Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #606350   Marinisss
 03 Sau 2015 12:06
Na taip, tvicingui. Gal kas isbandete si kota ( GLoomis JBR 813C)? Kaip dirba su sunkesniais masalais (23g)? Na zinoma, reikia paciam ismeginti, bet idomu, kokie atsiliepimai apie si kota.
 #606369   edmundaxx
 03 Sau 2015 14:40
Man tai pirmas klausimas, ar būtinas toks ilgas kotas ;-) Nesiūlau trumpo, kiekvieno čia pripratimas, bet tvičui...
Tavo minėtas JBR tavo svorių ribose tiks tikrai. Turėjau JBR753C, tai nuo kokios 16-18gr. :gutgut
Teoretikai sapalioja, kad ir Legendos ne tvičui, o tik džigui skirti kotai, kaip ir NRX :grin: Bet kas pabandė su jais patvičyt, atsisakyt nelabai gali :grin:
 #606371   Rapolas
 03 Sau 2015 15:27
edmundaxx rašė:...Teoretikai sapalioja, kad ir Legendos ne tvičui, o tik džigui skirti kotai, kaip ir NRX :grin: Bet kas pabandė su jais patvičyt, atsisakyt nelabai gali :grin:
Man asmeniškai JBR 'jerkbaitinis' pasirodė toks biškutį 'kuolas' su rezervu , tai kadangi labiau mėgstu minkštesnius kotus ir aštriai nedaužau voblų, tai pasirinkau CBR (pigi:D proga pasitaikė ,dar lb taikliai Aqua v. savo įdpūdžius aprašė :gutgut). O su NRX neturėjau galimybės susipažint dar. Tai jai praktikos turi su jais, gal gali brūkštelt asmeninių atsiliepimų ;-)
 #606373   edmundaxx
 03 Sau 2015 15:38
Ne, praktikos neturiu su NRX, sakau, ką esu girdėjęs iš atsiliepimų (ne forumuose).
JBR ne biškį su rezervu, o ohoho su kokiu rezervu... Bet jis tuo pačiu ir savotiškai minkštesnis, kaip aš vadinu, nėr grynas fastas jis man... Sunku apibūdint net, nors jis ir storas, salyginai ir sunkus, galios turi belenkiek, bet dirba skirtingai nei koks LEC...
O tą savo CBR jau spėjai dorai pratestuot? ;-)
 #606375   Rapolas
 03 Sau 2015 15:43
Tai kur aš jį pratestuosiu, jei sningant iš Druskininkų parsivežiau :-D o ant ledo tai nekilo minčių testuot dar, jau geriau palauks pavasario tas CBR ;)
p.s.: ir krank'ų jam per žiemą prisidrošiu :-D
 #606407   edmundaxx
 03 Sau 2015 19:18
Rapolas rašė:Tai kur aš jį pratestuosiu, jei sningant iš Druskininkų parsivežiau :-D
Nu jau, upės tai atviros, tęstuok kiek nori :-D Ir į baseinus įkišt nosį gali :grin:
 #606416   Rapolas
 03 Sau 2015 20:01
Nu vat , gal kaip nors iki Neries ir nusigausiu :-D
Porą girių reik priekojų parišt ,kad vėjas su visu cast'u į kitą pusę nenuneštų :-D
 #606426   Kipas
 03 Sau 2015 20:57
edmundaxx rašė:Man tai pirmas klausimas, ar būtinas toks ilgas kotas ;-) Nesiūlau trumpo, kiekvieno čia pripratimas, bet tvičui...
JBR753C
Uzsimauk ta pacia rite,masala, vala ir fig tu permesi 813c....Mano nuomone, jeigu zmogui pavargsta rankos po geros zvejybos,tai tegul ima 753 ,o jei neturi su tuo problemu, tai 813 butu smagiau.
 #606462   edmundaxx
 03 Sau 2015 23:27
kuldyga rašė:Siaip, kuo ilgesnis tuo smagesnis ir metant ir zuvi traukiant :ruko
Aha, o kai reikia tvičint, tai net nežinai kaip jį nukreipt, kad patogu būtų...
 #606466   kuldyga
 03 Sau 2015 23:31
edmundaxx rašė:
kuldyga rašė:Siaip, kuo ilgesnis tuo smagesnis ir metant ir zuvi traukiant :ruko
Aha, o kai reikia tvičint, tai net nežinai kaip jį nukreipt, kad patogu būtų...
Jei is valties sutinku, bet jei nuo kranto ir isibridus iki bambos, tai visai noramaliai ;-)
P.s. as pats nuo kranto gaudau su loomiu 2.76m ir esu be galo patenkintas ;-var-var.
 #607526   SauliusM
 10 Sau 2015 16:09
tai elite ar tournament galvoji? elite butu visai nieko, tik gal ziaurokas net liauniausias kaip 51 didumo muilinei ir jau is 800 turbut islipa. Legend inshore idomesniu liaunesniu yra, bet ten is 800 jau visiskai isliptum.
 #607560   SauliusM
 10 Sau 2015 18:51
Taacis rašė:
SauliusM rašė: elite butu visai nieko, tik gal ziaurokas net liauniausias kaip 51 didumo muilinei .
Muilinei šitai tikrai nieko neatsitiks nuo svorių iki uncijos ;uolrait
nu bet specialiai uncijinius svorius baladot imt tokia muiline, nu tai ka as zinau... nu ne balansas mano supratimu.
 #607578   Taacis
 10 Sau 2015 20:23
SauliusM rašė:
Taacis rašė:
SauliusM rašė: elite butu visai nieko, tik gal ziaurokas net liauniausias kaip 51 didumo muilinei .
Muilinei šitai tikrai nieko neatsitiks nuo svorių iki uncijos ;uolrait
nu bet specialiai uncijinius svorius baladot imt tokia muiline, nu tai ka as zinau... nu ne balansas mano supratimu.
Bet liauniausias Elit tai iki 5/8 uncijos. Tik vos vos daugiau už pusę. O primetus vidurkį tarp 1/4 ir 5/8 tai kiek ten gausis ... 12-15 gramų -:saliut
 #607580   SauliusM
 10 Sau 2015 20:39
Taacis rašė: Bet liauniausias Elit tai iki 5/8 uncijos.
turejau toki, realiai ten galios atsargos nuo uzrasytos, tai virs stogo...
jei mintis apie lengvesnius vobleriukus iki ~ 9cm, kam as tikslingai ir imciau Cu 51. tai ir kotelio visgi pasiieskociau liaunesnio, kad balansas butu.

o jei imt elita iki 5/8, tai prie jo labiau derintusi kiek didesne/galingesne rite. nu pvz Cu 201, cia jei apie ta tamsiai zalia Cu karta kalbet.

velgi, cia tik mano asmenine nuomone ir kiekvienas laisvas elgtis taip kaip jam patinka.
 #607583   Taacis
 10 Sau 2015 20:49
SauliusM rašė:velgi, cia tik mano asmenine nuomone ir kiekvienas laisvas elgtis taip kaip jam patinka.
Nu žmogus jau turi ritę- ieško koto :lol:
Bet kadangi NerijusMu neįvardijo savo naudojamų masalų ir jų dydžių, tai: "kiekvienas laisvas elgtis taip kaip jam patinka" ®
 #607691   Menke
 11 Sau 2015 18:39
Curada 51 atidoziau jau 3 pilnus sezonus. Uzdeta buvo ant MH koto. Masalai: rudros, balisongai, pointrriai deepai, riprajzeriai nu ir baby buster dzerkai. O skirvyteje ir 28 bei 32 gr dzigauta. Pries pora savaiciu buvau ja visiskai issoardesir galiu pasalyti ka didelio susidevejimo nepastebejau. As manau kad cu201e netgi silpnesne nes pas ja perdavimas didesnis. 201 matau reikala naudoti jeigu suksi stora fc. O pintam pilnai pakanka 51 dydzio.
 #607718   Taacis
 11 Sau 2015 20:06
SauliusM rašė:
Menke rašė:Uzdeta buvo ant MH koto.
nu ir kaip rites ir koto balansas? .
:shock: o kurioj vietoj reikia det pirsta, kad kotas su rite laikytu lygsvara? :lol: :-D
Tik neatsakinekit man y sita klausima :roll:, nereikia. ::hai-bai
 #607756   SauliusM
 11 Sau 2015 23:30
tai tu ir rasyk, ka dazniausiai naudosi ir kam koto ieskai, o ne ka max labai retai...
keisti man zmones, nusiperka muiline bukaskem metyt, tada ja uzsideda vos ne ant dzerkinio koto ir isivaizduoja, kad tures komplekta tinkama viskam nuo sapalu zukles vos ne iki menkiu juroj. o realiai paskui turi gaidi netinkama normaliai visiskai niekam.
jau ka pirkt viena brangu uz 800 tai jau geriau uz ta suma tada nusipirkt 3 pigesnius bet skirtingu parametru ir kiekvienoj situacijoj turet tai ko reikia.

va zmogus uz 45 eurus parduoda kota:
viewtopic.php?f=105&t=11346
visokiom rudrom ir balisongam baladot bus pats tas.
pasiimi sita, ir uz likusius pinigus pasiimi normalu ML'a kuris prie tavo Cu51 tiks
  • 1
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė