Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#60336   žVYNAS
 16 Geg 2008 19:11
Skumbrotai, sory, as to tikrai nepastebejau, teoriskai tu turetum but teisus, bet praktiskai ne kiek daug tas letas spiningas atsilieka tam fastui, mano nuomone pakirtimo uztenka. Pries kazkiek laiko tai irodynejent buciau sau supleses ne vienus marskinius, dabar taip nebemanau, bet cia vel gi mano asmenine nuomone, ji negali visiems tikti. Plius dar visokiu kietumu valu dabar pilna.

#60339   Skumbrotas
 16 Geg 2008 19:24
Na gal dar trūksta įpratimo man. Ta Gloomi tik pernai nusipirkau, tad ir pernai antroj pusėj sezono ir šiemet stengiaus daugiau su juo gaudyti. Pakerėjo to koto užmetimo savybės - fantastiška katapulta, mėto 15-28g pasakiškai, bet vot su tuo užkirtimu yra problemu. Jautrumas geras, jaučiasi kiekvienas prisilietimas, bet kertant kol jis susiriečia prarandamos tos reikalingos milisekundės. Kitas tam reikalui naudojamas kotas greitos akcijos Fenwick Feather Iron II meta kur kas prasčiau, bet pakirtimas būna žaibiškas.

#60343   Airis
 16 Geg 2008 19:45
Skumbrotas rašė:Per lėtos akcijos - užmesti toli eis, o vat pajusti / pakirsti bus sunkoka...
ciupinejau ta kota, jis tikras fast

#60345   Skumbrotas
 16 Geg 2008 19:48
airis rašė:
Skumbrotas rašė:Per lėtos akcijos - užmesti toli eis, o vat pajusti / pakirsti bus sunkoka...
ciupinejau ta kota, jis tikras fast
Tai kodėl užrašyta "moderate" :?: :roll: Tai kas tada būtų jei būtų užrašyta "fast" arba "extra fast" :?: :roll:

#60351   Jackfish
 16 Geg 2008 20:03
Loomis tai meta ahoho, taciau pas mane moderate, tai su pakirtimu is toli sunkiau. Nors jis pas mane ne sunkiajai artilerijai skirtas :)
Vat kad tuotu su lamiglasu pora metimu padaryt, tai butu paprasciau apsisprest.

#60374   ramkis
 17 Geg 2008 06:51
Siaip lazda nebloga, smagi vakar ciupijau. Bet turi keleta trukumu, kazkas neisdirbta su blanku, gan lepus, o gal geriau trapus, kaip ne kaip naujas modelis.

#60404   tuomahaukas
 17 Geg 2008 14:20
Aš kažkiek su Žvynu sutikčiau, lėtos akcijos kotą esu naudojęs Vokėje gaudydmas lydekas. Manau jokio skirtumo, kai kimba ši žuvis- juk tiek metimas, tiek atstumas nuo masalo iki koto nedideli , o pliusus matau tame kad galima būt drasesniam nuo aukštoko kranto perspektyvesnėse vietelėse pritraukiant/ keliant graibštan, arba drasiai čiuožt šikna per durpyną, nesibaiminant kad luš/ valas truks ir kt. "ajajaj" :roll:

#60413   darencas
 17 Geg 2008 15:21
as nusipirkes ne tip senai st croix parasyta fast bet parabolikas traukiant kilogramine lydeka susilenke vos ne iki rites bet malonumas pasakiskas ir neideliud svorius meta puikiai su pakirtimu gal kiek sunkiau jai naudoju paprasta vala o su pintuku viskas kuo puikiausei ir zuvy islaiko geriau

#60414   Skumbrotas
 17 Geg 2008 15:28
tuomahaukas rašė:Aš kažkiek su Žvynu sutikčiau, lėtos akcijos kotą esu naudojęs Vokėje gaudydmas lydekas. Manau jokio skirtumo, kai kimba ši žuvis- juk tiek metimas, tiek atstumas nuo masalo iki koto nedideli , ...
Šiaip ši didkusija dabar vyksta dėl to ar tinka nusižiūrėtas kotas Nemuno salačiams ir lašišoms jūroj....

#60416   alkanas
 17 Geg 2008 16:28
darencas rašė:as nusipirkes ne tip senai st croix parasyta fast bet parabolikas traukiant kilogramine lydeka susilenke vos ne iki rites bet malonumas pasakiskas ir neideliud svorius meta puikiai su pakirtimu gal kiek sunkiau jai naudoju paprasta vala o su pintuku viskas kuo puikiausei ir zuvy islaiko geriau
tai zuvy traukiant ir turi linkti spiningas, spino akcija ne pagal linkima traukaint zuvi nustatinejama ;-) cia daugelio klaida, as kazkada irgi taip manaiua, kad fast- tai turi buti armatura visais zukles atvejais , deje ne, fast irgi linksta kai duodi apkrovima ;-)

#60437   vladasspin
 18 Geg 2008 09:15
Turi siuo metu Gloomis puikia alternativa spiningui 1141. Tai yra STR1163
Spiningas greitos akcijos. 2,95M . Rekomendacija 10- 21gr. Afigenas metikas it t.t. Medziaga IMX.
Teko vel ilisti i kisene, bet esu labai patenkintas. Na ir kaina yra gerokai mazesne nei 1141.
Paskutinį kartą redagavo 1 vladasspin. Iš viso redaguota 18 kartus.

#60438   darencas
 18 Geg 2008 09:40
reiketu man vieno galingesnio yrnkio pvz nuo 10iki 30 gr ir masatu apie larus plitina serija gal kas naudojat kokie butu atsiliepimai ;-)
 #60922   Skersnukis
 22 Geg 2008 13:08
Planuoju isigyti greitos arba labai greitos akcijos kota, apie 2.70m gaudymui guminukais 20-25g, planuoju isleisti iki 400 lt.

Parduotuveje pasiule Larus tiksliai nepamenu serijos, bet kaip supratau Platinium (na ta atseit Avid kopija). Atrodo visai nieko, taciau kadangi firma mazai girdeta vertinu labai atsargiai. Skaiciau diskusija "Bites" zveju forume: "-Ar pasiteisino Larus?", perskaiciau visus 31 musu (zvejotribunos) puslapius diskusiju apie spinus, bet nuomones taip ir nesusidariau konkrecios. Vistiek lieka neaisku kas tie Larus? Ar ju blankus kepa toje pacioje gamykloje kaip ir Avid'u?
"Tuomahaukas" netgi surenge spiningu dvikova pries "Larus" :) taciau kaip veliau pats padare isvadas: lygino Croix'a ne Avid'o serijos todel is sios dvikovos sunku aplamai daryti kazkokias isvadas. Kaip supratau Avid serija yra viena pigiausiu is Croix'u tai lyginimas aukstesnes serijos Croix'u su Larus Avid kopija tas pats kas lyginimas 7 klases BMW su Skoda Fabia.
Bet saunu kad zmogus visdelto nepatingejo palyginti gyvai ir parasyti savo pastebejimus. Geriau negu visiskai sausi pasvarstymai.

Tai vat klausimas butu gal kas nors gaudo su Larus ar zino ka nors daugiau?
Patarkit kokiu konkreciu geru spinu mano pageidajamu charakteristiku ir kainos ribose, ar reikia plesti kainos ribas? :) Dar labiau subalamutino kai pasake kad verciau pirkti Larus uz tokia suma negu Shimano uz tokia pat - atseit Shimano geri tik brangesni.

#60923   Airis
 22 Geg 2008 13:24
avidas ne pigiausia serija, yra ir wild riveris ir dar pigesne, triumph. avidas is spiningu auksciausia st. croix klase. ypac tie naujieji avs yra ziauriai malonus rankoje ir labai lengvi. pats dar viena zukle teturejau su avs96mlf2, bet patiko. ziuresim po meeto, kaip atrodys. tavo vietoje i larusa neziureciau, gal geriau jau fujitsu uz tokius piningus, ar dragona

#60929   Skersnukis
 22 Geg 2008 13:57
Dekui airi uz info: - pasirodo klaidingai buvau suprates del Avid klases.
Reiks paciupineti Dragon'us ir Fijitsu'us. Gal zinot kur Vilniuje siu kotu didesnis pasirinkimas?

#60930   Skersnukis
 22 Geg 2008 14:02
Ir visdelto idomu kaip tie Larusai? ar pasiteisino? :)

#60934   DainiusM
 22 Geg 2008 14:22
Pernai pirkau ta Larus Platinum fighter jig... neskaitant poavadinbimo jis man labai patinka. :-D (pavadinima zodis platinum ir zodis fighter nepatinka)
Emiau 2,9m, 7-27g mazdaug. Su juo gaudau, kai dzigauju nuo kranto (valtyje naudoju gerokai trumpesni spiningeli). Kotas tikrai labai greitas ir ganetinai jautrus, is esmes neturiu pretenziju. Ziedai bei rites laikiklis Fujitsu ir seip kokybe spino tikrai nebloga. Beja zuvi laiko tikrai neprastai, nors ir budamas fastas, turejau keleta atsikabinimu, taciau ne daugiau negu su kitais spinais. Bet kokiu atveju manau, kad savo pinigu jis vertas.
 #60936   ruginukas
 22 Geg 2008 14:25
Skersnukis rašė:Planuoju isigyti greitos arba labai greitos akcijos kota, apie 2.70m gaudymui guminukais 20-25g
manau tik Avid AVS86MHF2 ilgis 259 cm, 10-28 g
parduotuvej gali pasirodyt kiek kietokas, bet po apkrova bus puikus ...
su Larus ner ko lygint, geriau imt is kart gera kota, nes paskui po kiek laiko gali tekt gailetis :roll:
 #60938   DainiusM
 22 Geg 2008 14:40
ruginukas rašė:manau tik Avid AVS86MHF2 ilgis 259 cm, 10-28 g
parduotuvej gali pasirodyt kiek kietokas, bet po apkrova bus puikus ...
su Larus ner ko lygint, geriau imt is kart gera kota, nes paskui po kiek laiko gali tekt gailetis :roll:
Cia uz 400Lt, kaip zmogus norejo? Pasakykit kur uz tokia kaina Avidas guli ir as viena nusipirksiu... O seip man Lamiglaso titanas dar smagesnis pasirode, teko pametyti ir padzigauti siek tiek- fantastinis kotelis, va tik kaina netoli pusantro tukstantelio vartosi... :neutral:

#60947   ruginukas
 22 Geg 2008 15:34
210 $ * 2,2 = 462 Lt. :roll: truputi daugiau ;-)

#60948   DainiusM
 22 Geg 2008 15:40
Jeigu uz tokia kaina eina paimt tai be abejo 100% reikia imt avida, bet kazkaip anksciau lyg ~600Lt jie kainuodavo...

#60952   Skersnukis
 22 Geg 2008 15:54
Aciu uz patarimus.
Jeigu kaina tokia tai as tada aisku rinkciausi Avid'a ir nesukciau sau galvos, bet as irgi supratau kad jie netgi apie 700lt kainuoja? :?
Cia matyt kaina ne Lietuvoje? Kazin kaip iseina pigiau - ar uzsakyti pvz internetu jeigu perki amerikietiska kota ar zvalgytis lietuvoje kas jau atveza?
Aisku vistiek noretusi paciupineti ar bent pamatyti ka konkreciai perki, kad nebutu su kokiu defektu ir pan.

#60953   Vegys
 22 Geg 2008 15:55
ruginukas rašė:210 $ * 2,2 = 462 Lt. :roll: truputi daugiau ;-)
Cia kaina is oficialaus puslapio ? O kiek dar prisideda mokesciu (atsiuntimas/muitas/etc jei kas nors yr)?

#60955   Airis
 22 Geg 2008 16:04
pas mus parduotuvese avido kaina apie 780lt minus gaunama nuolaida.
mano pirkta avs96mlf2 parveze is statu, tai tik 500 atidaviau.

#60957   Skersnukis
 22 Geg 2008 16:09
Tiksliai vakar pats ziurejau ir pats pamirsau o siandien klausiu kaip is medzio iskrites - matyt smegeneles visai susisuko besvarstant kuri kota rinktis :)
Tai va ka vakar radau bet siandien kazkodel nekrauna to puslapio:
St.Croix Avid 86MF2. 2.62, 7-21, 10 Fuji, 2, 136, 154, 799.00 LTL

Todel ir svarstau apie Larus. 400lt uzsibreziau kaip virsutine riba, bet nezinau kiek ilgai, nes visi cia kliedi apie St. Croix'us tai jauciu suskystes ir man smegeneles nors jau pakankamai praskyde del zvejybos :grin:
Bet aisku iki totalaus ligonio ko gero dar netraukiu - 1500lt nekyla ranka moketi uz kota nors tai ir pagrindinis zvejo darbo irankis. Bet kas zio kaip kalbesiu po dvieju metu :)

#60958   Skersnukis
 22 Geg 2008 16:16
Airi, gal turi pazistamu kurie daznai vazineja is status? :grin:

#60959   Skersnukis
 22 Geg 2008 16:29
Kazkada girdejau kad Klaipedoje ar kur, atveza is statu uz mazesni mokesti dabar ko gero daugiau tokiu zmoniu yra kurie tuom uzsiima?

#60961   Airis
 22 Geg 2008 16:33
niekuom negalesiu padeti. stebek skelbimus, gal kas nors nores parduoti savo spina. pvz. as galeciau pasiulyti shimano speedmaster 3m, 10-30g, fastas lengvas, jei ka rasyk i privata

#60962   Skersnukis
 22 Geg 2008 17:01
aciu uz pasiulyma, bet 3m man per ilgas - 2.70m arba netgi i mazesne puse iki 2.40m mastau.

#61073   abrval
 23 Geg 2008 07:49
airis rašė:pas mus parduotuvese avido kaina apie 780lt minus gaunama nuolaida.
mano pirkta avs96mlf2 parveze is statu, tai tik 500 atidaviau.
Ar isbandei jau?
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė