Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #613738   Evaldas Z
 17 Vas 2015 20:54
Man tai kuo mazesni ir kuo labiau i koki gyvi panasesni vobleriukai rupejo tik kai pradejau sapalus medziot. Po to kazkaip svarbu beliko tik darbas ir spalva, o visokios kojytes, useliai ir t.t. jau kazkaip perdaug nezavejo, nes plukdydamas pavirsium ir vos krutindamas masala negaudziau. Butent plukdant masala pavirsium galbut ir isryskeja tu visu smulkuciu detaliu, priartinanciu vobleri prie tikro vabalo isvaizdos, privalumai, o kai jis tankiai virpa srovej, tai kazin ar tos kojeles isvis matos (tokiam vobleryje, kaip daugirdo ziogas pvz.). Bisenu pirmiausiai susigundziau butent del visiskai kitokio darbo, nei iprasti vobleriukai.
Del masalu dydzio, tai ilgis dar nelabai ka pasako. Uztenka palygint ta pati red rag'a su kokiu crackjack 38, kuris, budamas 2mm ilgesnis, tikrai neatrodo didesnis. O ir bisen'as, nors ir ilgesnis uz red rag'a 2mm, bet atrodo mazesnis. Ir t.t. ir pan. :)
Dabar apie ispudzius is pirmojo maudymo. Su towadziu viskas aisku, reikejo tik atitaikyt valo vyniojimo greiti ir virsuneles judesiu amplitude. Pavyko ne iskart. Ir siaip, jam UL kotelis labiau tiktu.
Bisenas, traukiamas tolygiai, taskosi , mano akim, neperstipriai. Na, paskui ten galima prisigalvot dar improvizaciju kokiu, bet vienas dalykas tai man ziauriai patiko. Esat mate i vandeni ikritusi laumzirgi ? Kai sparnai prilimpa prie vandens pavirsiaus ir jam bandant atsiplest, i visas puses sklinda smulkios bangeles. Mazdaug taip.
Laumzirgis.jpg
Laumzirgis.jpg (173.49 KiB) Peržiūrėta 7121 kartus(ų)
Tai va, virpinant spiningo virsune tankiau, nei balalaikos sargeli, isgaunamas laaabai panasus vaizdas ir net tie sparniukai kruta :)

Del Top 3, tai pirmoj vietoj kolkas tsuribito baby crank, o paskui visi kiti.
Teisybes delei pasakysiu, kad nei chubby nei griffon taip rimciau ir nebandyti, nes arba neturiu, arba nutraukiau pirmoj zuklej :)
 #613747   Daugirdas
 17 Vas 2015 21:36
Aš rindamasis masalą dėmesį kreipiu į keletą dalykų.
Dydis
Forma
Judesiai
Spalva
Tą žiogą nužiurėjęs tikrai ne dėl kojyčių :) , o pagrinde dėl formos (va dėl judesių vis dar klausimas). Va bisenas šiuo atžvilgiu man turėtų patikt :gutgut
Top 3 tai būtu sunku išskirt, nes dar reikėtų atsižvelgt ir į metų laiką. Jei kalbant apie šiltąjį periodą ir paviršių, tai išskirčiau Jackall Chybby, Smith Camion Magnum, Zipbaits Hickory.
 #613770   SauliusM
 18 Vas 2015 06:14
Evaldas Z rašė:...plukdydamas pavirsium ir vos krutindamas masala negaudziau....
labai daug kas tuom pasakyta.
del top 3 tai po paskutinio sezono nuotaikos mazdag tokios:
jei plukdant pavirsium tai 1. bassday kobun 2. salmo tiny 3. smith camion.
jei gaudant traukiant prinardinta tai:
1. daiwa baby crank. 2. you zuri L-minnow 44 3. zipbaits hickory ir arba lucky craft cra-pea MR (jie man mazdaug lygiaverciai ir kartais labiau vienas kartais kitas sudirba).

o visi grifonai, redragai, chubiai, cheerfulai ir kitokie sarase jau atsirastu tik po situ, bet aisku savo vieta turetu tam sarase. bet cia jau top 10 gautusi.

beje, situos bajerius sapalam kas nors esat bande siulyt?

http://www.zipbaits.com/catalog_e.php?c ... et_f_color
 #613782   SauliusM
 18 Vas 2015 08:45
Oliver rašė:gerai, kad pas mus daug prudu su upetakiais
keli yra ir pas mus, bet siaip tai tie vobleriai tai irgi ne pas mus gaminami, o ten, kur tokiu prudu su upetakiais daug ir tu upetakiu zukle populiari.
 #613791   Fishermenas
 18 Vas 2015 09:54
Aš šapalus pradėjau gaudyti praeitos vasaros gale, todėl masalų kiekio kaip ir neturiu. Tačiau perspektyvioje vietoje visada pradedu gaudyti nuo paviršiaus( pirmi 3-5 metimai masalą plukdau paviršiumi), vėliau normaliu pravedimu. Kas liečia paviršių man pirmoje vietoje Salmo tiny, antroje - lucky john haira. 3- salmo lil bug. Dabar skaitau, domiuosi ir žadu įsigyti naujų įvaresnių masalų ekperimentams ir geram laiko praleidimui :)
 #613798   romas100
 18 Vas 2015 10:44
Oliver rašė:Romai, o kaip del vartykliu kurias galetum iskirti butent sapalam kaip rezultatyviausias?
Forest Miu, Smith Pure, SV Koketka, Panic.
Siemet bandysiu dar viokiu mandrumu isiulyt :ruko
 #613834   Sakys
 18 Vas 2015 15:29
Ten atgal kur šnekėjot apie dydžius, galiu pasisakyt, gaudant ant musės (Karkvabalis, žiogas, širšė) nėra didelio skirtumo dėl dydžių kyla ir ant vos 1,5 cm musės šapalai ir po kilograma ir po du, bet kai šapalai ima kaip išprotėję dedu didelias (iki 4-5 cm) muses, kad su kiekvienu pizduku nereikėtų permest ir kol nuėmei paleidai žiūri jau pro rėva ir pranešė.
 #613872   Evaldas Z
 18 Vas 2015 20:17
Sunkoka kaire ranka diorgint fotkinant, bet kazkas matos :) Desine graziau gaunas.
1.JPG
2.JPG
Jeigu nekibs - pats suesiu :)
 #613892   Kairys
 18 Vas 2015 21:09
Įtariu, pačiam neteks tuo pasimėgaut. ;-) Bangelės tokios viliojančios atrodo, turėtų atsirasti susidomėjusių.
 #613914   arvydas_
 18 Vas 2015 22:09
Evaldas Z rašė:Sunkoka kaire ranka diorgint fotkinant, bet kazkas matos :) Desine graziau gaunas.
1.JPG
2.JPG
Jeigu nekibs - pats suesiu :)
Gražiai atrodo :gutgut Manau, kad kils plačiaburniai į paviršių susipažinti
 #613937   Sakys
 19 Vas 2015 07:30
SauliusM rašė:
Sakys rašė:...kai šapalai ima kaip išprotėję ...
kaip daznai taip buna?
Visa vasara ima ''plot
 #614391   Ricardas
 21 Vas 2015 19:07
Vienintelis per 2 valandas Ventoje. Dar pagavau lydekiuką, kuris už tai kad nenukando voblerio keliavo atgal į upę.
Prikabinti failai
20150221_150345.jpg
20150221_150345.jpg (407.68 KiB) Peržiūrėta 7859 kartus(ų)
 #614401   Fishermenas
 21 Vas 2015 20:19
Ricardas rašė:Vienintelis per 2 valandas Ventoje. Dar pagavau lydekiuką, kuris už tai kad nenukando voblerio keliavo atgal į upę.
Tikslingai šapalus jau bandei ar gaudei kitą žuvį, o šis netyčia užkibo ? :roll:
 #614485   AAAzzz
 22 Vas 2015 09:19
Gražu :gutgut kokioj upės vietoj suradaj ji?
 #615916   Evaldas Z
 02 Kov 2015 00:13
Buvau vakar pasivaiksciot palei upe, kurioj kasmet pradedu sapalu medziokle. Buvau pakabines grazu sapaleka, bet atsipurtyt sugebejo. Galbut kaltas perdaug laisvas stabdis ir po ziemos atsipe rankos :) Kova buvo neilga, bet smagi. Pora metru pirmyn, dvigubai atgal, pora mirmyn ir vel dvigubai atgal :) Daugiau kibimu neturejau, bet judejimas jau yra. Poroj vietu radau pakrantes gyventoju, mintanciu zuvim, pietu likucius - vadinas zuvies yra. Kazkaip anksti viskas siais metais, be Balandzio ten sapalu nelabai ir pasisekdavo suviliot.
 #616159   AAAzzz
 03 Kov 2015 02:38
O kaip vanduo pas tave upėj? Gaudomas jau? Nes kai as buvau nulėkęs prie savo upeliuko pasižvalgyt, tai dar nelabai, ganėtinaj per aukštas. Ir veiksmo vandeny visiškai nematyt...
 #616181   Daugirdas
 03 Kov 2015 10:31
Evaldas Z rašė:Buvau vakar pasivaiksciot palei upe, kurioj kasmet pradedu sapalu medziokle. Buvau pakabines grazu sapaleka, bet atsipurtyt sugebejo. Galbut kaltas perdaug laisvas stabdis ir po ziemos atsipe rankos :) Kova buvo neilga, bet smagi. Pora metru pirmyn, dvigubai atgal, pora mirmyn ir vel dvigubai atgal :) Daugiau kibimu neturejau, bet judejimas jau yra. Poroj vietu radau pakrantes gyventoju, mintanciu zuvim, pietu likucius - vadinas zuvies yra. Kazkaip anksti viskas siais metais, be Balandzio ten sapalu nelabai ir pasisekdavo suviliot.
:gutgut girdėt kad šapalėnai nemiega. Kokiu masalu susigundė? Lėtas pravedimas?
 #616190   arabas
 03 Kov 2015 11:50
Daugirdas rašė:... Kokiu masalu susigundė? Lėtas pravedimas?
Taip, liaudis nekantrauja.
Evaldai, greitai dėstai kaip šapalą suvilioti. Vobleris, sliekas, batonas...??
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė