Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, plūdės, masalai, priedai
 #597446   Sokratas
 06 Lap 2014 21:14
bet abejoju, ar geriau bus traukt, nei su tuom botu Konger :)
 #597513   liorenas
 07 Lap 2014 07:32
bobis rašė:maniau kad pasieksiu...
Bais čia gražiai prišnekėjo apie tuos botus, tai norėjosi išbandyt. Išbandžiau, bet gink Die, nieko nekaltinu, tik aprašau įspūdžius savo :)

Bus tų vietų gal kada, kai reiks lyną imt...rašiau jau...
Lynus gaudyt tvenkiniuos su botu irgi smagu...turejau as devinke gera, bet pardaviau, tai liko tik ekonominio lygio penkiuke pas mane... nekainavusi net tiek kiek tavoji, bet su ja pasikinkius 1.8 kg lyna nu buvo ziauriai gero adrenalino... ;-var-var.
Bobi, busiu as kada prie Telsiu pavasari, mazu susitiksim ir paleksim iki Ubiskes (manau kad zinai kur randasi) va ten su 5-6 m botu pavasari labai saunu pazvejot...auksles motinines, kuojos tokios palei 200 gr...taip kad dar nenurasyk to boto po pirmo blyno... ;-)
 #597515   Raupsuotas
 07 Lap 2014 07:50
Bobi, nupirkai labai sunkų kotą, na bet tiek to.............. Rodos žadėjau padėti kotų klausimu, bet matau lipi vėl ant to pačio grėblio :oops: paskubėjai (kas nebūdinga žvejui) pirkti ne kas tinkamo, o kas yra pardavime :? Ir dar iš visų komentarų nei vienas nepaminėjo, kad metų laikas dabar nėra pats geriausias žvejybai botais :ks> Manau, kad gal Dievas duos pačiam kantrybės ir kada turėsi normalų kotą bei išaus pavasaris štai tada ir komentarai gal bus kitokie :grin: Nereikės mesti sistemos toli nuo kranto, žuvys gerai kibs, kotas "lips" prie rankos, o ir pesimizmą pakeis optimizmas su plačia šypsena :gutgut Šito ateityje pačiam nuoširdžiai linkiu :/braj;
 #597523   Dziedas
 07 Lap 2014 08:37
Raupsuotas rašė:Bobi, nupirkai labai sunkų kotą, na bet tiek to.............. Rodos žadėjau padėti kotų klausimu, bet matau lipi vėl ant to pačio grėblio :oops: paskubėjai (kas nebūdinga žvejui) pirkti ne kas tinkamo, o kas yra pardavime :? Ir dar iš visų komentarų nei vienas nepaminėjo, kad metų laikas dabar nėra pats geriausias žvejybai botais :ks> Manau, kad gal Dievas duos pačiam kantrybės ir kada turėsi normalų kotą bei išaus pavasaris štai tada ir komentarai gal bus kitokie :grin: Nereikės mesti sistemos toli nuo kranto, žuvys gerai kibs, kotas "lips" prie rankos, o ir pesimizmą pakeis optimizmas su plačia šypsena :gutgut Šito ateityje pačiam nuoširdžiai linkiu :/braj;
:gutgut :gutgut :gutgut O nuimdinėti viena gabalą , kad būti trumpesne negalima. Storgalis yra pagrindas o kiti darbine dalis(ploni ,linksta )
P.S. Ir aš dariau klaidu(dėl to,kad pasirinkimo nera o žvejoti reikia) ,7m. tik iš ketvirto karto "prilipo" prie ranku :grin: Taip ,kad viskas bus OKEI...
 #597527   Sokratas
 07 Lap 2014 08:49
pesimizmu net nekvepia pas mane...tik pasistengiau aprašyt situaciją, kaip buvo dabar....

O sudurtinės meškerės, matchiuko, Siguti, man vistiek tebesinori...na tokios, kur aukšlė įššauktų orgazmą, nekalbant jau apie kuoją 50-graminę :)

Dėkui Dziedai už paaiškinimą, [pardavėjas aiškino atvirkščiai, sako juk kokį ilgį norėsi, tokį ir pasidarysi dalis nuiminėdamas... :-niak'
 #597548   Dziedas
 07 Lap 2014 09:59
Kaip pavyzdys-mano 4m. Robinsonas(114gr.) atrodo kaip popierine. Darbine dalis, lengvai paspaudžius pirštais linksta. Ir nuėmus tvirtesni storgali luž .O pernai su ja teko ištraukti iš Nemuno 36cm. salati. O šiais metais iš Merkio 32cm. kiršlį .Kaifas buvo... :gutgut Tokia pats situacija ir su5m Mistrall (134gr.) Turiu kita Mistrall Tournament (200g.po tobulinimo)Šita jau tvirtesne, gerai balansuota ir svoris nesijaučia... Pirkau specialiai Nemunui. :grin:
 #597550   tukasG
 07 Lap 2014 10:02
Labai teisingi visų pastebėjimai.
Aš gi irgi minėjau, kad botas malonus įrankis, bet tinkamoje vietoje ir tinkamu laiku. Aišku, jei tuo metų laiku toje vietoje žuvis priekrantėn neateina, arba per kokius šabakštynus nėr net kaip to meškerykočio link vandens prakišt, tai ne tik kad malonumo, bet ir žūklės išvis neapturėsim.
Va, kad ir apie upę rudenį kalbant. Karts nuo karto panašiu metų laiku, kaip kad dabar, nulekiu kuojų, aukšlių pažvejot vienon upelėn. Bet kur atsistojus gal ir nepavyktų su botu pažvejot, ale yr toks duburys ant upės posūkio, srovė sulėtėjus, sūkuriuota, su atbulinėm srovėm, gylis iškart po kojom 2-3 m - puikiausiai galima botu žvejot ir pagaut, jei diena kliovinė. :-) Na, o pavasarį, vasarą tai jau daug kur pasimėgaut galima. Aišku, yra vietų (žuvų), kur (kurių) su botu gal ir nelabai pagaudysi. Va, kad ir aukšlės nuo kranto Kupiškio mariose. Pačiam ne kartą buvo - matau kaip kolega su matchu vieną po kitos "ravi" panašiai iš 20-30 m atstumo, o man su savo šešiametriu botkočiu šnipštas gaunasi - neina jos artyn kranto nors užsimušk. Žūt būt norėčiau ten ir tada aukšlių pasigaut - tektų matchą pirktis. Ale yr gi žuvų ir be aukšlių... :-D
 #597604   kitas
 07 Lap 2014 13:34
taigi matcas labai universali meškerė, kai kitos skirtos butent konkrečiam atvejui, todėl paprastam mėgėjui manau geriau investuot į vieną geresnį kotą nei už tuos pačius pinigus jų turėti keleta tokių belekokių.
 #597638   Raupsuotas
 07 Lap 2014 15:55
kitas rašė:taigi matcas labai universali meškerė, kai kitos skirtos butent konkrečiam atvejui, todėl paprastam mėgėjui manau geriau investuot į vieną geresnį kotą nei už tuos pačius pinigus jų turėti keleta tokių belekokių.
Labai teisingas pastebėjimas :gutgut Na, o matchu žvejoti aukšles tai gal tikrai neverta nes jokio malonumo nesulauksi, o ir darbas varginantis jei tokiose Kupiškio mariose jomis užsiimti :nujau-ne Be abejo neturint lėšų verta pirkti vieną gerą daiktą vietoje kelių menkaverčių tik, kad to vieno koto dažnas neįperka arba neperka nes skaito neverta taip daryti :wh.flag: Todėl neretas vaizdelis prie kranto būna vasarą kada sumestos plūduriuoja gal penkios plūdinukės su ridiko dydžio plūdėmis vietoje vieno dėmesio verto koto. Tačiau bobis kaip aš kartais sakau vyras "po kariuomenės" ir atsirinks ko jam reikia :)
P.S.Ligi pavasario taupyk babkes, o atėjus laikui mes tam katinukui - taupyklei nuimsime galvą ir dairysimės padoraus koto su kuriuo tu jaustum tikrą žvejybinę euforiją ;-var-var. :/braj;
 #597660   Sokratas
 07 Lap 2014 20:28
matai, aš nesu vien tik plūdininkas ...man patinka įvairūs žvejybos būdai....o jei visiems imt įrankius po kelis tūkstančius, nu tai vėl kažkaip biški skaudoka per kišenę....
Tada reikėtų kažkur 10 gabalų kotams, neskaitant viso kito , jau nekalbant apie valtis ir variklius joms :)
 #597827   Raupsuotas
 09 Lap 2014 14:18
Liaudies patarlė sako: - neturi pinigų nesiženyk 'viarkt Bus pinigų, bus ir atitinkamas kotas, o kolkas tada geriau betko nepirkti nes nebus nei malonumo, nei teisingo požiūrio į vertingą daiktą :gutgut Smagu buvo padiskutuoti. Diskusija buvo nors ir nevertinga, bet aktyvi :/braj;
 #597966   Dziedas
 10 Lap 2014 09:07
[quote="Raupsuotas"]Liaudies patarlė sako: - neturi pinigų nesiženyk 'viarkt Bus pinigų, bus ir atitinkamas kotas, o kolkas tada geriau betko nepirkti nes nebus nei malonumo, nei teisingo požiūrio į vertingą daiktą :gutgut Smagu buvo padiskutuoti. Diskusija buvo nors ir nevertinga, bet aktyvi :/braj;[/quote
Na, NE SUTINKU. '''bum Diskusija buvo naudinga. :gutgut . Ir kas mažai žino ,ir kas daugiau .Visur galima rasti truputi kažko naujo ,nors atrodo jau viska žinai.
 #598019   Sokratas
 10 Lap 2014 12:19
ir aš manau, kad labai net vertinga... naudinga tiems, kas nori daugiau žinot, labiau susigaudyt, o ne priekabių ieško....
 #598102   kitas
 10 Lap 2014 18:26
mano nuomone neteisinga ir neverta pirmą kotą pirkti brangų meškerykotį. Pirma, nežinom ar jis pritaps, pvz kalbu teleskopinius kotus keičiant sudurtiniais ir t.t. pvz. ne visi susidraugauja su mažais žiedelių diametrais, vieniems stoporai nusimuša, kitiems nešamos vandens Šiukšlės užkiša, tad bet kuriuo atveju reiktu pradėt nuo ekonominės klasės meškerykočių ir jei jau prilipo, jei žuklės budas tinka ir ilgainiui išaiškėja turimo koto trukumai bei pajamos leidžia, galima lėtai dairytis sekančios, aukštesnės kategorijos koto. Iš pradžių ilgai taupius ir nusipirkus garsaus vardo, žvejų išgirtąjį kotą nieks nesupras už ką buvo sumokėti paliginus dideli pinigai.
Kas liečia diskusija, sunku vertinti jinai naudinga ar bevertė, nes praktiškai ji kaip ir neuždaryta, nes taip ir neišsiaiškinome nuo ko priklauso koto "skambunas" nuo koto kainos, gamintojo vardo, modelio, anglies pluošto markės ar senelių storumo.
Pvz. aš šiandien pėmęs į rankas tris skirtingus kotus juos laikydamas kaip jie ir laikomi ties rite, kitos rankos smiliumi, atstumu nutolusiu nuo rytės kiek normaliai pasiekiu, bandžiau stuksenti. Nu ir ką?
Visi kotai vibraciją perduoda skirtingai, vienas vibruoja švelniai švelniai prisilietus, kito vibracija persiduoda jau stiprėliau, o kitą jau gana stypriai stuksenant praktiškai vibracija nejuntama. Be to turintys klausą suprastu kad net garsas skirtingas išgaunamas skirtingo "skambumo" kotų.
Išvadų iš to kol kas negaliu jokių daryti, nes vienas kotas lyg ir skambus buvo, kitas jau minėtas solitronas neskambus, o trečiasis dar neišmėgintas žvejojant, bet tarp pirmo ir antro kurie jau bandyti praktikoje galima sakyti, kad daug maž galima koto skambuma nustatyti stuksenan jį pirštu.
 #598119   Sokratas
 10 Lap 2014 19:27
turėsi važiuot pas Raupsuotą ir išaiškins tau...

Aš vakar nebeskambinau Sigučiui, nes Kaune atsidūriau jau gan vėlai, o dar sekmadienis....
 #598128   kitas
 10 Lap 2014 19:55
ai, aš šiemet (ateinančiam sezonui) nesiruošiu naujo koto pirkt, nors širdis ir labai pradeda linkt prie spinigo.
 #598173   Sokratas
 11 Lap 2014 04:45
Raupsuotas rašė:Liaudies patarlė sako: - neturi pinigų nesiženyk 'viarkt Bus pinigų, bus ir atitinkamas kotas, o kolkas tada geriau betko nepirkti nes nebus nei malonumo, nei teisingo požiūrio į vertingą daiktą

bėdų dėl finansų stygiaus pas mane nėra...
Bet vėlgi, kai kažkada durelėmis sutraiškiau Gary Lumis už 1250 lt, buvo baisiai gaila... dabar kažkaip esu linkęs ieškot pigesnių varijantų, pigesnių, bet ne prastesnių savo savybėmis.... , kad ir iš naudotų jau...
 #598398   Sokratas
 12 Lap 2014 08:56
vakar galima sakyti įvyko tikrasis boto Konger krikštas:
Aną kartą žvejodamas buvau pastebėjęs, kad upės srovė, jei stovėčiau kitame jos krante, būtų lyg ir arčiau kranto...
Taigi, vakar nuvažiavęs tenais įsitikinau, srovė žymiai arčiau ir žvejyba gavosi visiškai kitokia. Tuo labiau, kad žuvys, normalios gan kuojos, kibo pasakiškai...

Pamojavus su juom apie 3 valandas, ranka tikrai pavargo, nes ant kuoliuko guldyti nebuvo kada: užmeti, paplaukia metrą, du , tris, penkis, ir kibimas.... Ištrauki žuvį, vėl užmeti ir vėl tas pats...

Kai pavargo ranka, pradėjau žvejot Catana. Švystelėjęs į upės vidurį, iš kart pakirtau kuoją, kuri buvo pati didžiausia šioj žvejyboj, sekančiu metimu, vėl tas pats.... Galima daryti išvadą, kad didesnės visgi stovi toliau nuo kranto, o su botu jų nepasiekiu. Be to, upės viduryje kibo be jokio šėrimo, kaip ne keista.. Ko nepasakyčiau, žvejojant arčiau kranto su botu....

Na ir dar viena išvada, tokiai žvejybai toje būtent vietoje, norėtųsi visgi lengvesnio boto, kur kas lengvesnio, na ir ilgesnio- metrą , o gal ir du būtų ne pro šalį...
 #598436   Raupsuotas
 12 Lap 2014 12:34
Ne žuvis, o žvejys taikosi prie žuvies ;-var-var. Geras pastebėjimas :gutgut Žvejyboje botais yra vieni kriterijai, o žvejyboje matchais kiti :ks> Šį kartą stambesnė žuvis laikėsi upės viduryje, bet tai irgi nėra taisyklė :ks> Su laiku žvejas atsirenka ir prisitaiko, o kotai yra geri visi jei tik kokybiški, tiek bolonkės, machai ar botai :/braj;
 #605764   upinis
 30 Gru 2014 19:09
Dairausi kitam sezonui matcho ne trumpesnio nei 4.50.
Tikslas - Nemuno karšiai, kuojos, šapalai ir pan.
Biudžetas - 300LT, na max. - 100 EUR.
Ką patarsit, ekspertai :?:
 #605774   Ramekas
 30 Gru 2014 19:49
Nemune as dazniausiai renkuosi 6m bolonke, kartais pritruksta siek tiek ilgio bet labai retai. Na o su matchu vistiek taip neuzlaikysi pludes stovej, kaip su ilgesniu bolo. Nebent zvejosi kur labai maza srove, arba atri kranto.
 #605839   RoBass
 30 Gru 2014 22:34
Ne nu, su matchu zvejoti sroveje :roll: nu galima is bedos ir pats esu zvejojes, bet....teisingai Ramekas sako, tam yra bolonkes sukurtos, visokiausiu ilgiu, ir renkiesi palei srove, upe ir t.t, bet nemune tai tikrai matchas ne pats geriausiais variantas ir net jei 4.50 ilgio...
 #605896   Raupsuotas
 31 Gru 2014 07:04
Bolonkė ar matchas, matchas ar bolonkė? Raskite atsakymą kokiame gylyje žvejosite ir tada turėsite atsakymą kokiu kotu - matchu ar bolonke :ks> Vargsite ir be reikalo eikvosite jėgas mojuodamas bolonkę jei gylis bus 2.5m ir taip pat kankinsitės su matchu jei žvejosite 4-5m gylyje :/nek Todėl pirma atsakykite pats sau į pirmą klausimą :?: :/braj;
 #605897   Ramekas
 31 Gru 2014 07:53
Dar ir sroves greitis daug ka lemia. Su ilgesniu kotu zymiai geriau prilaikyti plude. Na aisku jei pludes prilaikyti nereikia, gylis iki 3-3.5m, tada matchas geriau.
 #605899   upinis
 31 Gru 2014 08:24
Nagi, nesu aš jau visai "žalias". Žinau, kas yra bolonkė. Bet tik teoriškai.
Iki šiol gaudžiau su matchu gyliuse arti 4 m. vidutinėje srovėje. Žemiau Kauno. Per gerą pusdienį darbo be pertraukų ranka gerokai nuvargsta.
Todėl ir nepuoliau prie 6 m bolonkės. Ir dar su retesniais žiedeliais ten gali būti nepatogumų.
Bet jeigu man suprantamai išaiškinsit, kad verčiau imti bolonkę, tai ir paimsiu.
Tik vėl bus klausimas: kurią ir kokią imt?
Ačiū už geranoriškus patarimus!
 #605996   Dziedas
 31 Gru 2014 16:40
upinis rašė:Dairausi kitam sezonui matcho ne trumpesnio nei 4.50.
Tikslas - Nemuno karšiai, kuojos, šapalai ir pan.
Biudžetas - 300LT, na max. - 100 EUR.
Ką patarsit, ekspertai :?:
...Galit ir juoktis iš Dziedo. Manau bolonke pranašesne už match srovėje. Na o jei ilgesne bolonke sunkoka tada...tada... fideris. :grin: Prisižiurejau aš filmuku apie ta "stebuklą"... Žadu ir sau ir anūkui padovanoti. Koki fideri...iki pavasario išrinksim... :grin: O iki šiol Nemuno EMIAU su botu. Visai gerai... :gutgut
 #606000   Ramekas
 31 Gru 2014 16:57
Feederiu kartais zuvies neina paimti, kaip su pludine letai praleidinejant plude ar prilaikant.
 #606046   Raupsuotas
 31 Gru 2014 18:46
upinis rašė:Nagi, nesu aš jau visai "žalias". Žinau, kas yra bolonkė. Bet tik teoriškai.
Iki šiol gaudžiau su matchu gyliuse arti 4 m. vidutinėje srovėje. Žemiau Kauno. Per gerą pusdienį darbo be pertraukų ranka gerokai nuvargsta.
Todėl ir nepuoliau prie 6 m bolonkės. Ir dar su retesniais žiedeliais ten gali būti nepatogumų.
Bet jeigu man suprantamai išaiškinsit, kad verčiau imti bolonkę, tai ir paimsiu.
Tik vėl bus klausimas: kurią ir kokią imt?
Ačiū už geranoriškus patarimus!
Kaip kaunietis kauniečiui. Iš tavo parašymo atsakymas vienreikšmis - matchas.Ir tavo pastabos dėl bolonkės šiuo atveju teisingos.O kad ranka pavargsta keisk savo matchą į lengvesnį. Aš savuoju n valandų vandenyje atstovėdavau ir nieko, bet viena smulkmena - mano matcho svoris 140gramų :idea: Su tokiu kotu rankos nenuvarginsi :/braj;
 #606085   upinis
 01 Sau 2015 11:23
Dziedas rašė:...Galit ir juoktis iš Dziedo. Manau bolonke pranašesne už match srovėje. Na o jei ilgesne bolonke sunkoka tada...tada... fideris. :grin: Prisižiurejau aš filmuku apie ta "stebuklą"... Žadu ir sau ir anūkui padovanoti. Koki fideri...iki pavasario išrinksim... :grin: O iki šiol Nemuno EMIAU su botu. Visai gerai... :gutgut
Sutinku, Dziedai, kad fideriu galima gerai pasiekt žuvį. Ir ištraukt gerai ir daug galima. Sėkmingai gaudau aš tuo fideriu Nemune ir gaudyčiau toli nuo kranto ir visai arti. Tik malonumas - ne tas. Nes nori-nenori Nemuno srovėje reikaligas tam tikras svoris, atatinkamai - įrankis grubesnis, rezultatas - lupi kilograminį karšioką be didelių ceremonijų ir be vargo, nekalbant jau apie delninę kuojytę.
O ant plūdinukės tokia pati žuvis o-ho-ho džiazo duoda!
Na, ir plūdės niurktelėjimas daugiau emocijų sukelia, nei fiderio viršūnėlės virpėjimas. Bet gal čia tik man taip :?:
Todėl ir norisi plūdine daugiau pažvejot.
 #606088   Dziedas
 01 Sau 2015 11:43
Tikrai taip. Plūdine veža... Neriję per varžybas su 4m. aukšlinuke beveik kilogramini karši traukiai-kaifas. Bet noriu ir kitos rušes kaifa pajusti...bandysiu fideri.;.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė