Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #598456   Ulafas
 12 Lap 2014 15:45
tukasG rašė:Kelis tokius pažįsti? Ne žurnalistų pučiamas "antis", o realiai apkaltintus ir nuteistus.
nori pasakyti, kad tokiu nera? Ir nuteistu nera? Ar as turiu asmeniskai pazinoti? to pakaks: http://www.lrytas.lt/-12780624351276029 ... %C5%B3.htm
http://kauno.diena.lt/naujienos/pasauli ... GNgrjRfVWY
http://www.diena.lt/naujienos/pasaulis/ ... GNgszRfVWY
http://kauno.diena.lt/naujienos/pasauli ... GNhRTRfVWY
"„Focus“ primena, kad Katalikų bažnyčia Jungtinėse Valstijose seksualinės prievartos aukoms jau yra išmokėjusi daugiau nei 2 mlrd. dolerių (5 mlrd. litų) kompensacijų. Aliaskoje 110 nukentėjusiųjų gavo iš Jėzuitų ordino 34 mln. eurų (117 mln. litų). Dvasininkų seksualinį išnaudojimą patyrę 500 Kalifornijos gyventojų gavo dar didesnes kompensacijas - kiekvienam jų atiteko beveik po milijoną eurų (3,5 mln. litų)."

As nenustebsiu, kad visa tai tu pavadinsi zurnalistu antimis. Taciau leisk peradresuoti pacio klausima: ar tu matei dieva asmeniskai? su juo kalbejaisi? Gal turi to irodyma? Tik nereikia cituoti Baznycios kisamu veikalu, nes jie sukurti ne dievo, o itikejusiuju juo.
Ar patogiau kai nezinai ka atsakyti, istarti "dievo siustas isbandymas, del to tik padidejo tykinciu skaicius ir t.t." Tavo vienuoles istarti zodziai netiesiogiai laimina kara Ukrainoje, nes matai, bedievis krastas atsiverte i tikejima ir keletas tukstanciu auku tik maza kaina to. Taigi per maldas reiketu padekoti ir putinui uz gerus darbus? Gal ir Hitelriui su Stalinu? Ebolos virusui? Siera Leones banditams? ir masei kitu isperu, nes del to tiesiog tautos atsivercia i tikejima. Klausimas tik i "tikejima ko"? Dievu ar Baznycios tarnu norima ibrukti "tiesa"? Ar Dievas neatsakingas uz jo tiesioginiu vietininku "gerus darbus" zemeje?
(atsiprasau, nenorejau veltis i kvailas diskusijas, bet kvailyste manes neaplenke ir parasiau. Greiciausiai velnias bus sugundes...)
 #598457   Ulafas
 12 Lap 2014 15:49
tukasG rašė:Ieškantysis randa, beldžiančiam atidaroma, o tam, kuris kategoriškam neigime užsirakinęs - jokie argumentai padėt nepajėgūs. Ką, beje, patvirtina ir mūsų diskusija.
O veikalų pilna per kelis istorijos tūkstantmečius prirašyta, kas ieškos ras, kas norės skaitys, kas pajėgus supras.
na ar ne veidmainyste yra pasislepti po tokiais zodziais? Priimk savo karviu pieno supirkimo kainas ne valdzios sprendimu pasekme, o dievo tau siusta isbandyma... Uz ukraina visa tai, uz jos tautos sugrizima prie ...
 #598460   tukasG
 12 Lap 2014 16:01
Va, ir aš galvoju, ar beverta čia tuščiai ir bergždžiai ginčytis... Į visus šiuos klausimus aš jau senai esu sau atsakęs, tai kas buvo paveiku man, nebūtinai turi būt paveiku kam nors kitam, tuo labiau, tam, kuris suprast, net nebandys.
 #598461   Ulafas
 12 Lap 2014 16:04
tukasG rašė:Va, ir aš galvoju, ar beverta čia tuščiai ir bergždžiai ginčytis... Į visus šiuos klausimus aš jau senai esu sau atsakęs, tai kas buvo paveiku man, nebūtinai turi būt paveiku kam nors kitam, tuo labiau, tam, kuris suprast, net nebandys.
sekmes asmeniskuose supratimuose... :/braj; ir kai pieno kainos dar nukris, siulyciau visas karvutes parduoti mesai, o paciam pasikliauti patarle "Dievas dave dantis, duos ir duonos" ;-)
 #598475   Ulafas
 12 Lap 2014 17:36
tukasG rašė:Ačiū. Kur tamsta galit eit su savo beribe "tolerancija", mes jau berods prieš mėnesį aptarėm... ;-) Sudie.
Palinkesiu buti logiskam (nors ir sunku), ir nevadinti savo kvailu siuntinejimu dvipusiu aptarimu. Tai pirma. O antra - kur meile sau ir savo artimui? "Mylek savo priesa, kaip pats save". Ar ne to paties aukstinamasis moko savo mokymuose. Neatmesciau varianto, jog paties tikejimas paremtas daugiau ne savo itikejimu, kiek prisitaikymu prie patogiosios teorijos puses, bei uzsidengiant akis, idant nematyti nepatogiu faktu ir ivykiu. Sekmes atrandant dvasios ramybe!
 #598481   Sokratas
 12 Lap 2014 18:10
Ulafas rašė:
tukasG rašė:Visiškai nereligingas žmogus daug dažniau gali pasielgt nenuspėjamai

kunigas-pedofilas ypac "nuspejamas" asmuo '''bum
Jei žmogus kunigas, tai dar nereiškia, kad jis tikintis. Liudais Vasariais tampa labai retas, tam reikia drąsos...Jei kunigas praranda tikėjimą Dievu, žymiai patogiau ir paprasčiau pragyvent gyvenimą, niekam apie tai nesakant... Gal ne taip?
 #598492   Taacis
 12 Lap 2014 19:08
tukasG rašė: "Vienas dalykas kurį jau šiandien žinau ir matau, tai kad visi šie baisumai sugrąžino Ukrainą dievop, vėl išmokė melstis. Dabar ten meldžiasi visi ir visur. Tai liudija mano draugai ukrainiečiai. O jų aš turiu daug, patikėk."
Va kaip aiškėja kas labiausiai džiaugesi karais ir suirutėm... Vienuoliai/-ės ir kunigai.
tukasG rašė: O veikalų pilna per kelis istorijos tūkstantmečius prirašyta, kas ieškos ras, kas norės skaitys, kas pajėgus supras.
Na paieškom...

evangelija pagal Luka, skyrius 19
"kristus kalbėjo toliau ir pasakė palyginimą
[...]
26:
Jis tarė: 'Aš sakau jums: kiekvienam, kas turi, bus pridėta, o iš neturinčio bus atimta net ir tai, ką turėjo.
27 Mano priešus, nenorėjusius, kad būčiau jų karalius, atveskite čionai ir nugalabykite mano akyse!'“
 #598511   tukasG
 12 Lap 2014 20:10
Ulafas rašė:"Mylek savo priesa, kaip pats save".
Vadinasi, teks mokytis labiau mylėti save, jei jau "priešai" reiškia pretenzijas, jog per menkai juos myliu. ;-)
bobis rašė:Jei žmogus kunigas, tai dar nereiškia, kad jis tikintis.
Su Bobiu, kuo toliau, tuo įdomiau bendraut, nes jis vienas iš nedaugelio suprantančių apie ką šneku. Ačiū, kad esat, Bobi :/brazasista
Taacis rašė:evangelija pagal Luka, skyrius 19
Palyginimas "Dešimt minų" moko, kad žmogaus stengtųsi gyvent taip jog jo gyvenimas nebūtų bergždžias,kad stengtūsi investuot, leist į apyvartą, gausint Dievo dovanas (gabumus, talentus, žinias ir t.t.).
Svarbu ne atskira eilutė ištraukta iš konteksto, bet visa visuma. ;-)
 #598512   Ulafas
 12 Lap 2014 20:20
tukaiG, tai buk toks malonus ir apibendrink kunigu-pedofilu egzistavima kaip supranti pagal savo religinius isitikinimus. Prasei irodymu, as juos pateikiau tokius, kokius radau greita ranka. Nemanau, kad sie straipsniai paimti is lubu ir neturi pagrindo. Ka apie tai manai ir koks Dievo poziuris i tai anot taves. Bus idomu paskaityti... Nebek nuo atsakymu standatinemis frazemis "kas supranta, tas supras..."
 #598513   tukasG
 12 Lap 2014 20:20
Ulafas rašė:Taciau leisk peradresuoti pacio klausima: ar tu matei dieva asmeniskai? su juo kalbejaisi? Gal turi to irodyma?
Į šios klausimus vis gi turėčiau atsakyt. :roll:
Taip, matau kas kart, kai dalyvauju šv. Mišiose - Ostijos pavidale. Taip, kalbuosi kaskart, kai meldžiuosi. Nežinau, kas gali būt įrodymu netikinčiajam, nes be tikėjimo pirmieji du atsakymai tik bereikšmės frazės. :roll:
Atsakymą į Tamstos klausimą apie kunigus - pedofilus parašė Bobis. Aš su juo sutinku. Tikrai ne kiekvienas apsisprendęs tapti kunigu, renkasi tokį kelią tikėjimo vedamas, ne kiekvienas sugeba tą tikėjimą išlaikyt visą gyvenimą, tuo labiau pagal jį, juo ir jame gyventi. Tikėjimas - tik ėjimas. Ne kiekvienam pavyksta eit nesuklumpant. Normalu. Juk ir kunigai - tik žmonės, ne dievai.
 #598524   Skumbrotas
 12 Lap 2014 20:55
Keletas pagonio klausimų forumo teologams:
1. Kuri kita religija dievo vardu ir iš meilės savo artimui nukankino, sudegino, apiplėšė ir nugalabijo daugiau Dievo kūrinių nei krykščionys?
2. Kaip atsitiko, kad periodiškai susiburdave į plėšikų gaujas krikščionys iš visos europos eilę šimtmečiu negailestingai skerdė mūsų protėvius, prisidenkdami dievo vardu, kol galiausiai išprievartavo įstot į juju sektą, ko pasėkoje laisvi baltų žmonės iš tos didelės artimo meilės patapo stambiausios žemvaldės krikščionių bažnyčios bei jos kompanjonės aristokratijos baudžiauninkais. Ir paskui daug šimtmečių engė ir pelnėsi iš jų.
3. Asmeniškai manau, kad Kristus, Alachas, Buda, Krišna, Ra, Kuko salų kanibalų Tumbu Jumbu, ir milijonas kitų yra viena ir ta patį Aukščiausioji jėga ir valia, tik šios planetos gyventojų dėl savo primytyvių žinių vadinama skirtingais vardais, bei to pagrindu suorganizuotų įvairiausių sektų narių per laikmetį sugalvotomis skirtingomis istorijomis/religijomis. Jei kas mano ne kitaip, prašau tada paaiškinti kaip anie ten yra pasidalinę Dangiškosios Karalystės teritoriją, Pragarą, Skaistyklą bei kitą anapusinį nekilnojamajį turtą?
4. Kodėl krikščionių bažnyčia, propaguodama asketizmą ir susilaikymą, yra viena turtingiausių organizacijų pasaulyje, valdo savo bankus, užsiima finansine veikla ir t.t. Ir vis dar teberagina aukoti bažnyčiai, o visokiose maisto banko akcijose, paramos vaikų ligoninėms ir panašiuose labdaros renginiuose neteko nei matyti nei girdėti bažnyčios aukos?
 #598531   tukasG
 12 Lap 2014 21:26
Nors teologas tikrai nesu, pabandysiu atsakyt.
Į pirmuosius du klausimus atsakymą gavau, klausydamasis vyskupo J. Borutos pamokslo radio transliacijos, mišių skirtų Žemaitijos krikšto jubiliejui paminėti metu. Mintis buvo maždaug ta, jog nepaisant to, jog Kristus žmonijai paskelbė tobulą mokymą, jį įtikėjusieji akimirksniu netapo šventaisiais, jų mąstysena, elgsena vis dar nemaža dalimi tebebuvo pilna pagonybės, blogąja to žodžio prasme. Taip, ji pamažu keitėsi ir vis dar keičiasi, bet ne taip sparčiai, kaip to gal būt norėtųsi tikėtis. Vėl gi pasikartosiu, tikėjimas - tik ėjimas. Pirmyn, bet ne būtinai be kliūčių, be trukdžių, be trūkumų, be klaidų. Viso to buvo, yra ir bus. Tačiau, sunku paneigt, jog to ėjimo įtaka tam, kad pasaulis taptų gražesnis, suvaldomesnis, mažiau anarchiškas - milžiniška.
Mūsų protėviai pagonys irgi nebuvo angelai. Ir kariavo, ir plėšikavo, ir žudė nei kiek ne mažiau, nei krikščionys. Tiesiog tokia tuomet buvo pasaulio realybė, ji kito ir pakito taip kaip pakito, ne be krikščionybės įtakos, nors aišku, ne vien jos dėka. Koks būtų pasaulis, jei būtų nugalėję pagonys - sunku nuspėti. Nedėkingas dalykas spėliot kas būtų, jei būtų.
Atsakant į trečiąjį klausimą sutinku, jog visi trokštam garbinti ir savaip garbinam tą patį Kūrėją. Klausimas ar visi jį teisingai pažįstam, ar visi teisingu keliu ir teisinga kryptimi einam, ne mano kompetencijai. Tikėjimas moko, kad nevisi. Kaip yra iš tiesų paaiškės dienų pabaigoje. Kiekvienas einam tuo, keliu, kurį tikim esant teisingiausiu. Antraip argi juo eitume. ;-)
Šnekant apie krikščionių bažnyčios turtus. Vienareikšmiškai sunku atsakyt. Taip, kažkada, kai kurios bažnyčios šakos buvo labai turtingo, kai kurios ir dabar nevargsta. Žvelgdamas į savąją parapiją, nebešnekant jau apie bažnytkaimių parapijėles matau, kad pinigais ir turtais ten tikrai dabar nelyja, greičiau netgi atvirkščiai, kadaise sukauptas turtas (tapęs saugotinu kultūros paveldu) tampa sunkiu girnų akmeniu pakaklėj, kurį privalu tvarkyt ir prižiūrėt toli gražu ne bet kaip, o lėšų tam nelabai iš kur ir paimsi, kai pamaldas penkios bobutės telanko... Šnekant apie Bažnyčios paramą vargstantiems, vėl gi negalima sakyt, kad jos nėra. Teko matyt ir susidurt su tuo ir iš arčiau, tik gal ne visada apie tai žiniasklaidoj visais varpais skalambijama. Nors yra ir tokių projektų, kurių valstybė kol kas nelabai pajėgi imtis, o Bažnyčia bando. Pavyzdžiui, http://hospisas.lt/index.php?option=com ... 90&lang=lt
 #598538   Ulafas
 12 Lap 2014 21:49
"Is neteises teise negimsta". Sis principas naudojamas daugumoje teises sistemu - amerikietiskoje, anglosakiskoje, romeniskoje, taip pat ir baznytineje. Bet koks neteisetas veiskmas pries zmogiskuma bendrai ar pries atskirus individus negali buti dengiamas aukstesniu tikslu, tipo "tikejimu". Manau, kad tai didzioji Baznycios (specialiai nesakau Dievo) apgavyste: ji zodziu "tikekime" pateisina visa tai, ka padare blogo pries tukstantmecius, simtmecius, desimtmecius ir ka daro dabar. Baznycia neturi jokio noro apsivalyti ir atgailauti uz savo klaidas. Ir manau, kad bet kas bandantis "tikejimu" pridengti nusikaltimus - tampa nusikaltimo bendrininku. Stai tokia ta karti tiesa. Baisiausia ka pastaruoju metu apie Ukraina teko girdeti, tai mineti vienuoles zodziai...
 #598540   Sokratas
 12 Lap 2014 22:01
yra toks posakis- Viešpaties keliai nežinomi...
 #598542   Skumbrotas
 12 Lap 2014 22:04
tukasG rašė:.....Nors yra ir tokių projektų, kurių valstybė kol kas nelabai pajėgi imtis, o Bažnyčia bando. Pavyzdžiui, http://hospisas.lt/index.php?option=com ... 90&lang=lt
Ne bažnyčia bando, o Michal Sopočko, ir ne už bažnyčios pinigus, o už Geradarių suaukotus http://hospisas.lt/index.php?option=com ... 92&lang=lt
Vienu žodžiu viskas aišku - per 2000 metų vis dar tebeeinama, bet dar nedaeinama bent iki humaniško humanoido lygio. Čia kaip CCCP komunizmo kūrėjams - "vis dar pasitaiko krikščionio įvaizdį žeminančių" trūkumų, o iš kaimo bažnytėlių aukų dėžutes skurstančių senučių sumestų centų dalį kaip ir per amžių amžius siunčiama į bedugnį Vatikano banką
tukasG rašė:....Mūsų protėviai pagonys irgi nebuvo angelai. Ir kariavo, ir plėšikavo, ir žudė nei kiek ne mažiau, nei krikščionys....
Taip, bet nesidangstė savo dievų vardu ir neveidmainiavo. Sąžiningai paskutines kelnes numaudavo ir neknisdavo proto jog mol čia Dievo bausmė, ir viskas tik iš begalinės meilės ir noro padėti į doros kelią ateiti :lol:
 #598545   tukasG
 12 Lap 2014 22:08
Ulafas rašė:Baznycia neturi jokio noro apsivalyti ir atgailauti uz savo klaidas.
Nejaugi... Iš kur pas Jus tiek pykčio ir nuoskaudų. Gal esat tiesiogiai kažkaip nukentėjęs, ar įskaudintas Bažnyčios narių?
Man šis Jūsų teiginys kažkuo primena nuolat pastaruoju metu lietuvių tautai klijuojamą žydšaudžių tautos etiketę, bei priekaištus, jog vis dar per mažai atgailos atlikta. Taip išties yra siaubingai skaudžių istorijos etapų. Ir ne tik Bažnyčios istorijoje. Kokia atgaila jūsų manymu būtų pakankama? Kaip ištaisyt klaidas, jei jos Jūsų manymu, vis dar nepakankamai ištaisytos?
Ulafas rašė:Baisiausia ka pastaruoju metu apie Ukraina teko girdeti, tai mineti vienuoles zodziai...
Vėl gi nesuprantu, koks akmuo jums ant širdies guli, kad tie žodžiai jus taip įskaudino?
Juk ji tepasakė, kad jos draugai jai pasakoja, kiek daug nuoširdžios maldos aplinkui jie mato dabar. Taipogi pasakojo, apie represijas iš Donbaso bojevikų pusės prieš tuos, kurie net nekovoja su ginklu rankose, o tik bando tose teritorijose organizuot maldos už taiką akcijas. Taip taip persekiojami net ne už Ukrainą, bet apskritai už taiką melstis norintieji.
Ta pati vienuolė inicijavo ir organizavo nuostabų maldos už taiką Ukrainoje renginį pas mus, rinko pinigines ir daiktines aukas nukentėjusiems karo veiksmų metu. Ir su ašaromis akyse kalbėjo: "Kaip... Kaip... Kaip... aš dar galėčiau padėt tiems nuostabiems žmonėms. Malda, auka, tokiomis akcijomis? Per maža. Sutinku. Bet, KAIP dar kitaip...?"
Patark.
 #598549   Ulafas
 12 Lap 2014 22:18
tukai, mes snekame apie Dieva ir jos atstovus Baznycia. Nekiskime viso aplinkinio pasaulio ir asmeniniu (ne)nuoskaudu (apie tai ka as patyriau ar nepatyriau). Ir bet kokia atgaila bus per maza, taciau ji pades.
O apie vienuole tik pacituosiu pacio teksta: "Vienas dalykas kurį jau šiandien žinau ir matau, tai kad visi šie baisumai sugrąžino Ukrainą dievop, vėl išmokė melstis. Dabar ten meldžiasi visi ir visur. Tai liudija mano draugai ukrainiečiai. O jų aš turiu daug, patikėk." Nematau juose nieko gero. Jei vis del to mintis buvo kitokia, tai jau paties citavimo spragos.
 #598552   tukasG
 12 Lap 2014 22:20
Ech, Skumbrotai, Skumbrotai...
Palaimintąsis kun. Mykolas Sopočko iškeliavo pas Viešpatį tais metais, kai aš gimiau, taip kad prie aptariamojo hospiso kūrimo prisidėjo nebent tik užtarimu pas Viešpatį... http://www.lt.gesumisericordioso.org/mykolas-sopocko/
Hospisą įkūrė jo įkurta vienuolija, pavadino jį savo įkūrėjo garbei jo vardu, dabar visokeriopai remia ir palaiko.
Be abejo, tokio mąsto projektai neapsieina be paramos iš šalies, kad ir kas juos bevykdytų.
Kad tokio pobūdžio įstaiga reikalinga onkologiniams ligoniams, kurios medikai išleido namo mirt, Jūs turbūt žinot geriau už mane. Kiek ji išpildys lūkesčius - pamatysim. Kol kas girdėjau tik gražius atsiliepimus ir tuo nuoširdžiai džiaugiuosi.
 #598555   Wytux
 12 Lap 2014 22:27
Skumbrotas rašė: ... nesidangstė savo dievų vardu ir neveidmainiavo. Sąžiningai paskutines kelnes numaudavo ir neknisdavo proto jog mol čia Dievo bausmė, ir viskas tik iš begalinės meilės ir noro padėti į doros kelią ateiti :lol:
Siandien tai (bent jau man) labai derintusi ziurint i poziuri tu, kurie yra valdzioje musu zemeleje ..... beveik pusantro simto 'pagoniu' aplipusiu pasekejais :-D

p.s, o kunigai ir aplamai krikscionys vistik yra zmones , o ne dievai... taip kad visokiu buvo, yra ir bus ...
 #598556   tukasG
 12 Lap 2014 22:30
Ulafai, atleiskit, kad pirmame pasisakyme pacitavau tik trumputę pokalbio dalį, manydamas, kad jos pilnai pakaks, kad suvoktumėte, ką noriu tuo pasakyt. Tikiuosi, kad kiek platesnis konteksto paaiškinimas, padėjo suvokt teisingiau.
Na, o į pirmąjį teiginį atsakyčiau taip. Turbūt ne veltui sakoma, jog Bažnyčia tai mistinis prisikėlusiojo Kristaus kūnas, sudarytas iš daugybės ląstelių - jo pasekėjų. Kaip ir kiekvienas gyvas kūnas, taip ir šis, gali sirgti ir serga įvairiausiomis ligomis, jį gali kamuoti ir kamuoja įvairiausios negalios, įtakotos ne tiek pačio kūno "ydingumo" kiek atskirų ląstelių supiktybėjimo dėka atsiradusių įvairiausių vėžinių darinių. Kartais tomis ligomis persergama savaime ir įgaunamas imunitetas, kartais prireikia rimtesnio gydymo, gal net chirurginio, kaip pav. nusikaltusių kunigų atveju. Bet kokiu atveju, tikiu, kad tas kūnas įveiks visas negales, visas ligas ir ilgai bei laimingai gyvens per amžius amen.
 #598563   Ulafas
 12 Lap 2014 22:51
Wytux rašė:p.s, o kunigai ir aplamai krikscionys vistik yra zmones , o ne dievai... taip kad visokiu buvo, yra ir bus ...
absoliuciai pritariu siai minciai. Tik pridurciau - gal tada ir ivertinkime ju "darbus" kaip paprastu zmoniu? Per teisma, bausmes, zalos atlyginima?
 #598567   Sokratas
 12 Lap 2014 23:02
kažin ar 100-o metų užtektų tam teismo procesui... ;-)
 #598570   Taacis
 12 Lap 2014 23:22
tukasG rašė:...vis dar per mažai atgailos atlikta. Taip išties yra siaubingai skaudžių istorijos etapų. Ir ne tik Bažnyčios istorijoje. Kokia atgaila jūsų manymu būtų pakankama? Kaip ištaisyt klaidas, jei jos Jūsų manymu, vis dar nepakankamai ištaisytos? .
Parduoda bažnyčias, o gautus pinigus PAAUKOJA skurstantiems ir nuo kunigų iškrypėlių nukentėjusiesiem.
Ir lai toliau religiją kuria ir patys gyvena iš suaukotų lėšų. Mokesčius valstybei mokėti- privaloma.
Tikrai niekas negalėtų prikišti, kad bažnyčia neatgailauja.
 #598572   Taacis
 12 Lap 2014 23:27
tukasG rašė:Palyginimas "Dešimt minų" moko, kad žmogaus stengtųsi gyvent taip jog jo gyvenimas nebūtų bergždžias,kad stengtūsi investuot, leist į apyvartą, gausint Dievo dovanas
... o kas to nedarė turi būti " atveskite čionai ir nugalabykite mano akyse!'“.
Lengvas priminimas, kodėl reikia gausinti dievo dovanas (talentus, gabumus, žinias ir t.t... bet kažkodėl pąvyzdys apie turtus materialius, bet ne apie talentus, gabumus, žinias ir t.t... Eilinis bajeris apie bukus avinėlius, kurie supranta tik jėgos ir pinigų metaforas??? Kuriuos lengva ganyti, kurie nesipriešina feodalų priespaudai, kurie gimdo vaikus, kurie toliau velka baudžiavos jungą, kurie joja skarmaluoti ginklanešiai į karą, kurie nebando dirbti, o geriau sėdi su ištiesta ranka prie bažnyčios.)
Paskutinį kartą redagavo 1 Taacis. Iš viso redaguota 12 kartus.
 #598573   tukasG
 12 Lap 2014 23:30
Kiek man žinoma rimtesnis atgailos procesas prasidėjo šiais šv. Jono Pauliaus II žingsniais http://www.lcn.lt/bzinios/bz0005/005bp3.html ,
http://www.lcn.lt/bzinios/bz0005/005bp2.html . Jo įpėdiniai šią liniją aktyviai tęsia, tad reikia tikėtis, nereiks laukti šimtmečių, kol bus žengti ir dar rimtesni žingsniai susitaikymo link. Kita vertus, visiems ir visada juk irgi niekad neįtiksi. Kokių žingsnių bebūtų imamasi nepatenkintų vis vien turbūt liks.
P.S. Taci, skaitant šv. Raštą nereikia pamiršti, kad kai jis buvo užrašomas visuomenė buvo švelniai tariant šiek tiek kitokia, vadovavosi kitokiais papročiais, bei turėjo gerokai kitokį sąmoningumo lygį nei šiandien, tad nereik stebėtis, kad ir kalbama su jais ir jiems suprantama kalba. Yra šv. Rašto tekstų, kurie šių dienų žmogui, nežinančiam to meto konteksto yra apskritai nesuvokiami, kol istorikai, lingvistai, Biblijos tyrinėtojai, istorikai, nepadeda susivokt tuose tūkstantmečių labirintuose. Dar kartą kartoju, man jau ne vienas kunigas yra minėjęs, kad šv. Raštas nėra skaitomas ar cituojamas po eilutę, nes tikroji prasmė atsiskleidžia tik pilname kontekste.
Paskutinį kartą redagavo 1 tukasG. Iš viso redaguota 12 kartus.
 #598574   Sokratas
 12 Lap 2014 23:33
Taacis rašė:
tukasG rašė:...vis dar per mažai atgailos atlikta. Taip išties yra siaubingai skaudžių istorijos etapų. Ir ne tik Bažnyčios istorijoje. Kokia atgaila jūsų manymu būtų pakankama? Kaip ištaisyt klaidas, jei jos Jūsų manymu, vis dar nepakankamai ištaisytos? .
Parduoda bažnyčias, o gautus pinigus PAAUKOJA skurstantiems ir nuo kunigų iškrypėlių nukentėjusiesiem.
Ir lai toliau religiją kuria ir patys gyvena iš suaukotų lėšų. Mokesčius valstybei mokėti- privaloma.
Tikrai niekas negalėtų prikišti, kad bažnyčia neatgailauja.

gali toks metas ateit ir pas mum, turiu omenį, kad pardavinės bažnyčias... Pvz kaip Airijoj... Bažnyčią nuperka biznierius ir įkuria ten kabaką, lankomumas užtikrintas , mačiau savo akimis :lol:

Kai būsit Dubline, nesunkiai rasit tokią bažnyčią, virtusią pabu pačiam centre airių sostinės...
 #598575   Taacis
 12 Lap 2014 23:36
tukasG rašė:Kiek man žinoma rimtesnis atgailos procesas prasidėjo šiais šv. Jono Pauliaus II žingsniais http://www.lcn.lt/bzinios/bz0005/005bp3.html ,
http://www.lcn.lt/bzinios/bz0005/005bp2.html . Jo įpėdiniai šią liniją aktyviai tęsia, tad reikia tikėtis, nereiks laukti šimtmečių, kol bus žengti ir dar rimtesni žingsniai susitaikymo link. Kita vertus, visiems ir visada juk irgi niekad neįtiksi. Kokių žingsnių bebūtų imamasi nepatenkintų vis vien turbūt liks.
Už nusikaltimus turi būti sulaukiama bausmės, o ne žarstomi atsiprašymai.

Apie kokį susitaikymą kalbam?
Ar žudikas nužudęs žmogų gali su juo susitaikyt? Ar turi išpirk (bažnyčia nelabai pritaiko sau šitą žodį) savo kaltę?
  • 1
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 165
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė