjų, galų gale- gamintojų :-D
p.s.: tik nebesigirk ,kad už pečiaus dar parūdzyjusi ale jūratė "samapalna" voliojas :-D
 #596142   Kleckas1978
 31 Spa 2014 14:49
Tai tu naudok savo kotus kaip tu nori - buna atveju ka nera kito koto po ranka ar tingi su savim 2 kotus nesioti ir panasiai....
Bet sakyti kad jis super viskam tinka nu tai ka as zinau '''bum - taip nebuna ir visi tai puikiai zino, bet atsiranda tokiu kurie patys pradeda kotus naudoti ne pagal ju tiesioginia paskirti ir kitiem dar ta pati rekomenduoja.

PVZ: turiu is senu stiklini spininga - tai jis ir donke tarnavo, ir visas zuvis is eiles trauke ir t.t.
Tai gal man dabar tau parekomenduoti - toki isigyti nes as tokiu naudojausi ir tais laikais man Toks tiko.

Taip ir siuo atveju - Dainisu savo bobai iskiso kalamarini kota Starkiam zvejoti, nes pats turejo geresni tinkamesni tam iranki ir pamates kad zmona gerai zvejojo su juo starkius, dabar sako kad net starkius gali zvejoti tai kas cia normalaus?

na neturi spec tuo momentu tinkamo koto tai ir naudoja ka turi, bet nereikia visiem skelbti kad viskam jis ir visur idialiai tinka.

As su tokia pat dura ijunges galiu su dzerkiniu kotu visur ir visada zvejoti ir sakyti kad jis viskam idialiai tinka ir superinis kotas yra ;uolrait ir visus kitus durniais ir neismaneliais vadinti apsimetes labai protingu :-D
Paskutinį kartą redagavo 1 Kleckas1978. Iš viso redaguota 31 kartus.
 #596143   henyte
 31 Spa 2014 14:51
Seraphim rašė:
henyte rašė: del pinigu nzn, tamstai matyt geriau matyt... Bet nesuprantu kodel tamstai zmones megstantys kazka savo pasidaryt, durnais atrodo?
Kur aš teigiau, kad tokie žmonės durni? Aš tik uždaviau klausimą ar žmonės, kurie naudoja daiktą ne pagal paskirtį nurodytą etiketėje (šiuo atvėju spiningavimui, o ne muselinei žūklei) yra durni, nes anot klecko taip išeitų, nes viską reikia naudot tik taip kaip nurodyta manuale.
Aaa... Tai matyt ne taip supratau? Nes nemaciau, kad kur nors, kas nors isskyrus tamsta kazkur durnius matytu ar jais kazka skaitytu. Siaip daiktai skirtingi buna. Vieni maziau universalus, kiti daugiau. Su vienais gali atrast ivairiu pritaikymo sriciu, su kitais ne. Manualas kartais padeda tai suprast.
 #596150   henyte
 31 Spa 2014 15:21
prie to pacio? Tai gal RTFM? Sakei, kad zinai su kuo gaudomi eseriai, tai suprask, kad kalmarinio koto savybes netokios. O kokiomis savybemis jis pasizymi, tai gal klausk kas kalmarus gaudo, ar puskilinius, ar centnerinius...
 #596156   Paulius_K
 31 Spa 2014 15:34
Bet tai kaip taip ribotai mastyti. Kyba gyvenime nesi mates isimciu is taisykliu? Kas tau sake, kad ice cube geresnis uz avida ar legenda. As tai is to ka sake supratau, kad ice cube yra tinkamas vobleriams. Ar kas siule su kokia tioga voblerius tvicint? O gal visi solid yra vienodi? Tai kam pirkt visokias finezzas, kai yra mikado ar favoritai?
O siaip jau savo avido siai dienai i nieka nekeisciau (upetakiams), man tinkamesnio sitam reikalui kol kas lietuvoj neciupinejau ;)
 #596164   Kleckas1978
 31 Spa 2014 15:58
Pauliau tu man geriau atsakyk kam reikalinga ir kaip pades Solid iklijuota galunele zvejojant vobleriais?

Ar tu zmogui parekomenduotum pirkti tvicingui kota su Solid galunele, jei yra kruvos normaliu spiningu tam reikalui?

Kam skirti ir kokio tipo ir kokios akcijos buna kotai pas kuriu iklijuota galunele? ar reikalinga ex.fast vobleriam? ar reikia kad kotas butu labai greitas ir dirbtu tik 1/3 zvejojant vobleriais?
 #596168   henyte
 31 Spa 2014 16:17
Paulius_K rašė:Tai kam pirkt visokias finezzas, kai yra mikado ar favoritai?
Va sito tai as tikrai nesuprantu. Buvo laikai kai tikroji grietinele laikesi pas japonus ir amerikiecius, bet siais laikais, jei nebijai pasiklyst tarp realiai geru ir tik reklamoj geru kinietisku daiktu, gali daug sutaupyti ir sutaupydamas net ir daikta geresni gauti...
Paulius_K rašė:O siaip jau savo avido siai dienai i nieka nekeisciau (upetakiams), man tinkamesnio sitam reikalui kol kas lietuvoj neciupinejau ;)
O kam keist, jei svarbiausias kriterijus atitinka, t.y. jis pats tinkamiausias ir mieliausias tau? Juk tikrai niekas nevercia to daryti.
 #596174   GvidasG
 31 Spa 2014 17:07
Evaldas Z rašė:Ne i kalmaru tema. O koks privalumas S virsunes pries T gaudant dzigiukais nuo kokiu 3-4g ?
toks kad nera privalumo jokio.. :> per daug linksta ir nieko padoraus neisgausi apart paprasto dzigavimo su rites pagalba..
 #596178   Paulius_K
 31 Spa 2014 17:36
Kleckas1978 rašė:Pauliau tu man geriau atsakyk kam reikalinga ir kaip pades Solid iklijuota galunele zvejojant vobleriais?

Ar tu zmogui parekomenduotum pirkti tvicingui kota su Solid galunele, jei yra kruvos normaliu spiningu tam reikalui?

Kam skirti ir kokio tipo ir kokios akcijos buna kotai pas kuriu iklijuota galunele? ar reikalinga ex.fast vobleriam? ar reikia kad kotas butu labai greitas ir dirbtu tik 1/3 zvejojant vobleriais?
O ka as zinau kam ji reikalinga. Dar syki, dabar jau tikrai paskutini sakau, kad zmones turintys viena is kotu su solid virsune, puikiausiai su juo tvicina atitinkamus voblerius. Tai ka dabar jiems daryt, staiga nustot voblerius tvicint su tuo kotu nes to neparasyta manuale. Jei kas nors kalbes apie konkretu kota (ice cube siuo atveju), tai paaiskink kodel turetu buti patarimai apie solid virsunele, o ne apie konkretu kota?
Beje, kam idomus kalmariniai kotai, tai Trituruse stovi vienas toks Palms'as.
 #596183   DainiusM
 31 Spa 2014 18:28
Pauliau, nevark... broliai asilo auseles vis tiek viska pervers, isvers, tada parasys savaip ir galiausiai visam tam autoritetingai papriestaraus. :)
 #596226   SatanKlaus
 31 Spa 2014 21:28
Nu bet chebryte aš stebiuosi, iš kur pas jus tiek kantrybės ir tolerancijos? :-D Du džigitai klaipėdiečiai, kioskelyje Inazumas pardavinėja (ai nu jaučiu dar ir manualus pardavinėja :-D) ir už savo teisybę mūru stoja. Gi rašiau anksčiau - BEVILTIŠKA :!: Vieni kalba apie panaudojimo galimybes kiti bando primesti klišines tezes. BEVILTIŠKA :!:
 #596228   Kleckas1978
 31 Spa 2014 21:54
Idomu kuriam kioske as Mikado Inazumas pardavineju.
Beje kaip tau abidna bebutu bet jos uz avidus tai tikrai geresnes :-D

Beje jei turi ka pasakyti tai ir rasyk i tema o ne kaip suo is budos islindes paloji ir vel begi atgal i buda nes neturi nei ka pasakyti i tema nei ka supranti - svarbu palot ir tiek...

Beje tu irgi savo Avida parduok nes matau tau irgi butu vobleriam geriau Kotas su Klijonke - kaip Ice kubas ar panasiai ;uolrait
Beje ko su avidu vobleriais zvejoji - gi klijonkes arba kalmariniai kotai geriau???
 #596240   Daugirdas
 31 Spa 2014 22:18
Kleckai, draugiškai - nuimk gazus ir nustok žmones juokint/nervint. Sezonas dar nesibaigė, eik geriau pažvejoti vietoj manualų skaitymo ir tautos švietimo. Žmonės jau turbūt visą savaitę aiškiai bando pasakyti kad su kai kuriais S tipo galūnės turinčiais kotais galima be vargo ir komfortiškai patvičint tam tikrus voblerius, o tu vis savo kalmarus su manualais isikandęs...
Tau asmeniškai (šiaip galima net būtų ir niką patobulinti, pvz. KleckasINAzuma) Nepiktai čia :) tas Mikado gal ir geresnis už avidą. O va pvz man, - ne. Turėjau aš tą Inazuma ir be jokio didelio gailesčio pardaviau. O avidą pasilikau, tik va gaila jis be manualo... :)
 #596302   henyte
 01 Lap 2014 08:31
Daugirdas rašė: Turėjau aš tą Inazuma ir be jokio didelio gailesčio pardaviau. O avidą pasilikau, tik va gaila jis be manualo... :)
Man tikrai idomu ir jei ne sunku atsakyk. Kur naudoji avida, kam pirkai inazuma ir kodel ja be didelio gailescio pardavei, o avida vietoj inazumos pasilikai?
 #596380   Aqua v.
 01 Lap 2014 20:19
Kleckas1978 rašė:... (universalu 100% nebuna - dazniausiai kotas dirba geriausiai vienoje srityje o kitose pusetinai - taip sakant is bedos arba esant reikalui - gi neveltui po 10+ kotu pastoviai kampe stovi ir lauke savo zvejybos dienos - budo)...
nesigincijant del sito.

Tai ir nedarykit is belekokiu klijonkiu - tvicinginiais kotais ....
o va cia turiu tokia OT istorija.
Kazkada, kai pradejau zvejot ir intensyviai meginau viska isbandyt, iskilo klaustukas, kuo pamegint patvichint pvz LC100 kalibro voblas. Riboku dar pazinojau mazai, o pazistami vien uz zodi tvichas butu isjuoke :grin: ; kreiptis i gidus dar nesugalvojes buvau :oops: .
Sove i galva mintis pasitrumpint ~21gr. galios nebrangia 'vklejonke' (ir buvo po ranka tokia). Nupjoviau ne visa solid dali, o is akies 'tiek, kiek reikia' :lol: . Ir gavau idomu neilga kuoliuka, Pointeri100 ir metantis, ir dauzanti visai pusetinai, bent isbandymas/ai gavos :gutgut , situo :oops: pagavau pirmas 'tvichingines' lydekas.

isvadu jokiu :)
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė