Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklė dirbtiniais ir gyvais masalais
 #598368   Zuvininkas
 11 Lap 2014 22:29
Laimikių temoje buvo susidomėjusių vėžiukų pravedimo būdais. Pats tai nieko mandro neišradęs, tokiu metų laiku kai vanduo šaltas vėžiuką kabinu ant 2 ar 3 gr. volframinės čeburaškos ir nadojau švelnų jigą ritės prasukimu, tik kartais pakeldamas nuo dugno dar su su viršūnėle lėta amplitude pažaidžiu kad masalas ilgiau skliastų iki dugno, kibimas paprastai buna masalo leidimosi i dugną metu (kalba eina apie Bait Breath rush craw vėžiukus). Bait breath mosya modeliukas bent jau man klasikiniu jigu visai neveikė, ešerį provokavo tik labai lėtas traukimas dugnu bei tuo metu virpinama spiningėlio viršūnė. Pridedu foto vežiukų, kuriuos dabar naudoju,su pirmais dviem viskas ok. prakalbinti pavyksta, o va su tais didesniais susidraugauti dar nepavyko, nors ant to trečio - Savager vėžiuko paskutinę žvejybą daug kibimų buvo, bet niekaip nepavykdavo pakirsti, kažkodėl tik patampydavo tačiau iki galo neyrydavo.
Pasidalinkit info kaip jus pravedinėjat tokio tipo masalas, gal sistemėlė jiems kokia tinka?
Prikabinti failai
DSC00559.JPG
 #598382   Evaldas Z
 11 Lap 2014 23:18
Mano megstamiausi rush craw. Jeigu imant visa sezona bendrai, tai turbut rezultatyviausiai sugaudau ant dropshoto. Galbut todel, kad gaunas panasiausias judesys i tikro sprunkancio veziuko. Jeigu gaudau su ceburaska (3-5g volframas), tai irgi stengiuos ikvept gyvybes spiningo virsunele. Vienas is pravedimu: uzmeti, nuskesta, tada keli spiningo virsunele judindamas ir leidi skest ant itempto valo, surenki vala, ir vel virpindamas spiningo virsunele pakeli veziuka nuo dugno. Galima daryt pakelimu serija, kai po pavirpinimo seka tokio ilgio pauze, kad guminukas nepasiekes dugnu vel pradetu kilt. Jeigu pajunti atsargu neuztikrinta kibima, kartais pasiteisna greitejantis ir ilgesnis kelimas nuo dugno netgi sukant rite (imituojam eserio krimstelta sprunkanti issigandusi veziuka). Labai atsalus vandeniui pasiteisina ir minetas budas (ir ne tik veziukams), kai masalas tiesiog letai velkamas dugnu svelniai virpinant virsunele. Zodziu, reik fantazija junkt ir gyva veziuka seklumoj pavaikyt, kad judesius isstudijuot :)
Del tu gyviu, tai cia Fanatikuose turbut prisirankiojai ? Vis pasiziuriu as i juos, bet kazkaip...
 #598403   Zuvininkas
 12 Lap 2014 09:21
Del tu gyviu, tai cia Fanatikuose turbut prisirankiojai ?
Tu gyvių prisirankiojau žv. pard. prie Jeruzalės pc IKI, šiaip ten įdomių silikoninių masalų užsivežę, ypatingai kas dropšotą mėgsta siūlyčiau apsilankyti, minusas tik kad pard. savininkas Kęstas labai jau mėgsta savo nuomonę įkyriai brukti.
 #599599   Saugirdas
 19 Lap 2014 21:19
Kas liecia veziukus dar neblogi yra Ever Green Worm Kicker . Bet musu rinkoje as ju nerandu. Buvau gaves dovanu pora. Eseriu nemazu pagavau, tik ir lydekos juos labai megsta.
 #599621   Saugirdas
 19 Lap 2014 23:32
Internetinej, tai ir as radau. :liež-uvis
 #599840   Saugirdas
 21 Lap 2014 14:15
3.5inch pagal dovanotoja...
Siaip tikrai nemazas masalas. As pats issigandau. :D
Bet ir eseriai is akies nuo 200gr.
 #600828   ramis702
 28 Lap 2014 15:54
Bildukas rašė:Karolina arba paternoster bent jau man su veziukais
O su paternosteriu veziukas nesivarto? :roll: ar pvz ant ofsetinio kablio dar papildoma nedideli svineli uzspaudi kaip stabilizatoriu?
 #600917   Bildukas
 28 Lap 2014 23:58
ramis702 rašė:
Bildukas rašė:Karolina arba paternoster bent jau man su veziukais
O su paternosteriu veziukas nesivarto? :roll: ar pvz ant ofsetinio kablio dar papildoma nedideli svineli uzspaudi kaip stabilizatoriu?
Ne tvarkingai sokcioja
 #604533   Bildukas
 22 Gru 2014 00:53
Daxidas rašė:Planuoju isbandyt karolina ir texas sistemas,kokiu svoriu kulku uzsipirkt?
Cia jau nuo gylio ir sroves priklauso
 #606575   ramis702
 04 Sau 2015 18:10
Cia ir nuo valo storio priklauso, ir kokios gramaturos irankiu gaudysi. Gal tu tu 5gr. ir nejaust gali :-D Kas tau gali pasakyt kokiu reik.
 #608900   Ignassio
 18 Sau 2015 16:51
aš paskutiniais metais tikslingai "eidamas ant ešerio" pradėjau nebesismulkint su silikono masalais, dažnais atvejais "cigaretinis" dryžius puola savo ilgio masalą. kažkaip 2,5 -3 colių guminukai pas mane dabar tavo įprasta žemutinė riba.
 #616869   Eiwis
 05 Kov 2015 23:07
Na mieli kolegos dryžių sezonas jau kaip ir ne už kalnų, tad manau visi jau po truputį pradedate ruoštis jam. :) Šita tema nuo pradžių perskaičiau, bet vis gi klausimų dar turiu nemažai jums. :?: Pats rimčiau ešerius gaudyti su UL spiningu pradėjau dar tik rudenį ir dauguma sistemų nespėjau išbandyti. Pas mane komplektukas Goldean Mean Symphonia 0,5-5g su RYOBI SLAM 2000. Kyla klausimas ar man su tokiu spiningėliu eitų žvejoti dropshotu ir kitomis sistemomis? nes vat dropshotu kažkaip 5g manau mažoka, tai kažkodėl dar gundausį į viena įrankį gal šiek tiek didesniu užmetimu. Kokius patys kolegos įrankius naudojate ir kokius svorius su jais mėtote? :roll:
 #617048   Bildukas
 07 Kov 2015 12:46
Eiwis rašė:
Bildukas rašė:Man ir su 5g iseina dropsotint
O su kokiu svoriu dropshotini?
5g Kai ner labai gilu ir srove neperdidele
 #617299   Eiwis
 08 Kov 2015 22:22
Bildukas rašė:
Eiwis rašė:
Bildukas rašė:Man ir su 5g iseina dropsotint
O su kokiu svoriu dropshotini?
5g Kai ner labai gilu ir srove neperdidele
O kaip su didesniais gyliais? nes pvz kur 6m gylis jau manau mažoka 5g, o jeigu 8g dėsiu spiningui nekenks?
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 32
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė