Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #615690   Tadunce
 28 Vas 2015 21:18
Nepradėkit ieškot kabliukų, visur galima rasti besidubliuojančių elementų.

Prasidėjo nuo raudžių žūklės "marmyškėm", tada priėjo iki XUL. Kad dviejuose postuose buvo paminėta žūklė "čeburaškom", nepadaro visos diskusijos apie MJ :)

Juo labiau, kad paskutiniai postai UL temoje yra apie džiginius UL kotus.

Peace.

P.s. Prisidėsiu prie Aqua, lašišžuvę šiandien lupau light kotu. Tikslingai.

P.p.s. Linksminkitės, tada ateis man eilė linksmintis prie palmės statant :)
 #615734   Saugirdas
 28 Vas 2015 23:08
Marmadroc yra dazniausiai siejamas su dzigu!
XUL nezinau, ten blizges, sukres ir vobleriai...
Taip, kad gerb. Tadunce, suklydote. ;)
 #615753   Aqua v.
 01 Kov 2015 10:50
Pirmoj daly Megabass spinu kur gaudo, atrodo toki Vienam gale kablys salone ziurejau (bet cia ne tiksliai, tik asociacija). Kaip tik slakiams ziema nedidziausiose upese 'priskyrem', tik ilgis gal kiek mazokas (mano skoniuj).

Pitercas su chebra :gutgut malaciai, tik mano akim kiek dominuoja starkine-lydekine-eserine patirtis (iskaitant koto pasirinkima, bet ne tik...),
del to kotas daznai iki rankenos sulinkes, traukiama vos ne dviem rankom uz valo... Bet vistiek :gutgut , ypac kai zuvys 'sviezios', imite.
 #615757   Tadunce
 01 Kov 2015 10:53
Saugirdas rašė:Galbūt galėtų moderatoriai sukurti atskirą temą minėtam žūklės būdui? :)

Apie žūklę avižėlėmis, turbinėlėmis ir panašiais masalais siūlau diskutuoti UL temoje, nes sukūrus dar XUL temą, tiesiog dubliuotųsi su esama tema.
Net šiuo atveju lengvų piningų temoje dikutuojama apie maksimaliai lengvus masalus.
Niekas nenubrėžtų linijos kur baigiasi XUL, kur prasideda UL.
 #615766   Saugirdas
 01 Kov 2015 11:37
XUL yra tik iki 3gr, gaudoma vobleriais, sukriukem, turbinelem, blizgutem. Naudojamas mono valas.
Tuo tarpu avizadrebis (nanojig) gaudoma iskirtinai guminukais ir muselem. Naudojamas pintas, florokarbonas reciau mono valas.
SUL iki 5gr. Na realiai tai yra taspats kaip ir UL, skirtumo tarp ju nera.

Tad as siulau tema sukurti ne apie XUL o apie avizadrebi (Nanojig) kas butu labiau panasu i Mikrodziga nei i UL.
 #615818   Kleckas1978
 01 Kov 2015 17:07
Aqua v. rašė:Pirmoj daly Megabass spinu kur gaudo, atrodo toki Vienam gale kablys salone ziurejau (bet cia ne tiksliai, tik asociacija). Kaip tik slakiams ziema nedidziausiose upese 'priskyrem', tik ilgis gal kiek mazokas (mano skoniuj).

Pitercas su chebra :gutgut malaciai, tik mano akim kiek dominuoja starkine-lydekine-eserine patirtis (iskaitant koto pasirinkima, bet ne tik...),
del to kotas daznai iki rankenos sulinkes, traukiama vos ne dviem rankom uz valo... Bet vistiek :gutgut , ypac kai zuvys 'sviezios', imite.
Po video parasyta:
Si karta naudoja Major Craft Finetail 622L 2 - 10 г и Graphiteleader Aspro GAPS 702ML 3-14.
na lupa jis zuvi visada su jega - tai labai aktualu varzybose kai reikai taupyti laika ir reikia istraukti kuo daugiau zuvies - kuo daugiau metimu tuo daugiau galimu kibimu + greitai istraukiant mano poziuriu kitos zuvys maziau isbaidomos....
 #615829   Aqua v.
 01 Kov 2015 17:49
Kleckas1978 rašė:...Po video parasyta:
Si karta naudoja Major Craft Finetail 622L 2 - 10 г и Graphiteleader Aspro GAPS 702ML 3-14.
na lupa jis zuvi visada su jega - tai labai aktualu varzybose kai reikai taupyti laika ir reikia istraukti kuo daugiau zuvies - kuo daugiau metimu tuo daugiau galimu kibimu + greitai istraukiant mano poziuriu kitos zuvys maziau isbaidomos....
Rankena l. panasi pasirode...
Del traukimo aisku yra sava logika, savos salygos, paskirtis ir niuansai skirtingoms 'metodikoms'.
Kas tinka varzybose (ir gal kamciatkoj) - nedristu taikyt (kartais) vieninteliam dienos kibimui ant LT, daug sansu zuvies visai nepamatyt krante :) :( ...
Tada patikslinu - "matosi sportininko patirtis" :)
 #616117   Oliver
 02 Kov 2015 21:34
Norėčiau patarimo , ketinu išbandyti micro jiga, pagrindas bus 3-5g. galvakabliai - ceburaskos, gaudoma bus nuo kranto vasara ezere isibridus, arba is valteles , biudzetas iki 100 euru , paskaiciau apie bluebirda nemazai geru atsiliepimu, taciau gal dar kokiu alternatyvu jam pasiulytumet?
 #616152   Oliver
 02 Kov 2015 23:47
Aqua v. rašė:Tioga 0,5-5,5g,
man liaunesnio dar niekad neuzsinorejo.

Siaip 5gr galvakablis - anei jokio cia ekstrymo, net ir su Alivio ML sensitive galima dzigaut, net su senuku, kuris iki 21gr.
vava, apie tioga masciau irgi, kaip tik acija matau zuklyje, taciau ilgis 2,34m nors gaudysiu ir nuo kranto gal reiktu orentuotis i ja
 #616318   Tošis
 03 Kov 2015 19:34
Na kuris man spec zvejas patars :) ? Turiu ul , bet jis ne eseriui ir ne starkiukui , reikia mikro dzigo kiek suprantu nes su tuo jautrumo truksta ir pravedimas ne tas... Gaudyciau eserius gal dar kokiu starkiu paieskociau. Svoriai nedideli, lb negztu nusiplonint visur, max naudojamas svinas iki 8g. Zvejoju del malonumo tai gerai pataupau ir imu rimta daigta ,kad apsipatenkint :-D Eiciau pas prekeivius, bet nei vienu nepasitikiu, pudrina jie ten savo... Galvoju apie Tict Sram UTR , o gal koki Graphiteleader ar Varivas. Noriu grazios , jaurios su grazia figura japones :-D
 #616392   DaliusM
 03 Kov 2015 22:05
Tošis rašė:Na kuris man spec zvejas patars :) ? Turiu ul , bet jis ne eseriui ir ne starkiukui , reikia mikro dzigo kiek suprantu nes su tuo jautrumo truksta ir pravedimas ne tas... Gaudyciau eserius gal dar kokiu starkiu paieskociau. Svoriai nedideli, lb negztu nusiplonint visur, max naudojamas svinas iki 8g. Zvejoju del malonumo tai gerai pataupau ir imu rimta daigta ,kad apsipatenkint :-D Eiciau pas prekeivius, bet nei vienu nepasitikiu, pudrina jie ten savo... Galvoju apie Tict Sram UTR , o gal koki Graphiteleader ar Varivas. Noriu grazios , jaurios su grazia figura japones :-D
jei jau zadi taupyt, va tau laime.. ;)
http://global.rakuten.com/en/store/ebis ... 363341822/
http://global.rakuten.com/en/store/pros ... 100420u07/
http://global.rakuten.com/en/store/pros ... 131104g36/
 #616397   Bildukas
 03 Kov 2015 22:16
Oliver rašė:Zodziu paciupinejau bluebirda, nelabai patiko man jis, o tiogos niekur nerandu.. Gal dar kokiu mikrojigu iki 7g pasiulytumet? ar reiks dauzyt taupykle ir pasiimti calzante...
Aiko izabela tiesa iki 6g sitas
 #616425   Kleckas1978
 04 Kov 2015 00:56
Tosi Nepatingek po parduotuves pasivazineti ir paciupineti tuos UL kotus - tau naudotis ir tau paciam reikia nuspresti koks tau asmeniskai patogesnis ir smagesnis ir t.t. kotukas bus
Nes topiniu gamintoju Topiniai kotai visi bus jautrus ir smagus tik su skirtingu charakteriu ir t.t.
Ir kas patinka vienam tas gali nepatikti kitam.... del to perkant uz tiek kota aklais pasitiketi kitu rekomendacijom nevertetu.
Kai susirasi kas realiai tau patiko rankoje - pasiklausk tada konkreciai apie ji forume ir tiek...
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė