Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #612392   Evaldas Z
 07 Vas 2015 16:52
BroniusM rašė: Kur tokių pirkt rast? Ar gal užsisakinėsi iš kažkur? Prisijungčiau tada
Gavau per pazystamus.
 #612422   Aivarasc
 07 Vas 2015 18:50
Sveiki,
sakura sps medium light sps 662 1,98m line 4-10 lb lure 3-10,5g, kaip sitas variantas sapalams gaudyti?
 #612424   Aldo
 07 Vas 2015 18:58
Aivarasc rašė:Sveiki,
sakura sps medium light sps 662 1,98m line 4-10 lb lure 3-10,5g, kaip sitas variantas sapalams gaudyti?
Žiūrint kokiomis salygomis ir kur tu juo gaudysi, bet man vienareiksmiskai per trumpas
 #612430   Aivarasc
 07 Vas 2015 19:24
Aldo rašė:
Aivarasc rašė:Sveiki,
Žiūrint kokiomis salygomis ir kur tu juo gaudysi, bet man vienareiksmiskai per trumpas
Nedideleje upeje, ir su vobleriukais 3-5cm
 #612541   Evaldas Z
 08 Vas 2015 18:14
O ka manot apie sita vabala ?
Smith Bisen 38mm 2.6g.JPG
Smith Bisen 38mm 2.6g.JPG (71.01 KiB) Peržiūrėta 6522 kartus(ų)
Berods buvo cia bandziusiu megabass'o siglett'a :roll:
 #612544   Daugirdas
 08 Vas 2015 18:33
Bandziau Siglett`a. Idomus tvarius :) Mazose upese mano poziuriu gal kiek per didelis ir per daug bangas kelia :grin: Bet didesnese upese tureitu but valgomas. Ilga laika pas mane be darbo gulejo, tad nusprendziau leist kitiem ji zuvint :)
O dabar i sita akis galandu:
Paveikslėlis
 #612547   Oliver
 08 Vas 2015 18:45
Daugirdas rašė:Bandziau Siglett`a. Idomus tvarius :) Mazose upese mano poziuriu gal kiek per didelis ir per daug bangas kelia :grin: Bet didesnese upese tureitu but valgomas. Ilga laika pas mane be darbo gulejo, tad nusprendziau leist kitiem ji zuvint :)
O dabar i sita akis galandu:
Paveikslėlis
Kas čia per sutvėrimas?
 #613132   Daugirdas
 13 Vas 2015 10:25
Evaldas Z rašė:Kai tokie vabalai ant rankos ropineja, tai pavasario dar labiau laukt pradedi... :)
:gutgut tvarius. ir jei gerai įspitriju :gazieta: tai šitas turi esminį skirtumą lyginant su anksčiau apkalbėtu megabasu - tai tvirtinimas. Siglett`as kabinamas uz "užpakalio" ( )( ), o šis už makufelio :)
 #613144   Evaldas Z
 13 Vas 2015 11:12
Jo, sitas kabinamas uz galvos. Reiks palekt kur prie vandens patampyt tiek towadi, tiek ir sita - labai jau smalsu :)
 #613625   SauliusM
 17 Vas 2015 09:15
Evaldas Z rašė:O ka manot apie sita vabala ?
kiek visokiu pavirsiniu urodu sapalam bandziau, tai priejau isvados, kad sapalas nuo virsaus geriausiai ima max 30-32mm dydzio urodelius visokius. i 35mm dydzio jau ziuri atbulais dantim ir ima gerokai reciau o tai ir isvis neima. o geriausiai ima 20mm bukaskes.
taip kad manyciau, sitas tavo vabalas sapalui yra smarkiai per didelis. aisku uzsispyrus galima ir ant tokio pagaut, bet kokia tokios veiklos uzsispyrus prasme? nebent jei toks mazochizmas teikia malonuma. cia beje, kalbu tik apie tuos atvejus kai gaudoma visiskai nuo pavirsiaus. tuos panerusius nors truputi tai ir zenkliai didesnius voblerius suvalgo sapalai.
 #613649   Daugirdas
 17 Vas 2015 12:41
SauliusM rašė:
Evaldas Z rašė:O ka manot apie sita vabala ?
kiek visokiu pavirsiniu urodu sapalam bandziau, tai priejau isvados, kad sapalas nuo virsaus geriausiai ima max 30-32mm dydzio urodelius visokius. i 35mm dydzio jau ziuri atbulais dantim ir ima gerokai reciau o tai ir isvis neima. o geriausiai ima 20mm bukaskes.
taip kad manyciau, sitas tavo vabalas sapalui yra smarkiai per didelis. aisku uzsispyrus galima ir ant tokio pagaut, bet kokia tokios veiklos uzsispyrus prasme? nebent jei toks mazochizmas teikia malonuma. cia beje, kalbu tik apie tuos atvejus kai gaudoma visiskai nuo pavirsiaus. tuos panerusius nors truputi tai ir zenkliai didesnius voblerius suvalgo sapalai.
Na Jackalo chubis (SSR) yra 38mm ir kala jį šapalėnai tolka tak. Nesvarbu maža ar didelė upė. Kai pradeda maitintis nuo paviršiaus man tai vienas geriausių paviršinių masalų :roll:
 #613658   SauliusM
 17 Vas 2015 13:09
Daugirdas rašė: Na Jackalo chubis (SSR) yra 38mm ir kala jį šapalėnai tolka tak.
sito nebandes. bet ar jis tikrai yra visiskai pavirsium plaukiantis ar visgi paneria siekt tiek? ta prasme kelis centimetrus bet eina su bangele? ar visgi ji kala ir neuznardinta laisvai ant pavirsiaus pluduriuojanti?
 #613662   SauliusM
 17 Vas 2015 13:31
Oliver rašė:Man atrodo bet kuri vobleri panardint gali bent pora cm
nu tos Evaldo cikados tai nelabai panardinsi... visokiu walkeriu ir poperiu tai irgi.
tuos standartinius su liezuveliu tai gali, bet klausimas, ar visada reikia.
nes nuo pavirsiaus visiskai taikartais ima zenkliai geriau, bet vat tik tuos mazgius, o didesniu nelabai.
nu cia bent jau mano tokie pastebejimai, kas link sapalu. dabar nusimazinau isvis iki bassday kobun 2cm vabaliuko ir gaudau jo visiskai nenardindamas ir rezultatais nesiskundziu.
 #613663   Mike
 17 Vas 2015 13:33
Chubiką gali pravesti ir visiškai paviršium, kad su bangele eitų, ir panardinti iki kokių 5-10 cm. Rėvoje ant stiprios srovės visada šiek tiek prineria, net ir laikant spiningą iškeltą. Bent jau meknės man jį kala visiškai neužnadintą, einantį paviršium. O meknės išrankesnės masalo dydžiui nei kad šapalai.
 #613679   SauliusM
 17 Vas 2015 15:06
del mekniu, tai neturiu nuomones, nu bet reiks pabandyt tada ta ciubika, kuom jau jis ten toks stebuklingas.
nes kazkaip is visos kruvos bandytu masalu, tai sapalai man kaip taisykle rinkdavosi mazesnius, ir kuo mazesnis, tuo geriau, jei plukdant pavirsium. su visisku mikrobu turet 30 kibimu per diena nenuzvejotoj vietoj tai ne stebuklas, kai tuo tarpu su didesniais tai buna gal tik 3-4 kibimai...
 #613683   Oliver
 17 Vas 2015 15:38
Tuos tavo mikrobus vaikai ir tekapoja .. man sapalas tai nuo kilogramo, zvejoju tik Nemune , su tais mikro nebent myzupiuose tezvejot
 #613687   Daugirdas
 17 Vas 2015 16:04
Oliver rašė:Tuos tavo mikrobus vaikai ir tekapoja .. man sapalas tai nuo kilogramo, zvejoju tik Nemune , su tais mikro nebent myzupiuose tezvejot
Atsargiai su tokiais pareiškimais. Nes rašai vėjus. Ne vieną 1kg+ esu pagavęs ant visai mikrobinių masalų, kai didesnius - kapodavo mažiukai.
 #613689   SauliusM
 17 Vas 2015 16:14
Daugirdas rašė:
Oliver rašė:Tuos tavo mikrobus vaikai ir tekapoja .. man sapalas tai nuo kilogramo, zvejoju tik Nemune , su tais mikro nebent myzupiuose tezvejot
Atsargiai su tokiais pareiškimais. Nes rašai vėjus. Ne vieną 1kg+ esu pagavęs ant visai mikrobinių masalų, kai didesnius - kapodavo mažiukai.
ot butent. nu nebent zvejodamas tik Nemune, dar priedo ir gaudo tokiose vietose, kur tu maziuku damest iki normalaus sapalo nesugeba. arba triuksmauja labai ir dideli sapalai tiesiog neprisileidzia artyn per uzmetimo su maziuku vobleriuku atstuma.
 #613692   SauliusM
 17 Vas 2015 16:22
kai sapalai sukyla maitintis kokiais nors vabalais nuo vandens pavrsiaus, tai atsosus, o ne sapalus su tais redragais gaudytum...
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė