Teisingi žodžiai...Skumbrotas rašė:Dabar visi gudrus, žino kas beprasmiška, kas beviltiška. O tada amerikonai kiekvieną dieną triūbijo per radiją - "laikykitės vyrai, kovokit, tuoj tuoj ateisim, paskelbsim karą rusam ir išlaisvinsim LietuvątukasG rašė:Nemanau, kad beprasmis, manau, kad beviltiškas." Ir laikėsi vyrai, tikėjo amerikonais... Mano tėvas net kai visas būrys žuvo, nebeturėdamas nei šovinių nei amunicijos dar beveik du metus bunkeryj vienas prasėdėjo, belaukdamas kol jankiai savo pažadus įvykdys, nes net pareit kur nebeturėjo, žmona su dukra ir visa likusi gamine senai jau Vorkutos ir Krasnojarsko taiga pjovė
Užtat paskui iki mirties amerikonus keikė ir mirdamas prisakė - niekada netikėt anei vienu amerikonų pažadu
![]()
Ir panašu kad jis buvo teisus - rusams vėl užpuolus amerikonai sukurtu dar vieną sankcijų paketą, o ES pedruliai po savaitės svarstymų pareikštų "didžiulį susirūpinimą" tokiais įvykiais, o dar po savaitės pradėtų svarstyt ar ne per griežtai čia pareiškė.... Nes vieniem pigios dujos svarbiau, o kiti nėra garantuoti, kad sugebės numušti visas parlekiančias balistines raketas....
Įdėmiai perskaičiau, išeitų kad ir pats tremtį esi gimęs....bet rašai- žmona su dukra, t.y. tavo mama su dukra...Vorkutoj.
O tėvą iš bunkerio kai ištraukė, nesušaudė? gal taip išeina?
Mano mama , tada dar paauglė, Sibiran su visa šeimyna neiškeliavo tik todėl, kad buvo miręs tėvas ir mama jos, manos senelė, viena pati augino tris vaikus. Taip pat buvo priskirti prie buožių, nes laikė du arklius, samdinį samdė...
O mamos pusbrolis į mišką buvo pasitraukęs, jų sodybos viena šalia kitos buvo...Bet palygint gerai jam dar baigėsi, nepamenu kiek metų Sibire atpylė, kai sugavo KGB, po šiai dienai Klaipėdoj gyvas, nors jau ir be sveikatos....
Žiaurųs laikai buvo, baisiai žiaurųs....
------------
Aš manau, kad Dievas, kurdamas žmogų, kažkur pervertino savo sugebėjimus. – O. Vaildas.