Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #598356   DainiusM
 11 Lap 2014 21:54
alkanas rašė::D of topic,.
yra 3 shaukiniai, kuriuos paleidus i eteri iskart atsiliepia po viena saukiamaji, tai : salmo, kroiks ir inazuma :D
respekt uz greita reakcija
ir tu juos visus panaudojai vienam sakinyje... pzdcdababus... :superšokas
 #598362   Tironas
 11 Lap 2014 22:08
visada grazina pinigus? nu fainai.
jei jau drebei kaltinima, tai pasakyk kiek zinai siais metai pirktu Tioga mikriuku ( nes pernai issipardave iki 0) zinai luzusiu? o SIlvos paklausiu.

O seip, pasakysiu apie luzimus. ne apie salmo. pats esu sulauzes 3 meskeres. Del visu pats kaltas. Bet va visoi lietuvoi visos meskres luzta metimo metu ir beveik visada trecioje zvejyboje , nesvarbu kad rankena buna purvina , subraizyta, kaip kad metus traktoristas zvejojo :)
 #598374   Kleckas1978
 11 Lap 2014 22:45
Saugirdas rašė:
Kleckas1978 rašė: KIEK MIKRIKINIU TIOGU SULAUZEI TU IR TAVO DRAUGAI IR KOKIOMIS TAI SALYGOM IVYKO????

Prie mano akiu buvo sulauzytos dvi. Diena keliant +-200gr eseriuka i valti. Zvejota buvo antra kart. Kotas visad tuboj. Kita kaip bebutu juokinga, bet metimo metu. Metimo tikslas buvo viso labo apie 10m nuo kranto, tad platus mosto nebuvo, nevirsita koto deklaruojamu normu, tikrai kilpos jokios ant ziedeliu nebuvo.
Galbut gamyklinis brokas, as nezinau, bet as jomis nepasitikiu. Jei pakeisiu nuomone butinai dydziosiom raidem parasysiu. :/braj;
Nu va kita kalba :gutgut Iskart negalejei normaliai parasyti?
As to ir Klausiau, nes pats nebuvau mates ne vienos luzusios Tiogos, o ir is pazystamu nebuvau girdejas tokiu dalyku apie Tiogas, del to ir paklausiau...
Nesupratau kam ten tie tavo moralai ir isvedziojimai buvo reikalingi? Galejai iskart parasyt kad matei kaip luzo ir del to nerekomenduotum ir tiek ::hai-bai

Kas del luziu tai blanka perkrovus nebutinai iskart jis turi suluzti - gali tik trakstelti, o gali ir isvis garsu neisleisti, ir tik veliau po keliu zvejybu jis gali triokstelt taip sakant Lygioj vietoje - yra teke ir paciam girdeti butent tokiu atveju, kai net rimtu gamintoju kotai perkrovus metant traksteli vienoje zvejyboje, o suluzta galutinai tik kitoje zvejyboje....

Del to viena diena su Tioga ar kitu UL kotu keldami 500gr+ eseri galite pazeisti blanka, o jis sulus jum tik kitoje ar dar kitoje zvejyboje.
geriau neuzsiimti tokiu kilnojimu su betkokiu UL kotu - nu netam jie skirti ;-)
 #598375   Evaldas Z
 11 Lap 2014 22:54
Dar vienas labai neblogas variantas (matytas), kai ikabina masala i kokias zoles ar dar kur, ir lupa. Spiningas susiriecia iki rankenos, o tada istrukes galvakablis parskrenda su svilpimu ir kala tiesiai i blanka :) Na, arba i kakta :grin:
 #598393   Saugirdas
 12 Lap 2014 08:10
Gal Tironas ir tiesa sako apie 2013m serija.
Siaip as pats mielai isbandyciau tioga TST13-652MF NUO 1 IKI 8gr. 2,25 cm ilgio. Kazkaip man maloniausia is tiogu, kiek teko pardese purtyt.
 #598409   SauliusM
 12 Lap 2014 09:33
SatanKlaus rašė:Сhebra, Kleckas pasakė juk, kad NEMATĖ ir NEGIRDĖJO kad Tiogos būtų sulūžusios, reiškias NELŪŽTA jos :!: Vat jeigu būtų matęs ir girdėjęs kad lūžta, reiškais lūžta ::hai-bai :-D :!:
turiu pastebet, kad visos spiningavimo temos nudegradavo iki tiek, kad nebeidomu nei skaityt, nei rasyt... vien tik matavimasis pas ka ilgesnis ir diskusijos apie tai, kuris kinietiskas stebuklas stebuklingesnis... :-vimt
 #598474   Marka
 12 Lap 2014 17:34
auč :-D :-D :-D aš tas kolega kurio tioga neatlaikė P21 Mojarrillos (3.5 g) 'viarkt aišku pirmu numeriu netiesiogiai durnu išvadino, kad su įklijuota viršūnę vobleriukus mėtau '''bum pripažinsiu kaltas, bet ešerio ieškant šapalinę vietą patikrint sugalvojau ir tikrai netvičinimui kotas naudotas buvo, meistriukas tikino, kad užsimetė valas pasukau rankenėlę ir to užteko, mat su fluorokarbonu taip jau nutinka :roll: nežinau nesiginčijau ne karvę kainavo o ir per mažai šitam kompote verdu, kad galėčiau ergumentuotai diskutuoti kas buvo ir kas galėjo būti. dabar tioga sutvarkyta įklijavo naują viršūnėlę, darbai atlikti juvelyriškai ;uolrait net baltais dažais nudažė ''plot žvejoju ir vargo nematau :gutgut viršūnė dabar gal kiek standesnė nei buvo orginali, bet kažkodėl man ji dabar labiau patinka nei senoji :[anuol
 #598485   henyte
 12 Lap 2014 18:42
SauliusM rašė:turiu pastebet, kad visos spiningavimo temos nudegradavo iki tiek, kad nebeidomu nei skaityt, nei rasyt... vien tik matavimasis pas ka ilgesnis ir diskusijos apie tai, kuris kinietiskas stebuklas stebuklingesnis... :-vimt
bet jei ateis kazkas protingas, bei prades diskutuot apie tikraji stebukla ar kieno darbo jega reikia palaikyti - japonijos ar amerikosijos, prasmegs tada visi degradai ir nusistoves rojus zemeje ir forume...
 #598490   Aqua v.
 12 Lap 2014 18:59
Turiu ir as Tioga 702F - t.y. liauniausia, iki 5.5gr. Is pirmos partijos tikrai.
Suprantu, ant kiek glezna viesune, bijo mazgu :) , staciu kampu ir pns, tai elgiuos pakankamai atsargiai, bet ne pedantiskai. Zvejyboj apskritai palankstau gan drasiai (bet 'su protu'), valas irgi garantuotai daznai virsija kotui max rekomenduojama riba (kaip beveik visada, su visais kotais man gaunas). Nu ir laiko, ne brokas :) papuole, ir sekme nepavede.

p.s. pvz Avida buvau pora kart sulauzes - sakykim atsargumas vs merfis buvo pastarojo naudai :oops: :) . O gal viena kart net ir koto problema galejo but (negarantuotai). Bet cia aisku garantija ir servisas viska isprende :gutgut
 #598647   Arturijus
 13 Lap 2014 13:34
Marka, as kartais su Tioga pasielgiu tikrai nehumaniskai, klausimelis kiek mokejai uz virsunes remonta? (jei tektu kadu remontuot) Maza kas vdrug kada paves. Ir gal galite papaiskinti kaip isifruoti is kurios partijos mano kotukas?
 #598667   rusla02
 13 Lap 2014 15:13
Pats turiu irgi Tioga iki 5.5gr. Galune esu sulaužes, nes čuburaške parejo tiesiai i tulpę, pats kaltas kaip sakant. Galunes keitimas kainavo 60lt.
Pati kota turiu 2 metus, tai apart galunes sulaužymo nieko ir nebuvo. Esu patenkintas.
 #598698   Vitolis
 13 Lap 2014 18:04
SauliusM rašė: turiu pastebet, kad visos spiningavimo temos nudegradavo iki tiek, kad nebeidomu nei skaityt, nei rasyt... vien tik matavimasis pas ka ilgesnis ir diskusijos apie tai, kuris kinietiskas stebuklas stebuklingesnis... :-vimt
Labai seniai laukiu, kad kas nors užvestų kalbą apie Varivas spiningėlius. Bet ar pas mūsų kompani jie dar neatkeliavo, ar kitu kokiu tai pretekstu, bet info "0". Viens kits buvo užsiminęs apie juos, bet kai jokios reakcijos, tai ir nuslenka užmarštin viskas. Vot ir trinamės po tas pačias pievas ir matuojamės "kieno kietesnis, ilgesnis". Mane domina Violente VLE 77 TR UL , bet informacijos jokios. Turi viens forumietis šį modeliuką. Teko ir man jį pakratyt, bet ant LT jų nėr ir nežinia kada bus. Bais jau limpantis, kad nesinorėjo ir atiduot savininkui :grin: Gal kas galit plačiau apie jį parašyt. Juos veža Galvakablis, užsakiau, bet kada bus ir ar šis modeliukas iš vis bus, neaišku. Gal kas žinot jam kitą šio brendo alternatyvą? Kračiau ir VLE 77 TR L, bet tas jau kuoliukas ir ne toks malonus kaip minėtasis. Gal Sauliuks ką gali paporint?
 #598735   Arvidys
 13 Lap 2014 20:33
Vitoli, šiandien kaip tyčia pirmą kart pačiupinęjau Varivas Violente, tikslaus modelio neatsimenu, bet su klijuota viršune džigui žodžiu. Akcija purtant patiko. Fast tikrai. Pati viršūnė labai plona. Pabandžius kaip lenkiasi (lengvai atrėmus į lubas, gal ir ne pats geriausias metodas), tai linksta pati viršunėlė nežinau, kaip teisingiau išsireikšt, bet jaučiu, kad tai butu Solid short tipo viršūnė. Būtų gal ir nieko tik man pats blankas t.y. spiningo apatinė dalis pasirodė labai trapi. Manau tiek kas mėgsta grubiau žvejoti greit galėtu būt bėdų, bet gal aš ir klystų. Galėtu naudojantys jas daugiau pakomentuoti.
 #598740   lauris
 13 Lap 2014 20:47
Arvidys rašė:Vitoli, šiandien kaip tyčia pirmą kart pačiupinęjau Varivas Violente, tikslaus modelio neatsimenu, bet su klijuota viršune džigui žodžiu. Akcija purtant patiko. Fast tikrai. Pati viršūnė labai plona. Pabandžius kaip lenkiasi (lengvai atrėmus į lubas, gal ir ne pats geriausias metodas), tai linksta pati viršunėlė nežinau, kaip teisingiau išsireikšt, bet jaučiu, kad tai butu Solid short tipo viršūnė. Būtų gal ir nieko tik man pats blankas t.y. spiningo apatinė dalis pasirodė labai trapi. Manau tiek kas mėgsta grubiau žvejoti greit galėtu būt bėdų, bet gal aš ir klystų. Galėtu naudojantys jas daugiau pakomentuoti.
o kur ciupinejai? gal vln kur? nes ir as noreciau paciupinet :)
 #598830   ramis702
 14 Lap 2014 09:54
Nedas123 rašė:Sveiki, renkuosi tarp tic rlg 66 ir 75 ,kaip manot kuris geriau butu gaudant galvom iki 10 gr ??
RLG-66 bus perkrautas jau su tokiais svoriais. Manau kad apsistok ties RLG-75 drasiau jausiesi :grin: plius ilgis geras tiek nuo kranto tiek is valties ;uolrait
 #598958   Ovkas
 14 Lap 2014 22:55
Tai ką Silva sake ??
Kiek per sezona sutvarkė ? 100 - 200 ?? Daugiau ?

[Equote="Tironas"]visada grazina pinigus? nu fainai.
jei jau drebei kaltinima, tai pasakyk kiek zinai siais metai pirktu Tioga mikriuku ( nes pernai issipardave iki 0) zinai luzusiu? o SIlvos paklausiu.

O seip, pasakysiu apie luzimus. ne apie salmo. pats esu sulauzes 3 meskeres. Del visu pats kaltas. Bet va visoi lietuvoi visos meskres luzta metimo metu ir beveik visada trecioje zvejyboje , nesvarbu kad rankena buna purvina , subraizyta, kaip kad metus traktoristas zvejojo :)[/quote]
 #599017   DainiusM
 15 Lap 2014 10:25
Nedas123 rašė:Sveiki, renkuosi tarp tic rlg 66 ir 75 ,kaip manot kuris geriau butu gaudant galvom iki 10 gr ??
su 66 aisku imanoma gaudyt, bet jam toks svoris jau pereboras. su 5-6g jis zydi...
 #599019   DainiusM
 15 Lap 2014 10:29
Vitolis rašė:
SauliusM rašė: Mane domina Violente VLE 77 TR UL , bet informacijos jokios. Turi viens forumietis šį modeliuką. Teko ir man jį pakratyt, bet ant LT jų nėr ir nežinia kada bus. Bais jau limpantis, kad nesinorėjo ir atiduot savininkui :grin:
a kas nutiko taviskiui corto? as nepamenu kuri mj is varivas ciupinejau, bet ispudis liko, kad taviskio nei rankenos nevertas... :roll:
 #599091   Vitolis
 15 Lap 2014 23:22
DainiusM rašė:
Vitolis rašė:
SauliusM rašė: Mane domina Violente VLE 77 TR UL , bet informacijos jokios. Turi viens forumietis šį modeliuką. Teko ir man jį pakratyt, bet ant LT jų nėr ir nežinia kada bus. Bais jau limpantis, kad nesinorėjo ir atiduot savininkui :grin:
a kas nutiko taviskiui corto? as nepamenu kuri mj is varivas ciupinejau, bet ispudis liko, kad taviskio nei rankenos nevertas... :roll:
Corto pas mane yr ir bus visad :gutgut Neatsidžiaugiu. Tik va tas modeliuks Violente tai jau visai kita klasė. Ans kitam reikale bus indarbintas :grin: Jo ir gramatūra jau kita nei corto. Ne be reikalo atsisveikinau su savo kryžiuku legenda. Taip jis man ir netapo "legenda" :-D
 #599125   DainiusM
 16 Lap 2014 11:10
paniatna... paciupinek prie progos tict ralgo ta ilgesni/galingesni. kazkaip turiu nuojauta, kad ilgam eseriui gaudyti ans turetu tau patikti... :)
 #599196   Tironas
 16 Lap 2014 19:53
Ovkas rašė:Tai ką Silva sake ??
Kiek per sezona sutvarkė ? 100 - 200 ?? Daugiau ?

[Equote="Tironas"]visada grazina pinigus? nu fainai.

O seip, pasakysiu apie luzimus. ne apie salmo. pats esu sulauzes 3 meskeres. Del visu pats kaltas. Bet va visoi lietuvoi visos meskres luzta metimo metu ir beveik visada trecioje zvejyboje , nesvarbu kad rankena buna purvina , subraizyta, kaip kad metus traktoristas zvejojo :)
[/quote]

sake , kad nemazai. bet nemazai tai yra 10+ jei kalba eitu apie 100+ , patikek apie tai zinotu visi visuose forumuose.
nes tarp musu snekant, nera tokiu spiningo lietuvoje kurio vieno modelio per metus virs 200 butu parduodama ( kalbu apie 400lt ir daugiau kategorija)
 #599323   Vitolis
 17 Lap 2014 20:01
DainiusM rašė:paniatna... paciupinek prie progos tict ralgo ta ilgesni/galingesni. kazkaip turiu nuojauta, kad ilgam eseriui gaudyti ans turetu tau patikti... :)
Reiktu pakratyt gyvai. Buvo brandinta mintis ir dėl jo, bet pamislijau, kad tik lengvam džigitui ans, kai viršus tik 8 gr. Interesna kiek jis be baimės perkraut eitų. Kai minėtas varivas, tai 18gr. be baimės eina. Ir ta solidi viršūnė pas ralgo dar neaišku kaip. Gal bandei? ar gal kas turit??? podelites įspūdžiais :)
 #599325   DainiusM
 17 Lap 2014 20:35
kas link perkrovos, tai turiu itarimu, kad dvigubai... kas link solid, tai jei nezinotum, pagal pujucius pats neatspetum... :) neturejau sito, turejau jo mazesni broli. prielaidos daromos daleidziant, kad anas toks pat tik atitinkamai galingesnis (manau, kad neklystu, bet aisku reikia ciupinet). ir astrumo i kietus zabtus isabacint irgi turetu pakakti...
 #599331   Vitolis
 17 Lap 2014 21:14
DainiusM rašė:kas link perkrovos, tai turiu itarimu, kad dvigubai... kas link solid, tai jei nezinotum, pagal pujucius pats neatspetum... :) neturejau sito, turejau jo mazesni broli. prielaidos daromos daleidziant, kad anas toks pat tik atitinkamai galingesnis (manau, kad neklystu, bet aisku reikia ciupinet). ir astrumo i kietus zabtus isabacint irgi turetu pakakti...
Reiks bandyt ieškot. Femoj reitu padabot, bet ar ten Omar tebedirba? girdejau, kad nebe. Dėkui Dainiau.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė